patatesi haşlayıpda yapıyoruz..şimdi anlamadım ben patatesleri çiğden rendeleyip içine peynir baharat vs katıp yuvarlayıp mı kızartıyosunuz.Öğreneyimde :)
hey allahım ya hepsi ayrı telden bunların :)aa azcık güneş görmüşler hemen montlar çıkmış..
benim oğlan da akşam yatarken anne atletle yatabilirmiyim çok sıcak dedi.
heee önce haşlıyosun içine bişey koyacaksan koyup yuvarlayıp kızartıyosun yanipatatesi haşlayıpda yapıyoruz..
evet canım haşlayıp eziyorsun. içine koyacakları koyup yuvarlak veya yassı nasıl istersen yapıp kızartıyorsun..heee önce haşlıyosun içine bişey koyacaksan koyup yuvarlayıp kızartıyosun yani
benim pek damak tadıma uygun değil. havuçlu şeyleri pişmiş sevmem. ama çiğden kullanılırsa yerim bak.http://arzuyagore.com/?pnum=451&pt=PEYNİRLİ HAVUÇ RULO
kızlar bu nasıl olurki.. bu siteyi inceliyordum da.
haşlaman lazım önce. sonra ezeceksin . içine malzeme koyup yoğuracaksın şekerim.şimdi anlamadım ben patatesleri çiğden rendeleyip içine peynir baharat vs katıp yuvarlayıp mı kızartıyosunuz.Öğreneyimde :)
günaydın canım..benim pek damak tadıma uygun değil. havuçlu şeyleri pişmiş sevmem. ama çiğden kullanılırsa yerim bak.
haşlaman lazım önce. sonra ezeceksin . içine malzeme koyup yoğuracaksın şekerim.
günaydın kızçeler.
emir in ödevleri
çarpma işlemleri.
hayat bilgisi
türkçe falan .
ama kontrol etmedim.
akşam benim koca kişisi aldı çekirdeği fıstığı yanına . bi koltukta çitledi.
çocukların yatma vaktine kadar çitledi.
bu arada national geo. da bi balıkçı kanalı açtı. pür dikkat. kıs diyorum . emir dikkatini belgesele veriyor. ödevleri uzun sürdü.
gür gür lokomotif gibi kükredi bana.
her dediğimde aynı.
çocukları yatırdım .bizim yatağa .
ordan al onları ben de yatcam dedim.
kucaklayıp götüremem sonuçta.
alacam vs. gür gür ....
sonra çocukları uyandırdım . ben yataklarına geçirdim. bu arada ediz mız mız ağladı .uyandı. ben senle yatcaammmm
neyse sabah bi surat ettim bu koca kişisine.
nollldu yine diyooorr
elinin körüüü
günaydın cnm,ay hakket çıldırtır bunlar insanı birde noldu diye soruyor acaba hakikaten bilinçsizlermi bu kadar olabilirmibenim pek damak tadıma uygun değil. havuçlu şeyleri pişmiş sevmem. ama çiğden kullanılırsa yerim bak.
haşlaman lazım önce. sonra ezeceksin . içine malzeme koyup yoğuracaksın şekerim.
günaydın kızçeler.
emir in ödevleri
çarpma işlemleri.
hayat bilgisi
türkçe falan .
ama kontrol etmedim.
akşam benim koca kişisi aldı çekirdeği fıstığı yanına . bi koltukta çitledi.
çocukların yatma vaktine kadar çitledi.
bu arada national geo. da bi balıkçı kanalı açtı. pür dikkat. kıs diyorum . emir dikkatini belgesele veriyor. ödevleri uzun sürdü.
gür gür lokomotif gibi kükredi bana.
her dediğimde aynı.
çocukları yatırdım .bizim yatağa .
ordan al onları ben de yatcam dedim.
kucaklayıp götüremem sonuçta.
alacam vs. gür gür ....
sonra çocukları uyandırdım . ben yataklarına geçirdim. bu arada ediz mız mız ağladı .uyandı. ben senle yatcaammmm
neyse sabah bi surat ettim bu koca kişisine.
nollldu yine diyooorr
elinin körüüü
dilekcim bulgar haklı artık sen çocukları bazı alışkanlıklarından biraz biraz vazgeçirmelisin yoksa ileride 3.de gelince çok zorlanıcaksın heleki çalışırken çok yıpranırsın o yüzden şimdiden ufaktan başlaki bebek olunca bazı şeylerin küt diye kesilmesinden zarar görmesinlergünaydın canım..
çocukları neden önce sizin yatağa yatırdın kendi yatağına yatırmadın.
canım ya. benim çocuklar çoğu zaman benim yatakta benimle yatar. onları uyutuncaya kadar yatarım.günaydın canım..
çocukları neden önce sizin yatağa yatırdın kendi yatağına yatırmadın.
ay bazen salıyorlar iyice kendilerini. olur arada. ama hem salıp da hem ukalalık yapıp laf çevirdikleri vakit ben de tokatı çakıyorum. bi kaç kez emir e çakmışlığım oldu geçenlerde.günaydın kızlarr,
dün diş kontrolümüz vardı o yüzden erken çıktım. rutin kontrol, ayın 11 nde tekrar gideceğiz.
neyse akşam eve biraz erken gittim, işyerinden biraz fırında patates götürmüştüm, benim kızlar paylaşamadı, ben de 3 tane daha patates kızarttım, alın yiyin ne kavga ediyonuz dedim, neyse onlar yemek faslını öyle geçiştirdi. Biz de eşimle önceki günün yemeklerini yedik. bugün için de pırasalarım vardı, onları kavurdum, içine patates rendeledim, havuç-domates rendeledim, 1 soğan da ilave ettim, baharat, peynir, maydanoz, 1 tepsi börek döşedim, pişmeye hazır, beni bekliyor.
dilekcim o tv sorunu bizim evde de var, haberleri son gaz dinleriz, inan haberlerden nefret ettim, diyorum dinleyeyim,lazım olur güncel bilgi, ama adama sinirimden dinleyemiyorum. bizimkiler de odalarına gittiler haliyle. akşam ufağın çantasından yapılmamış fotokopi kağıdı buldum, boş bırakmaya gelmiyor bunları, mırıl mırıl mırıldanıyor, al yap bunu dedim hiç oralı değil, açılarla ilgili sorunun birinde cevap 2 veya 4 yazmış, bir sinir oldum, kızım dedim bunu düzelt ya 2 dir ya 4, ya işte ikisinden biri diye
dalga geçiyor bu hala.
ben buna bir tokat patlattım, sonra da bağıra bağıra çıktım odadan, bundan sonra babn yaptırsın ödevini, bakmıyorum-ilgilenmiyorum diye. şımardı hanımefendi, zeki, çalışkan dedikçe ders umurunda olmamaya başladı, sen böyle olursan dedim, görürsün çalışkanlığı.
sonra arka odaya geçtim kendim ders çalıştım biraz. yatacağı zaman hiçbişey olmamış gibi gelmiş, anne üstümü örtsene diyorgece yatarken hem üzüldüm, hem de hakettiği için iyi yaptın dedim kendi kendime. son zamanlarda iyice tembelleşti, ödev yapıp hemen kaldırmalar, verdiğim testleri yapmamalar.
Dün de türkçeden 20 soruda 5 yanlış yapmış. dikkatsizlikten hepi mesela aşağıdaki kelimelerin hangisi aldığı ekten dolayı başka bir sözcük olmştur diyo.
dolaplar
simitçi
.....
bunu bilememiş mesela.
bunun gibi basit sorularda. eee ben bilirim edasıyla yaparsan böyle oluyor işte.
akşam bayağa sinir harbi olmuşsun cnm,her ne kadar hak ediyorlar desekte sonradan içimiz cız ediyor işte.Bende bazen aşırı bağırıyorum kendimi engelliyemiyorum sonra vicdanım sızlıyor tabi.Biraz salmış ufaklık senin ama bu tepkiden sonra toparlar herhalde,arada hepsinde oluyor bu durum.günaydın kızlarr,
dün diş kontrolümüz vardı o yüzden erken çıktım. rutin kontrol, ayın 11 nde tekrar gideceğiz.
neyse akşam eve biraz erken gittim, işyerinden biraz fırında patates götürmüştüm, benim kızlar paylaşamadı, ben de 3 tane daha patates kızarttım, alın yiyin ne kavga ediyonuz dedim, neyse onlar yemek faslını öyle geçiştirdi. Biz de eşimle önceki günün yemeklerini yedik. bugün için de pırasalarım vardı, onları kavurdum, içine patates rendeledim, havuç-domates rendeledim, 1 soğan da ilave ettim, baharat, peynir, maydanoz, 1 tepsi börek döşedim, pişmeye hazır, beni bekliyor.
dilekcim o tv sorunu bizim evde de var, haberleri son gaz dinleriz, inan haberlerden nefret ettim, diyorum dinleyeyim,lazım olur güncel bilgi, ama adama sinirimden dinleyemiyorum. bizimkiler de odalarına gittiler haliyle. akşam ufağın çantasından yapılmamış fotokopi kağıdı buldum, boş bırakmaya gelmiyor bunları, mırıl mırıl mırıldanıyor, al yap bunu dedim hiç oralı değil, açılarla ilgili sorunun birinde cevap 2 veya 4 yazmış, bir sinir oldum, kızım dedim bunu düzelt ya 2 dir ya 4, ya işte ikisinden biri diye
dalga geçiyor bu hala.
ben buna bir tokat patlattım, sonra da bağıra bağıra çıktım odadan, bundan sonra babn yaptırsın ödevini, bakmıyorum-ilgilenmiyorum diye. şımardı hanımefendi, zeki, çalışkan dedikçe ders umurunda olmamaya başladı, sen böyle olursan dedim, görürsün çalışkanlığı.
sonra arka odaya geçtim kendim ders çalıştım biraz. yatacağı zaman hiçbişey olmamış gibi gelmiş, anne üstümü örtsene diyorgece yatarken hem üzüldüm, hem de hakettiği için iyi yaptın dedim kendi kendime. son zamanlarda iyice tembelleşti, ödev yapıp hemen kaldırmalar, verdiğim testleri yapmamalar.
Dün de türkçeden 20 soruda 5 yanlış yapmış. dikkatsizlikten hepi mesela aşağıdaki kelimelerin hangisi aldığı ekten dolayı başka bir sözcük olmştur diyo.
dolaplar
simitçi
.....
bunu bilememiş mesela.
bunun gibi basit sorularda. eee ben bilirim edasıyla yaparsan böyle oluyor işte.
akşam herkeste bir gerginlik olmuş..günaydın kızlarr,
dalga geçiyor bu hala.
dolaplar
simitçi
.....
bunu bilememiş mesela.
sorun olmaz canım kızart gitsin..offf mis gibi börek afiyet olsun..fatmacım patates köftesi de güzel gibi yapmak lazım ama işin ucunda kızartma olayı da var, ama dediğin gibi sık yapmayınca sorun olmaz herhalde. ben de pırasalı börek var bu akşam.
ellerine sağlık,afiyetle gitmiştir valla :)akşam herkeste bir gerginlik olmuş..
şu ödevler ömrümüzü yedi valla..
ben kızda böyle sorunlar yaşamamıştım..
benim oğlanda 1 sayfa fotokopi varmış onu yapmış birazda okuma yaptık..
kızımın arkadaşının doğum günü varmış bugün samimi oldukları 3-4 kişi bişiler hazırlayıp gelecekmiş..bende çaylı kurabiye yaptım mis gibi.. ev tarçın koktu pişerken..
evet canım aslında kablosuz kulaklı düşünüyorum kocama, televizyon için, onu bulursam sanırım tüm sorun ortadan kalkacak, dayayacağım kulaklığıay bazen salıyorlar iyice kendilerini. olur arada. ama hem salıp da hem ukalalık yapıp laf çevirdikleri vakit ben de tokatı çakıyorum. bi kaç kez emir e çakmışlığım oldu geçenlerde.
ukalalık diz boyu.
ay ne bileyim . sizde de var biliyorum . özellikle haberlerde sizin. bizim haber dinleme gibi bi olayımız yok. genelde yetişemiyoruz haberlere. ama belgeseller açık her akşam.
deniz ve balıkçılık olunca emir in de dikkatini çekiyor.
işte böyle .
ay böreğin ne kadar çeşitli.
ben hiç domates kullanımoyurm .
sizde bol ya böreklere de koyuyorsun.
yufkadan mı yaptın böreğini.
az ye fadimem. güzel gördüm seni doğum gunu resimlerinde face de
bi de ablama bahsetmiştim senin trabolinden
dün aradı. günde kaz kez yapıyor . kaç saat yapıyor . kilo verdi mi diye soruyor.
bir de menüsküs ablam. ona zararı olur mu diyor. sert bi şey mi diyor.
bu tür sorularıma cevap istiyorum fadimem. ablam sor dedi.