İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

merhabalar anneler :)
dün istklal marşını on kıta söyleyeceklerdi tek tek okyana üç yıldız verecegım dıyınce atlamış bu önce ben okuyayım diye :) geldıgınde yüzü gülüyodu anne üç yıldız aldım dıye :9 ne maraklılar yıldız almaya.gerci 2.sınıfta ögrenmışlerdı ıstıklal marşını ama pekıştırıyolar demkki.iyi bişey bu..bugün sınavı vardı dün nerdeyse hep onla ılgılendık derslerıyle.anlamadıgın varsa tekrar edelım dedık.o anlamadıklarını anlattı babsıyla bende yardımcı olmaya calıştık.inşallh yine gülerek gelır..
ipad bende verıyorum.ama boyle sınavlaraı felan olunca zaten çalışmaktan o gunu bakamıyor.istesede izin vermeyecegımızı biliyor .normal derslrı varsa derslerı bıtınce iizn verıyorum bi müddet bakmasını kardeşiyle oynadıkları oyunlar var beraber vakıt gecırıyolar.sizinde dedıgınız gıbı ekstra bişey yoksa tabı..
maşallah cnm kızına,biz ne kadar büyüdülerde desek yıldızlar hoşlarına gidiyor evet,öğretmenin takdirini almış oluyorlar tabi.İnşallah dediğin gibi bugünkü sınavlarıda iyi geçer.

yani hakkı demi..işte ben gaddar anneyim galiba.

az önce öğretmeniyle konuştum.
bı sıkıntı yok dedi. bi ara emir arkadaşlarıyla konuşurken argo kelimeler kullanıyordu..3-4 hafta önce . öğretmen söyledi. arkadaşları şikayet etmiş.:KK53::KK53::KK53:
o gün hemen konuşmuştum.
..bi daha olmadı dedi öğretmeni
ingilizce için konuştum. yani yardımcı kitap alsak diye
dedi ki ben öğretmene sordum..veliler kaynak kitap istiyor diye.
o da demiş ki. ben öğrencilere söyledim..
sınıf öğretmenine söylememiş.
o da şaşırmış.
öğrencilere sormuş hangi kitap diye..hiç biri hatırlamamış.
yani çocuk bu aklında mı tutsun
yazdırsaymış keşke.
işte böyle
her gün çok soru çözen çocuğa puanlama ile puan verecek öğretmen
bu puanlar toplamında 1. 2. 3 . çocuğa hediye veriyor.
geçen yıl hatira defteri, kalem , boya kalemi vermişti

dedim ki hocam biz soru bankası almak istiyoruz. emir tudem den daha kolay bi soru bankası istiyor dedim
ben veririm elimde var dedi
siz şirin serisinden bi set alın dedi
alamam derseniz kitap kumbarasına 10 tl yollayın o da olur dedi. :KK53::KK53:
Bizim ingilizcecide böyle biliyomusun birde kendini ben onların otokontrollerini sağlıyorum diye savunuyor.Neymiş ödevi mesela yazdırmıyor sözle söylüyor arada atlanabiliyor ödev dediğide ingilizce stkerları resimli yerlere yapıştırmak.Yani yazdırmayıp sözle söyleyince aklı sıra otokontrol sağlıyacak.Neyse şimdi öteki tarafa yazdım bir deneyelim bakalım ingilizce için memnun kalacakmıyız

olsun ya sözden dönülmez şimdi.en azından her gün dememişsin.
önceden yasak olduğu için cazip gelirdi oğluna belki şimdi biraz oynadıktan sonra cazip gelmez.
zaten zamanı gelincede bırakıyormuş...bak bu çok önemli işte..
bencede,sana katılıyorum cnm

bu haftasonu çok koşuşturmam var kızlar o yüzden bu akşam temizlik işlerimi bitirmeliyim.Oğlanın sınıf arkadaşının annesi ameliyat oldu kadın hastalıklarından yarın onada uğrarım geçmiş olsuna.Hard disk e müzikler yükleticem doğum günü için.Tudemin kağıdını kırtasiyeye vermemiz lazım, pazar alışverişim var,dahada sıralarımda sıkmayayım sizi :)

bu haftasonu çok koşuşturmam var kızlar o yüzden bu akşam temizlik işlerimi bitirmeliyim.Oğlanın sınıf arkadaşının annesi ameliyat oldu kadın hastalıklarından yarın onada uğrarım geçmiş olsuna.Hard disk e müzikler yükleticem doğum günü için.Tudemin kağıdını kırtasiyeye vermemiz lazım, pazar alışverişim var,dahada sıralarımda sıkmayayım sizi :)
ooo kolay gelsin canım.baya bir iş güç bekliyor seni..

yeşim kursunuz hayırlı olsun bakalım, inşallah faydasını görürsün. Hafta sonun da dolu dolu geçecek belli, biz bu hafta çok şükür evdeyiz. Pazar sabahı şöyleeeeeee bir yatasım var rahat rahat.

yeşim kursunuz hayırlı olsun bakalım, inşallah faydasını görürsün. Hafta sonun da dolu dolu geçecek belli, biz bu hafta çok şükür evdeyiz. Pazar sabahı şöyleeeeeee bir yatasım var rahat rahat.
sağolasın ,hadi inşallah cnm bu pazarı dinlenerek geçirirsin :)

günaydın kızlarrr,
yoğun bir hafta sonundan sonra tekrar burdayız.
cumartesi ufak kızı dişçiye götürdük, büyüğe alınacaklar vardı çarşıya çıktık. eve geldik ettik diyesiye akşam oldu zaten, börek içi hazırlamıştım, onu pişirdim, çay demledik kahvaltı tarzında geçti. akşam da ailecek tv izledik, köpeklerle ilgili sinema filmi vardı ona baktık, banyolarını yaptırdım.

pazar sabah kalktım kahvaltı hazırlayasıya balkon yıkadım, kahvaltı yaptık, kızın yarım yamalak süpürdüğü evi tekrar baştan süpürdüm. Komşu yasin okutacakmış oraya çağırdı. öğleden sonra 1 gibi ordaydık, 2,30 a kadar orda kaldık. ordan annemlere kızları bırakıp pazara gittik, alışveriş yaptık, balık-mangal yapalım dedi eşim, annemlerde mangal yakacaktık.
tam biz mangalı yaktık, eltim aradı, ablasındalarmış, annesiyle babası da varmış bir de de bize çay içmeye gelecek olmuşlar. tamam dedik neyse, saat 4-4.30 olmuş zatii, eee dedik bari balık takviye yapalım, pişirip eve götürüp hep beraber yiyelim,
neyse eşim pazara tekrar gitti, 2 kg. daha ilave ettik, alelacele pişirdik-tencereye koyduk, apar topar eve. Neyse bir de pilav-salata kurduk sofrayı. Sonrası çay-fanta derken, erken kalktılar neyseki, 19,30 gibi kalktılar, köyde inekleri varmış:KK53::KK53:
son mesajıma baktım da,dinleneceğim demişim, yani öyle bir hafta sonu geçti ki, pek dinlenmişim.:rolleyes::rolleyes:

ödevleri de yine kendisi yaptı, kontrol da edemedim, hiç test çözmedi, ben de relax bıraktım, bebek oynadı, internet oynadı derken gayet güzel bir hafta sonu geçirdi. bu akşam bakarız artık kısmetse inşallah.:KK45:

günaydın kızlarrr,
cumartesi ufak kızı dişçiye götürdük, büyüğe alınacaklar vardı çarşıya çıktık. eve geldik ettik diyesiye akşam oldu zaten, börek içi hazırlamıştım, onu pişirdim, çay demledik kahvaltı tarzında geçti. akşam da ailecek tv izledik, köpeklerle ilgili sinema filmi vardı ona baktık, banyolarını yaptırdım.

pazar sabah kalktım kahvaltı hazırlayasıya balkon yıkadım, kahvaltı yaptık, kızın yarım yamalak süpürdüğü evi tekrar baştan süpürdüm. Komşu yasin okutacakmış oraya çağırdı. öğleden sonra 1 gibi ordaydık, 2,30 a kadar orda kaldık. ordan annemlere kızları bırakıp pazara gittik, alışveriş yaptık, balık-mangal yapalım dedi eşim, annemlerde mangal yakacaktık.
tam biz mangalı yaktık, eltim aradı, ablasındalarmış, annesiyle babası da varmış bir de de bize çay içmeye gelecek olmuşlar. tamam dedik neyse, saat 4-4.30 olmuş zatii, eee dedik bari balık takviye yapalım, pişirip eve götürüp hep beraber yiyelim,
neyse eşim pazara tekrar gitti, 2 kg. daha ilave ettik, alelacele pişirdik-tencereye koyduk, apar topar eve. Neyse bir de pilav-salata kurduk sofrayı. Sonrası çay-fanta derken, erken kalktılar neyseki, 19,30 gibi kalktılar, köyde inekleri varmış:KK53::KK53:
son mesajıma baktım da,dinleneceğim demişim, yani öyle bir hafta sonu geçti ki, pek dinlenmişim.:rolleyes::rolleyes:
fadimeciğim. pek bi yoğunmuşsun yine bebeğim ya
cumartesi çarşıdaymışsın. çarşı yorgunluk demek zaten
pazar da köyde.
hava da güzeldi tabi
Afiyet olsun
Komşunuzun yasini olmuş Allah kabul etsin

ben cumartesi öğlen çarşıya indim çocuklarla
onlarla gezdik
yün aldım . bere başladım.

sonra çocuklarla uzun yürüdük.gezdik,
dönüşte parka girdik eve saat 4.30 da girdik

pazar günü eşim sildi süpürdü
ben mutfağa girdim . kek yaptım . nohut ıslattım sütle
sonra çocukları bisiklet sürmeye çıkardık.2 saat sürdüler
eve döndük. patates kızartması ve tost istediler . yediler içtiler yattılar

akşam öğretmen mesaj atmış bize
pazartesi günü olan matematik sınavı için çalışılacak konular demiş ....sıralamış.
benim oğlan söylemiyor sınav olacağı zamanları.
ödev defterine de yazmıyor
mesaja göre kopardım soru bankasından . bugün bunları çözersin oğlum dedim bıraktım .
tamam dedi
her gün ipad oynayacak anlaştık . yarım saat
11.00-11.30 arası
ama önce biraz soru çözecek
resim dersi için öğretmenleri . göz makyaj temizleme pamuğu , aynalı karton, simli yapıştırıcı, makas , pirit, siyah düğme, elişi kağıdı istemiş..bunları temin edeceğiz çarşamba gününe
kardan adamlı yılbaşı kartı yapacaklar galiba.

günaydın kızlar..iyi haftalar..
ödevimiz matematikten problemler idi 2 sayfa birde hikaye okuduk..
cumartesi oğluşla anneme gittik..
pazar günü eşim ve oğlum pazara alışverişe gittiler..
hava güneşliydi açtım yine cam kapı süpürdüm sildim..
öğleden sonra oğlanla dışarı çıktık oğluşa pantolon aldık gezdik geldik..
kızımın dersanesi olduğundan cumartesi pazar orda..
bu hafta pasta falan yapmadım.

pazar da köyde.
hava da güzeldi tabi
Afiyet olsun

onlarla gezdik

yok kız köyde değildik, köy bize geldi:rolleyes::rolleyes:
ohhh ne güzel gezmişsin sen de, eşin de yapmış temizliği ohhh misss.
afiyet şeker olsun canım kekiniz. nohutu da sütle ıslatmışsın.

akşam öğretmen mesaj atmış bize
pazartesi günü olan matematik sınavı için çalışılacak konular demiş ....sıralamış.
benim oğlan söylemiyor sınav olacağı zamanları.
ödev defterine de yazmıyor
mesaja göre kopardım soru bankasından . bugün bunları çözersin oğlum dedim bıraktım .
tamam dedi
her gün ipad oynayacak anlaştık . yarım saat
11.00-11.30 arası
ama önce biraz soru çözecek
resim dersi için öğretmenleri . göz makyaj temizleme pamuğu , aynalı karton, simli yapıştırıcı, makas , pirit, siyah düğme, elişi kağıdı istemiş..bunları temin edeceğiz çarşamba gününe
kardan adamlı yılbaşı kartı yapacaklar galiba.
sizin öğretmen işi iyice ilerletti maşallah, bizde mesaj falan nerdeee.
daha sınav çalışması tam bilemiyorlar canım, öğrenecekler zamanla.
ipad saati için de bak bakalım nasıl olacak, 30 dakika kesecek mi?

günaydın kızlarrr,

çok güzel dinlenmişsin maşallah :KK45::KK45:
hepimiz motor takmış gibi oluyoruz hafta sonu koştur koştur..

günaydın kızlar..iyi haftalar..
ödevimiz matematikten problemler idi 2 sayfa birde hikaye okuduk..
cumartesi oğluşla anneme gittik..
pazar günü eşim ve oğlum pazara alışverişe gittiler..
hava güneşliydi açtım yine cam kapı süpürdüm sildim..
öğleden sonra oğlanla dışarı çıktık oğluşa pantolon aldık gezdik geldik..
kızımın dersanesi olduğundan cumartesi pazar orda..
bu hafta pasta falan yapmadım.
günaydın canım,
güzel geçmiş hafta sonunuz, güle güle giysin pantolonunu oğlun.
pastasız geçirmişin hafta sonunu, nazar mı değdirdik ne:KK53:
ben de kek yapmıyorum epeydir, bugün yaparım belki.

pazar da köyde.
hava da güzeldi tabi
Afiyet olsun

onlarla gezdik

iyi bari kız eşin silmiş süpürmüş ne güzel.
hepimizin hiç boş vakti yok demi..şunu yaptık bunu yaptık..oturdum dinlendim diyen yok..
bereyi kime başladın..

oo bunları hep yaptın mı acaba cumartesi günü
Bizim ingilizcecide böyle biliyomusun birde kendini ben onların otokontrollerini sağlıyorum diye savunuyor.Neymiş ödevi mesela yazdırmıyor sözle söylüyor arada atlanabiliyor ödev dediğide ingilizce stkerları resimli yerlere yapıştırmak.Yani yazdırmayıp sözle söyleyince aklı sıra otokontrol sağlıyacak.Neyse şimdi öteki tarafa yazdım bir deneyelim bakalım ingilizce için memnun kalacakmıyız
inşallah kalırsın

hiç sorma canım ama gece saat 5 miydi ne uyandım, 6 da kalkıyozya, saati 6 olmuş sandım, habire saat çalacak diye bekliyom, çalmıyo da,o şekilde de uyunmuyo, gıcıktı sabah sabah.
bu sabah bana da öyle oldu canı
5.30 de uyandım . korkunç bi rüya ile uyandım fırladım
eşim ben çocuklar bi araba ile gidiyoruz .
yol kenarında 3 tane tuhaf tipli adamlar var..bi tanesi sapsarı kıvırcık..hep birlikte onlara bakıyoruz geçerken yanlarından.
bi gülme tutuyor hatta bizi. komik görünüyorlar diye
sonra birden yolun kenarında bi uçurum beliriyor. ve eşim dikkat etmiyor onlara bakarken şeritten çıkıyor yavaş yavaş uçuruma doğru sürüyor.
ve yoldan çıkıyoruz. arabamız düşümeye başlıyor .. yükseklik 200 mt falan . aşağıda ağaçlar , deniz, yeşillikler var.
o korkuyla uyandım

günaydın canım,
güzel geçmiş hafta sonunuz, güle güle giysin pantolonunu oğlun.
pastasız geçirmişin hafta sonunu, nazar mı değdirdik ne:KK53:
ben de kek yapmıyorum epeydir, bugün yaparım belki.
hiç sorma canım ama gece saat 5 miydi ne uyandım, 6 da kalkıyozya, saati 6 olmuş sandım, habire saat çalacak diye bekliyom, çalmıyo da,o şekilde de uyunmuyo, gıcıktı sabah sabah.
sağol canım..
dün zaten dışarı çıktığımızda saat 3 tü 5 de geldik eve. yemek şu bu derken vakit geçti.
oğlan eve geldiğimizde sordu pasta yapmıcazmı dedi hayır dedim.daha önceki poğaçalardan buzluğa atmıştım beslenmesine 2 tane çıkarıverdim..
kızımda dersaneden 7 gibi geliyor.anne ne pastası yaptın dedi bişi yapmadım dedim.:KK49::KK49:

bende gece uyandım saat 2 idi.. baya bi uyuyamadım sonra uyumuşum.

X