İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Dilekkkkk ne yaptın waffle makinesi aldın mı alsak mı kız acaba bende düşünmeye başladım aslında gerçi bu kilolara davetiye çıkarır ama ne bileyim ne dersin...
almadım.
tezgahım 1 mt kadar zeliş. yani lavabodan kalan kısmı. ekmek kızartma makinası , elektirikli çaydanlık orda. tost makinam da orda. waffle mak. alayım dersem çok s açma olacak. yer yok .
mısır patlatma makinam ve elektirikli ızgaram buzdolabinin üzerinde. yer yok artık.
ben pankek yapıyorum z eliş. bu sabah yaptım. ustüne sarelle sürdüm. biraz da meyve koysak waffle gibi olur diye içimden geçirdim . kendimi kandırdım :KK53:

almadım.
tezgahım 1 mt kadar zeliş. yani lavabodan kalan kısmı. ekmek kızartma makinası , elektirikli çaydanlık orda. tost makinam da orda. waffle mak. alayım dersem çok s açma olacak. yer yok .
mısır patlatma makinam ve elektirikli ızgaram buzdolabinin üzerinde. yer yok artık.
ben pankek yapıyorum z eliş. bu sabah yaptım. ustüne sarelle sürdüm. biraz da meyve koysak waffle gibi olur diye içimden geçirdim . kendimi kandırdım :KK53:

Benimde yerim ancak o kadar sen birde bir sürü şey sıkıştırmışsın ben sadece tabaklığım filan var işte bende alırsam dolap içlerine veya dolap üstüne atmam lazım yer yok malum :))

Zaten birde yerimiz olsa neler neler alacağız.Tefalin kızartma kabı tenceresi varya hani 1 kaşık yağla 1 kilo patetes kızartan işte ondan almıştı yanımdaki arkadaş.Yemekte yapıyodu onda ağır ağır dönüyor ya bide soğanı falan güzel karıştırıyomuş sen bir şey yapmadan.Pilavı bile yapıyor onda et sote falan çok pratik diyodu..

Zaten birde yerimiz olsa neler neler alacağız.Tefalin kızartma kabı tenceresi varya hani 1 kaşık yağla 1 kilo patetes kızartan işte ondan almıştı yanımdaki arkadaş.Yemekte yapıyodu onda ağır ağır dönüyor ya bide soğanı falan güzel karıştırıyomuş sen bir şey yapmadan.Pilavı bile yapıyor onda et sote falan çok pratik diyodu..

Ayy bir ara ne çok bakmıştım ona almadım tabi. Yer ayrı sorun birde o kadar çok eksik varken ona sıra gelmiyor ki

dün bir çay bardak takımı baktım 49 tl indirimli hali birde eşimde bana baktı tuhaf tuhaf :)))

gönül neler neler istiyor demi haribuuucumm:KK22:

Ayy bir ara ne çok bakmıştım ona almadım tabi. Yer ayrı sorun birde o kadar çok eksik varken ona sıra gelmiyor ki

dün bir çay bardak takımı baktım 49 tl indirimli hali birde eşimde bana baktı tuhaf tuhaf :)))
zeliş..boş ver şimdi masrafı..ben sana bulurum uygun fiyatlı çay takımı. netten..:)

oy sen de hamarat hatunsun fatmacım. limonlu pelte nasil oluyor ki.
5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı şekeri kaynamaya bırakıyorsun.
5 yemek kaşığı nişastayı biraz su ile açıyorsun.
2 tane limon suyunu sık ve kabuğunu rendele.
su kaynayınca limon suyu ve rendesi 1 paket vanilya koyuyorsun.
nişastayı kaynayan suy katıp hızlı bir şekilde karıştırıyorsun.anında koyuluyor zaten.
biraz göbekleyince altını kapatıyorsun.
benim küçük kare borcama tam denk geliyor bu malzeme.
peltenin yarısını borcama döküp arasına bisküvi koyup ,kalan yarısınıda bisküvinin üstüne döküyorsun.
üzerinede ceviz dövüp süsledim.
soğuduktan sonra buzdolabına koyuyorsun.

Canım benim doğru diyorsun da işte öyle bi bakındım diün oğlanın kurstan çıkışını beklerken herşey çok pahalı...
çok da lazım değil..evde varsa . idare ediyorsa hiç gerek yok..tıklım tıklım her yer sonra..koyacak yer bulunmuyor..gereksiz züccaciye alışverisini kestim ben..ama geç oldu tabi..mutfak küçük ..konsol içleri bile dolu..çok gereksiz.şimdi kızıyorum kendime ama nafile..iş işten geçti.

Canım benim doğru diyorsun da işte öyle bi bakındım diün oğlanın kurstan çıkışını beklerken herşey çok pahalı...
oğluşum çarşamba günleri santranç kursuna gidiyordu okulda.
şimdi kadın götüremem dedi ya..
kurstan almalı mıyım sizce.
kimse denk gelmezse saat 11 de.
bu bakıcılar yüzünden şimdiye kadar yazdırmamıştım kurslara ..şimdi de yalan olmaz inşallah.

bu bakıcılar yüzünden şimdiye kadar yazdırmamıştım kurslara ..şimdi de yalan olmaz inşallah.

Canım okulla evin mesafesi ne kadar

Servis yok mu peki

Tanıdık birini ayarlayamaz mısın.Sadece çarşambaları için eline 3-5 kuruş verirsen bir götüren bulursun belki. Çünkü eğer oğlun gitmek istiyorsa ve bu sebepten gidemezse üzülür.

çok da lazım değil..evde varsa . idare ediyorsa hiç gerek yok..tıklım tıklım her yer sonra..koyacak yer bulunmuyor..gereksiz züccaciye alışverisini kestim ben..ama geç oldu tabi..mutfak küçük ..konsol içleri bile dolu..çok gereksiz.şimdi kızıyorum kendime ama nafile..iş işten geçti.

Aslında çok haklısın bende hiç almam neredeyse bu ev mevzundan dolayı zerre heves kalmadı bende ama şimdi ufaktan bakayım diyorum yani misafir gelse doğru düzgün servis tabaklarım filan yok kendimiz idare ediyoruz bir şekilde zaten canım.... Benimde var konsol içlerinde çeyizden kalanlar ama işte onlarında modası geçti çoktan zatii
amann neyse ne demi ama allah sağlık versin gerisi boş

Kızlar birşey soracağım. Topikte kimler var aşağıda gözüküyordu, Şimdi göremiyorum, sizde de böyle mi?

ben görüyorum canım

fadime kız ..gel sen de..
avatar resmindeki hatun sen misin fadime..sana benziyor aslında o gacı.
kilo verdin mi fadimem..hafta sonu kurban kavurmalarından götürdün mü yoksam

Aslında çok haklısın bende hiç almam neredeyse bu ev mevzundan dolayı zerre heves kalmadı bende ama şimdi ufaktan bakayım diyorum yani misafir gelse doğru düzgün servis tabaklarım filan yok kendimiz idare ediyoruz bir şekilde zaten canım.... Benimde var konsol içlerinde çeyizden kalanlar ama işte onlarında modası geçti çoktan zatii
amann neyse ne demi ama allah sağlık versin gerisi boş

ben görüyorum canım
canım haklısın. alma. bi z aman sonra o çeyizler de moda olur
ben de görüyorum boncuk

Bitir gel hemen o zaman :KK53:

fadime kız ..gel sen de..
avatar resmindeki hatun sen misin fadime..sana benziyor aslında o gacı.
kilo verdin mi fadimem..hafta sonu kurban kavurmalarından götürdün mü yoksam
saat 3 te koçla randevum var kızlarrr.
Mutfakta benim de heryer dolu, deli oluyorum artık, koyacak yer bulunmuyor belli bir süre sonra. Ama o kadar cıvıl cıvıl şeyler var ki, insan görünce dayanamıyor. İhtiyaçtan fazla almayın kızlarrr, fazla eşya insanı yoruyor.
Heee benim Dilek im keşke öyle olsam de mi? nasıl kilo vereyim kız, hapur hupur yiyom habire.
Bugünden için ayran aşı diyeti yapacaktım aslında ama misafir gelince hazırlayamadım.
2 kg. ayranın içine 4 yemek kaşığı haşlanmış bulgur-nohut-yeşil mercimek koyuyorsun, baharat ekliyorsun, ama tuz konmuyor. 12 den itibaren akşam 20 ye kadar 2 saatte 1 kase içiyorsun. Sabah da normal kahvaltı yapıyorsun. 2 gün yapılıyor, 2 kg. verdiriyormuş ve yağdan gidiyomuş.

X