Allah akıl fikir versin artık ne diyeyim ki.canım ya o kadar zor dönemler ki sen daha ağır atlatıyorsun.Allah sabır versin.
siz çalış dedikçe çalışmayacağım demiş. ne yapılabilir ki bu durumda
günaydın kızlarrr,
dün fazla ödev yoktu.
Matematikten doğal sayılarla ilgili çalışma kitabındaki 2 sayfa yapıldı. Bir de okuma parçası varmış onu da gündüz okumuş. O kadar sadece.
Büyük kız da yine aynı geçen seneki gibi çalışmamakta ısrar ediyor, ne yapacağım bilmiyorum artık.
Akşam geç vakit bugünkü yemeğimi de yaptım, patlıcan yemeği pişirdim.
Kitap okumaya devam, 150-160 lara geldim, ama çabuk bitecek diye akşam yavaş okudum biraz da
günaydın kızlar..
fotokopi kağıdında okuma metni ve sorularını yaptık.yine fotokopi kağıdında türemiş kelimelerle ilgili cümleler kurduk.verilen cümleler içinde birleşik kelimeleri bulduk.. matematikten arkalı önlü fotokopi kağıdındaki problemleri yaptık..yatarkende 1 sayfa hikaye okuyalım sonra uyu dedim tamam dedi. 1 sayfa okudu hadi 1 sayfa daha okuyalım dedim olmaz sen 1 sayfa dedin diyor sıpa.
günaydın canım,
bayağı bir ödeviniz varmış bizim ki akşam 10 dakikada bitirdi, ben de test kitabı almıştım, ordan zorla 2 test çözdürdüm.
Hadi ben okuyayım, sen cevapla vs. diyerek
ah bu sıpalar istemedikleri bişey oldu mu, hemen bırakıyorlar, benim ki de ama yeterrrrr diyo. Bu öğretmen gerçekten tembel yalnız ona karar verdim, çocuklarımız 2 yıl boşta olacaklar, tam da temellerininin atılacağı zaman. Başka okul mu araştırsam acaba
Günaydın canım,
Bizde de fazla ödev yoktu. Matematikten 15 tane 3 basamaklı sayıyı yazı ile ve rakamla yazın demiş.Fenden de yazı ödevi vardı.Ama ekstra ne kitap okudu, ne test çözdü. Ben de bu duruma çok üzülüyorum. Benim kız da bu gidişle senin büyük kız gibi olacak herhalde. Ben söylemeden ödev aklına gelmiyor. Aslında yazın vereceksin konfeksiyona aklı başına gelsin diye ama biz yapamıyoruz işte. Kıyamıyoruz, yok yaz okulu, yok tatil derken hiçbirşeyin kıymetini bilmiyorlar.
Günaydın canım. Sizin öğretmen hızlı başladı bu sene. Bizimkiler de çocuklar gibi tatil modundan çıkıp da doğru düzgün ödev vermeye başlamadılar henüz. 1 sayfa bile okuması iyi bence, en azından alışkanlık oluşturur.
Valla canım benim ufak maşallah o konuda ödevi olduğu zaman iyi yapar, sorun yok, ekstra bişey yaptırmak zor ama ödev oldu mu hemen yapar.
Bilmiyorum canım yaaaa, böyle ağır olmaları çok üzücü ama elimizden bişey gelmiyor işte ne yapabiliriz bilmiyorum.
zaten başka bir okul seçeneği zor benim için de, çünkü kim götürüp getirecek? Dershane için de küçükler canım yaaa, şimdiden başlatmayı düşünmüyorum.
Evet iyi yaptın sen bakalım nasıl olacak, inşallah iyi olur.
öğretmenlerde tam adapte olamadılar sanırım ödevlere yüklenmiyorlar..bizimde yardımcı kitaplar gelmedi daha.başka okul baksan kızın için zor olur ama ya.okula arkadaşlarına alışkın...
büyük kız niye böyle yapıyor acaba orta kaçtı bu sene.
yok kız her zaman böyle değil ödevler dün çoktu. bundan sonra nasıl olacak bakalım.zaten ödevlerde çok olsun yoksa çalışmıcak bizimkiler.
öğretmen kurs duyurusu yapmış ama yazı gelmedi henüz. benim oğlanda diyor ki ben gitmeyeyim ya zaten yoruluyorum evde dinleneyim diyor :)))
olabilir canım, unutmuşsundur.
bilmiyorum artık, ümidim kaybetmek üzereyim gevşekliğinden, ben böyle yapıda bir insan olmadığım için belki de kabul edemiyorum ama elimizden de bişey gelmiyor.
biz her zaman her zaman anlatıyoruz, ama ,işte anne-baba olunca anlatan hiçççç takmıyor hanımefendi. Ben bilirim havasında.
Bayramda dayımın kızı ve eşi geldiler bize, kocası da imam hatip okulunda görevli, dedi ki öğretmen olma şansınız çok yüksek, her yer imam hatip oldu, öğretmen açığı çok fazla 8 yıl çalışacaksınız, sonrasında hayatınız garanti. Bak ne kadar güzel bir olay, bir bayan için en güzel meslek hem de, ama anlatamıyorsun. Başladı kızım ağlamaya, yani o derece artık. Nasihat dinlemek istemiyor, siz çalış dedikçe ben çalışmayacağım diyor.
EEE demediğimiz zaman da çalışmıyor, bilemedim ne olacak?
canım yaaa kızlar için sağolasın yorumlarında, inşallah Allah bahtlarını açık etsin.Kızlar merhaba
Akşam matematik ödevi varmış kitaptan 2 sayfa kadar onu babasıyla yapmıştı birde Türkçeden yazı yazmışlar okulda yine yazmamış benimki akşam akşam gerildik yine...
Sonra dedim yazacaksın bunları yazdı ama çok canım sıkıldı yine konuşuyorum konuşuyorum ama hep aynı off offff
Sonra sakinleştim işte, pide yaptım söylemesi ayıp akşam onları yedik sonra azıcık tv izleyip yatırdım. Önce ona sonra kendime kitap okudum bende...
Arada eşimle azıcık muhabbet ettik ama akşam olunca birde eve geç gidince zaman nasıl geçiyor anlamıyor insan...
Bence de küçükler dersane için ama başka seçeneğim kalmadı. Derslerde gerilediğini hissettiğim için böyle bir karar verdik.Ben başında olsam düzgünce çalıştırırım ama işte başında olmayınca yarım yamalak oluyor herşey.Bi de bunu deneyelim bakalım nasıl olacak.zaten başka bir okul seçeneği zor benim için de, çünkü kim götürüp getirecek? Dershane için de küçükler canım yaaa, şimdiden başlatmayı düşünmüyorum.
Evet iyi yaptın sen bakalım nasıl olacak, inşallah iyi olur.
Evet ödevlerde olmasa hiç ders çalışmayacaklar. Bizim öğretmen okulda kurs olmayacak dedi.Olsaydı okul kursuna gönderirdim.yok kız her zaman böyle değil ödevler dün çoktu. bundan sonra nasıl olacak bakalım.zaten ödevlerde çok olsun yoksa çalışmıcak bizimkiler.
öğretmen kurs duyurusu yapmış ama yazı gelmedi henüz. benim oğlanda diyor ki ben gitmeyeyim ya zaten yoruluyorum evde dinleneyim diyor :)))
Fadimecim senin kız yoğun bir şekilde ergenlik psikolojisini yaşıyor. Sen ne dersen de senin sözünü dinlemeyecek gibi görünüyor. Benim sana önerim konusunda uzman olan özellikle ergen çocuklarla çalışan bir psikolog bulup ondan yardım alman canım. Biliyorum geçen yıl eğitim koçu falan denedin ama bir de bunu denesen..olabilir canım, unutmuşsundur.
bilmiyorum artık, ümidim kaybetmek üzereyim gevşekliğinden, ben böyle yapıda bir insan olmadığım için belki de kabul edemiyorum ama elimizden de bişey gelmiyor.
biz her zaman her zaman anlatıyoruz, ama ,işte anne-baba olunca anlatan hiçççç takmıyor hanımefendi. Ben bilirim havasında.
Bayramda dayımın kızı ve eşi geldiler bize, kocası da imam hatip okulunda görevli, dedi ki öğretmen olma şansınız çok yüksek, her yer imam hatip oldu, öğretmen açığı çok fazla 8 yıl çalışacaksınız, sonrasında hayatınız garanti. Bak ne kadar güzel bir olay, bir bayan için en güzel meslek hem de, ama anlatamıyorsun. Başladı kızım ağlamaya, yani o derece artık. Nasihat dinlemek istemiyor, siz çalış dedikçe ben çalışmayacağım diyor.
EEE demediğimiz zaman da çalışmıyor, bilemedim ne olacak?
Ah zeliş nasıl üzülüyorum bir bilsen kendi zamansızlığımızın acısı malesef çocuklardan çıkıyor. Akşamları çoğunlukla çocuğa bağırırken buluyorum kendimi. Sürekli hadi hadi durumu var.Akşam zaman nasıl geçiyor ben de hiç anlamıyorum.Kızlar merhaba
Akşam matematik ödevi varmış kitaptan 2 sayfa kadar onu babasıyla yapmıştı birde Türkçeden yazı yazmışlar okulda yine yazmamış benimki akşam akşam gerildik yine...
Sonra dedim yazacaksın bunları yazdı ama çok canım sıkıldı yine konuşuyorum konuşuyorum ama hep aynı off offff
Sonra sakinleştim işte, pide yaptım söylemesi ayıp akşam onları yedik sonra azıcık tv izleyip yatırdım. Önce ona sonra kendime kitap okudum bende...
Arada eşimle azıcık muhabbet ettik ama akşam olunca birde eve geç gidince zaman nasıl geçiyor anlamıyor insan...
canım yaaaa zaten koçla çalışmamız yarım kaldı, tekrar başlayacağız, bir türlü başlayamadık ama. Bilmiyorum olmazsa tekrar gidip koçla yüzyüze görüşürüm. Gerçekten çok zor oldu benim bu kızla ergenlik, inşallah ufak da aynı sorunlar olmaz. Yoruldum çünkü artık uğraşıp uğraşıp sonuç alamamaktan.Bence de küçükler dersane için ama başka seçeneğim kalmadı. Derslerde gerilediğini hissettiğim için böyle bir karar verdik.Ben başında olsam düzgünce çalıştırırım ama işte başında olmayınca yarım yamalak oluyor herşey.Bi de bunu deneyelim bakalım nasıl olacak.
Evet ödevlerde olmasa hiç ders çalışmayacaklar. Bizim öğretmen okulda kurs olmayacak dedi.Olsaydı okul kursuna gönderirdim.
Fadimecim senin kız yoğun bir şekilde ergenlik psikolojisini yaşıyor. Sen ne dersen de senin sözünü dinlemeyecek gibi görünüyor. Benim sana önerim konusunda uzman olan özellikle ergen çocuklarla çalışan bir psikolog bulup ondan yardım alman canım. Biliyorum geçen yıl eğitim koçu falan denedin ama bir de bunu denesen..
Ah zeliş nasıl üzülüyorum bir bilsen kendi zamansızlığımızın acısı malesef çocuklardan çıkıyor. Akşamları çoğunlukla çocuğa bağırırken buluyorum kendimi. Sürekli hadi hadi durumu var.Akşam zaman nasıl geçiyor ben de hiç anlamıyorum.
canım yaaa kızlar için sağolasın yorumlarında, inşallah Allah bahtlarını açık etsin.
Oğluşun da sınıfta mı yazmıyor, eve gelince mi yapmıyor? İnşallah yaşı büyüdükçe düzelir canım, sen de çok üzme kendini.
Afiyet olsun, pideyi ben de severim, hamurunu kendin mi hazırladın? Ben 1 kere yapmıştım, ama fırındakinin yerini tutmuyor. Biz de ayda 1 yaptırıyoruz artık, alıştım iç hazırlamaya, hem güzel oluyor, hem de değişiklik oluyor.
Sen eve geç geliyodun değil mi, o da ayrı bir sorun? Biz de 6,30-7 gibi evde oluyoruz.
Bence de küçükler dersane için ama başka seçeneğim kalmadı. Derslerde gerilediğini hissettiğim için böyle bir karar verdik.Ben başında olsam düzgünce çalıştırırım ama işte başında olmayınca yarım yamalak oluyor herşey.Bi de bunu deneyelim bakalım nasıl olacak.
Evet ödevlerde olmasa hiç ders çalışmayacaklar. Bizim öğretmen okulda kurs olmayacak dedi.Olsaydı okul kursuna gönderirdim.
Fadimecim senin kız yoğun bir şekilde ergenlik psikolojisini yaşıyor. Sen ne dersen de senin sözünü dinlemeyecek gibi görünüyor. Benim sana önerim konusunda uzman olan özellikle ergen çocuklarla çalışan bir psikolog bulup ondan yardım alman canım. Biliyorum geçen yıl eğitim koçu falan denedin ama bir de bunu denesen..
Ah zeliş nasıl üzülüyorum bir bilsen kendi zamansızlığımızın acısı malesef çocuklardan çıkıyor. Akşamları çoğunlukla çocuğa bağırırken buluyorum kendimi. Sürekli hadi hadi durumu var.Akşam zaman nasıl geçiyor ben de hiç anlamıyorum.
İşle ilgili artık şöyle düşünmeye çalışıyorum; çalıştığım için onların maddi ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyorum ama evde olsaydım da bu sefer istediği birşeyi alamazsam, ki kendileriyle birlikte ihtiyaçları da büyüyor,o zaman da onun için mutsuz olacaklardı ben yine kendimi bi şekilde yetersiz hissedecektim falan. Yani hiçbirşeyin mükemmeli yok. Çok şükür bir işimiz var ve kimseye muhtaç değiliz.Canım ya sınıfta yapmıyor benimki evde yapıyoruz sürekli çok sıkıldım artık bu durumdan dün akşam bağırdım baya ne yapayım bir yere kadar tutuyorum kendimi sonrası böyle oluyor... İnşallah düzelir canım. Çok üzerine düşüyoruz her dersini okulda işlediklerini hem baba hem ben takip ediyoruz yoksa umursamıyor ama böylede nereye kadar bilmiyorum inan ki...
Evet akşam en iyi ihtimalle 7:30 da gidiyorum eve. Ben hamuru hazır aldım canım. Bende ayda 1-2 defa dışardan pide yada lahmacun söylüyorum. İyi geliyor dediğin değişiklikten ziyade akşam akşam yemek için uğraşmamak işime geliyor daha çok...
Düşündükçe bende çok üzülüyorum ve böyle düşününce kendimede çok kızıyorum hele de anne işe gitmesen olmaz mı dediğinde var ya çok kötü hissediyorum kendimi, annelik içgüdüsü işte...
anladım canım, siz de fazla üstüne gitmeyin bakalım, sıkıştırmayın çocuğu, ikiniz birden ilgilenince çocuk da belki bunalıyordur. Neticede daha küçükler, şimdiden bunalırlarsa, ilerde daha da kötü olur, o yüzden biraz relax olmaya çalış.Canım ya sınıfta yapmıyor benimki evde yapıyoruz sürekli çok sıkıldım artık bu durumdan dün akşam bağırdım baya ne yapayım bir yere kadar tutuyorum kendimi sonrası böyle oluyor... İnşallah düzelir canım. Çok üzerine düşüyoruz her dersini okulda işlediklerini hem baba hem ben takip ediyoruz yoksa umursamıyor ama böylede nereye kadar bilmiyorum inan ki...
Evet akşam en iyi ihtimalle 7:30 da gidiyorum eve. Ben hamuru hazır aldım canım. Bende ayda 1-2 defa dışardan pide yada lahmacun söylüyorum. İyi geliyor dediğin değişiklikten ziyade akşam akşam yemek için uğraşmamak işime geliyor daha çok...
Düşündükçe bende çok üzülüyorum ve böyle düşününce kendimede çok kızıyorum hele de anne işe gitmesen olmaz mı dediğinde var ya çok kötü hissediyorum kendimi, annelik içgüdüsü işte...
aminnn çok şükür, değil mi ama istedikleri bişeyi alamasak o zaman ne yapacaklardı. Biz düşünüyoruz ama onlar bunu bilmiyor biliyor musun?İşle ilgili artık şöyle düşünmeye çalışıyorum; çalıştığım için onların maddi ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyorum ama evde olsaydım da bu sefer istediği birşeyi alamazsam, ki kendileriyle birlikte ihtiyaçları da büyüyor,o zaman da onun için mutsuz olacaklardı ben yine kendimi bi şekilde yetersiz hissedecektim falan. Yani hiçbirşeyin mükemmeli yok. Çok şükür bir işimiz var ve kimseye muhtaç değiliz.
İşle ilgili artık şöyle düşünmeye çalışıyorum; çalıştığım için onların maddi ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyorum ama evde olsaydım da bu sefer istediği birşeyi alamazsam, ki kendileriyle birlikte ihtiyaçları da büyüyor,o zaman da onun için mutsuz olacaklardı ben yine kendimi bi şekilde yetersiz hissedecektim falan. Yani hiçbirşeyin mükemmeli yok. Çok şükür bir işimiz var ve kimseye muhtaç değiliz.
anladım canım, siz de fazla üstüne gitmeyin bakalım, sıkıştırmayın çocuğu, ikiniz birden ilgilenince çocuk da belki bunalıyordur. Neticede daha küçükler, şimdiden bunalırlarsa, ilerde daha da kötü olur, o yüzden biraz relax olmaya çalış.
aminnn çok şükür, değil mi ama istedikleri bişeyi alamasak o zaman ne yapacaklardı. Biz düşünüyoruz ama onlar bunu bilmiyor biliyor musun?
zeliş kilo durumları ne alemde? ben bayramda epey bir saldım, saldıkça da insan iyice salıyor, ne yapacağız bilmem? Toparlanma vakti geldi artık.
ah aynı canım saldın mı bir toparlanması da o derece zor oluyor. Ben bayramda baklava yaptım 1 günde bitti düşünebiliyor musun, eşim illa tutturdu bir daha yap. Allahım yarabbim ya, deli olacağım ben kilo alıyorum yapınca yiyorum diye istemiyorum adam zorla yaptıracak. Keşke hiç yapmasaymışım, kendim de yemek istemiştim, ama böyle abartacağını bilemedim. Bir de şeker hastası eşim, nasıl oluyor bu iş anlamadım.off offf sorma hiç en az 4 kilo aldımmm ve açıkçası diyet filanda hiç içimden gelmiyorrr
hatta az önce aklımdan geçti canım tatlı istiyor ne yesem ki diye bilmiyorum canım ya dediğim gibi içimden gelmiyor bu ara ama bayram ve öncesinde de saldım kendimi sonuç kilo olarak dönüyor malum...
ah aynı canım saldın mı bir toparlanması da o derece zor oluyor. Ben bayramda baklava yaptım 1 günde bitti düşünebiliyor musun, eşim illa tutturdu bir daha yap. Allahım yarabbim ya, deli olacağım ben kilo alıyorum yapınca yiyorum diye istemiyorum adam zorla yaptıracak. Keşke hiç yapmasaymışım, kendim de yemek istemiştim, ama böyle abartacağını bilemedim. Bir de şeker hastası eşim, nasıl oluyor bu iş anlamadım.
geldım geldımkızlar nerde bugün acep Dilek le Zekiye gelmedi, Yeşim de yok.
oooBende evde olunca tatlıya çok düşüyorum ve özellikle kahvaltıyı inanılmaz abartıyoruz ailece yaaa.... İşte tamda bu yüzden evde mümkün olduğunca tatlı yapmıyorum çok canımız isterse dışarda yiyoruz yada alıyoruz işte. En son önceki akşam eşimi gönderip kadayıflı dondurma aldırdım düşün gece gece yedik yaaa bizde...
Her şeyimiz dert yaniii off offf
canımmm kıyamam niye yapamadın ki, yaz hemen google amcana o söylergeldım geldım
klavyem q olmuş
ne yapsam f yapamadım
yazamıyorum fadimem..eziyet gibi şuan