• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Geçen sene kaynanamın yeğeni geldi 1 ay gibi kaldı yazlıkta akşam teraviye gittiğinde gündüz mukabelerlerde abisiyle kalıyodu benimki hayatından pek bir memnundu,çocuk çok güzel ilgileniyor bunla..Yaş farkıda bayağa olunca koruyup kolluyo.Benimde gözüm arkada kalmıyordu.Bakalım bu senede giderse çocuk oraya iyi olur gitmezse ramazanda alırım annemde kalır...

anladım.umarım gelir çocuk o zaman..abilik eder ona..

ay canım ne demezsin, aynen öyle, o kadar yorgunum ki, işi bıraksam 1 ay rahat uyuyacakmışım gibi hissediyorum kendimi. Ne diyeyim Allah hepicimize boool sabırlar versin.
Oğluşun da inşallah dediğin gibi o çocuk gelir de rahat rahat takılır.

canım bilgilerini vermek istersen ben bakıvereyim, dün bende açılmıştı site.
canım ben bakmıştım daha önce ...
ssk dan 5 yıl..kaç gün ediyordu emin değilim.
ama şu an önemli değil..aday memurluğum kalkmadan hizmet birleştirmesi yapılmıyor zaten..adaylığım kalkınca talep edeceğim inşallah

günaydın kızlarr,
dün geçen seneden kalma cami kitabını bulduk çok şükür, babası akşam onunla çalıştırdı biraz.
Yaz kitaplarından yapamadık artık, fazla da sıkmayayım çocuğu dedim.
aaa buldunuz mu .sevindimmmmmmmmmmmmmm
günaydın kızlar..
tatil kitabından çalıştık biraz bir de günlüğünü yazdı..
1. sınıftan beri duran kitap ve fotokopi kağıtlarını geri dönüşüm için ayırdık,birinci sınıf defterlerini ayırdık hatıra olarak.
koca koca yazdıklarına bakıp gülüyor bide.
oyuncaklarını düzenledik iyi oldu fazlalıklar gitti.
hahhahhaha...demi..koca koca yazıyorlardıııııııııı:27::27::27::27::27::27::27:

günaydın kızlar
işler çok yoğun gelemedim...karnım aç patron benden önce gelmiş bişeyde söyleyemedim :((((
midem bulanıyo acep bebişmi var :37::37::37:
taşınma stresi falan mideme vurdu heralde yoksa daha günüme çok var bukadar erken belirti olmaz hehehe
uykumda var
çocukla ilgilenemiyorum bu ara eve gidip eşya yerleştirmekten üzülüyorum ona.. emekli mi oluyonusss benide katın ha bu arada ben emekli sayılırım yaş bekliyorum ama 16 senemi neydi öyle bişeee :52::52::52: sanırım benim kız üniversiteyi falan bitirir
oo sen de bitirdin günleri he vay be..tebrik ederim canımcımmmmmmmmm

varya bu erkekler hiç acımıyor bize sürekli yardımcı olsalar nolcakki
ya
bizim herüf de öyle..dün işten geldim çocukları parka çıkardım. 8 de eve zor girdik.
benim herüf yan geldi yattı evde

düşünüyorum da bilmiyorum emin değilim gözüm kesmiyor ama kızım tek kalmasın istiyorum 37 yaşındayım aslında geç ama üfff bilmiyorum :)))))))))))))
ne var yaşında canım..tek kalmaz inşallah kızın...belki bebiş vardır sende :27::27::27::27::27::16::16::16::16:

canım ben bakmıştım daha önce ...
ssk dan 5 yıl..kaç gün ediyordu emin değilim.
ama şu an önemli değil..aday memurluğum kalkmadan hizmet birleştirmesi yapılmıyor zaten..adaylığım kalkınca talep edeceğim inşallah

aaa buldunuz mu .sevindimmmmmmmmmmmmmm
hahhahhaha...demi..koca koca yazıyorlardıııııııııı:27::27::27::27::27::27::27:

oo sen de bitirdin günleri he vay be..tebrik ederim canımcımmmmmmmmm

ya
bizim herüf de öyle..dün işten geldim çocukları parka çıkardım. 8 de eve zor girdik.
benim herüf yan geldi yattı evde

ne var yaşında canım..tek kalmaz inşallah kızın...belki bebiş vardır sende :27::27::27::27::27::16::16::16::16:

geçen seneden kalma kitabını bulduk canım, çok şükür.
sistemde gördüysen daha önce, mutlaka emekliliğine sayılır. Sonra birleştirme yaparsın dediğin gibi.

geçen seneden kalma kitabını bulduk canım, çok şükür.
sistemde gördüysen daha önce, mutlaka emekliliğine sayılır. Sonra birleştirme yaparsın dediğin gibi.

evet canımcım .daha önceki yıllarda bakmışlığım var sisteme.

son 7 yıldır evde oturduğumdan sık sık baktım

kız ilahi güldürdün yine, durup durup gün sayına mı baktın, canın sıkıldıkça:52::52::52::52:
daha önce ne iş yapıyordun canımcım?

canımcım öyle oldu.:27::27::27::27::27::27::27:

daha önce mesleğimi hiç yapmadım

1996 -1998 arası tam 2 yıl ayvalık ykm (yüksekokulu kazandım ayrıldım)

2001-2003 arası 1 yıl tepe mobilyaa Düzce (evlendim , istanbul a taşındık)

2003-2004 arası 6 ay istanbul da mavi çarşı (taşındık ayrılmak zorunda kaldım)
2004-2005 arası 6 ay istanbul özkaramürsell( şube kapandı)
2005-2006 arası 1 yıl istanbul avm Maltepe (emir doğdu ..bırakmak zorunda kaldım)

böyle canımcımmmmmmmmmmm

Son düzenleme:
günaydın kızlarr,
dün geçen seneden kalma cami kitabını bulduk çok şükür, babası akşam onunla çalıştırdı biraz.
Yaz kitaplarından yapamadık artık, fazla da sıkmayayım çocuğu dedim.

Bendece canım hem dualar hem normal ders ağır gelir çocuğu sıkma o kadar cami bitincede diğer kitaplarına bakar..

canımcım öyle oldu.:27::27::27::27::27::27::27:

daha önce mesleğimi hiç yapmadım

1996 -1998 arası tam 2 yıl ayvalık ykm (yüksekokulu kazandım ayrıldım)

2001-2003 arası 1 yıl tepe mobilyaa Düzce (evlendim , istanbul a taşındık)

2003-2004 arası 6 ay istanbul da mavi çarşı (taşındık ayrılmak zorunda kaldım)
2004-2005 arası 6 ay istanbul özkaramürsell( şube kapandı)
2005-2006 arası 1 yıl istanbul avm Maltepe (emir doğdu ..bırakmak zorunda kaldım)

böyle canımcımmmmmmmmmmm
oooo bayağı maceralı bir geçmişin varmış desene. Anladım sonunda güzel mesleğini ve memuriyeti buldun ama, özel sektörlerden sonra ne güzel gelmiştir değil mi sana?

Bendece canım hem dualar hem normal ders ağır gelir çocuğu sıkma o kadar cami bitincede diğer kitaplarına bakar..
yaniii öyle yapacağız artıkın, unutmaz inşallah o zamana dersleri.

günaydın şekerler..
akşam 3 sayfa tatil kitabı yaptık.sonra oturdum balkona çay ve çekirdek çıt çıt çıt...

günaydın kızlarrr,
akşam yoğunduk yine, biraz ettehiyyatü çalıştırdı babası, sonra eltimler geldi. Çocuklara söz vermişler bilgisayar almaya, 2 oğlu vardı, 1 laptop, bir de tablet aldık. Akşam görecektiniz sevinçlerini, Allahım çocuklarımız resmen artık hapis gibi bilgisayar başında ömür geçircekler, ne kadar da kötü aslında. onlar ilçede yaşıyorlar, o yüzden, akşam bize geldiler önce yemek yedik, sonra çarşıya gittik çocukları evde bırakıp, aldık ihtiyaçlarını hemen döndük diyesiye zaten saat 10,30 olmuştu, bir neskafe-bir karpuzdan sonra da 12 gibi kalktılar, ama o saatten sonra uykum kaçmıştı, gece 1 gibi yattım artık. Bakalım bugün biter mi:27::27:
sabah da kızım anne camiye ağustosa kadar gitmesem olur mu diyerek kaldı anneannede:26::26: Ben de surelerini çabuk bitirirsen olur, derslerini ver dedim, öylece kaldı.

günaydın şekerler..
akşam 3 sayfa tatil kitabı yaptık.sonra oturdum balkona çay ve çekirdek çıt çıt çıt...

günaydın canım,
maşallah oğluşa 3 sayfa bile başarı tatilde değil mi? ohhh sefan olsun çay keyf de. Çekirdek yasak maalesef bana, arada kaçırsam da sonunda cezamı kendim çekiyorum, zayıflayacağım derken 70 kg. a çıkmışım:ssz::ssz:

günaydın kızlarrr,
akşam yoğunduk yine, biraz ettehiyyatü çalıştırdı babası, sonra eltimler geldi. Çocuklara söz vermişler bilgisayar almaya, 2 oğlu vardı, 1 laptop, bir de tablet aldık. Akşam görecektiniz sevinçlerini, Allahım çocuklarımız resmen artık hapis gibi bilgisayar başında ömür geçircekler, ne kadar da kötü aslında. onlar ilçede yaşıyorlar, o yüzden, akşam bize geldiler önce yemek yedik, sonra çarşıya gittik çocukları evde bırakıp, aldık ihtiyaçlarını hemen döndük diyesiye zaten saat 10,30 olmuştu, bir neskafe-bir karpuzdan sonra da 12 gibi kalktılar, ama o saatten sonra uykum kaçmıştı, gece 1 gibi yattım artık. Bakalım bugün biter mi:27::27:
sabah da kızım anne camiye ağustosa kadar gitmesem olur mu diyerek kaldı anneannede:26::26: Ben de surelerini çabuk bitirirsen olur, derslerini ver dedim, öylece kaldı.

günaydın canım,
maşallah oğluşa 3 sayfa bile başarı tatilde değil mi? ohhh sefan olsun çay keyf de. Çekirdek yasak maalesef bana, arada kaçırsam da sonunda cezamı kendim çekiyorum, zayıflayacağım derken 70 kg. a çıkmışım:ssz::ssz:

ben oğlana 10 tane sure ezberlettim kendim akşamları yatmadan önce okutuyorum.
kıştan beri ben okudum o tekrarladı.
bilgisayarı güle güle kullansınlar.
Allah Allah neden gitmicekmiş camiye sıkıldımı ki.
3 sayfa az aslında az değil mi. gündüz bişi yapmamış çünkü her gün tembihliyorum sen yap akşam ben kontrol edeyim diye.
tamam diyor ama yapmıyor.
bende 57 den 55 olmuşum. normal de yiyorum aslında

ben oğlana 10 tane sure ezberlettim kendim akşamları yatmadan önce okutuyorum.
kıştan beri ben okudum o tekrarladı.
bilgisayarı güle güle kullansınlar.
Allah Allah neden gitmicekmiş camiye sıkıldımı ki.
3 sayfa az aslında az değil mi. gündüz bişi yapmamış çünkü her gün tembihliyorum sen yap akşam ben kontrol edeyim diye.
tamam diyor ama yapmıyor.
bende 57 den 55 olmuşum. normal de yiyorum aslında

maşallah canım, bizim ki sadece subhaneke biliyor. İnşallah bu yıl öğrenir artıkın. Bilgisayar için de sağol canım, artık nasıl kullanırlar bilemem erkek çocuğu ikisi de, çabucak halletmezler inşallah:1::1:
Ya camiye gitmek için evden benimle çıkmak zorunda kalıyorya, babası ve ablası evde, o da evde olmak istiyor sanırım.
canım 3 sayfa az belki ama hiç yapmamasından iyidir değil mi? böyle böyle biter merak etme kitaplar, önemli olan düzenli olarak yapması.
Yaaaa kız nispet yapar gibi Allahım ben de mi anormallikk var:52::52::52::52: çok sıktım mı sanırım bir yerlerden patlak veriyor, ahhh ah, ben önce nasıl 59 kg. olduydum acep:27::27:
spor yapmak şart.

günaydın şekerler..

Günaydın canım. 3 sayfa da olsa yapmış yine. Biz henüz tatil kitabına başlayamadık.
Balkon keyfine de başlayamadık ufaklıktan dolayı. Akşam işten sonra çocukları biraz kapının önünde oynatıyorum. Sonra yemek ve uyku derken inan saat11-12 oluyor.

günaydın kızlarrr,

Günaydın canım. Malesef şimdiki çocukların tüm hayatı bilgisayar oldu.
Benim kız da 10 civarında sure biliyordu ama bazılarını unutmuş. Biz de tekrarlamaya başladık akşamları.
Her akşam yatarken okuyoruz. Çocukları sıkmadan öğretmek lazım.
Benim geçen yıl gönderdiğim yaz okulunda spor faaliyetlerinin yanında duaları da öğretiyorlardı ama bu yıl açmadılar malesef.

Günaydın canım. 3 sayfa da olsa yapmış yine. Biz henüz tatil kitabına başlayamadık.
Balkon keyfine de başlayamadık ufaklıktan dolayı. Akşam işten sonra çocukları biraz kapının önünde oynatıyorum. Sonra yemek ve uyku derken inan saat11-12 oluyor.

Günaydın canım. Malesef şimdiki çocukların tüm hayatı bilgisayar oldu.
Benim kız da 10 civarında sure biliyordu ama bazılarını unutmuş. Biz de tekrarlamaya başladık akşamları.
Her akşam yatarken okuyoruz. Çocukları sıkmadan öğretmek lazım.
Benim geçen yıl gönderdiğim yaz okulunda spor faaliyetlerinin yanında duaları da öğretiyorlardı ama bu yıl açmadılar malesef.
Evet kesinlikle sıkmamak lazım, yoksa tüm hevesleri kaçar.
anladım canım, sen de kendi kendine evde yaptırırsın, o mutlu olsun da, herşey hallolur.
Nasıl memnun mu okulundan? gayet eğlencelidir herhalde.:16:

Kızlar Günaydın,

Ya nerde bu millet,

Benim işlerim çok yoğun olmasına rağmen arada girip bi selam vermeye çalışıyorum.

Sizler nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?

Zeliş gelmiyor mu artık?:50:

Bizim tempomuz hiç azalmadı evde. Çünkü kız yaz okuluna gidiyor ve erken kalkıyor. Ama akşam da erken yatması gerekiyor tabi yatmak istemiyor onunla mücadele ediyoruz. Oğlan hepten kudurdu, bir saniye bile yerinde durmuyor. Heryeri karıştırıyor,dağıtıyor, herşeyi eline almak istiyor. Akşam çocuklar uyuyunca ben de pert birşekilde yatıyorum.
Kız henüz bir sayfa bile test çözmedi. İlk hafta ses etmedim ama ikinci haftadayız canım sıkılıyor, unutacak birçok şeyi.

Kızlar, emekliliği falan konuşmuşsunuz, Benim pirimimin dolmasına 5 yıl var. Sonra yaşı bekliyeceğim tabi. Ama ben çalışmaktan çok sıkıldım ve yoruldum.
Ev kredimiz olmasa işten ayrılmayı bile düşündüm ama bu şimdilik mümkün görünmüyor.
Sizler neler düşünüyorsunuz yani daha kaç sene çalışmayı düşünüyorsunuz?

Evet kesinlikle sıkmamak lazım, yoksa tüm hevesleri kaçar.
anladım canım, sen de kendi kendine evde yaptırırsın, o mutlu olsun da, herşey hallolur.
Nasıl memnun mu okulundan? gayet eğlencelidir herhalde.:16:

Evet keyfi çok yerinde. Hatta dün akşam babasına beni artık hep o okula gönderin dedi. Babası da o kadar paramız yok dedi.:52:

maşallah canım, bizim ki sadece subhaneke biliyor. İnşallah bu yıl öğrenir artıkın. Bilgisayar için de sağol canım, artık nasıl kullanırlar bilemem erkek çocuğu ikisi de, çabucak halletmezler inşallah:1::1:
Ya camiye gitmek için evden benimle çıkmak zorunda kalıyorya, babası ve ablası evde, o da evde olmak istiyor sanırım.
canım 3 sayfa az belki ama hiç yapmamasından iyidir değil mi? böyle böyle biter merak etme kitaplar, önemli olan düzenli olarak yapması.
Yaaaa kız nispet yapar gibi Allahım ben de mi anormallikk var:52::52::52::52: çok sıktım mı sanırım bir yerlerden patlak veriyor, ahhh ah, ben önce nasıl 59 kg. olduydum acep:27::27:
spor yapmak şart.

aşkolsun nispet yapmıyorum canım. dediğin gibi çok sıkma kendini.
bak ben sana yediklerimi yazayım.
sabah 06:45 kahvaltı 2 veya 3 dilim ekmek
öğlen 13:30 yemek işyerinde poşette yuvarlak ekmek oluyor 1 tane ekmek
akşam 18:30 yemek kıştan beri yemek saatini değiştirmedik yaz için erken ama neyse 2 veya 3 dilim ekmek
pilav makarna kızartma yememezlik yapmam mutlaka yerim.
abur cubur çok yemem. kola içmem tercihim gazoz.
kurabiye börek varsa evde çayın yanında yerim.
işyerinde çayı boş içerim.

Kızlar Günaydın,

Ya nerde bu millet,

Benim işlerim çok yoğun olmasına rağmen arada girip bi selam vermeye çalışıyorum.

Sizler nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?

Zeliş gelmiyor mu artık?:50:

Bizim tempomuz hiç azalmadı evde. Çünkü kız yaz okuluna gidiyor ve erken kalkıyor. Ama akşam da erken yatması gerekiyor tabi yatmak istemiyor onunla mücadele ediyoruz. Oğlan hepten kudurdu, bir saniye bile yerinde durmuyor. Heryeri karıştırıyor,dağıtıyor, herşeyi eline almak istiyor. Akşam çocuklar uyuyunca ben de pert birşekilde yatıyorum.
Kız henüz bir sayfa bile test çözmedi. İlk hafta ses etmedim ama ikinci haftadayız canım sıkılıyor, unutacak birçok şeyi.

Kızlar, emekliliği falan konuşmuşsunuz, Benim pirimimin dolmasına 5 yıl var. Sonra yaşı bekliyeceğim tabi. Ama ben çalışmaktan çok sıkıldım ve yoruldum.
Ev kredimiz olmasa işten ayrılmayı bile düşündüm ama bu şimdilik mümkün görünmüyor.
Sizler neler düşünüyorsunuz yani daha kaç sene çalışmayı düşünüyorsunuz?
ah canım yaaa hepimiz aynı durumdayız, mecburen çalışıyoruz, eşim işsiz benim de çalışmasam ne yapacağız, tamamen benim maaşıma kaldık. Eşimin iyi bir işi olsaydı hiç düşünmezdim emin ol ama, çocukların eğitimi var diyorum en fazla 10 yıl yaniii ki, çok zor 10 yıl, Allah güç kuvvet versin, kocama da çok iyi bir iş versin de, biz de evde olalım değil mi.
Allah hepimizin gönlüne göre versin.
Kızın neden yanaşmıyor canım, beraber yapsanız barii, yoksa gerçekten unutuyorlar, 2 kuduruk çocuk düşünemiyom, Allah yardımcın olsun.
benimkiler büyüdü barii, sana göre daha iyi durumdayım, ver ellerine bilgisayar-telefonu hiç sorun yok.

Evet keyfi çok yerinde. Hatta dün akşam babasına beni artık hep o okula gönderin dedi. Babası da o kadar paramız yok dedi.:52:
He he hep isterler zaten keyifli şeyleri ama değil mi? Keşke imkan olsa da gönderebilsek.:26:

Back