İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

canım o yeri kapattık yeni yer açtık..seni de davet ettim şimdi..bakabilirsin , yeni olarak geçiyor

Günaydın kızlar,benimde ablam geldi yine anneme dün rahattım yine teyzesi derslerini yaptırmış binbir güçlükle.Benim oğlanda oturarak ders bitirme huyu yokçDers yaparken elli kere kalkar gider su içer kalemini düşürür falan sıkıntılı çocuk.Oturda bitir yok.uzar.O yüzden dün ablama sabır diledim.neyseki akşam biz rahattık yemeğim vardı sadece balkonu yıkadım ve çamaşır astım sonrada tv keyfi yaptım.Ulan istanbula bayılıyoruz ailecek onu seyrettik.Bugünde umarım ablam bitittirir dersi akşam üztü annemin dr kontrolü var oraya götürecek annemi.
ne güzel olmuş gündüzden bitmiş ödevler. sağolsun teyzesi.
annenden hayırlı haberler alırız inşallah canım..

fatmacım..cartonnetvork kalanılı kapattım evde..çok güzel çizgi filmlerin yanında çocuğun bilinçaltını etkileyen saçma çizgifilmler de var orda.
fakat ipadında bi oyun var..onu silmem lazım
gol atıyor..fakat oyun kademe kademe ilerledikçe..istelet , hayalet , yaratık gibi şeyler çıkıyor..güyya yanıyor o çıkan şey..alev topunun içinde kalıyor..
çok çirkin gerçekten.
her çocuk etkilenmez fakat benim oğlan etkileniyor.
o oyunu silmem lazım..daha güzel oyunlar oynasın.
sil canım bir an önce sil o oyunları..
ah canım benim ya kıyamam ağlamasına..

canım ablandan Allah razı olsun. ne güzel ilgileniyor. çok şanslısın bu konuda..
bugün de ablan ilgelencek anladığım kadarıyla.
sen de oğluşuna kızma..senin oğluşunu da çok tatlı..kızılacak gibi değil yani canım..kalemini düşürsün yani nolmuşş
benim oğlan da yatarak ödev yaptı akşam
koltukta otururken kaya kaya iyice indi aşağı..yerde kalemkutusu vardı..silgi lazım oldu..ayak parmaklarıyla kalemkutusunu tutmaya çalışıyor. 2 dakka uğraştı..kalk al elinle demi..yok..illa ayak parmaklarıyla kalemkutusunu aldı yanına..sonra açtı aldı silgiyi..bi şey demedim .sabır çektim..
sbs den iyi geldi sonucu..o yüzden sabır çektim..övdük durduk
hak etti doğrusu.
inşallah böyle gider.
ama akşam yatarken ağladı yani..
yattı korkuyorum yanıma gel dedi..gelmem dedim..öptüm çıktım..gece lambası da açtım..kardeşi çoktan uyudu
sonra 2 kez seslendi gittim yanına ..bazen babası..öptük çıktık.bazen kızdık..yeter diye
sonra ağlama sesleri geldi..gittik ki ağlıyor yorganın içinde..korkudan mı artık üzüldü mü bilemiyorum ama şu oğlanın korkusunun bitmesi için oyunları silmem lazım..çirkin oyunları.
çok komik kalem kutuyu ayağıyla alması :KK48::KK48:
benimkide kitap okurken illa ki uzanıpta okuyalım der. bende hayır derim o zaman uykun geliyor diye..

hiç ters düşme fadimem..hiçç..
bak bi komşum vardı burhaniyede ..ne kadar dediyse olmadı..komşum da çok akıllı kadındı..neler neler denedi. dersanelere yolladı..ama kız hiç..senin kız gibiydi.
üni. sınavından çok düşük bir puan almadı ama istediği yere yerleşemedi.
şimdi kipaa da bi burgerciye girmiş çalışıyormuş
ama kısa zaman sonra işten çıkacak ve ders çalışmaya başlayacak. annesi dediğinde hiç dinlemiyordu ama kendi başlarına gelince anlıyorlar..arkadaşları yerleşti ya çok üzülmüş.
haklısın canım başa gelince öğrenecek herşeyi bu gidişle, ben elimden geleni yaptım diyeceğim o zaman.

Günaydın kızlar,benimde ablam geldi yine anneme dün rahattım yine teyzesi derslerini yaptırmış binbir güçlükle.Benim oğlanda oturarak ders bitirme huyu yokçDers yaparken elli kere kalkar gider su içer kalemini düşürür falan sıkıntılı çocuk.Oturda bitir yok.uzar.O yüzden dün ablama sabır diledim.neyseki akşam biz rahattık yemeğim vardı sadece balkonu yıkadım ve çamaşır astım sonrada tv keyfi yaptım.Ulan istanbula bayılıyoruz ailecek onu seyrettik.Bugünde umarım ablam bitittirir dersi akşam üztü annemin dr kontrolü var oraya götürecek annemi.
Oh canım valla ne güzel ablan var, isterdim bir kız kardeş hayatımda,küçük ya da büyük.
Ayyy o özellik benimkinde de var, özellikle haftasonu o ödevler hiç bitmez, bugün yarın öbür gün derken pazar akşamı son dakikaya kadar sürünür durur. Ben de bakıyordum bir ara Ulan İstanbul 'a, güzel karakterler var.

fadimecim sanada sabır diliyorum canım,daha ben bizim ufaklıkla başa çıkamıyorum hadi ders yap demekten ergen olunca işimiz çok daha zor.Umarım ufak daha bilinçli olur.İnsan nasıl baş edecek bilemiyor çoğu zaman,anne olarak kendi halinede bırakamıyorsun göz göre,çok zor Allah kolaylık versin cnm
Aynen canım allah hepimize güç kuvvet versin bu dönemde.
canım ablandan Allah razı olsun. ne güzel ilgileniyor. çok şanslısın bu konuda..
bugün de ablan ilgelencek anladığım kadarıyla.
sen de oğluşuna kızma..senin oğluşunu da çok tatlı..kızılacak gibi değil yani canım..kalemini düşürsün yani nolmuşş
benim oğlan da yatarak ödev yaptı akşam
koltukta otururken kaya kaya iyice indi aşağı..yerde kalemkutusu vardı..silgi lazım oldu..ayak parmaklarıyla kalemkutusunu tutmaya çalışıyor. 2 dakka uğraştı..kalk al elinle demi..yok..illa ayak parmaklarıyla kalemkutusunu aldı yanına..sonra açtı aldı silgiyi..bi şey demedim .sabır çektim..
sbs den iyi geldi sonucu..o yüzden sabır çektim..övdük durduk
hak etti doğrusu.
inşallah böyle gider.
ama akşam yatarken ağladı yani..
yattı korkuyorum yanıma gel dedi..gelmem dedim..öptüm çıktım..gece lambası da açtım..kardeşi çoktan uyudu
sonra 2 kez seslendi gittim yanına ..bazen babası..öptük çıktık.bazen kızdık..yeter diye
sonra ağlama sesleri geldi..gittik ki ağlıyor yorganın içinde..korkudan mı artık üzüldü mü bilemiyorum ama şu oğlanın korkusunun bitmesi için oyunları silmem lazım..çirkin oyunları.
ay maşallah kız dün olmadılar mı sınavı, ne çabuk sonuç açıklandı, kendiniz mi baktınız? İnşallah hep böyle sonuçları gelir.

selam kızlar nasılsınız
bayadır gelemedim noldu öteki tarafa gitmiyor yazmıyor musunuz
hoşgeldin canım, sen de durumlar nasıl?

hoşgeldin canım, sen de durumlar nasıl?
benim kızın genel durumda düşme var zaten okulu öğretmeni sevmemişti ya ortak sınavda 19. oldu sınıf 23 kişi... geçen hafta izinliydim eski okuluna gitmek istedi gittik öğretmeni görünce bi sarıldılar ben ağlayacaktım. Kadın çok ilgili alakalı çocuklarla gittik son dersti oyun oynuyorlarmış bizim öğretmen hiç böyle şeyler yaptırmıyor diyor. Birde okuldan görüştüğümüz hiç arkadaşı yok tabi velilerle tanışmadığımız için sürekli arkadaş istiyor ağlıyor sıkıldım diye ne yapacağımı şaşırdım. Geçen hafta bize yakın oturan bir bayanla okul çıkışı konuşmaya tanışmaya çalıştım aramızda 5-6 ev var aynı caddedeyiz benim kız illa bize gelsin dedi kızda gelmek istedi bende hazır evdeyim annesiyle beraber davet ettim gelsin beni evimi görsün sonuçta kimse çocuğunu yollamak istemez ama kadın yüzüme bile bakmadı babası kızar dedi yürüdü gitti :) sürekli ağzında bir sıkıldım lafı ne yapıcam bilmiyorum

benim kızın genel durumda düşme var zaten okulu öğretmeni sevmemişti ya ortak sınavda 19. oldu sınıf 23 kişi... geçen hafta izinliydim eski okuluna gitmek istedi gittik öğretmeni görünce bi sarıldılar ben ağlayacaktım. Kadın çok ilgili alakalı çocuklarla gittik son dersti oyun oynuyorlarmış bizim öğretmen hiç böyle şeyler yaptırmıyor diyor. Birde okuldan görüştüğümüz hiç arkadaşı yok tabi velilerle tanışmadığımız için sürekli arkadaş istiyor ağlıyor sıkıldım diye ne yapacağımı şaşırdım. Geçen hafta bize yakın oturan bir bayanla okul çıkışı konuşmaya tanışmaya çalıştım aramızda 5-6 ev var aynı caddedeyiz benim kız illa bize gelsin dedi kızda gelmek istedi bende hazır evdeyim annesiyle beraber davet ettim gelsin beni evimi görsün sonuçta kimse çocuğunu yollamak istemez ama kadın yüzüme bile bakmadı babası kızar dedi yürüdü gitti :) sürekli ağzında bir sıkıldım lafı ne yapıcam bilmiyorum
aa niye babasının üstüne atıyor ki..tamam sizi tanımıyor olabilir ama işimiz vardı başka zaman dersin o zaman.. çok ayıp yüzüne bile bakmamış..sen insan mı yiyormuşsun acaba sinir yaa..

aa niye babasının üstüne atıyor ki..tamam sizi tanımıyor olabilir ama işimiz vardı başka zaman dersin o zaman.. çok ayıp yüzüne bile bakmamış..sen insan mı yiyormuşsun acaba sinir yaa..
ben insanlarla zor iletişim kurarım tüm medeni cesaretimi toplayıp kadına laf atmışım ama beni sallamadı hehe

bende senin gibiyimdir hemen kaynaşamam.
kendi bilir demi ama :63::63:
ya tabi de sadece çocuk yalnız kalmasın diye işte....beraber ders çalışın falan demiş öğretmen sınıf arkadaşlarınızdan biriyle ben nerden bulayım tanışayım kaynaşayım o çocuğunu göndersin ben göndereyim zor hele de bu devirde

bende senin gibiyimdir hemen kaynaşamam.
kendi bilir demi ama :63::63:

ya tabi de sadece çocuk yalnız kalmasın diye işte....beraber ders çalışın falan demiş öğretmen sınıf arkadaşlarınızdan biriyle ben nerden bulayım tanışayım kaynaşayım o çocuğunu göndersin ben göndereyim zor hele de bu devirde
canım öncelikle ben büyük kızımdan bahsetmiştim, yukarda yazılanlarda.
Senin kız için de zor bir durum ama artık aşması gerekiyor bu durumu, bizim de okulumuz evimize uzak, anneanneye yakın, o yüzden ben de hiçbir veli ile iletişimde değilim, o kadar da üzme kendini, illa ki arkadaşlar bulacaktır zamanla, ama okul çıkışı görüşmesi zor çalışan anneler olarak, vaktimiz yok.
Sen canını sıkma ,hiç mi yok okulda ilgi duyduğu kimse, ona mesela ufaktan güzel bir kalem hediye etse, bir ortam doğar kaynaşmaları için, bu şekilde deneyin bir de olmazsa. Ama illa okul çıkışı olsun diye uğraşma, çünkü çok zor biliyorum.
Kızınla da açık açık konuş, 2 yıl bu okulda olmak durumundasın artık, burda iyi arkadaşlar bulmaya bak, daha sonra sınıfın değişiecek okulun değişecek, belki daha güzel arkadaşlıklar kuracaksın gibi.
bizim de 2 yıl sonra nereye gideceği bile belli değil?

İn aycım ben de senin gibiyimdir, zor kaynaşırım, kaynaştım mı iyi anlaşırım, takma kafana boşver, kaının yaptğı anlamsız olmuş.

ne tuhaf insanlar var ya ne olacak yani biraz uğra çocuğunda istiyor hem kaynaşsınlar dimi ama.Bizim sınıfta yok böyle tipler şükür ben çalıştığım halde yarısıyla diyaloğum var.haftasonları arkadaşı gelir mesela sınıftan haftaiçide benimki gidiyor bazen arkadaşlarına

şimdi siz okul değiştirdiğiniz için zor canım aynı okulda devam edince illaki oluyor yakınlaşmalar..

şimdi siz okul değiştirdiğiniz için zor canım aynı okulda devam edince illaki oluyor yakınlaşmalar..
ya diğer tarafta kızıma bakan komşumun 2 kızı vardı biri benimkiyle aynı sınıf ve bitişik daireydi o yüzden arkadaş sıkıntımız yoktu 7/24 beraberdiler :)) burada yalnız kaldı ondan tüm sıkıntı...geçecek inşallah...

Matematiği Eğlenerek Öğrenmek

Ayşe İkbal, 66 aylık okula başlayıp bu sene 3. sınıfa giden minikler takımından. Bu yüzden bazı dersleri sevmesi diğerlerine göre zaman alabiliyor. Örneğin birinci sınıfta ben "Ela, Lale ve Talat" isimlerinden uzunca bir müddet soğudum. Bu sene de matematikten soğumaya başlamak üzereydim. Her ne kadar küçükken "büyüyüynce ne olmak istiyorsun?" dediklerinde "öğretmen!" desem de benim öğretmenlik için yeterince sabırlı olmadığım ödev yaptırma çabalarımda ortaya çıktı. İlk başlarda neredeyse silah zoruyla ders çalıştırma girişimlerinden bir müddet sonra pes ettim. Sonradan en büyük zevki "resim yapmak ve kendi ürettiği oyunları oynamak" olan bir çocuğa, yine onun fıtratına uygun bir biçimde ders çalıştırmam gerektiğini hatırlattı matematik öğretmenimiz.

Bugün kitapçıdan topladığım kitaplarla ilk kez keyifle matematik çalıştığını görünce hemen benimle aynı dertten muzdarip anne babalarla satın aldıklarımı paylaşmak istedim. (Aşağıdaki listedeki kitapları sponsorluk, reklam vb bir amaçla tanıtmıyorum, baştan ifade etmek isterim.) Zamanla farklı konularda sevdiğimiz diğer kitapları da paylaşmayı istiyorum. İşte bugün sorunsuz bir matematik saati geçirmemizi sağlayanlar:

• Matematik Oyunları, Cebir Yolu; bu serinin ilkokul ve orta okul öğrencileri için farklı serileri var, benim aldığım oyun 3. sınıflar için daha uygun olanı
  • Matematik Harikaları, Greg Tang: Ünlü ressamların tablolarındaki çizimleri kullanarak sayısal düşünme egzersizleri yapılıyor. Benimkisi gibi sadece resim yapmak isteyen bir çcuk için harika! Aynı yazarın Eğlenceli Matematik Masalları, Matematik Patatesleri vb. kitapları da var.
  • Kafayı Çalıştır Serisi, Uğurböceği Yayınları, 12 serilik kitap mantıksal, analitik, görsel, ilişkisel düşünme egzersizleri içeriyor. Biz ilk 4 kitapla başladık, 1. kitabı hemen bitirip ikiye geçmek istiyor şimdiden.
Sizlerin çocuklarınıza öğrenmeyi sevdirmek için kullandığınız kaynaklar varsa, paylaşırsanız çok mutlu olurum.

X