İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

canım dün aslında yan komşumla konuştum..o da bakabilirim diye söyledi ..ama apartmanda bi yaşlı teyze var..o benim üst komşuma demiş sana baktırır bakıcı arayacak yakında..bakıcısı doğum yapacak diye söylemiş..şu yaşlı teyzeler ne bilmiş bir bilseniz..
işte yan komşum da yani üst komşu sizin çocuklara bakacağını sanıyor dedi..
ben birşey söylemedim ona dedim..benim haberim yok dedim..
ama o kendine plan bile yaptı falan dedi..
küser mi bana falan dedi...
artık bilemiyorum..ben yan komşumun bakması taraftarıyım.

Komşulara bak hemen kafalarında kurmuşlar hımm

neyse canım senin gönlün hangini istiyorsa ona baktır tabikiii

diğeride neden kendi kendine gelin güvey olmuış hayret

amin arkadaşım inşallah..bakalım kim olacak yeni bakıcı..

yan komşum kabul ederse öğlen emir okula gidene kadar bende olacaklar..öğlenden sonra kendi evine geçer..kızı okuladan gelecek onun da..2 kızı var ..biri lisede diğeri 6. sınıf

sadece çocuklara bakacak yine dimi canım ev işi konusunda bişey istemeyeceksin heralde

bizim senede 1 kez 75 tl. aidatımız var okula..aama okulumuz bal dök yala...fazla bile isteseler değer.

bizim okulda aidat filan yok sadece ilk kayıt esnasında bağış aldılar bizden o kadar ama haklarını yememek lazım bizim okulda çok temizdir zaten yeni tuvaletleri filan pırıl pırıl...

ayyy canım yaa okurken bile içim acıdı umarım en kısa zamanda bulursun iyi bir bakıcı bide yani senin gibi biriyle çalışmak kolay tek isteğin çocuklarına iyi davranması kendi evinde bakması hiç bir zorluğu yok iyide para veriyorsun inşallah canım inşallah bulursunnn
evet zelişçim ya..tek istediğim bu..gerçi çok şey mi istiyorum ..bazen bana ablam kızıyor..herkes sen değil çocuklarınla ilgilenecek..çocuk sevmeyen biri olamaz mı bakıcı dedi..nasıl bozuldum..
ablam azıcık otoriterdir..çocuklarla arası iyi değildir ..
ben de dedim ki o zaman çocuk bakmasın ..niye bakıyor..ihtiyacı var belki dedi..
yani ablam gibi düşünen bakıcı lazım değil bana..hahahhahaha

dün akşam konuştum ya yan komşumla..
daha önceleri bakıcılara hiç bir şey dememiştim..ama buna açık açık söyledim bazı şeyleri.

şöyle ki:
sabahları çocuklar evde kalmak istiyor..bana gelirsin sabah..öğlene kadar çocuklar oynar yer içer..odadan odaya gezme özgürlükleri olur..öğlen emir okula gidince kendi evine geçersin ..kızın okuldan gelir..ediz e "abla okuldan gelecek .karnı açıkmış , gel ona yemek hazırlayalım "dersin evine geçersin ..yemeklerini de yaparsın dedim..
daha ne olsun..
ama dedim ediz i bu sene anaokulu almadı. ona öğlenden sonra hikaye , dergi okuyabilirsin . ya da yapboz yaptırabilirsin. birlikte yapabilirsin..fazla bi şey istemiyorum..zaten fazlası sıkar çocuğu dedim..tamam dedi..
daha öncekilere söylemedim ya..içimde kaldı..çünkü hepsine eziyet geldi sonradan söyleyince..baştan söyledim bu yüzden..yan komşum iiyi gibi.yeni taşındı ama sevdiğim bir komşum onu sevmiş..tavsiye etti..ben de 2-3 kez aynı ortamda bulundum..güler yüzlü..biraz çekingen. öyle paldır küldür bir insan değil..eşi polis ..işte böyle.

evet zelişçim ya..tek istediğim bu..gerçi çok şey mi istiyorum ..bazen bana ablam kızıyor..herkes sen değil çocuklarınla ilgilenecek..çocuk sevmeyen biri olamaz mı bakıcı dedi..nasıl bozuldum..
ben de dedim ki o zaman çocuk bakmasın ..niye bakıyor..ihtiyacı var belki dedi..

daha önceleri bakıcılara hiç bir şey dememiştim..ama buna açık açık söyledim bazı şeyleri.

şöyle ki:
sabahları çocuklar evde kalmak istiyor..bana gelirsin sabah..öğlene kadar çocuklar oynar yer içer..odadan odaya gezme özgürlükleri olur..öğlen emir okula gidince kendi evine geçersin ..kızın okuldan gelir..ediz e "abla okuldan gelecek .karnı açıkmış , gel ona yemek hazırlayalım "dersin evine geçersin ..yemeklerini de yaparsın dedim..
daha ne olsun..
ama dedim ediz i bu sene anaokulu almadı. ona öğlenden sonra hikaye , dergi okuyabilirsin . ya da yapboz yaptırabilirsin. birlikte yapabilirsin..fazla bi şey istemiyorum..zaten fazlası sıkar çocuğu dedim..tamam dedi..
daha öncekilere söylemedim ya..içimde kaldı..çünkü hepsine eziyet geldi sonradan söyleyince..baştan söyledim bu yüzden..yan komşum iiyi gibi.yeni taşındı ama sevdiğim bir komşum onu sevmiş..tavsiye etti..ben de 2-3 kez aynı ortamda bulundum..güler yüzlü..biraz çekingen. öyle paldır küldür bir insan değil..eşi polis ..işte böyle.
ay hadi bakalım hayırlısı olsun canım, inşallah dediğin gibi iyi biri çıkar da, çocukların da rahat eder.

sadece çocuklara bakacak yine dimi canım ev işi konusunda bişey istemeyeceksin heralde

bizim okulda aidat filan yok sadece ilk kayıt esnasında bağış aldılar bizden o kadar ama haklarını yememek lazım bizim okulda çok temizdir zaten yeni tuvaletleri filan pırıl pırıl...

canım ya..sanıyorum yan komşuma iş yap diyemeyeceğim..evde çocukların dağınıklığını toplasın yeter diye düşünüyorum artık..aslında tanımadık biri olsaydı isterdim haftada 1 kez olsun evi süpürsün ..1 tencere çorba pişirsin arada ..ama işte böyle komşu olunca patronluk taslamış gibi olurum ..

ama zeliş kendimi ev için paralamayacağım bu kış
geçen sene kabus gibiydim..her yere yetişmeye çalışan .
bu sene saldım çayıra mevlam kayıra..olduğu kadar..
belki yan komşum da içinden gelir 1 tencere çorba yapar..artık ona kalmış..belki bana geldiği zaman sorar..istersen çorba pişiriyim der..ben de pişir diycem zeliş..

bizim okulda da aidat yok, sadece sınıfta bilgisayardır-dolaptır işte vs. vs. yapılacak bişey oldu mu bizden toplanıyor para. Geçen yıl vermiştik, dolap yaptırmıştık, hep kapakları kırılmış, nasıl oluyor anlamıyorum, geçen sene sonu benim bildiğim sağlamdı?

şöyle ki:
daha ne olsun..

hadi bakalım inşlallah gönlüne göre olur bu sefer arkadaşımmm

dediğin gibi evine geçip yemeğini yapacak çocuğunu karşılayacak zamanı olacak yani onun içinde iyi bir fırsat bu

canım ya..sanıyorum yan komşuma iş yap diyemeyeceğim..evde çocukların dağınıklığını toplasın yeter diye düşünüyorum artık..aslında tanımadık biri olsaydı isterdim haftada 1 kez olsun evi süpürsün ..1 tencere çorba pişirsin arada ..ama işte böyle komşu olunca patronluk taslamış gibi olurum ..

ama zeliş kendimi ev için paralamayacağım bu kış
geçen sene kabus gibiydim..her yere yetişmeye çalışan .
bu sene saldım çayıra mevlam kayıra..olduğu kadar..
belki yan komşum da içinden gelir 1 tencere çorba yapar..artık ona kalmış..belki bana geldiği zaman sorar..istersen çorba pişiriyim der..ben de pişir diycem zeliş..

canım yaaa o kadar iyi niyetlisin kiiiiiii

Nolur bu sefer bu kadın iyi gelsin hem çocuklara hem saba

Aslında ben olsam söylerdim herald ebu dediklerini ama en iyi sen biliyorsun durumunu tabiii

Evet paralama kendini arkadaşım eninde sonunda yıpranıyoruz işte ne gerek var yap yap gene aynııı

Ama ediz için hikaye okumasını iyi akıl edip baştan söylemişsin

canım yaaa o kadar iyi niyetlisin kiiiiiii

Nolur bu sefer bu kadın iyi gelsin hem çocuklara hem saba

Aslında ben olsam söylerdim herald ebu dediklerini ama en iyi sen biliyorsun durumunu tabiii

Evet paralama kendini arkadaşım eninde sonunda yıpranıyoruz işte ne gerek var yap yap gene aynııı

Ama ediz için hikaye okumasını iyi akıl edip baştan söylemişsin
ay zelişçm iyi niyetli miyim yoksa çok korkak mı ya da utangaç mı bilemedim..cesaret edip söyleyemiyorum..büyük görmeyeyim kendimi diye.karşımdaki ezilir diye .
ama ediz ile ilgilenmesini istedim her gün ya bir hikaye, ya bir dergi ya bi kesme yapıştırma.

ay zelişçm iyi niyetli miyim yoksa çok korkak mı ya da utangaç mı bilemedim..cesaret edip söyleyemiyorum..büyük görmeyeyim kendimi diye.karşımdaki ezilir diye .
ama ediz ile ilgilenmesini istedim her gün ya bir hikaye, ya bir dergi ya bi kesme yapıştırma.

Aslında büyük görmek değil ki bununa dı neticede ticari bir ilişki söz konusu nasıl ki başlamadan maaş konuşuluyorsa taleplerde konuşulmalı diye düşünüyorum...

Ama her halükarda zor bir durum arkadaşım yaşayan sensin en iyi sen bilirsin.

Aslında büyük görmek değil ki bununa dı neticede ticari bir ilişki söz konusu nasıl ki başlamadan maaş konuşuluyorsa taleplerde konuşulmalı diye düşünüyorum...

Ama her halükarda zor bir durum arkadaşım yaşayan sensin en iyi sen bilirsin.
haklısın ..yani bilemiyorum ..1 kere süpürse ben derim ona çok mutlu olduğumu..çok yorgun eve geldiğim için çok memnun olduğuumu..o da arada yapar belki

belki belki belki .........................

bu arada kilo aldım istiyerek .
3 kilo kadar aldım.yanaklarım gözle görülür şekilde değişti hee..

bizim senede 1 kez 75 tl. aidatımız var okula..aama okulumuz bal dök yala...fazla bile isteseler değer.
okul aidatları güzel değerlendiriyorsa bencede değer fazlada verilse aklımız kalmaz ama sabahları babamız bırakıyor oğlanı sınıfa her sabah sıraları düzenliyorlarmış birkaç veli yerler leş gibi diyor eşim peçeteler,plastik çatallar falan resmini bile çekmiş eşim rezalet yani.Topluyorsunda o kadar noluyor bu paralar.Bu resimlerle müdürün yanına gidip konuşmak lazım..

amin arkadaşım inşallah..bakalım kim olacak yeni bakıcı..

yan komşum kabul ederse öğlen emir okula gidene kadar bende olacaklar..öğlenden sonra kendi evine geçer..kızı okuladan gelecek onun da..2 kızı var ..biri lisede diğeri 6. sınıf
İnşallah cnm,hakkınızda hayırlısı olsun.Komşununda çocukları kendini kurtarmış artık rahat bakar hemde yan komşu eve gel git sorunu olmaz süper olur gibime geliyor..

haklısın ..yani bilemiyorum ..1 kere süpürse ben derim ona çok mutlu olduğumu..çok yorgun eve geldiğim için çok memnun olduğuumu..o da arada yapar belki

hadi inşallah bakalımmmm ne kadar makbule geçer senin için de...

belki belki belki .........................

bu arada kilo aldım istiyerek .
3 kilo kadar aldım.yanaklarım gözle görülür şekilde değişti hee..

yaaa çok sevindim al al biraz daha sonra resimler yükle görelim o yanaklarıııııı :KK68:

okul aidatları güzel değerlendiriyorsa bencede değer fazlada verilse aklımız kalmaz ama sabahları babamız bırakıyor oğlanı sınıfa her sabah sıraları düzenliyorlarmış birkaç veli yerler leş gibi diyor eşim peçeteler,plastik çatallar falan resmini bile çekmiş eşim rezalet yani.Topluyorsunda o kadar noluyor bu paralar.Bu resimlerle müdürün yanına gidip konuşmak lazım..

yaaa işte böyle oluncada acır insan verdiğin paraya mı üzülürsün yoksa çocukların içinde bulunduğu sınıfa mı, geçen senelerde hep sınavlara giriyordum ya ben ilkokul lise neresi olursa okulların çoğu rezil durumda özellikle liseler tuvaletlerde sağlan kapı yok resmen ilk defa ben bizim okulu gördüm bu kadar temiz ve hijyenik yemekhanede mesela galoşsuz eldivensiz kimse yok her yer gerçekten temiz, her katın ayrı hademeleri var sürekli silme halinde görüyorum he rgittiğimde... Birtek kantini pek geniş değil ve karmaşa oluyor genelde inşallah böyle devam eder...

sizde belki müdürle ve hatta öğretmenle konuşarak belki kendi sınıfınız için önlem alabilirsiniz diye düşündüm birde zaten veliler hep tabışıp görüşüyorya sizde bunu aşmak çok kolay olmaz mı?

canım dün aslında yan komşumla konuştum..o da bakabilirim diye söyledi ..ama apartmanda bi yaşlı teyze var..o benim üst komşuma demiş sana baktırır bakıcı arayacak yakında..bakıcısı doğum yapacak diye söylemiş..şu yaşlı teyzeler ne bilmiş bir bilseniz..
işte yan komşum da yani üst komşu sizin çocuklara bakacağını sanıyor dedi..
ben birşey söylemedim ona dedim..benim haberim yok dedim..
ama o kendine plan bile yaptı falan dedi..
küser mi bana falan dedi...
artık bilemiyorum..ben yan komşumun bakması taraftarıyım.
yan komşun olursa çok iyi gerçekten de. sen kimseye bişey söylemeden herkesin plan yapması da tuhaf yani.

hadi inşallah bakalımmmm ne kadar makbule geçer senin için de...

yaaa çok sevindim al al biraz daha sonra resimler yükle görelim o yanaklarıııııı :KK68:

yaaa işte böyle oluncada acır insan verdiğin paraya mı üzülürsün yoksa çocukların içinde bulunduğu sınıfa mı, geçen senelerde hep sınavlara giriyordum ya ben ilkokul lise neresi olursa okulların çoğu rezil durumda özellikle liseler tuvaletlerde sağlan kapı yok resmen ilk defa ben bizim okulu gördüm bu kadar temiz ve hijyenik yemekhanede mesela galoşsuz eldivensiz kimse yok her yer gerçekten temiz, her katın ayrı hademeleri var sürekli silme halinde görüyorum he rgittiğimde... Birtek kantini pek geniş değil ve karmaşa oluyor genelde inşallah böyle devam eder...

sizde belki müdürle ve hatta öğretmenle konuşarak belki kendi sınıfınız için önlem alabilirsiniz diye düşündüm birde zaten veliler hep tabışıp görüşüyorya sizde bunu aşmak çok kolay olmaz mı?
canımcım her sabah aynı terane düşünsene sıralar birbirine girmiş öğlenciler öyle bırakmış ne akşam ne sabah hademeler sınıfa uğramamış belli.Eleman eksikliğinden oluyor belli,yeteri kadar hademesi yok.Geçen yıl dünya kadar temizlik malzemesi bıraktım kutuyla eldivenine kadar sırf ben okula, eşim temizlik şirketinde sorumlu onun için aman sınıfları temiz hijyenik olsun diye.Bu sene gene götürürüm sorun değil ama yapılmadıktan sonra..

haklısın arkadaşım..
yani bizim temizlik şirketi var..geçen yıl da yazmıştım..kapıda güvenlik var..para yetmiyor kesinliikle..toplanan para az geliyor..ama yıl sonu bir kermes düzenleniyor..ailereler kek , pasta , börek ne varsa yapıp getiriyor.onlar satışa sunuluyor..biz veliler olarak gidip alıp yiyoruz..zaten izdiham oluyor..kalabalık okulumuz..bir de esnafın bağış yaptığı şeyler satışa çıkıyor..
bilet satışı var..sonra kura çekiliyor..bunlardan da bir gelir elde ediliyor..geçen yıl okul aidatları toplandı 7.500 tl açık kaldı..1 kermes yapıldı borç kapandı..teşekkür yazısı geldi cep telefonlarımıza..okulumuz çalışıyor..o kesin..

ama burhaniye de biz kendimiz veliler toplanıp haftanın 1 günü kapı pencere sıra vs . silip süpürüyorduk..
orada wc ler de beterdi..ama ne yapalım..başka okul yoktu merkezde.

İnşallah cnm,hakkınızda hayırlısı olsun.Komşununda çocukları kendini kurtarmış artık rahat bakar hemde yan komşu eve gel git sorunu olmaz süper olur gibime geliyor..
demi canım..inşallah süper olur..

üst komşumu neden düşünmüyorum biliyor musunuz..
aslında ilk aklıma o gelmişti..apatmanda oturan arkadaşıma dedim..onu düşünüyorum..işte temiz titiz biri..sık sık çamaşır asar, evini siler süpürür. hareketli biri olduğunu düşündüm..

ama arkadaşım " eşyaya mı değer veriyor yoksa insana mı? " dediği zaman bi durdum yani..sil süpür hep eşya bunlar..insan ilişkileri demek zayıf
çünkü benim arkadaşım olan komşum 6 yıldır o binada ve benim üst komşum da 6 yıldır o binada..elbet bi bildiği var diye düşündüm..
bir de üst komşum bebek istiyormuş..
zaten 15- ve 13 yaşlarında 2 tane var..ama istiyormuş işte..
6 ayda 2 düşüğü olmuş..
e yeniden hamile kalırsa yeniden düşük olmasın diye yatması lazım olacak belki..
ne bileyim..işte bu yüzden üst komşudan vazgeçtim.

yan komşun olursa çok iyi gerçekten de. sen kimseye bişey söylemeden herkesin plan yapması da tuhaf yani.
hepsi o yaşlı teyzenin suçu,,çok bilmiş ..tövbe tövbe..
zorla bakıcım yaptıracak he..o derece

biz arkadaşımla otururken bakıcı arıyor musun dedi..yok şimdi değil ileride dedim..
dur ben ....yı arayım dedi
dedim ben bakıcı aramıyorum ... yı aramayın....
olsun ben arayım dedi..
aradı..bağıra bağıra konuşuyor..ben de arkadaşım da şaşırdık..sitenin bahçesindeydik..sanki kadın o anı bekliyordu ..bile bile geldi yanımıza oturdu sanki..bu ortamı yaratmak için..
telefonu kapattı ..ben bakıcı falan aramıyorum daha dedim..konuyu kapattı sandım ama kadına demiş ..sana baktırır diye..sanki parasını o verecek..
bu kadının gelini falan varsa acıdım inanın ..bi teyze 75 yaşında var rahat..ama gözleri fırıl fırıl..heheheh

X