İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Acele etmiyim o zaman . Ya zaten masallah dersi kavramasi guzel . Tekrar olarak eglenceli olsun diye dusunmustum.normal kitaptan gidelim o zaman simdilik.

Mental up var , play store da ondan kullanan var mi aranizda.

Mental Up ben de aldım geçen ay.Telefonla çok uynuyordu. Abimiz önerdi hiç olmazsa düzgün bişeylerle oynasın diye.Ben daha girip incelemedim bile ama bir ara bakıcam nedir ne değildir :)

Simdilik erteledim o zaman morpayi .

Benim kizimda ilk baslarda yaninda olmami istiyordu okurken. Bence zamani ayarla ve yaninda dur , biraz sen oku biraz o okusun. Yarim saat yeter bence.
Simdi tek basina okuyor kizim. Ama bazen beraber okuyalim diyor. Bende okuyorum.

Mental Up ben de aldım geçen ay.Telefonla çok uynuyordu. Abimiz önerdi hiç olmazsa düzgün bişeylerle oynasın diye.Ben daha girip incelemedim bile ama bir ara bakıcam nedir ne değildir :)
Ben deneme surumunu indirdim kizim sevdi . Aynen bencede faydali bir seyler le ugrassinlar. Bakalim ondan aliyim bari. :)

Acele etmiyim o zaman . Ya zaten masallah dersi kavramasi guzel . Tekrar olarak eglenceli olsun diye dusunmustum.normal kitaptan gidelim o zaman simdilik.

Mental up var , play store da ondan kullanan var mi aranizda.
ben kullandım .
geçen yıl sonuna doğru indirmiştim . kullandık . sonra işimiz bitti ve sildim .
yine indirmek gerekli mi bilemedim . güzel bi uygulamaydı . sen daha önce indirmediysen indir canım .
bu yıl bilsem sınavına girecek mi çocuklarınız .
biz geçen yıl soktuk. az bi şeyle kaçırdı. bu yıl da girsin istiyorum .
hiç çalışmadı geçen yıl . öğretmeni ile konuşmuştuk . az bi çalıştırsaydık kazanırdı dedim .
öğretmenin cevabı . hiç çalıştırmadan sokun bilsem e . çalıştıktan sonra kazanmak yerine kendi bildikleri ile sınava girmesi daha doğru demişti. ama çok insan çalışıyor belki bi yerlerden o sınav için .
sen ne düşünüyorsun .

hahaha . güzel anlatmışsın sevmiş bak çocuk da.

evet . soru sonu dikkatli okunmalı.
yani olmalıdır , olmamalıdır kısmında ben de büyük oğlanı uyarmıştım bi kaç kez . sorunun son kelimesi önemli. son iki kelimesi hatta.

2. sınıftayken osman abalıı nan adeedaa yayınlarını öğretmen aldırmıştı. çarşamba günleri okuldan 1 saat önce gidiyorlardı . öğretmenin odasında dikkat güçlendirme seti çözüyorlardı. öğretmen sayfa sayfa şeklinde gidiyordu. çok iyi öğretmeni vardı büyük oğlanın . 4 yıl kadar önce als teşhisi kondu . memleketine gitti. 2 yıldır telefonuna ulaşılmıyor inşallah iyidir .

Bilseme gecen sene ogretmen sokmadi siniftan hic kimseyi. Seneye dedi. Ben de arastirdigim kadariyla onceden calistirilmamaliymis.

Benim fikrimde bu yonde. Zaten cocukta yoksa calistirsanda olucagini sanmiyorum. Maksat olani cikarmak. Olursa iyi olur olmasada olur :)

Hatta artik soyle dusunuyorum. Ben cocugum icin elimden geleni yaparim. Ama bir doktor ,muhendis yada avukat olmak zorunda degil .Sevdigi meslegi yapsin , calisirken sevdigi icin yorulmasin.

Ben o yuzden cocuklarim icin birikim yapmaya karar verdim. İlerde istedikleri yonde kullansinlar.

Babam o sekilde yapti. Ben suan calismiyorum ama kira gelirim var. Cocuklarima bakiyorum. Hele bide anne olunca calismak malum daha zor . Cocuklar biraz daha buyusun is yeri acmak istiyorum.

Bu yorumum ozellikle kiz cocugu icin.

ne güzel düşünmüş baban .
çok düşünceli bir davranış
ben de çocuklar sağlıklı olsun da istedikleri meslegi yapsınlar isterim . büyük oğlum futbolcu olmak istiyor ama nedense buna sıcak bakmıyorum . ders çalış . derslerin iyi olsun . istersen futbolcu ol diyorum . riskli meslek . olur ya da olamaz .
herkes futbolcu olamiyor ki . makul bi seçim ona göre ama futbolcu olmak da zor .
istediği şey iyi takımlarda oynamak .
ben de üni oku. diploma cebinde dursun . futbolcu da olursan sakatlansan dahi üni den dolayı mesleğini yaparsın .
bilemedim . yani hani dersleri iyi olmasa futbol için daha çok hevesleneceğiz de. şu an istemiyoruz .

okulun futsal takımında oynuyor . daha önce her hangi bir yere yollamadık . futbol için .
çok istediği halde yollamadık . ben getir götür yapamam . başka çocuklar var . arabam yok vs diye. otobuslerle olmazdı

neyse şimdi artık kendisi otobusle gidip gelebilir .
okulun futsal takımına da tesadüfen seçildi. öğretmen maç yaparken görmüş . takıma direk koydu. maçlara götürdü.
bilemiyorum ki . Allah güzel olanı nasip etsin hepsi için inşallah
tek istediğimiz bu . Allah hepsine iyilik güzellik nasip etsin inşallah

Oglunu tebrik ederim :) bencede once yine bir meslegi olsun. Futbol hobi olarak baslasin. Kimbilir belki bu sekilde de ilerler.

Hepimiz cocuklari ins sevebilecegi bir meslekte calisirlar

Günaydın şimdi geldim :) İnşallah keyifle yapabilecekleri meslekleri olsun.Bizim gönlümüzden neler geçiyor da onlar adına , büyüdüklerinde kendi kararlarını kendileri veriyorlar.Ben de kızımın keyifli bir iş yapmasını istiyorum. Çok yorucu olmasın, evine - çocuklarına zaman ayırsın istiyorum :) Kız çocuğu olunca malum.Mesela çizimle ilgili bişeyler olabilir.Grafiker , mimar , resim öğretmeni .. Güzel sanatlar istese keşke mesela :) Ama kendi şuan veteriner olmak istiyor.Hayvan aşkı ağır basıyor.

Bilsem sınavına bizim tüm sınıf girdi geçen sene.Bir kişi kazandı.Diğerleri üzüldü.Ben kızımı sokmadım.Daha minicikken sınav olaylarına karıştırmaya kıyamadım.
Az daha büyüdüğünde kendi isteğiyle , ne olduğunu bilerek girsin istedim.Bu sene ve 3. sınıfa da girilebiliyormuş.Belki isterse girer , çok da üstünde durmuyorum.

hoş geldin . Allah kızının gönlündekini nasip etsin inşallah

benim oğlan hiç umursamaz öyle bilsem i geçti mi geçmedi mi. ya da belli etmez . belli bi puanı alınca bilsem resim elemelerine katılmıştı.

öyle yapabilirsiniz .
eğer resim yetenek sınavı için yeterli puanı alırsa . belirlenen tarihte resim sınavına giriyorlar .
benim oğlan ona girdi. ama olmadı. aslında resmi harikadır .

büyük oğlum resim sınavına girdi. kazandı. ama gitmedi.
çok istedik git diye. sınıfta 11 kişi vardı ve 10 kız varmış . 1 erkek benim oğlan .
bu sebep onun için yeterliydi gitmemesinde. 1 ay zor götürdük getirdik . sonra daha gitmedi. koptu. kızlarla anlaşamıyorlar belli yaşlarda. kedi köpek gibi oluyorlar . bu yıl daha iyi ama . 4. sınıfta öyleydiler .

beslenme koyuyor musunuz .
biz her gün aynı şeyi koyuyoruz . bakıcı teyzesi tost ekmeği arası çokoookrem sürüyor .
süt koyuyorum beslenmeye yanına. ama bunları da yememiş oluyor ya da içmemiş oluyor .
neden olarak da zerrin teyzem öğlen çok yemek koydu. hiç acıkmadım . çıkışta yiyor beslenmeyi.

Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği okulda yiyor.Geçen sene saat 3 gibi de ikindi kahvaltısı veriyorlardı ama 2. sınıftan itibaren o öğün verilmiyor.Çocuklarda alışık olduklarından ikindi beslenmesi gönderiyoruz.Öğretmenimiz liste hazırladı.Bu gün kuruyemiş günüydü , ben ceviz koydum biraz.En sevdikleri gün perşembe.Kantin günümüz.Küçüklerin tek başına kantine çıkmaları yasak.O yüzden öğretmen gözetiminde o gün kantine gidilip alışveriş yapılıyor.Dünyalar onların oluyor Bir tatlı , bir tuzlu ve içecek izinleri var öyle sadece ye çikolatayı git olayına da mani oluyorlar bu konuda çok memnunum.
Özel okula göndermemin en önemli sebebi de bu zaten.Çok minnak ve zayıf olduğundan beslenmesi aksamasın ve kalabalıkta ezilmesin :) Aslında yaşadığım muhitte çok rağbet gören , velilerin vermek için türlü yollara başvurduğu bir devlet okulu var ama gönderemedim yine de.Kızımın fiziki yapısı çok narin.Kıyamadım.Zaten dikkat eksikliği de çıkınca iyi oldu seçimim sınıf 16 kişi çok dikkati dağılmaz :)

canım iyi yapmıssın o zaman . narin kızçe. ezilmesin .
öğretmen eşliğinde gidiyorlarmış . bizim geçen yıl 1. sınıfta cuma günleri kantin günüydü.
bu yıl da öyle. ama kendileri gidiyor geçen yılda beri kantine.
kantine gitmesin diye ben çantasına koyuyorum marketten aldığım bi şeyi. ezilir iterler diye korkuyorum. ama yine de gidip alıyor çoğu zaman cuma günleri.

Çocuklar alışveriş yapmaya çok meraklı bu yaşlarda.Kendi parasıyla , kendi kararlarıyla :) Bir de aldıklarını paylaşıyorlar bir yudum bir yudum da olsa :)

benim kizimda resime merakli . Biraz buyusun , kursuna gondermeyi istiyorum. Eglensin mutlu olsun diye.

Ben beslenme koyuyorum. Her gun farkli koyuyoruz. Kolay seyler. Fikir olsun diye paylasiyim .
Pzt : borek veya acma
Sali: tost
Crs : kahfaltilik veya sandviç
Prs: serbest
Cuma : makarna , kizartma, sarma vs ev yemeği

Yanina icecek kuruyemis ve meyve koyuyoruz. Yiyebildihini yiyor :)

İns canim tum cabamiz bunun icin. Ben mesela ogretmen olmasini isterim. Bir kisa en uygun meslek bence kendi bilir tabi .

Merhaba bayanlar benim kızım da 2.sinifa geçti hikaye serisi almak istiyorum sizin önerdikleriniz var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…