İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

bugün bizimkilerin okulistik sınavı olmaları gerekiyodu ama olmamışlar, bişeyde dememiş öğretmen, bu sınava çocuğu giren yok dimi başlıkta:26:

bizimkiler bugün ata nın 4.sınavını olacaklar..sabah tembihliyorum herzamanki gibi soruları dikkatli oku, işlem hatası yapma, anlamadığın soruyu bir daha oku, kağıtı çabuk vericem diye uğraşma..hiççç umrunda değildi ben konuşurken, uykum var deyip duruyordu. sınavda kaçıncı olduğu onun için önemli değilmiş :)

başarılar canım oğluna bizimkilerde bugün yine batı akademesinin ortak sınavını olacaklar
valla biz istediğimiz kadar söyleyelim ama hiiç tınlamıyorlar umurlarında olmuyor ben de tudemin konu anlatımlı kitabını aldım ona başlamamız lazım diyorum konu tekrarı yapalım diye çünkü matematik de unuttuğu konular var ben hazır olunca sana söylerim diyo

çok güldüm ya :) bu çocukların hepsi ayrı bir alem ..

Senin oğluşta aynı benimki gibi meroza.Sınavda ilk kağıdını kim verecek yarışı var.Defalarca uyardım ama dinletemedim.Sonuçlar açıklanıyor mesela iki yanlışı var,'bak oğlum önce
vermek için yarışmayıp kontrol etseydin yanlışlarını farkedebilirdin' diyorum 'tamam'diyor ama sonrasında yine aynı.Nasıl çözeceğim bu durumu hiç bilmiyorum.
Bu dönem ata nın ilk sınavınımı oluyorsunuz?Bizim bu dönem hiç yapılmadı.
En güzel sonuçla gelir umarım.

valla hanımlar ben ekstra hiçbişey yaptırmıyorum ya, eziyet ediyomuşum gibi geliyo o zaman, ya ne bileyim unutursa unutsun seneye vakti gelince hatırlar, zaten okul yeterince sıkıcı bi de evde sıkmıyım diyorum

Şuna inanmak lazımdır ki,dünya yüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir. Mustafa Kemal Atatürk
Kadınlar günümüz kutlu olsun arkadaşlar.

valla hanımlar ben ekstra hiçbişey yaptırmıyorum ya, eziyet ediyomuşum gibi geliyo o zaman, ya ne bileyim unutursa unutsun seneye vakti gelince hatırlar, zaten okul yeterince sıkıcı bi de evde sıkmıyım diyorum

valla bazem ben de salıyorum canım serbest bırakıyorum aman çok üstüne gitmemeyim diyorum bırakıyorum

Şuna inanmak lazımdır ki,dünya yüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir. Mustafa Kemal Atatürk
Kadınlar günümüz kutlu olsun arkadaşlar.

çok yerinde bir söz söylemiş atamız
hepimizin kadınlar günü kutlu olsun hanımlar

son güne kaldığı için internetten alamadık chess, daha çok çeşit vardır tabi internette. nerdeyse unutuyodum zaten hediye almayı
karamuk biz bi teleskop almıştık, bi iki ilgilendi bıraktı. ondan sonra da insan iki kere düşünüyo, nerden baksan 80-100 liradır.
ben de seviyorum legoyu, zaten bir sandık dolusu legosu var, aslında herşeyi yapabilir elindekilerle, servet yatırdım onlara, ama hala istiyor. aslında onlarla oynaması iyi de çok dağıtıyor, bi de bebek var. kendş odasında da oynamıyor, yanımızda durmak istiyor. yine de gittik önce oyuncakçılara baktık, bi iki model vardı, çeşit azdı, onları da almadık.
bilgisayarı ise tamamen yasakladık. sömestir tatilinde iyice dağıttı kendini, hepten bilgisayar bağımlısı olacak. nerden öğrendiyse bi de online oyunları bulmuş, bıraksak 15 saat oynayacaktı günde. kaldırınca da kıyamet kopuyordu. şimdi sıfır toleransla yasakladık. bu oyunlar kimin icadıysa resmen çocukları zaman harcamaya, beyinlerini tüketmeye kafayı bozmuşlar. sinir oluyorum.
neyse sonunda biz de mp3 çalar aldık. çok beğendi, babasınınkini alıp duruyordu zaten
Bir ocuk ne ister? - zgr BOLAT - Hrriyet

bir okuyun isterseniz, sizin çocuk hangisi :)

hiçbiri canım, hiç bi kalıba sığmıyo kendisi. eğer şıklar arasında ders çalışmayı seven, ama aynı zamanda inatçı diye bir şık olsaydı o olurdu

Hayat Bir Çocuğa Nasıl Anlatılmalı?

Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, 'Sen eğitimcisin, neler öğretmem gerekiyor, bazen ...kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi. Sorusu kolaydı ama yanıtı zordu, akıl vermesi basitti ama uygulaması karmaşıktı, anlatmaya başladım:

Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden adı 'insan yetiştirmek' olan bir iş. Bir kere bilmelisin ki, zaman alacak. Neye zaman harcarsan onun karşılığını alırsın. İşine zaman harcarsan işinden, eşine zaman harcarsan eşinden, çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını alırsın. Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşamayacağını...

Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden 'neden ben değil de o?' demeden...

Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip olanları gösterecek hayat ona. Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini, kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu.

Gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret.
Kitaplardan keyif almasını.

Ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasını, ama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorum, ama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı. Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver, sıkılmayı öğret ona, sıkılıp da kendini yönlendirmeyi bulmasını.

Doğaya götür onu, hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla.

Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğret, belki büyüdüğünde bir gece sevgilisine ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirlerine sarılırlar, bunu öğretmemiş diğer sevgililerin aksine...

Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona.Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret.Alın terine saygıyı öğret ona.

Aşk acısı çekmenin hiç aşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret.Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğini öğret,başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamayı...

Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret.
Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.Hayatı sorgulamayı öğret ona...

Bilginin en büyük güç olduğunu öğret.Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.

Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret.

Basit yaşaması gerektiğini öğret ona, çay içmekten keyif almayı...
'İstemiyorum', 'hayır' demeyi öğret ona, istediğinde ise 'istiyorum' demeyi.

Sevdiğinde ise 'seni seviyorum' diyebilmeyi öğret ona. Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...

Sorgusuz sevmeyi...
El yazısı ile notlar yazmayı...
Lafı dolandırmamayı...
Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona.
Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını.

İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret...
Ama en çok da kendini sevmesini öğret...
Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini...
Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini... Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını...

Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona...

teşekkürler gül100..öğretmen rahatsızlandığı için yapamamış, bugün olurlar heralde sınavı..istek açıklamış sonuçları.. bizim sınıftan katılan çocuklar dökülmüş, şok olduk bütün veliler. sorularıda vermedilerki bakalım..

dünya kadınlar gününüz kutlu olsun..inşallah kadına şiddetin son bulduğu bir yıl olur..

peki oğlun ne anlattı canım sınav hakkında, klasik deneme sınavları gibimiymiş

evet canım ya, online oyunlar, kendine bi karakter yarattığı oyunlar çok bağımlılık yapıcı, iyi yapmışsınız ya, bazen sınırlandırmak çare olmuyor, çünkü sürekli o sınırı aşmaya çalışıyorlar arada tamamen yasaklamak lazım

oğlunun doğum günü kutlu olsun nice huzurlu mutlu uzun yılları olsun
:13:

amin canım çok sağol
hepimizin çocukları içn diliyorum bende, bütün çocuklar mutlu olsun, Allahım hepsini korusun

peki oğlun ne anlattı canım sınav hakkında, klasik deneme sınavları gibimiymiş

benim velet doğru düzgün birşey anlatmaz cımbızla alıyorum lafı ağzından ama genel olarak tudem den daha kolay demişlerdi çocuklar ..şimdi istek den aradılar çocuğunuz kayıt yaptırmaya hak kazandı diye, sanki ben gidip parayı bastırıp kayıt ettirmek istesem sınav sorucaklar bana..burs sordum 10 yanlışla yüzsüz yüzsüz :) buraya gelin konuşalım dediler..34 doğru 10 yanlış bu yanlışlar benim oğlan için çok yüksek bir sayı , diğer çocuklar bizimkinden beter..soruları çok merak ettim..bizimkinin umrunda değil ama fatih dersanesini merak ediyor ödüllü diye :) ama 3.sınıflara vermezler heralde, şevki kırılmasın diye birşey söylemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…