İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

akşam bayağa sinir harbi olmuşsun cnm,her ne kadar hak ediyorlar desekte sonradan içimiz cız ediyor işte.Bende bazen aşırı bağırıyorum kendimi engelliyemiyorum sonra vicdanım sızlıyor tabi.Biraz salmış ufaklık senin ama bu tepkiden sonra toparlar herhalde,arada hepsinde oluyor bu durum.
ay hiç sorma, biz ödev verdik mi hiççç kaale alınmıyor, illa öğretmen diyecek. umarım toplar, bir de anneannede çok rahatya, onun da etkisi oluyor, disiplin yok, annem dersini yapsın dedi annen diyor, Beyzanın hiççç umru değil.
Beyza anneme her dediğini yaptırır, annem yumuşak yüzlüdür, kural koymaz, bilmez yani, bizleri de hep pışpışla büyüttü, bişey oldu mu misal biz hemen küserdik, gelir bizi pışpışlardı, hiç sen hatalısın vs.demezdi, hep alttan alırdı. bu da haliyle hoş olmuyor çocuk açısından.
neyse işte böyle böyle büyüyorlar, ne kaldı, şunun şurasında 1-2 sene sonra zaten o da kendi kendine idare olur artık.

dilekcim bulgar haklı artık sen çocukları bazı alışkanlıklarından biraz biraz vazgeçirmelisin yoksa ileride 3.de gelince çok zorlanıcaksın heleki çalışırken çok yıpranırsın o yüzden şimdiden ufaktan başlaki bebek olunca bazı şeylerin küt diye kesilmesinden zarar görmesinler
yani haklısın. ama bebek olunca onlar daha çok benimle vakit geçirecekler gibi geliyor canım. emirde öyle olmuştu. bebeği emzirirken emir yanımda uyurdu. bebeğin altını değiştirirken yanımda vakit geçirirdi. ben genelde yatak odasında olduğum için . uyku ve diğer sıkıntılar olmadı bizde.

fakat dediğin gibi yalnız uyumaları lazım.
ediz çok cesur çocuktu.
2 ay falan önce biliyorsunuz bi şey gördü tv de.
zombi vs gibi şeylerle de üst bakıcımızın kızı korkutmuş bir kaç kez . uyardım . ama çocuk korkmuştu bi kere.
kreşe başladı başlayalı daha düzeldi . ama onu bu korkuları varken de yalnız bırakamıyorum işte.
git yat dediğimde yatağında için için ağlıyor.
söyleyemiyor da. korkuyor benden . bağırırım diye.
işte böyle.

Selam kızlar nabersiniz

adilemir nasıl gidiyor hamilelik

fadimeciğim dün baya atarlanmışsn kızın dişleri nasıllllllll bizde ctesi gitcezz kontroleee
canım sıkıntı yok . iyi gidiyor galiba.
4 martta doktor kontrolumuz var. böyle işte. sen nasılsın.

akşam herkeste bir gerginlik olmuş..
şu ödevler ömrümüzü yedi valla..
ben kızda böyle sorunlar yaşamamıştım..
benim oğlanda 1 sayfa fotokopi varmış onu yapmış birazda okuma yaptık..
kızımın arkadaşının doğum günü varmış bugün samimi oldukları 3-4 kişi bişiler hazırlayıp gelecekmiş..bende çaylı kurabiye yaptım mis gibi.. ev tarçın koktu pişerken..
he ya ömrümüz bunlarla geçip gidiyor işte.
ohhh mis gibi afiyet olsun canım kızına.
ödeviniz azmış sizin de, bizim 3 sayfa fotokopi vardı, biri matematik, 2 si türkçe, onları zorla kontrol ettim, yapıp kaldırıyor hemen, yanlışı çıkarsa düzelttircemya.

sorun olmaz canım kızart gitsin..offf mis gibi börek afiyet olsun..
sağolasın canım, arada yapılabilir.

Selam kızlar nabersiniz

adilemir nasıl gidiyor hamilelik

fadimeciğim dün baya atarlanmışsn kızın dişleri nasıllllllll bizde ctesi gitcezz kontroleee
selam canım, sen nasılsın?
dişler iyi gidiyor, dişetlerinin düzelmesini bekliyoruz, her gittiğimizde bişeyler yapıyorlar, az kaldı, bir dahaki sefere teller takılabilir artık sanırım.

evet canım aslında kablosuz kulaklı düşünüyorum kocama, televizyon için, onu bulursam sanırım tüm sorun ortadan kalkacak, dayayacağım kulaklığı:KK53::KK53:
evet canım her malzemeden koyarım ben, bol içli bir börek oluyor, ama içinde pırasa olduğu belli olmuyor, bu sayede yiyorlar. aslında o kıyafet de biraz kilolu gösteriyor, özellikle göbek kısmını, kilolu çıkmışsın dersin diye bekliyodum açıkçası:KK53::KK53: sağolasın.
canım trambolinden ziyade ben leslie var, yürüyüş yaptıran kadın,

ben bu kadının videolarını hergün yapmaya çalışıyorum, 15 dakika olan videoları da var you tubede, ordan yapıyorum, fırsat bulursam günde 2 defa, hiç olmadı 1 defa 15 dakika yapmaya çalışıyorum. Trambolini düzenli yapamadım, menüsküse de zararı olabilir. Dizde olan bişeydi değil mi, zıplama zarar verebilir, yayları çok sert böyle bildiğimiz yumuşak değil yani. benim zayıflamam leslie ve diyet ağırlıklı canım, yani trambolin az yaptım.

anladımmmmmmmmmmmm
o zaman almasın .
ablamda yürüş bandı da var.
ama çok gürültülü diye yapmıyor. alt komşusu az problemli de . sesten rahatsız oluyor
lesli hiç bilmiyordum ben .
trambolini boş yere mi aldın canım sen şimdi. kullan bari yaaa

demek bol içli olunca prasalar belli olmuyor.
hazır yufka ile mi y aptın şekerim.

he ya ömrümüz bunlarla geçip gidiyor işte.
ohhh mis gibi afiyet olsun canım kızına.
ödeviniz azmış sizin de, bizim 3 sayfa fotokopi vardı, biri matematik, 2 si türkçe, onları zorla kontrol ettim, yapıp kaldırıyor hemen, yanlışı çıkarsa düzelttircemya.

sağolasın canım, arada yapılabilir.

selam canım, sen nasılsın?
dişler iyi gidiyor, dişetlerinin düzelmesini bekliyoruz, her gittiğimizde bişeyler yapıyorlar, az kaldı, bir dahaki sefere teller takılabilir artık sanırım.

takılır inş. çoğu gitti azı kalmışşşş

çok güzel bir karar verip yaptırmışız(babası büyünce kendi yaptırsın diyordu) çocuğun dişlerini eski dişlerine bakıyorumde iğrençmiş şimdi inci gibi maşallah

akşam herkeste bir gerginlik olmuş..
şu ödevler ömrümüzü yedi valla..
ben kızda böyle sorunlar yaşamamıştım..
benim oğlanda 1 sayfa fotokopi varmış onu yapmış birazda okuma yaptık..
kızımın arkadaşının doğum günü varmış bugün samimi oldukları 3-4 kişi bişiler hazırlayıp gelecekmiş..bende çaylı kurabiye yaptım mis gibi.. ev tarçın koktu pişerken..
ay ay . herkeste bi sıkıntı olmuş mu akşam.
ben de emir i bi cırmaladım.
az tırnaklarım battı koluna
yemekten sonra bi azdılar bunlar abi kardeş.
durun , sessiz olun diyoruz , yok.
kikiri kikiri. kahkaha. bağrış çağrış oynuyorlar. odanıza gidin diyoruz . yok . dibimizden de ayrılmıyorlar.
ne konuştuklarımız duyuluyor . ne tv.
ödevlerine otur diyorum. duymazdan geliyor.
belki yarım saat söyledim artık ödevlerine otur . duymazdan gelmesi beni deli etti. en son kolundan tuttum. kedi gibi tırnak geçirdim acukkk.
çok bozuldu tabi paşamm. :63::63::63:
sonra duruldu oturdu ödev başına. :KK12:

canım ya. benim çocuklar çoğu zaman benim yatakta benimle yatar. onları uyutuncaya kadar yatarım.
çok uzun sürmüyor geneldi.
ben de şekerleme yapıyorum o ara.
ama şekerleme yapasım yoksa yataklarına yatırıyorum. bekliyorum bir süre yanlarında.
yada ipad den ingilizce çocuk şarkıları açıyırom. onları dinleyip kendileri uyuyor. ipad bakıcı teyzemizde kalıyor bir kaç gündür. o yüzden beni istiyor ediz.
şu ara korkuları yoğun fatmacım.
hep yanında istiyor beni. özellikle uyuma zamanlarında.
bence şekerleme yapma artık sen yanlarına git.kaldırmak zor olur artık..
yazık çocuklara..
neden korkuyor bu kadar ya..
emir de korkuyor mu.

yani haklısın. ama bebek olunca onlar daha çok benimle vakit geçirecekler gibi geliyor canım. emirde öyle olmuştu. bebeği emzirirken emir yanımda uyurdu. bebeğin altını değiştirirken yanımda vakit geçirirdi. ben genelde yatak odasında olduğum için . uyku ve diğer sıkıntılar olmadı bizde.

fakat dediğin gibi yalnız uyumaları lazım.
ediz çok cesur çocuktu.
2 ay falan önce biliyorsunuz bi şey gördü tv de.
zombi vs gibi şeylerle de üst bakıcımızın kızı korkutmuş bir kaç kez . uyardım . ama çocuk korkmuştu bi kere.
kreşe başladı başlayalı daha düzeldi . ama onu bu korkuları varken de yalnız bırakamıyorum işte.
git yat dediğimde yatağında için için ağlıyor.
söyleyemiyor da. korkuyor benden . bağırırım diye.
işte böyle.
yavrum ya onada zor kimbilir neler geçiriyor aklından,tabi her geçen gün biraz daha büyüyorlar bebek olduğunda daha olgunlaşmış olacaklar abi vasfını alacaklar.Tabi birde senin ufaklık doğduğunda evdeydin çalışmıyordun o rahatlığın vardı bunlarıda göz ardı etme,zaten yavaş yavaş kazandıracaksın bazı alışkanlıkları birden olmaz ama bebek olunca birden olmak zorunda kalırsa diye dedim arkadaşım.

kızzzzz
fadimemmmmmmmm
bu leslie ne güzel bi şeymişşş. ne keyifliiiiiiiiiiiiii
yap kız her akşam yarım saat falannnnnnnnnnnnn

anladımmmmmmmmmmmm
o zaman almasın .
ablamda yürüş bandı da var.
ama çok gürültülü diye yapmıyor. alt komşusu az problemli de . sesten rahatsız oluyor
lesli hiç bilmiyordum ben .
trambolini boş yere mi aldın canım sen şimdi. kullan bari yaaa

demek bol içli olunca prasalar belli olmuyor.
hazır yufka ile mi y aptın şekerim.

lesie çok güzel bir spor özellikle kış günlerinde evden çıkamayanlar için tüm vucut çalışıyor

1 mil yaptığın zaman 1,5km yol yürümüş oluyorsun

kikiri kikiri. kahkaha. bağrış çağrış oynuyorlar. odanıza gidin diyoruz . yok . dibimizden de ayrılmıyorlar.
belki yarım saat söyledim artık ödevlerine otur . duymazdan gelmesi beni deli etti. en son kolundan tuttum. kedi gibi tırnak geçirdim acukkk.
enerjiyi atamamışmı okulda kuzu acaba.Dün bizimkiler kursa gitmişlerdi ya dönüşte havada güzel tabi iremle yeşilliklerin içinde yuvarlamışlar koşmuşlar tabiri caizse semerlerinden kurtulan atlar gibiymişler eve geldiğimde mert esniyodu akşamda erkenden uyudu :)

ana nettiniz kız akşam çocukları bi fadime bi sen.
yandın sen 3. olunca bir de o ağlamaya başlar :KK45:

yavrum ya onada zor kimbilir neler geçiriyor aklından,tabi her geçen gün biraz daha büyüyorlar bebek olduğunda daha olgunlaşmış olacaklar abi vasfını alacaklar.Tabi birde senin ufaklık doğduğunda evdeydin çalışmıyordun o rahatlığın vardı bunlarıda göz ardı etme,zaten yavaş yavaş kazandıracaksın bazı alışkanlıkları birden olmaz ama bebek olunca birden olmak zorunda kalırsa diye dedim arkadaşım.
sağ ol canım benim .
çok çok haklısınız da.
işte benim çocuklar da sümük gibi yapışıyor
en başta emir
ısrar huyu vardır . seni öldürür ısrarı. hiç vaz geçmez. bence emir iyi pazarlamacı olur satıncaya kadar müşteriyi bırakmaz.
o yüzden çok sıkıntılı benim bazı şeyleri oturtmadaki zorlanmam.
bi şey derim emir e . hep "niye"
yapmasam ne olur. mecbur muyum.
hadi anne. lütfen. 1 kerecikkkkk :confused::confused::confused::confused::confused:

X