İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

makarnayı domatesli yapıyorum bayılıyor benim oğlan yanınada ayran oh mis.
geçen hafta domatesli makarna yapmıştım bu hafta pilav yapalım dedim. hayır domatesli makarna yap dedi.
a maşallah..benim oğlan domates yemez..sen nasıl yapıyorsun domatesli..anlat biraz..belki bizim sıpalar da yerler.

bu mesajı da renkli yazmaya karar verdim..:)
ne oldu canım..anlatayım.
cumartesi günü kapım çaldı..akşam üstü..benim saçlar atağa kalkmıştı..kışlık yazlık yapıyordum..
beni görünce kadıncağıza bi gülme geldi zaten..

neyse dedi ki ben bakamayacağım kusura bakmayın..kızım okula alışamadı. (6. sınıfa gidiyor. buraya 3 ay önce taşındılar) .okuldan arıyorlar 3 keredir .kızınız rahatsızlandı gelin alın diye..midesi ağrıyor. onu hastanelere taşımam lazım..kontroller gerekiyor..problem çıkardı bana. dedi.
yani kızını gördüm de çok kapris gerçekten..hiç gülmüyor..parkta falan görüyordum daha önce,onun kızı olduğunu bilmiyordum o kızın..
neyse kız tam ergenlikte anneyi haşat edecek bi yapıda..belki de annesine kızdı istemiyorum çocuk bakmanı falan diye problem çıkardı..okula alışamadı falan..yani kadıncağız aslında çok sakin, güler yüzlü ama işte kızı pürüz çıkardı..bi kızı daha var liseye gidiyor ama o çok güler yüzlü..sakin..

işte geçenlerde gördüm ..kararın değişti mi diye sordum..bi şey demedi..kalabalıktaydık..güldü sadece..tek sıkıntı kızı şu an önümüzde..
şimdiki bakıcımız da bakıyor bize bakıcı :)
ben bulamadım deyince.

üst komşumuz ise bakmak istiyordu ama o çok kapris ya..aşırı titiz olduğunu temizlik hastası olduğunu söylemiştim..bebek de istiyor diye biliyorum..ama bazen görür selam verir . bazen görür öylesine selam verir ..iste öyle..
alt komşum hemen karar verme diyor..üst komşumuza baktırmamı istemiyor..onu daha iyi tanıyor..
Allah Allah ne kadar da ters gitti şu bakıcı olayları. önce tamam deyip sonra yan çizdiler mi çok sinir oluyorum.dur bakalım Allah bir yolunu koymuştur nasıl olsa hayırlısı olsun inşallah..senin yaşlı teyzenin dediğimi çıkacak yoksa.
üst komşuna söylemişti dimi baktıracak diye.

canımcım..senin büyük kız çok uysal sanıyorum..hiç ondan bahsetmiyorsun..ne yapıyor ne ediyor..hangi liseye gidiyor.?
teog sınavlarına girdi mi..fadimeninkini biliyoruz da..senin kızı bilmiyoruz
kızımdan bahsetmiştim ama sen denk gelmedin sanırım.uysal değildir ama asi de değildir.lise 3 e gidiyor. teog yok bizde. iki sene üniversiteye hazırlanacak.anadolu lisesine gidiyor.

a maşallah..benim oğlan domates yemez..sen nasıl yapıyorsun domatesli..anlat biraz..belki bizim sıpalar da yerler.
tereyağını erittikten sonra rendelediğim domatesi pişiriyorum biraz sonrada haşlanmış makarnayı koyuyorum. 3 dk kadar kısık ateşte duruyor bu kadar.

kızımdan bahsetmiştim ama sen denk gelmedin sanırım.uysal değildir ama asi de değildir.lise 3 e gidiyor. teog yok bizde. iki sene üniversiteye hazırlanacak.anadolu lisesine gidiyor.
anladım canım büyümüş senin kız..üniversiteli olacak az kalmış..hay maşallah canım ..büyüttün bak..ne güzel..

Allah Allah ne kadar da ters gitti şu bakıcı olayları. önce tamam deyip sonra yan çizdiler mi çok sinir oluyorum.dur bakalım Allah bir yolunu koymuştur nasıl olsa hayırlısı olsun inşallah..senin yaşlı teyzenin dediğimi çıkacak yoksa.
üst komşuna söylemişti dimi baktıracak diye.
evet o yaşlı teyzenin aradığı üst komşum..ama estirikli azıcık..çocuklar için iyi mi olur , kötü mü olur bilemiyorum..çok tanımıyorum çünkü..1 kez bebek görmeye gittim karşı komşuma. 10 dakika orda gördüm..hiç konuşmadık..
bir kaç kez de selamlaştık..o kadar..işte tanıyan arkadaşım başka birine bak diyip duruyor..o baksın istemiyor..çok fazla esyaya değer verdiğini söylüyor..yani çocuk ruhundan pek anlamıyor demek istiyor ..açıkça söylemiyor ama..

tereyağını erittikten sonra rendelediğim domatesi pişiriyorum biraz sonrada haşlanmış makarnayı koyuyorum. 3 dk kadar kısık ateşte duruyor bu kadar.
Aa kolaymış da..ben deneyim ..domates bitti ben domatesli makarna yapmaya karar verdim ..
dün pazarda 3 tl satılıyordu domates..doğru düzgün domates görmedik bu sene..düzce de basra vurmuş hep domatesi..dışarıdan ne geldiyse artık o..

Aa kolaymış da..ben deneyim ..domates bitti ben domatesli makarna yapmaya karar verdim ..
dün pazarda 3 tl satılıyordu domates..doğru düzgün domates görmedik bu sene..düzce de basra vurmuş hep domatesi..dışarıdan ne geldiyse artık o..
benim oğlan severek yiyor. domatesli pilavda güzel oluyor. bizim hoşumuza gitti.
yazın domates 2,5 tl nin altına düşmedi burda.pazar günü 3 tl diyorlardı pazarda. mecburen alıyoruz.domatessiz bişi olmuyorki. kışlık için domatesten konserve yapılıyor burda denedin mi hiç.

ayyy kızlarrr sebzenin memleketindeyiz, 1 tlden aldız yazın domatesi hep, hafta sonu da 1,5 tu hatta. Halimize şükredelim aman. sizin oralar çok zor canım yaaa, 3 tl domates, Allah kolaylık versin.

benim oğlan severek yiyor. domatesli pilavda güzel oluyor. bizim hoşumuza gitti.
yazın domates 2,5 tl nin altına düşmedi burda.pazar günü 3 tl diyorlardı pazarda. mecburen alıyoruz.domatessiz bişi olmuyorki. kışlık için domatesten konserve yapılıyor burda denedin mi hiç.
canım bizim burda da öyle domates..3. t. 2.5 tl
ama yıllık iznimde annemlerde domates 1 tl bile vardı..akçay da annem orda bol olmuş domates bu sene..bol bol yediler..konserve de yaptılar..
ben bu yıl yapmadım..geçen senelerde yapmıştım..zaten 3 tl kilosu ..alıp yapsam da 4-5 kilodan yeterli..
yemeklere ben biber koyuyorum kış için..salçalık biberi rondodan geçirip buzluğa koyuyorum..ama bozluğum çok küçük..kurban da geldi..eşim diyor ki boşalt biraz..nereye koycaz eti..:KK43:

ayyy kızlarrr sebzenin memleketindeyiz, 1 tlden aldız yazın domatesi hep, hafta sonu da 1,5 tu hatta. Halimize şükredelim aman. sizin oralar çok zor canım yaaa, 3 tl domates, Allah kolaylık versin.
heee ya fadime..bi de domates domates olsa.içi de dışı gibi kabuk..
1 kere eşim almıştı.geçen hafta öyle güzeldi ki..içi dışı domatesti yani..kırmızı ve normal yumuşaklıkta her bir yeri..

siz iyiymişisiniz canım..ucuz domates..bol bol yiyin ..kanser düşmanı bak.

canım bizim burda da öyle domates..3. t. 2.5 tl
ama yıllık iznimde annemlerde domates 1 tl bile vardı..akçay da annem orda bol olmuş domates bu sene..bol bol yediler..konserve de yaptılar..
ben bu yıl yapmadım..geçen senelerde yapmıştım..zaten 3 tl kilosu ..alıp yapsam da 4-5 kilodan yeterli..
yemeklere ben biber koyuyorum kış için..salçalık biberi rondodan geçirip buzluğa koyuyorum..ama bozluğum çok küçük..kurban da geldi..eşim diyor ki boşalt biraz..nereye koycaz eti..:KK43:
aynı sorun bizde de var, eşim buzluğu boşalt deyip durduğundan bişey atamadım bu yıl buzluğa.

evet canım ya bu sene çok pahalı oldu hem sebze hem meyve.2'nin altında bişi olmadı.

evet o yaşlı teyzenin aradığı üst komşum..ama estirikli azıcık..çocuklar için iyi mi olur , kötü mü olur bilemiyorum..çok tanımıyorum çünkü..1 kez bebek görmeye gittim karşı komşuma. 10 dakika orda gördüm..hiç konuşmadık..
bir kaç kez de selamlaştık..o kadar..işte tanıyan arkadaşım başka birine bak diyip duruyor..o baksın istemiyor..çok fazla esyaya değer verdiğini söylüyor..yani çocuk ruhundan pek anlamıyor demek istiyor ..açıkça söylemiyor ama..
kadın istemiyorsa vardır herhalde bir bildiği,çocuk canlısı değil herhalde ondanda olabilir.Dediğin gibi çok eşyacıysa senin için gene zor olur cnm,yağmurdan kaçarken doluya tutulma..

annenler yemekleri getirdi tabi dün..hazır yemekle misafir de ağırlamak ne güzeldir demi..

ben de sabah et haşladım..
eşime iş yerinden bi abla iç fasulye ayıklamış vermiş 4 poşet..3 ünü buzluğa attım..1 ini az haşladım..
ama yetiştiremedim yemeğe dönüştüremedim..akşama gidince hallederim inşallah.
bu sabah da çocukları 06.50 de evden çıkardım..eşim yoktu..bakıcıya yürüyerek gideceğimiz için erken çıktık..ellerine 1 er tost verdim.yiye yiye gittik..yoksa acıktık diye başımın etini yiyorlar..emir e yine beslenmeye tost koydum..1 haftadır kek koyuyordum...artık sıkılmıştır kekten..
başka ne koymalı ki..tıkandım bu aralar..siz neler koyuyorsunuz beslenmeye..
canım pazartesi börek koyuyorum,salı simit(parçalara bölüp içine pınar beyaz sürüyorum birde taze kaşar seviyor ondanda koyuyorum)çarşamba şokellalı ekmek süt,perşembe kahvaltılık domates zeytin,yine taze kaşar,birde aç bitir hindi salama bayılıyor 1-2 dilimde ondan kouyorum yanına ekmekle bayılıyor özellikle perşembe günleri.cumada tost bizde fiks.

ay bizim oğlan liste falan getirmiyor..bazen böyle salatalık , domates , peynir , zeytin yazıyor listede..onu koycam diye ödü kopuyor..koymuyor..herkes uymak zorunda değil diyor..ilk hafta bi liste geldi ama 2. hafta liste falan getirmedi..
aslında 1 güne makarna koymak isterim..sorayım bakalım bizim sıpaya ..makarna koyup getiren var mı diye..
güzelmiş haftalık menü..sevdim.
biz bu sene sabahçıyız ya hergün kahvaltı türü,yemek namına bişey yok geçen yıl makarna,köfte patetes günlerimiz vardı

yok kız şimdiki gacılar tembel, baksana Zekiye de beceremedi daha, istiyor ama ne zaman olacak Allah bilir:KK53::KK53::KK53:

X