Şimdilik beni bölmeler ve çarpım tablosu korkutuyor. Gerçi kafasından 10 un yarısı , 6 nın yarısı , 12 nin yarısı vs yapıyor. Allah yardımcımız olsun.Çarpım tablosunu? Bende yazın 2 şer, 5er ve 10ar ritmim saymayı öğrettim ama tablo şeklinde ezberlemedik.
Canım önce 2şer 5er 3ve 4er saymayı öğrenecekler.saymalar hızlandıkça çocuklar kafalarında pratiklestirecek ve otomatik olarak çarpım tablosu öğrenmiş olacaklar.artık eskisi gibi ezberden gidilmiyor.Şimdilik beni bölmeler ve çarpım tablosu korkutuyor. Gerçi kafasından 10 un yarısı , 6 nın yarısı , 12 nin yarısı vs yapıyor. Allah yardımcımız olsun.
Amin. Yaparlar inşallah, diğerlerini nasıl öğrendilerse çarpım tablosunu da öğrenecekler..Şimdilik beni bölmeler ve çarpım tablosu korkutuyor. Gerçi kafasından 10 un yarısı , 6 nın yarısı , 12 nin yarısı vs yapıyor. Allah yardımcımız olsun.
Canım deste ve düzineyi biz şu şekilde aştık . Benim boyum ufak tefek ,ismim " Senocan " destede "S" harfi var. Düzine " z" harfi var zürafa , boyu uzun o Zaman 12 tane.... Öğretmenimizde deste= 2 şer 2 şer saydığımızda 2-4-6-8-10 olur. Düzine 2 şer saydığımızda 2-4-6-8-10-12 olurBİZDE DÜZİNE VE DESTE KAVRAMI KARIŞIYOR ARKADAŞLAR
DESTEYE 12 DÜZİNEYE 10 SÖYLÜYOR SONRA DOĞRU SÖYLEDİĞİDE OLUYOR
BENİDE ÇARPIM TABLOSU KORKUTUYOR
BEN ZOR ÖĞRENMİŞTİM MATEMATİĞİMİN PARLAK OLMAYACAĞI O TARİHTE BELLİ İDİ
Bu yöntemlede öğretebilirsin canımCanım deste ve düzineyi biz şu şekilde aştık . Benim boyum ufak tefek ,ismim " Senocan " destede "S" harfi var. Düzine " z" harfi var zürafa , boyu uzun o Zaman 12 tane.... Öğretmenimizde deste= 2 şer 2 şer saydığımızda 2-4-6-8-10 olur. Düzine 2 şer saydığımızda 2-4-6-8-10-12 olur
Harikaaaa ,teşekkür ederim canım.... Önce çarpım tablosundan başlayayım. Bölme kolay artık N nefiseneyyir teyzesi sayesindeCanım önce 2şer 5er 3ve 4er saymayı öğrenecekler.saymalar hızlandıkça çocuklar kafalarında pratiklestirecek ve otomatik olarak çarpım tablosu öğrenmiş olacaklar.artık eskisi gibi ezberden gidilmiyor.
Canım bu yıl kalansız bölmeyi öğrenecekler ama en basit yöntemle.örneğin şöyle :
15:3=? Cevap 15_3=12.
12_3=9.
9_3=6.
6_3=3.
3_3=0.
Kaç sonuç var 5.sonuç 5.15:3=5
Çok basit ve öğrenmeleri için çok güzel bir yontem
Kuzu teşekkürler faydam olduysa ne mutlu bana.Harikaaaa ,teşekkür ederim canım.... Önce çarpım tablosundan başlayayım. Bölme kolay artık N nefiseneyyir teyzesi sayesinde
Canım bizimkilerde şu şekilde öğrenmişler: deste de 5 tane harf var, beş 10 un yarısı. 12 nin yarısı 6 . Düzine de de 6 harf var. Kızım karıştıracağı zaman hemen aklına bu hesap geliyor ve yapıyor.BİZDE DÜZİNE VE DESTE KAVRAMI KARIŞIYOR ARKADAŞLAR
DESTEYE 12 DÜZİNEYE 10 SÖYLÜYOR SONRA DOĞRU SÖYLEDİĞİDE OLUYOR
BENİDE ÇARPIM TABLOSU KORKUTUYOR
BEN ZOR ÖĞRENMİŞTİM MATEMATİĞİMİN PARLAK OLMAYACAĞI O TARİHTE BELLİ İDİ
Canım bende aynı şekilde düşünüyorum, yalnız benim değil herkesin yavrusu iyi olsun. Evlatlarımızı sadece kendimiz için değil bu toplum içinde yetiştiriyoruz.Kuzu teşekkürler faydam olduysa ne mutlu bana.
Bende birde şöyle bir düşünce var:benim çocuğum da iyi olsun diğer çaba gösteren herkesinde.
Bu yöntemi benim kızımda kullanıyor ve hiç şaşırmıyor.Canım bizimkilerde şu şekilde öğrenmişler: deste de 5 tane harf var, beş 10 un yarısı. 12 nin yarısı 6 . Düzine de de 6 harf var. Kızım karıştıracağı zaman hemen aklına bu hesap geliyor ve yapıyor.
Merhaba, hafta sonunuz verimli geçmiş. Biz daha okula adapte olamadık sanki. Derslere karşı isteksiz gibi geliyor kızım. Cumartesiden ödevlerini bitiriyor onun dışında hiçbir şey yapmak istemiyor. Resim filan yapıyor, biraz bilgisayar, kitap okuyor. Pazar da gezme günü. Ben de fazla üstüne gitmek istemiyorum ama sürekli aklı oyunda. Hayırlısı bakalım....Arkadaşlar slm nasıl geçti haftasonunuz
Bizimki güzeldi parkta bol bol oynadı hava çok güzeldi.ingilizce çalıştık birlikte.bürde matematikten çeyrek konusunu çalıştık sorular çözdük.zevkli bir konu.elmayı önce 2ye sonra 4e böldük.böylece kafasında somut şekilde oluştu.
Şimdi banyo ve kitap zamanı
Canım bizimkilerde şu şekilde öğrenmişler: deste de 5 tane harf var, beş 10 un yarısı. 12 nin yarısı 6 . Düzine de de 6 harf var. Kızım karıştıracağı zaman hemen aklına bu hesap geliyor ve yapıyor.
Bîz hala geometrik şekiller ve onluk birlik konularıyla alakalı testler çözüyoruz.Kızımlar 2ve5erli saymalara geçmişler.yazın bol bol yapmıştık şimdi çok rahatız.çok iyi oldu yazın konulara çalışmamız.bundan böyle hep böyle yapıcaz.
Sizlerde durumlar nasıl
.Hu hu arkadaşlar nerelerdesiniz.neler yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?