Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çocuk bakıcılığı yapacak kişinin kesinlikle çocuk sevmesi gerekiyor.evet zelişçim ya..tek istediğim bu..gerçi çok şey mi istiyorum ..bazen bana ablam kızıyor..herkes sen değil çocuklarınla ilgilenecek..çocuk sevmeyen biri olamaz mı bakıcı dedi..nasıl bozuldum..
ablam azıcık otoriterdir..çocuklarla arası iyi değildir ..
ben de dedim ki o zaman çocuk bakmasın ..niye bakıyor..ihtiyacı var belki dedi..
yani ablam gibi düşünen bakıcı lazım değil bana..hahahhahaha
dün akşam konuştum ya yan komşumla..
daha önceleri bakıcılara hiç bir şey dememiştim..ama buna açık açık söyledim bazı şeyleri.
şöyle ki:
sabahları çocuklar evde kalmak istiyor..bana gelirsin sabah..öğlene kadar çocuklar oynar yer içer..odadan odaya gezme özgürlükleri olur..öğlen emir okula gidince kendi evine geçersin ..kızın okuldan gelir..ediz e "abla okuldan gelecek .karnı açıkmış , gel ona yemek hazırlayalım "dersin evine geçersin ..yemeklerini de yaparsın dedim..
daha ne olsun..
ama dedim ediz i bu sene anaokulu almadı. ona öğlenden sonra hikaye , dergi okuyabilirsin . ya da yapboz yaptırabilirsin. birlikte yapabilirsin..fazla bi şey istemiyorum..zaten fazlası sıkar çocuğu dedim..tamam dedi..
daha öncekilere söylemedim ya..içimde kaldı..çünkü hepsine eziyet geldi sonradan söyleyince..baştan söyledim bu yüzden..yan komşum iiyi gibi.yeni taşındı ama sevdiğim bir komşum onu sevmiş..tavsiye etti..ben de 2-3 kez aynı ortamda bulundum..güler yüzlü..biraz çekingen. öyle paldır küldür bir insan değil..eşi polis ..işte böyle.
hepsi o yaşlı teyzenin suçu,,çok bilmiş ..tövbe tövbe..
zorla bakıcım yaptıracak he..o derece
biz arkadaşımla otururken bakıcı arıyor musun dedi..yok şimdi değil ileride dedim..
dur ben ....yı arayım dedi
dedim ben bakıcı aramıyorum ... yı aramayın....
olsun ben arayım dedi..
aradı..bağıra bağıra konuşuyor..ben de arkadaşım da şaşırdık..sitenin bahçesindeydik..sanki kadın o anı bekliyordu ..bile bile geldi yanımıza oturdu sanki..bu ortamı yaratmak için..
telefonu kapattı ..ben bakıcı falan aramıyorum daha dedim..konuyu kapattı sandım ama kadına demiş ..sana baktırır diye..sanki parasını o verecek..
bu kadının gelini falan varsa acıdım inanın ..bi teyze 75 yaşında var rahat..ama gözleri fırıl fırıl..heheheh
tamam .öyle söyleyecemmmçocuk bakıcılığı yapacak kişinin kesinlikle çocuk sevmesi gerekiyor.
yan komşunda hayırlı olur inşallah.ev işi yapmasın varsın çocuklarla ilgilensin yeter.ben olsam yan komşuma bende diyemezdim ev işlerini..ilk gün de ki komşuna canınız ne istiyorsa yiyin için pişirin hiç çekinme de.. komşunda anlar pişirir bişiler herhalde.
hee..kadına karşı bi acıma duygusu vardı bende.yaşlı diye..ama sonradan geçti o duygun...
yuh diyebilirmiyim
duygusuz kadın seni.hee..kadına karşı bi acıma duygusu vardı bende.yaşlı diye..ama sonradan geçti o duygun...
Ne güzel işte kafayı çalıştırıp para getirisi şeyler yapmak lazım.Bizimde oluyor kermes ama dedim ya paralar ne oluyor bilmem.Bizim müdür geçen yıl ilkokul 1.sınıfa bile kurs açtı para gelsin diye sen düşün artıkın.Eğitimden tasarruf olmaz çocuklarınızı okula kursa gönderin diye bas bas bağırdı.Gönderende çok oldu ama okul aynı düzeyde hiçbir fark yok.Okullarınız temizmiş ne güzel değerini bilin.Ben birtek öğretmenimizden memnunum onun için o okula gönderdim güç bela yazdırdım birde o kadar rağbet var yani.haklısın arkadaşım..
yani bizim temizlik şirketi var..geçen yıl da yazmıştım..kapıda güvenlik var..para yetmiyor kesinliikle..toplanan para az geliyor..ama yıl sonu bir kermes düzenleniyor..ailereler kek , pasta , börek ne varsa yapıp getiriyor.onlar satışa sunuluyor..biz veliler olarak gidip alıp yiyoruz..zaten izdiham oluyor..kalabalık okulumuz..bir de esnafın bağış yaptığı şeyler satışa çıkıyor..
bilet satışı var..sonra kura çekiliyor..bunlardan da bir gelir elde ediliyor..geçen yıl okul aidatları toplandı 7.500 tl açık kaldı..1 kermes yapıldı borç kapandı..teşekkür yazısı geldi cep telefonlarımıza..okulumuz çalışıyor..o kesin..
ama burhaniye de biz kendimiz veliler toplanıp haftanın 1 günü kapı pencere sıra vs . silip süpürüyorduk..
orada wc ler de beterdi..ama ne yapalım..başka okul yoktu merkezde.
Mantıklı düşünmüşsün cnm,dediğim gibi hayırlısı olsun hakkınızda :)demi canım..inşallah süper olur..
üst komşumu neden düşünmüyorum biliyor musunuz..
aslında ilk aklıma o gelmişti..apatmanda oturan arkadaşıma dedim..onu düşünüyorum..işte temiz titiz biri..sık sık çamaşır asar, evini siler süpürür. hareketli biri olduğunu düşündüm..
ama arkadaşım " eşyaya mı değer veriyor yoksa insana mı? " dediği zaman bi durdum yani..sil süpür hep eşya bunlar..insan ilişkileri demek zayıf
çünkü benim arkadaşım olan komşum 6 yıldır o binada ve benim üst komşum da 6 yıldır o binada..elbet bi bildiği var diye düşündüm..
bir de üst komşum bebek istiyormuş..
zaten 15- ve 13 yaşlarında 2 tane var..ama istiyormuş işte..
6 ayda 2 düşüğü olmuş..
e yeniden hamile kalırsa yeniden düşük olmasın diye yatması lazım olacak belki..
ne bileyim..işte bu yüzden üst komşudan vazgeçtim.
Kusura bakma cnm diğer bir arkadaşla karıştırdım seniselam :)
adilemir Allah yardımcın olsun. Bakıcı işi zor iş. Rabbim sana yardımcı olsun inşallah.
Benim çocuklarıma babanneleri bakıyor. Çok şükür bu yönden iyiyiz. En azından gözüm arkada kalmıyor. Gerçi ben sabah kıyafetlerini, beslenmelerini çantalarını falan sabahtan hazırlıyorum. Babannede giderken yemeklerini yediriyor üstlerini giydiriyor servise veriyor. Akşamda karşılıyor ben geç kalırsam akşam yemeklerinide veriyor. Daha fazlasını istiyemiyorum, yapmak istemiyor
haribu ben çalışıyorum o yüzden erkenciyim :)
Ama keşke evde olsam
Bizim bu hafta hiç ödevimiz olmadı. Birtane hikaye özeti hariç . Artık veriyorda yazmıyormu bilmiyorum oğluş.
Bizde toplantı olmasını dört gözle bekliyoruz inşallah yarın olur. Öğretmeni yakından tanımak istiyorum.
günaydın hayırlı cumalar..
Türkçe den kırmızı top metnini okuduk 5 soru çıkarttık başka ödev yoktu.akşam yine rahattık.
günaydın kızlarrr,
bizde de simetriden 5 tane örnek yapın demiş, benim kız cetvel kullanmayı sevmiyor, biraz o yüzden tartıştık, bu sene bir de ben bilirim havası var ki zaten üstünde, aldı defterini kendi yaptı kaldırdı. İşimiz var yani, şimdiden triplere başladık.
Bir de hikaye kitabı vermiş 30 sayfalık, küçük, yarısı resimli, onu okudu. Dakika tuttum ilk başta, o zaman hoşuna gidiyor, 3 kere 1 er dakika tuttuk, önce 100-105-110 kelime okudu. Nasıl okuma hızı bilmiyorum?
Sonrasında da normal okudu, kaldırdı ödevleri, başka ödev yoktu.
ödevler az olunca bize de iyi çocuklarda rahata alışıyor dimi..az mı olsun çok mu olsun bilemedim bende..Günaydın canım azmış ödeviniz
Bizimde akşam müzik ödevi varmış kitaptan İstiklal marşı ile ilgili sayfalar yapmıştı babasıyla.
Fen bilgisinden de duyu organları ile ilgili özet yazdık bizimde ödevimiz bu kadardı ama türkçeden de dayanışma metnini okuduk tekrar. Çok azda ingilizce önneleri tekrar ettik.
canım sizinde azmış ödeviniz..çocuklar cetveli sever aslında senin kız niye sevmiyor ki.günaydın kızlarrr,
bizde de simetriden 5 tane örnek yapın demiş, benim kız cetvel kullanmayı sevmiyor, biraz o yüzden tartıştık, bu sene bir de ben bilirim havası var ki zaten üstünde, aldı defterini kendi yaptı kaldırdı. İşimiz var yani, şimdiden triplere başladık.
Bir de hikaye kitabı vermiş 30 sayfalık, küçük, yarısı resimli, onu okudu. Dakika tuttum ilk başta, o zaman hoşuna gidiyor, 3 kere 1 er dakika tuttuk, önce 100-105-110 kelime okudu. Nasıl okuma hızı bilmiyorum?
Sonrasında da normal okudu, kaldırdı ödevleri, başka ödev yoktu.
Cetveli neden sevmiyor biliyor musun, o ödevi hemen yapıp kaldırmak istiyor, uğraşmak istemiyor da ondan. Ben yokken kendi başına ödev yapsın mesela, getir bir kontrol edeyim dedim mi, hiç getiresi gelmez. Çünkü düzelttircem diye korkarcanım sizinde azmış ödeviniz..çocuklar cetveli sever aslında senin kız niye sevmiyor ki.
okuma hızı gayet güzel maşallah fıstığa..
ingilizce yi sormuştun ya canım baktım kırmızı beyaz yayın evinin.
Sağol canım, hep böyle gider inşallah.canım okuma hızı gerçekten çopk iyi maşallah kızınaaa
ödevler az olunca bize de iyi çocuklarda rahata alışıyor dimi..az mı olsun çok mu olsun bilemedim bende..
canım sizinde azmış ödeviniz..çocuklar cetveli sever aslında senin kız niye sevmiyor ki.
okuma hızı gayet güzel maşallah fıstığa..
ingilizce yi sormuştun ya canım baktım kırmızı beyaz yayın evinin.
Cetveli neden sevmiyor biliyor musun, o ödevi hemen yapıp kaldırmak istiyor, uğraşmak istemiyor da ondan. Ben yokken kendi başına ödev yapsın mesela, getir bir kontrol edeyim dedim mi, hiç getiresi gelmez. Çünkü düzelttircem diye korkar
Sağol canım, hep böyle gider inşallah.