- 10 Kasım 2009
- 2.891
- 1.045
evet yedi gibi duruyor. öğretmen 3 sayfa okumuşun deyince ne dicek bakalım.çok fenasın kız, yedi mi peki oğlan, artık bu tür şeylere inanıp inanmayacak yaşa geldiler, pek yutmuyor benim ki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet yedi gibi duruyor. öğretmen 3 sayfa okumuşun deyince ne dicek bakalım.çok fenasın kız, yedi mi peki oğlan, artık bu tür şeylere inanıp inanmayacak yaşa geldiler, pek yutmuyor benim ki.
canım hayırlısı olsun bakalım.günaydın kızlarrr,
dün koça gitcem demiştimya, gittim yine kadın psikiyatr önerdi, ben de dedim ki söyleyemem şimdi, gitmez dedim. Geçen yıl öyle bir ağzımdan kaçırmıştım, benim kız da iyice gıcık olmuştu koça, zorla gidiyor açıkçası, kadın da bunu bildiği için kendini kapatıyor, bu durumda faydası olmaz benim verdiğin eğitimi dedi. Örnek aldığı birisi varsa onun vasıtasıyla yönlendirsek dedi, ben de internetteki ders aldığı kızı söyledim, tamam o zaman onunla bir konuşayım ben dedi.
Akşam da ben kıza yazdım, durumu anlattım, ama o kızımın iyi olduğunu, psikiyatra ihtiyacı olmadığını düşündüğünü söyledi, ben dedi ona 1 aylık program hazırlayayım, ama siz hiç ders çalış demeyin dedi, eğer yine değişmezse koçla görüşeyim dedi, peki dedim ben de, 1 ay ona bırakacağım, bieşy değişir mi bilmiyorum ama artık bişeyler olması gerekli.
canım sen ve ben varız başka yok kimsekızlar ya konu okuyanlar bende görünmüyor yine.
ben de varım kızzz.canım sen ve ben varız başka yok kimse
daha önceden altta görünüyordu ondan dediydim.canım sen ve ben varız başka yok kimse
gözükmüyor canım haklısın, bende de yok.daha önceden altta görünüyordu ondan dediydim.
Allah sabır versin canım hakikaten çok zor.ben de varım kızzz.
benim kız tembel yaaa, dilekcimm, bildiğin tembel, kapasite var ama onu faaliyete geçirmeye geldi mi, yokkk, akşam eve erken gittimya, geldi bu benden sonra, azıcık konuştuk, okul nasıl geçti falan, neyse oturdu TV nin başına, e dedim hani sen biz gelmeden ders çalışıyodun, aman anne yaaa, çalışırız diyor,
aldı eline çekirdeğini açtı televizyonu, ohhhh ne ala memleket, neyse dedim 4,20 gibi evdeydi, saat 5 de tv karşısına geçti, 6 ya kadar müsaade dedim, sonra gidip yazılınıa çalış, bak yazılısı var ve umrunda değil, o kadar geniş, 6 da zorla gitti varya 20 dakika çalıştı geldi, çalıştım diyerek, yaaa bilmiyom yani
konuş konuş hiçççç kızım başka dersin ödevin neyin yok mu diyom sınav haftasıyasa ödev vermiyorlar diyo, eee ders işlemiyonuz mu konu tekrar et, yokk.
fatmacım bizim oğlan da aynıydı ya..okumaya başladı..kimse oku demiyor artık...yatağa yatıyor..çok uykusu yoksa önce kitabını okuyor. dün yorgundu okuyamadı. fakat odada ışık bile olsa çok korkuyor benim oğlan.evet yedi gibi duruyor. öğretmen 3 sayfa okumuşun deyince ne dicek bakalım.
hiç ters düşme fadimem..hiçç..ben de varım kızzz.
benim kız tembel yaaa, dilekcimm, bildiğin tembel, kapasite var ama onu faaliyete geçirmeye geldi mi, yokkk, akşam eve erken gittimya, geldi bu benden sonra, azıcık konuştuk, okul nasıl geçti falan, neyse oturdu TV nin başına, e dedim hani sen biz gelmeden ders çalışıyodun, aman anne yaaa, çalışırız diyor,
aldı eline çekirdeğini açtı televizyonu, ohhhh ne ala memleket, neyse dedim 4,20 gibi evdeydi, saat 5 de tv karşısına geçti, 6 ya kadar müsaade dedim, sonra gidip yazılınıa çalış, bak yazılısı var ve umrunda değil, o kadar geniş, 6 da zorla gitti varya 20 dakika çalıştı geldi, çalıştım diyerek, yaaa bilmiyom yani
konuş konuş hiçççç kızım başka dersin ödevin neyin yok mu diyom sınav haftasıyasa ödev vermiyorlar diyo, eee ders işlemiyonuz mu konu tekrar et, yokk.
canım daha önce yazmıştım hatırlıyorsan..fatmacım bizim oğlan da aynıydı ya..okumaya başladı..kimse oku demiyor artık...yatağa yatıyor..çok uykusu yoksa önce kitabını okuyor. dün yorgundu okuyamadı. fakat odada ışık bile olsa çok korkuyor benim oğlan.
ipad de bi oyun var..sanıyorum ondan kaynaklanıyor. sizin çocuklar nasıl ..korkuları var mı. karanlık , gölgeler, , ses..
sürekli gözleri açık bekliyor . ses dinliyor
dersi baştan çalışsa hayatına daha önce yön vermiş olsa ne iyi olacaktı ama..aması var işte.hiç ters düşme fadimem..hiçç..
bak bi komşum vardı burhaniyede ..ne kadar dediyse olmadı..komşum da çok akıllı kadındı..neler neler denedi. dersanelere yolladı..ama kız hiç..senin kız gibiydi.
üni. sınavından çok düşük bir puan almadı ama istediği yere yerleşemedi.
şimdi kipaa da bi burgerciye girmiş çalışıyormuş
ama kısa zaman sonra işten çıkacak ve ders çalışmaya başlayacak. annesi dediğinde hiç dinlemiyordu ama kendi başlarına gelince anlıyorlar..arkadaşları yerleşti ya çok üzülmüş.
kız benim oğlan da böyle.canım daha önce yazmıştım hatırlıyorsan..
benim oğlanda korkuyordu. izlediği çizgi filmlerin etkinde kalıyordu. yok hayalet yak canavar korkuyorum diye.
bende onların hiçbirinin gerçek olmadığını sadece hayal ürünü ve çizgi film olduğunu anlattım. o zamandan beri korkmuyor..wc giderken bile bütün ışıkları yakıyor ve kapının önünde bekle diyordu. şimdi geçti şükür.
böyle korktuğun için sana çizgi film bakmayı yasaklıyorum desen.kız benim oğlan da böyle.
diyorum hepsi çizgi film gerçek değil ...biliyorum diyor ama hala korkuyor
fatmacım..cartonnetvork kalanılı kapattım evde..çok güzel çizgi filmlerin yanında çocuğun bilinçaltını etkileyen saçma çizgifilmler de var orda.böyle korktuğun için sana çizgi film bakmayı yasaklıyorum desen.
fadimecim sanada sabır diliyorum canım,daha ben bizim ufaklıkla başa çıkamıyorum hadi ders yap demekten ergen olunca işimiz çok daha zor.Umarım ufak daha bilinçli olur.İnsan nasıl baş edecek bilemiyor çoğu zaman,anne olarak kendi halinede bırakamıyorsun göz göre,çok zor Allah kolaylık versin cnmben de varım kızzz.
canım ablandan Allah razı olsun. ne güzel ilgileniyor. çok şanslısın bu konuda..Günaydın kızlar,benimde ablam geldi yine anneme dün rahattım yine teyzesi derslerini yaptırmış binbir güçlükle.Benim oğlanda oturarak ders bitirme huyu yokçDers yaparken elli kere kalkar gider su içer kalemini düşürür falan sıkıntılı çocuk.Oturda bitir yok.uzar.O yüzden dün ablama sabır diledim.neyseki akşam biz rahattık yemeğim vardı sadece balkonu yıkadım ve çamaşır astım sonrada tv keyfi yaptım.Ulan istanbula bayılıyoruz ailecek onu seyrettik.Bugünde umarım ablam bitittirir dersi akşam üztü annemin dr kontrolü var oraya götürecek annemi.
tebrik ederim paşayı,aferin ona.Ama oyunlar konusunda haklısın cnm,ister istemez etkileniyorlar bir an önce çaresine bak.Benimki etkilenmez öyle çok birşeyden ama bazen kötü rüya görüyor yanımıza geliyor anlıyorum hemen.canım ablandan Allah razı olsun. ne güzel ilgileniyor. çok şanslısın bu konuda..
bugün de ablan ilgelencek anladığım kadarıyla.
sen de oğluşuna kızma..senin oğluşunu da çok tatlı..kızılacak gibi değil yani canım..kalemini düşürsün yani nolmuşş
benim oğlan da yatarak ödev yaptı akşam
koltukta otururken kaya kaya iyice indi aşağı..yerde kalemkutusu vardı..silgi lazım oldu..ayak parmaklarıyla kalemkutusunu tutmaya çalışıyor. 2 dakka uğraştı..kalk al elinle demi..yok..illa ayak parmaklarıyla kalemkutusunu aldı yanına..sonra açtı aldı silgiyi..bi şey demedim .sabır çektim..
sbs den iyi geldi sonucu..o yüzden sabır çektim..övdük durduk
hak etti doğrusu.
inşallah böyle gider.
ama akşam yatarken ağladı yani..
yattı korkuyorum yanıma gel dedi..gelmem dedim..öptüm çıktım..gece lambası da açtım..kardeşi çoktan uyudu
sonra 2 kez seslendi gittim yanına ..bazen babası..öptük çıktık.bazen kızdık..yeter diye
sonra ağlama sesleri geldi..gittik ki ağlıyor yorganın içinde..korkudan mı artık üzüldü mü bilemiyorum ama şu oğlanın korkusunun bitmesi için oyunları silmem lazım..çirkin oyunları.