İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

maşallah çocuklara
bi şey sorcam.
ben hafta içi ipad vermiyorum yada pc açmıyorum
ama çok ısrar ediyor şu ara
arkadaşlarım her gün oynuyormuş diye
okula gitmeden önce 45 dakika oyun hakkı veriyorum o zaman dedim.
ama her gün değil dedim
tamam anne pazartesi çarşamba cuma olsun mu dedi
tamam dedim.
sizce iyi mi yaptım.
canım bu çocuğun sorumlulukları yerine getirmesine bağlı, ödevlerini düzgün yapıyorsa, ev içinde yine davranışları düzgünse verebilirsin ama aslında akşam sen evdeyken versen takibini de kolaylıkla yaparsın. Çünkü o 30-45 dakikalara hiç bağlı kalınmıyor da ondan.

inşallah zamanla düzeltir canım, bol bol okuma ve test yatırmaya çalışın, testlerinde yaptığı hataları gördükçe belki düzeltir.
Bak sen sıpaya, o derece diyorsun, kızınız çok önemli etken olmuş sanırım bu 3.kararınızda?:KK53:
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Günaydın canım,
akşam ödevlerini yine kendi yaptı, bu sıralar ben de yogunumya, bakamıyorum. Sonrasında resim yapıyordu, öğretmeni pano görevlisi yapmış, anne resim yapmam lazım diyordu.
İnşallah faydalı olur canım konuşman, sık sık güzelce konuşmamız lazım.
Akşam ben de biraz konuştum, ablasıyla sürekli didişirlerya, ablana yardımcı ol, işte o okul değiştirdi, yeni bir ortam, dersleri çoğaldı, 12 ders var, çok zor, bir de biraz ergenlikten bahsettim, doğal olarak vücutta oluşabilecek değişiklerden, kendinin de değişeceğinden. Annecim seni çok seviyorum diyerekten yattı, sabah da sakindik Allah a çok şükürki, hergün kavga gürültüyle çıkarızya evden, sabah sobanın başında üşüştük kızlarla sakin sakin konuştuğumuzu görünce eşim de şaşırdı, hayırdır diyor:KK53::KK53::KK53::KK53: tuhafına gitti.
Bizdeki negatiflikler kesinlikle çocuklara da yansıyor, bunu farkettim bir de. Ah hep zaman sakin olabilsek keşke.
ne güzel bak sakin başlamışsınız güne.
seninki de başını kurtardı artık kendi yapıyor ödevini maşallah.
bizde her zaman pozitif olamıyoruz ki..
iş stresi ev stresi hemencecik negatif yapıveriyor insanı.:KK34:

maşallah çocuklara
bi şey sorcam.
ama her gün değil dedim
tamam dedim.
sizce iyi mi yaptım.
ödevlerini yaptığı ve sizi üzmediği sürece olabilir bencede.
bizim öğretmen hafta içi çizgi film bile izlemesinler diyor ama benim ki dinlemiyor tabi.

ne güzel bak sakin başlamışsınız güne.
seninki de başını kurtardı artık kendi yapıyor ödevini maşallah.
bizde her zaman pozitif olamıyoruz ki..
iş stresi ev stresi hemencecik negatif yapıveriyor insanı.:KK34:
evet canım yapıyor ama takip etmek gerekli yine de, bakılmayınca sallıyorlar çünkü.
Evet yaaaa maalesef nerde öyle hep sakin kalabilsek, akşam söylemesi ayıp, namaza durmuştum, ama o derece yapacaklarıma konsantre olmuşumki,(işte çocukları yıkasam, kek mi yapsam, beslenmesi vs.vs.vs.) biran kendime geldim ne yapıyorsun sen diye, tekrar ettim kendime ceza verdim de, hep dünyevi meşgaleler, kafamız da yoruluyor haliyle.

bizim öğretmen hafta içi çizgi film bile izlemesinler diyor ama benim ki dinlemiyor tabi.
biz başında değiliz ki Fatmacım, anneanne dede ne kadar etkili olabilir.

inşallah zamanla düzeltir canım, bol bol okuma ve test yatırmaya çalışın, testlerinde yaptığı hataları gördükçe belki düzeltir.
Bak sen sıpaya, o derece diyorsun, kızınız çok önemli etken olmuş sanırım bu 3.kararınızda?:KK53:
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Günaydın canım,
akşam ödevlerini yine kendi yaptı, bu sıralar ben de yogunumya, bakamıyorum. Sonrasında resim yapıyordu, öğretmeni pano görevlisi yapmış, anne resim yapmam lazım diyordu.
İnşallah faydalı olur canım konuşman, sık sık güzelce konuşmamız lazım.
Akşam ben de biraz konuştum, ablasıyla sürekli didişirlerya, ablana yardımcı ol, işte o okul değiştirdi, yeni bir ortam, dersleri çoğaldı, 12 ders var, çok zor, bir de biraz ergenlikten bahsettim, doğal olarak vücutta oluşabilecek değişiklerden, kendinin de değişeceğinden. Annecim seni çok seviyorum diyerekten yattı, sabah da sakindik Allah a çok şükürki, hergün kavga gürültüyle çıkarızya evden, sabah sobanın başında üşüştük kızlarla sakin sakin konuştuğumuzu görünce eşim de şaşırdı, hayırdır diyor:KK53::KK53::KK53::KK53: tuhafına gitti.
Bizdeki negatiflikler kesinlikle çocuklara da yansıyor, bunu farkettim bir de. Ah hep zaman sakin olabilsek keşke.
aynen canım çok haklısın bu konuda biz ne kadar gergin ve sinirli olursak çocuklarıda o kadar olumsuz etkiliyoruz.Bizim huzurumuz he daim yerinde yerinde olsa aslında hayat güllük gülistanlık olacak ama bu manotonlukta ve koşturmacada oda zor.

maşallah çocuklara
bi şey sorcam.
ama her gün değil dedim
tamam dedim.
sizce iyi mi yaptım.
oy kuzum,annesi bak herşeye tmm demiş hergün olmasın deyince günleri bile o belirlemiş sende o kadar izin ver yani.Valla ben derslerini yaptıktan sonra kitap falanda okunduysa karışmıyorum oynasın oda onların hakkı

aynen canım çok haklısın bu konuda biz ne kadar gergin ve sinirli olursak çocuklarıda o kadar olumsuz etkiliyoruz.Bizim huzurumuz he daim yerinde yerinde olsa aslında hayat güllük gülistanlık olacak ama bu manotonlukta ve koşturmacada oda zor.
aynen öyle canım, maalesef herşeye yetişmek zorunda olmak bizi yoruyor.

canım bu çocuğun sorumlulukları yerine getirmesine bağlı, ödevlerini düzgün yapıyorsa, ev içinde yine davranışları düzgünse verebilirsin ama aslında akşam sen evdeyken versen takibini de kolaylıkla yaparsın. Çünkü o 30-45 dakikalara hiç bağlı kalınmıyor da ondan.
canım benim
benim oğlan tamam zaman doldu dedin mi bırakıyor
bi daha hiç vermeyeceğimi bilir.
bakıcım da öyle naz çekecek bi kadın değil..
tamam emir zaman doldu dedi mi biter
ediz i tembihlemem lazım aslında
o pürüz çıkarabilir
akşam vereyim desem
eve geliş yemek yemek saat 7 oluyor.çünkü 6.30 da eve geliyor okuldan
ödevler falan derken akşam 8.30 oluyor.
sonra doğru yatağa .
hikaye kitabıyla.
vakit yok
ediz akşam 8 gibi uyuyor.
aslında o uyurken rahat rahat oynardı ama zaman yetersiz fadimem

sen hafta içi veriyor musun pc .
ben pazartesi çarşamba ve cuma günü için anlaştım emir le..

evet canım yapıyor ama takip etmek gerekli yine de, bakılmayınca sallıyorlar çünkü.
Evet yaaaa maalesef nerde öyle hep sakin kalabilsek, akşam söylemesi ayıp, namaza durmuştum, ama o derece yapacaklarıma konsantre olmuşumki,(işte çocukları yıkasam, kek mi yapsam, beslenmesi vs.vs.vs.) biran kendime geldim ne yapıyorsun sen diye, tekrar ettim kendime ceza verdim de, hep dünyevi meşgaleler, kafamız da yoruluyor haliyle.

biz başında değiliz ki Fatmacım, anneanne dede ne kadar etkili olabilir.
fadimem
ah fadimemm
başı dumanlı fadimemm :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
neyse sen namazını kılarken Rabbine odaklan.

oy kuzum,annesi bak herşeye tmm demiş hergün olmasın deyince günleri bile o belirlemiş sende o kadar izin ver yani.Valla ben derslerini yaptıktan sonra kitap falanda okunduysa karışmıyorum oynasın oda onların hakkı
yani hakkı demi..işte ben gaddar anneyim galiba.

az önce öğretmeniyle konuştum.
bı sıkıntı yok dedi. bi ara emir arkadaşlarıyla konuşurken argo kelimeler kullanıyordu..3-4 hafta önce . öğretmen söyledi. arkadaşları şikayet etmiş.:KK53::KK53::KK53:
o gün hemen konuşmuştum.
..bi daha olmadı dedi öğretmeni
ingilizce için konuştum. yani yardımcı kitap alsak diye
dedi ki ben öğretmene sordum..veliler kaynak kitap istiyor diye.
o da demiş ki. ben öğrencilere söyledim..
sınıf öğretmenine söylememiş.
o da şaşırmış.
öğrencilere sormuş hangi kitap diye..hiç biri hatırlamamış.
yani çocuk bu aklında mı tutsun
yazdırsaymış keşke.
işte böyle
her gün çok soru çözen çocuğa puanlama ile puan verecek öğretmen
bu puanlar toplamında 1. 2. 3 . çocuğa hediye veriyor.
geçen yıl hatira defteri, kalem , boya kalemi vermişti

dedim ki hocam biz soru bankası almak istiyoruz. emir tudem den daha kolay bi soru bankası istiyor dedim
ben veririm elimde var dedi
siz şirin serisinden bi set alın dedi
alamam derseniz kitap kumbarasına 10 tl yollayın o da olur dedi. :KK53::KK53:

canım benim
benim oğlan tamam zaman doldu dedin mi bırakıyor
bi daha hiç vermeyeceğimi bilir.
bakıcım da öyle naz çekecek bi kadın değil..
tamam emir zaman doldu dedi mi biter
ediz i tembihlemem lazım aslında
o pürüz çıkarabilir
akşam vereyim desem
eve geliş yemek yemek saat 7 oluyor.çünkü 6.30 da eve geliyor okuldan
ödevler falan derken akşam 8.30 oluyor.
sonra doğru yatağa .
hikaye kitabıyla.
vakit yok
ediz akşam 8 gibi uyuyor.
aslında o uyurken rahat rahat oynardı ama zaman yetersiz fadimem
emir kaçta uyuyor, nasıl olsa haftada üç gün 21.30 da uyusa, o arada oynasa diye düşündüm ama tabii yine de en uygununu sen bilecen.
Bir de bırak dedin mi bırakıyorsa sorun yok.
fadimem
ah fadimemm
başı dumanlı fadimemm :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
neyse sen namazını kılarken Rabbine odaklan.
sağol canım, inşallah.
yani hakkı demi..işte ben gaddar anneyim galiba.

az önce öğretmeniyle konuştum.
bı sıkıntı yok dedi. bi ara emir arkadaşlarıyla konuşurken argo kelimeler kullanıyordu..3-4 hafta önce . öğretmen söyledi. arkadaşları şikayet etmiş.:KK53::KK53::KK53:
o gün hemen konuşmuştum.
..bi daha olmadı dedi öğretmeni
ingilizce için konuştum. yani yardımcı kitap alsak diye
dedi ki ben öğretmene sordum..veliler kaynak kitap istiyor diye.
o da demiş ki. ben öğrencilere söyledim..
sınıf öğretmenine söylememiş.
o da şaşırmış.
öğrencilere sormuş hangi kitap diye..hiç biri hatırlamamış.
yani çocuk bu aklında mı tutsun
yazdırsaymış keşke.
işte böyle
her gün çok soru çözen çocuğa puanlama ile puan verecek öğretmen
bu puanlar toplamında 1. 2. 3 . çocuğa hediye veriyor.
geçen yıl hatira defteri, kalem , boya kalemi vermişti

dedim ki hocam biz soru bankası almak istiyoruz. emir tudem den daha kolay bi soru bankası istiyor dedim
ben veririm elimde var dedi
siz şirin serisinden bi set alın dedi
alamam derseniz kitap kumbarasına 10 tl yollayın o da olur dedi. :KK53::KK53:
her öğretmen öyle ilgili olmuyor maalesef, bir de haftada 1 görüyorlarya önemsemiyorlar sanırım.
Kız ingilizce-türkçe hepsi karışmış, puan sistemi derken sınıf öğretmenini kasteddin değil mi?
çok da hırslandırmasın canım yaaa, hergün 100 soru nedir, zaten dersleri var, azıcık oyuna da zamanları kalsın, yani ne bileyim çocukların çocukluklarını elinden mi alıyoruz diyorum bazen? çok da yüklenme bence.
kitap da vermesi iyi olmuş, hem de 10 tl ne ki, en basit bir soru bankası bile 17-20 den başlıyor, gönder gitsin bir 10 tl, hem uğraşmican.

emir kaçta uyuyor, nasıl olsa haftada üç gün 21.30 da uyusa, o arada oynasa diye düşündüm ama tabii yine de en uygununu sen bilecen.
Bir de bırak dedin mi bırakıyorsa sorun yok.

sağol canım, inşallah.
her öğretmen öyle ilgili olmuyor maalesef, bir de haftada 1 görüyorlarya önemsemiyorlar sanırım.
Kız ingilizce-türkçe hepsi karışmış, puan sistemi derken sınıf öğretmenini kasteddin değil mi?
çok da hırslandırmasın canım yaaa, hergün 100 soru nedir, zaten dersleri var, azıcık oyuna da zamanları kalsın, yani ne bileyim çocukların çocukluklarını elinden mi alıyoruz diyorum bazen? çok da yüklenme bence.
kitap da vermesi iyi olmuş, hem de 10 tl ne ki, en basit bir soru bankası bile 17-20 den başlıyor, gönder gitsin bir 10 tl, hem uğraşmican.
şirin seti alırım dedim
25 tl
daha önce de öğretmen emir e soru bankası vermişti. boya kalemi vermişti . boyalarını evde unutunca.
evet puanlama sistemini sınıf öğretmenimiz yapacakmış.
öğretmen diyor ki . merkez okulu olunca bir de başarı listesinde yukarılarda olunca öğrencilere fazla yükleniliyor. hele ingilizce diyor.. sanki kendisi yüklen miyor gibi o_O
öğretmenimize de kızamıyorum..hiç kızılacak bir insan değil çünkü..
birde ödevlerin üstesinden geliyor sınıf..belki üstesinden gelmek zorunda kalıyorlar artık bilmiyorum
emir in sınavlarından hep tam puan geliyor mesela son 2 aydır
soruyorum başka tam puan varmı ..5-6 kişi var anne diyor
sınıf 23 kişi.
öğretmenin anlatımı ve öğrencilerine sevgisi çok büyük . onu görüyorum fadimecim.
sbs denemesi oldulardı geçenlerde . 1 yanlışla geldi bizim oğlan.
sınıfta 1 . yanlış 4-5 taneydi
sadece 2-3 yanlış yapan da fazlaydı.
yani çocuklarda yetişiyor sisteme .

senin oğlan da oynayamıyor yani. :)
ben yalnız değilmişim
ama ben sözü verdim artık.
olsun ya sözden dönülmez şimdi.en azından her gün dememişsin.
önceden yasak olduğu için cazip gelirdi oğluna belki şimdi biraz oynadıktan sonra cazip gelmez.
zaten zamanı gelincede bırakıyormuş...bak bu çok önemli işte..

merhabalar anneler :)
dün istklal marşını on kıta söyleyeceklerdi tek tek okyana üç yıldız verecegım dıyınce atlamış bu önce ben okuyayım diye :) geldıgınde yüzü gülüyodu anne üç yıldız aldım dıye :9 ne maraklılar yıldız almaya.gerci 2.sınıfta ögrenmışlerdı ıstıklal marşını ama pekıştırıyolar demkki.iyi bişey bu..bugün sınavı vardı dün nerdeyse hep onla ılgılendık derslerıyle.anlamadıgın varsa tekrar edelım dedık.o anlamadıklarını anlattı babsıyla bende yardımcı olmaya calıştık.inşallh yine gülerek gelır..
ipad bende verıyorum.ama boyle sınavlaraı felan olunca zaten çalışmaktan o gunu bakamıyor.istesede izin vermeyecegımızı biliyor .normal derslrı varsa derslerı bıtınce iizn verıyorum bi müddet bakmasını kardeşiyle oynadıkları oyunlar var beraber vakıt gecırıyolar.sizinde dedıgınız gıbı ekstra bişey yoksa tabı..

şirin seti alırım dedim
25 tl
daha önce de öğretmen emir e soru bankası vermişti. boya kalemi vermişti . boyalarını evde unutunca.
öğretmen diyor ki . merkez okulu olunca bir de başarı listesinde yukarılarda olunca öğrencilere fazla yükleniliyor. hele ingilizce diyor.. sanki kendisi yüklen miyor gibi o_O
birde ödevlerin üstesinden geliyor sınıf..belki üstesinden gelmek zorunda kalıyorlar artık bilmiyorum
sınıf 23 kişi.
öğretmenin anlatımı ve öğrencilerine sevgisi çok büyük . onu görüyorum fadimecim.
anladım canım, demek ki çocuklar da alıştı, sıkmadan öğretiyor eğlendiriyor ki, başarı seviyesi yüksek.
Geçen bizimkiler de oldu demiştimya, bizim kız 10 yanlış, 3 tane de en son sayfada ingilizce sorusunu görmemiş, 13 yanlış 52 doğru ile sınıfta 1.olmuş. Yani düşün sınıfın durumunu, ama okulda, başarılı 3.sınıf olmuşlar, 8 tane şube var. Yani bilemedim de, sınıfın genel durumu kötü demek ki bana göre. önceki öğretmen olsaydı daha farklı olurdu ama kısmet işte. Neyse artık evde ilgilenebildiğim kadar ben bişeyler katmaya çalışıyom.

merhabalar anneler :)
dün istklal marşını on kıta söyleyeceklerdi tek tek okyana üç yıldız verecegım dıyınce atlamış bu önce ben okuyayım diye :) geldıgınde yüzü gülüyodu anne üç yıldız aldım dıye :9 ne maraklılar yıldız almaya.gerci 2.sınıfta ögrenmışlerdı ıstıklal marşını ama pekıştırıyolar demkki.iyi bişey bu..bugün sınavı vardı dün nerdeyse hep onla ılgılendık derslerıyle.anlamadıgın varsa tekrar edelım dedık.o anlamadıklarını anlattı babsıyla bende yardımcı olmaya calıştık.inşallh yine gülerek gelır..
ipad bende verıyorum.ama boyle sınavlaraı felan olunca zaten çalışmaktan o gunu bakamıyor.istesede izin vermeyecegımızı biliyor .normal derslrı varsa derslerı bıtınce iizn verıyorum bi müddet bakmasını kardeşiyle oynadıkları oyunlar var beraber vakıt gecırıyolar.sizinde dedıgınız gıbı ekstra bişey yoksa tabı..
maşallah canım, kız mıydı seninki? Allah başarılarını daim etsin inşallah. Ne güzel hem sen, hem de eşin ilgileniyosunuz, maalesef ben tek başıma yetmeye çalışıyom 2 kızıma da.
Allah bana güç kuvvetler versin inşallah, bugünler de geçecek elbet.

şirin seti alırım dedim
25 tl
sınıf 23 kişi.
doğru cnm yetişiyorda öğretmenden öğretmen değişiyor bu durum.Bizimki sizinki ilgili mesela ama her öğretmen böyle olmuyor.Tabi çocuğunda kapasitesi varsa vede öğretmende destekliyorsa yemede yanında yat yani :KK66:

X