İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

37 yasindayim ve 2 kizim var.3. Cocugumu bekliyorum.benim kizim cok hizli okuyor ne yazik ki.hizli okudugu icin okudugunu tam anlamiyor yanlislari artiyor
hoşgeldin sende aramıza,okuduğunu anlamaması kötü çok ikaz etmen gerekecek devamlı.Bende oğlumu noktalamalara dikkat etmediği için uyarıyorum dümdüz okuyor.

Hayırlı olsun bebegınız.o konuma maalesef bende düşmüştüm iki kızım vardı çocuk olayı bitti derken sürpriz bi hamilelik alt üst etmişti beni.o kadar direttimki aldırayım diye eşime aileme çok ağlamıştım :) onların teselli ve yardımlarıyla tamam doğuracağım demmiştim.3.kızım şimdi 19 aylık.bazen kuzuma bakıp şimdi belkide olmayacaktı Rabbim yanlıştan dönderdi beni diye şükrediyorum :) cok tatlı maşallah ailece peşinde dolanıyoruz :) son doğumumda tiplerimizde baglattım inşallah rahatım .
ay şimdi gördüm
Allah ömür versin çocuklarınıza
yani tüp bağlatmak baya mantıklı
benim 2 tane çocuğum da normal doğum oldu
çok rahat normal doğum fakat eğer bu son numara da gelecem derse onu sezaryanla yapıp bağlattırırım ben de..nasip kısmet artık.

ay şimdi gördüm
Allah ömür versin çocuklarınıza
yani tüp bağlatmak baya mantıklı
benim 2 tane çocuğum da normal doğum oldu
çok rahat normal doğum fakat eğer bu son numara da gelecem derse onu sezaryanla yapıp bağlattırırım ben de..nasip kısmet artık.
çok rahatlık tüpleri baglatma.en azından aklın kalmıyor.bu şekılded hamıle kalırsam yapacak bişey yok tabı :) ama tavsıye ederım.helekı başka çocuk duşunmuyorum dersen ideal..
benim çocuklar arası 4,5 yaş..
yine 3 numara gelecem derse yine hepsinin arası 4,5 yaş olmuş olur
herşey ayarlanmış gibi degilmi.ne mucızeler.hayırlısı olsun sizin için.

çok rahatlık tüpleri baglatma.en azından aklın kalmıyor.bu şekılded hamıle kalırsam yapacak bişey yok tabı :) ama tavsıye ederım.helekı başka çocuk duşunmuyorum dersen ideal..

herşey ayarlanmış gibi degilmi.ne mucızeler.hayırlısı olsun sizin için.
yani başka çocuk düşünmüyorum
3. yü düşünmüyordum ki..
hele 4. Aman Allah ım sen koru yarabbim..

bende 2 den başka asla yapmam dıyenlerdendim :)
:)
''asla asla deme'':KK53:
büyük konuşmamak lazım, ama zaman zaman hepimiz yapıyoruz bunu maalesef.:KK17: Allahım bilerek bilmeyerek yaptığımız günahlarımızı, söylediğimiz yanlış sözlerimizi affeylesin inşallah.
Amin canım benim

akşama ne yemeği var kızlar
bizde balık var.
dün palamut ayıklattık
hazır..
akşam gidince kızartırım inşallah
yanına salata lazım yalnız demi

kendinize iyi bakın . iyi akşamlar hepinize
yarın zeliş gelir . haberleri alırız ondan. seminer nasıl geçmiş

bu hızlı okuması için öğretmeniyle konuştunuz mu, yapısı gereği mi hızlı okuyor, sakin okuması gerektiğini, yavaş okuyunca daha iyi zihninde kalacağını anlatsanız, yine de hızlı mı okuyor? zamanla düzelir canım, yavaş yavaş sakin sakin anlatmaya çalışın, eminim faydası olacaktır.
Ogretmeniyle de konustuk ,biz de surekli hatirlatiyoruz ama biraz okudukran sonra kendini kaptirip hizli okuyor.kelimelerin son harflerini yutuyor.testlerde de soru kokunu yanlis okuyor cogu zaman.beraber bol bol kitap okumak lazim sanirim

Hayırlı olsun bebegınız.o konuma maalesef bende düşmüştüm iki kızım vardı çocuk olayı bitti derken sürpriz bi hamilelik alt üst etmişti beni.o kadar direttimki aldırayım diye eşime aileme çok ağlamıştım :) onların teselli ve yardımlarıyla tamam doğuracağım demmiştim.3.kızım şimdi 19 aylık.bazen kuzuma bakıp şimdi belkide olmayacaktı Rabbim yanlıştan dönderdi beni diye şükrediyorum :) cok tatlı maşallah ailece peşinde dolanıyoruz :) son doğumumda tiplerimizde baglattım inşallah rahatım .
Cok tesekkurler.Rabbim buyuk bi yanlistan korumus.Allah omur versin yavrulariniza,hepimizin yavrusuna.sevilmezler mi hic

hoşgeldin sende aramıza,okuduğunu anlamaması kötü çok ikaz etmen gerekecek devamlı.Bende oğlumu noktalamalara dikkat etmediği için uyarıyorum dümdüz okuyor.
Hosbuldum canim.okuma cok onemli .cocugun ge el basarisini en cok etkileyen faktor.okudugunu anlarsa daha basarili oluyor.sık sık uyarip bol kitap okutmak lazim.
bende 2 den başka asla yapmam dıyenlerdendim :)
Benim 8 yasindaki kizim cok istedi.dusunmedigimi soyledigimde omrumun sonuna kadar israr edicem .kardes istiyorum dedi ☺

aramıza hoşgeldin canım, ben de 38 yaşında 2 kız annesiyim. Allah hayırlı doğumlar versin canım, daha yenisiniz herhalde, 11 haftalık gözüküyor burda?
Evet canim yeniyim.11 haftalik bebegim .ayniymisiz 2 prenses ☺

günaydın kızlar
siyah beyaz tekrar hoş geldin.
dün akşam ödevleri babamız kontrol etti
bol bol test ve yazılı olmaya devam ediyor bizimkiler.
akşam da erkenden 10 da yattım uyudum..çok yorulmuşum.
bugün hava daha iyi burda. dün çok soğuktu. kar soğuğu vardı resmen

günaydın hayırlı cumalar kızlar..
dün okuma metni ve soruları vardı.
bir de özetini yazdı deftere öğretmen bugün anlattıracakmış.
2 sayfa da hikaye okuduk.
öğretmen matematikte çok iyi ama okumayı çok yapacak dedi.
dün akşam konuştum her zaman ki gibi gündüz okuma yap annecim tamam mı dedim tamam dedi.söz verdi.
okuma yapmazsan okumamız hiç bir zaman hızlanmaz diye güzel bir konuşma yaptım bakalım ne yapacak bugün.

Ogretmeniyle de konustuk ,biz de surekli hatirlatiyoruz ama biraz okudukran sonra kendini kaptirip hizli okuyor.kelimelerin son harflerini yutuyor.testlerde de soru kokunu yanlis okuyor cogu zaman.beraber bol bol kitap okumak lazim sanirim
Cok tesekkurler.Rabbim buyuk bi yanlistan korumus.Allah omur versin yavrulariniza,hepimizin yavrusuna.sevilmezler mi hic
Hosbuldum canim.okuma cok onemli .cocugun ge el basarisini en cok etkileyen faktor.okudugunu anlarsa daha basarili oluyor.sık sık uyarip bol kitap okutmak lazim.
Benim 8 yasindaki kizim cok istedi.dusunmedigimi soyledigimde omrumun sonuna kadar israr edicem .kardes istiyorum dedi ☺
inşallah zamanla düzeltir canım, bol bol okuma ve test yatırmaya çalışın, testlerinde yaptığı hataları gördükçe belki düzeltir.
Bak sen sıpaya, o derece diyorsun, kızınız çok önemli etken olmuş sanırım bu 3.kararınızda?:KK53:
Evet canim yeniyim.11 haftalik bebegim .ayniymisiz 2 prenses ☺
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.

günaydın kızlar
siyah beyaz tekrar hoş geldin.
dün akşam ödevleri babamız kontrol etti
bol bol test ve yazılı olmaya devam ediyor bizimkiler.
akşam da erkenden 10 da yattım uyudum..çok yorulmuşum.
bugün hava daha iyi burda. dün çok soğuktu. kar soğuğu vardı resmen
Günaydın canım,
akşam ödevlerini yine kendi yaptı, bu sıralar ben de yogunumya, bakamıyorum. Sonrasında resim yapıyordu, öğretmeni pano görevlisi yapmış, anne resim yapmam lazım diyordu.
dün akşam konuştum her zaman ki gibi gündüz okuma yap annecim tamam mı dedim tamam dedi.söz verdi.
okuma yapmazsan okumamız hiç bir zaman hızlanmaz diye güzel bir konuşma yaptım bakalım ne yapacak bugün.
İnşallah faydalı olur canım konuşman, sık sık güzelce konuşmamız lazım.
Akşam ben de biraz konuştum, ablasıyla sürekli didişirlerya, ablana yardımcı ol, işte o okul değiştirdi, yeni bir ortam, dersleri çoğaldı, 12 ders var, çok zor, bir de biraz ergenlikten bahsettim, doğal olarak vücutta oluşabilecek değişiklerden, kendinin de değişeceğinden. Annecim seni çok seviyorum diyerekten yattı, sabah da sakindik Allah a çok şükürki, hergün kavga gürültüyle çıkarızya evden, sabah sobanın başında üşüştük kızlarla sakin sakin konuştuğumuzu görünce eşim de şaşırdı, hayırdır diyor:KK53::KK53::KK53::KK53: tuhafına gitti.
Bizdeki negatiflikler kesinlikle çocuklara da yansıyor, bunu farkettim bir de. Ah hep zaman sakin olabilsek keşke.

maşallah çocuklara
bi şey sorcam.
ben hafta içi ipad vermiyorum yada pc açmıyorum
ama çok ısrar ediyor şu ara
arkadaşlarım her gün oynuyormuş diye
okula gitmeden önce 45 dakika oyun hakkı veriyorum o zaman dedim.
ama her gün değil dedim
tamam anne pazartesi çarşamba cuma olsun mu dedi
tamam dedim.
sizce iyi mi yaptım.

X