İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Selam kızlar...
Haftanın ilk günü gayet güzel geçti, Fen Bilimleri madde konusunda geçen hafta çok vasat bir sınav olmuştu. Konu tekrarı yaptıktan sonra tekrar sınav yaptım çok iyiydi. Anlatamamışım demek ki:KK12:

Bugün sınıfımdaki üztün zekalı ve özel yetenekli çocukları tespit etmem istendi. Daha önce bir velim buna başvurmak istediğini söylemişti ancak çocuğunda öyle bir ışık göremedim. Yine de yazayım, zaten değerlendirmeden geçecekler diye düşündüm.

Matematikten doğru, doğru parçası, ışın konusuna geçtik ama çok sıkıldılar, anlamakta zorlandılar. Ben de daha önceden hatırladığım bir şarkıyı öğrettim:

Ah bu hayat çekilmez
Doğru sonsuza gider;

Ah bu hayat çekilmez
Işın tek taraf seçer,

Sen olmasan canım
Doğru parçası küser,

Ah bu hayat çekilmez
Nokta düzleeme düşer.

Bu şarkının üzerinde doğru, doğru parçası ve ışını daha iyi tanıdılar ve en azından hangisinin ışın, hangisinin doğru olduğunu yanlışsız öğrendiler. Sizin çocuklar da zorlanırsa deneyebilirsiniz, seneye bu konular daha ayrıntılı işlenecek çünkü:)

Selam kızlar...
Haftanın ilk günü gayet güzel geçti, Fen Bilimleri madde konusunda geçen hafta çok vasat bir sınav olmuştu. Konu tekrarı yaptıktan sonra tekrar sınav yaptım çok iyiydi. Anlatamamışım demek ki:KK12:

Bugün sınıfımdaki üztün zekalı ve özel yetenekli çocukları tespit etmem istendi. Daha önce bir velim buna başvurmak istediğini söylemişti ancak çocuğunda öyle bir ışık göremedim. Yine de yazayım, zaten değerlendirmeden geçecekler diye düşündüm.

Matematikten doğru, doğru parçası, ışın konusuna geçtik ama çok sıkıldılar, anlamakta zorlandılar. Ben de daha önceden hatırladığım bir şarkıyı öğrettim:

Ah bu hayat çekilmez
Doğru sonsuza gider;

Ah bu hayat çekilmez
Işın tek taraf seçer,

Sen olmasan canım
Doğru parçası küser,

Ah bu hayat çekilmez
Nokta düzleeme düşer.

Bu şarkının üzerinde doğru, doğru parçası ve ışını daha iyi tanıdılar ve en azından hangisinin ışın, hangisinin doğru olduğunu yanlışsız öğrendiler. Sizin çocuklar da zorlanırsa deneyebilirsiniz, seneye bu konular daha ayrıntılı işlenecek çünkü:)
Üstün yetenekli çocuklar için nasıl bir test yaptın ki, merak ettim açıkçası?
O şarkının klibini görmüştüm geçenlerde internette, tek tek fon kartona çizmişler, şarkıda sırası gelen kartonunu kaldırıyordu falan, epey keyifli gözüküyordu.

Üstün yetenekli çocuklar için nasıl bir test yaptın ki, merak ettim açıkçası?
O şarkının klibini görmüştüm geçenlerde internette, tek tek fon kartona çizmişler, şarkıda sırası gelen kartonunu kaldırıyordu falan, epey keyifli gözüküyordu.
Test değil değerlendirme formları var rehberliğin sunduğu. Liderlik özelliği, yaratıcılığı, kendini ifade etme becerisi, sanatsal faaliyetlerdeki becerisi ölçülüyor. Bir öğrencimin spor alanındaki üstün becerisi dikkatimi çok çekti mesela, bir diğeri inanılmaz sessiz sınıfta, sormazsan parmak kaldırmaz ama müthiş bir drama yeteneği var, bir diğeri çok yaratıcı, bir başkasının fene karşı ilgisi ve bilgisi büyük gibi...

Selam kızlar...

Ah bu hayat çekilmez
Doğru sonsuza gider;

Ah bu hayat çekilmez
Işın tek taraf seçer,

Sen olmasan canım
Doğru parçası küser,

Ah bu hayat çekilmez
Nokta düzleeme düşer.

çocuklara neyi nasıl öğreticem diye düşünüp uygulayan bir öğretmen ne kadar güzel tekrar takdir ettim sizi eminim meyvalarınıda toplıyacaksınız.Emeğinize sağlık..

Test değil değerlendirme formları var rehberliğin sunduğu. Liderlik özelliği, yaratıcılığı, kendini ifade etme becerisi, sanatsal faaliyetlerdeki becerisi ölçülüyor. Bir öğrencimin spor alanındaki üstün becerisi dikkatimi çok çekti mesela, bir diğeri inanılmaz sessiz sınıfta, sormazsan parmak kaldırmaz ama müthiş bir drama yeteneği var, bir diğeri çok yaratıcı, bir başkasının fene karşı ilgisi ve bilgisi büyük gibi...
bu değerlendirmeler keşke işe yarasa da, çocukların gelecekte yararına eğitim sunulsa, ne kadar güzel olur.

bu değerlendirmeler keşke işe yarasa da, çocukların gelecekte yararına eğitim sunulsa, ne kadar güzel olur.
Maalesef bizlerde üstün yetenekli çocukların çalışkan, akademik başarısı yüksek yahut hiperaktif olduğu algısı bulunmakta. Bu yüzden yetenekli çocuklar pek farkedilemiyor. Tembel, sınıfta kalmış, çok sessiz çocuklar dahi olabilir bunlar. Şu anda gözlemlediğim 10 kadar öğrencim var, farklı alanlarda yetenekliler ve denemelerini isterim. Değerlendirme formlarını daha teslim almadım yarın alıp sınıf listesini de önüme koyarak geniş bir zamanda yapmak istiyorum.
Mebin yayınladığ aile kılavuzu da var bu konuda sizin miniklerde de olabilir incelemenizi ve öğretmeni yönlendirmenizi öneririm http://orgm.meb.gov.tr/alt_sayfalar/yayimlar/ozelegitim/aile_kilavuzu/aile_kilavuzu.pdf

saat 3 te koçla randevum var kızlarrr.
Mutfakta benim de heryer dolu, deli oluyorum artık, koyacak yer bulunmuyor belli bir süre sonra. Ama o kadar cıvıl cıvıl şeyler var ki, insan görünce dayanamıyor. İhtiyaçtan fazla almayın kızlarrr, fazla eşya insanı yoruyor.
Heee benim Dilek im keşke öyle olsam de mi? nasıl kilo vereyim kız, hapur hupur yiyom habire.
Bugünden için ayran aşı diyeti yapacaktım aslında ama misafir gelince hazırlayamadım.
2 kg. ayranın içine 4 yemek kaşığı haşlanmış bulgur-nohut-yeşil mercimek koyuyorsun, baharat ekliyorsun, ama tuz konmuyor. 12 den itibaren akşam 20 ye kadar 2 saatte 1 kase içiyorsun. Sabah da normal kahvaltı yapıyorsun. 2 gün yapılıyor, 2 kg. verdiriyormuş ve yağdan gidiyomuş.
vay bee fadimem..2 saat arayla 1 kase yeyip de 2 kilo verdiriyorsa çok iyi.
üstelik içindeki malzemeler de faydalı yani..yapabilirsin.

Boncuğum insan kısmının başına her şey geliyor.çok üzüldüm canım anlattıklarına. evlat bu tarifi yok.
çok zor günler geçirmişsin canım..artık geride kaldı.
Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin yavruna.

kaolina hocam. şimdi yolladığınız linkte baktım da .çok güzel. bunu fark eden anne baba ne yapsın . kısaca ne önerirsiniz.

Boncuğum insan kısmının başına her şey geliyor.çok üzüldüm canım anlattıklarına. evlat bu tarifi yok.
çok zor günler geçirmişsin canım..artık geride kaldı.
Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin yavruna.
aceleden yanlış yere yazmışım ya.
diğer tarafa da kopyala yaptım artık.:110::110:

günaydın kızlar..
matematikten arkalı önlü fotokopimiz vardı hepsi problemdi.
Türkçeden bir sayfa fotokopimiz vardı değişik konularda test idi.
3 sayfada hikaye kitabı okuduk.
dün öğretmene söylemiştim kitap okutamıyorum diye..oğlana da söylemiştim öğretmen eve kamera koydu.. buradan ne kadar ders çalıştığına bakacak dedim.öğretmenle konuştum sabah sınıfın hepsine söyledim dedi.kameradan sizin ne kadar okuduğunuza bakıyorum diye..benim oğlana da söyleyecek öğretmen sen 3 sayfa okumuşsun diye.:KK48:

günaydın kızlar..
dün öğretmene söylemiştim kitap okutamıyorum diye..oğlana da söylemiştim öğretmen eve kamera koydu.. buradan ne kadar ders çalıştığına bakacak dedim.öğretmenle konuştum sabah sınıfın hepsine söyledim dedi.kameradan sizin ne kadar okuduğunuza bakıyorum diye..benim oğlana da söyleyecek öğretmen sen 3 sayfa okumuşsun diye.:KK48:
hahaha..kız neden böyle yapıyorsun oğlana.
okulda öğretmen sitresi..evde öğretmen sitresi.
hahahah..anneler var ya..çok fena ..kurnaz..isteyince nasıl da yaptırıyor.
hele ki erkek çocukları daha bi saf mı ne ? benim oğlan da hemen inanır da böyle şeylere. heheh

akşam ödev ne vardı hiç hatırlayamıyorum..
matematikten çeteleme tablosu vardı..onu grafik olarak çizme vardı..3-4 tane grafik çizdi
hayat bilgisi yaptı sanki. ana hiç hatırlamıyorum
türkçe de yaptı ..
sanıyorum 3-4 sayfa ödev vardı. o kadar..çabuk bitti.

günaydın kızlarrr,
dün koça gitcem demiştimya, gittim yine kadın psikiyatr önerdi, ben de dedim ki söyleyemem şimdi, gitmez dedim. Geçen yıl öyle bir ağzımdan kaçırmıştım, benim kız da iyice gıcık olmuştu koça, zorla gidiyor açıkçası, kadın da bunu bildiği için kendini kapatıyor, bu durumda faydası olmaz benim verdiğin eğitimi dedi. Örnek aldığı birisi varsa onun vasıtasıyla yönlendirsek dedi, ben de internetteki ders aldığı kızı söyledim, tamam o zaman onunla bir konuşayım ben dedi.
Akşam da ben kıza yazdım, durumu anlattım, ama o kızımın iyi olduğunu, psikiyatra ihtiyacı olmadığını düşündüğünü söyledi, ben dedi ona 1 aylık program hazırlayayım, ama siz hiç ders çalış demeyin dedi, eğer yine değişmezse koçla görüşeyim dedi, peki dedim ben de, 1 ay ona bırakacağım, bieşy değişir mi bilmiyorum ama artık bişeyler olması gerekli.

günaydın kızlar..
çok fenasın kız, yedi mi peki oğlan, artık bu tür şeylere inanıp inanmayacak yaşa geldiler, pek yutmuyor benim ki.:KK53::KK53::KK53::KK53:

akşam ödev ne vardı hiç hatırlayamıyorum..
matematikten çeteleme tablosu vardı..onu grafik olarak çizme vardı..3-4 tane grafik çizdi
hayat bilgisi yaptı sanki. ana hiç hatırlamıyorum
türkçe de yaptı ..
sanıyorum 3-4 sayfa ödev vardı. o kadar..çabuk bitti.
ee napim çareler arıyorum bende..
benim kızada böyle söylemiştik ilkokulda. öğretmen demişti bizede..
maşşallah şip şak yapmışsınız..

günaydın kızlarrr,
dün koça gitcem demiştimya, gittim yine kadın psikiyatr önerdi, ben de dedim ki söyleyemem şimdi, gitmez dedim. Geçen yıl öyle bir ağzımdan kaçırmıştım, benim kız da iyice gıcık olmuştu koça, zorla gidiyor açıkçası, kadın da bunu bildiği için kendini kapatıyor, bu durumda faydası olmaz benim verdiğin eğitimi dedi. Örnek aldığı birisi varsa onun vasıtasıyla yönlendirsek dedi, ben de internetteki ders aldığı kızı söyledim, tamam o zaman onunla bir konuşayım ben dedi.
Akşam da ben kıza yazdım, durumu anlattım, ama o kızımın iyi olduğunu, psikiyatra ihtiyacı olmadığını düşündüğünü söyledi, ben dedi ona 1 aylık program hazırlayayım, ama siz hiç ders çalış demeyin dedi, eğer yine değişmezse koçla görüşeyim dedi, peki dedim ben de, 1 ay ona bırakacağım, bieşy değişir mi bilmiyorum ama artık bişeyler olması gerekli.
inşallah faydası olur ve değişir canım..
biraz gayret gösterse demi herkes rahatlayacak. dur bakalım yoluna girer de seninki senden gider.

X