• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Slm kızlar,

Gelemedim bu sabah işlerdennn

Dün akşam benim oğluş babasına ödevim yok demiş, telde bende konuştum ödev yok dedi, hatta üstüne basa basa sordum Türkçeden yazı yazmadınız mı diye hayır dedi bana.

Babası da biraz matematik yaptırmış ama belli başından savmış çocuğu kitaba bakınca anlaşılıyor yaniii, hayır çocuğun okulda yapıp getirdiği testlerdeki yanlışları bilem göstermemiş....

Birde dün akşam çamaşır yıkamıştım asılacak duruyordu ben erken çıkıyorum diye makineden çıakrdım bıraktım görüp assın diye onlarda beni bekliyor baktım unutmuş muhtemelen yada inattan asmamış neyse dellendim tabiii üstüne birde yemek yokkk

Söylendim bende, akşamları 1 saatim yok dinlenmeye falan filan neyse sinirle her bir işi hallettim

Oğlanın Türkçeden 4 sayfa yazısı varmış yazılacak yarısını yazdı biraz İngilizce çalıştırdım bugün İngilizce var diye

Beslenmesini olduğu gibi eve getirmiş akıllım bütün teneffüsü silgi peşinde koşarak geçirmiş :27::27::27::27::27:

Böyleydi işte akşamımızzz

Biraz sinirli biraz gerginnnnn....
canım benim nedir bizim çektiğimiz bu kocalardan..

benim de makina akşam çalıştırdım.10 gibi bitti..kapağını açmış..asacak sandım.hatta ben erken yattım..asar dedim bana kıyamaz..ama sabah kalktım aynen makinada duruyordu..astım ..çocuğun beslenmesini suyunu çantasına koydum..emir kahvaltı istedi onu hazırladım...yedirdim..ediz i giydirdim .kendine yemek aldım çantama koydum...bu arada ediz çikolata istiyorum diye tutturdu..onu aradım ..küçük bi pettitoo buldum..verdim..koşturuyorum geç kalcaz diye..eşim söyleniyor..YAvaş yaaa,,,noluyorsun diye...
emir i üst kata çıkardım..bakan abla kuru fasülye koymuş bi tabağa getirmiş..boş tabağını verirken ıspanaklı kek koydum..emir le çıkarcam..işte eşim dır dır ediyor..ama otobuse de zor yetiştik..acele edip ortalığı karıştırdığımı düşünen eşim beni işime bırakmak zorunda kalacaktı az daha..geç kalıyorduk.

ah zeliş ahhh...şu kocalar..

ne silgisiymiş ki bu...peşinde koşmuş...anlat azıcık.

ödev yokmuymuş gerçektende..:27::27::27::27:

babalar ders çalıştırırsa böyle olur tabi..baştan savma..

benim de makina akşam çalıştırdım.10 gibi bitti..kapağını açmış..asacak sandım.hatta ben erken yattım..asar dedim bana kıyamaz..ama sabah kalktım aynen makinada duruyordu..astım ..çocuğun beslenmesini suyunu çantasına koydum..emir kahvaltı istedi onu hazırladım...yedirdim..ediz i giydirdim .kendine yemek aldım çantama koydum...bu arada ediz çikolata istiyorum diye tutturdu..onu aradım ..küçük bi pettitoo buldum..verdim..koşturuyorum geç kalcaz diye..eşim söyleniyor..YAvaş yaaa,,,noluyorsun diye...
emir i üst kata çıkardım..bakan abla kuru fasülye koymuş bi tabağa getirmiş..boş tabağını verirken ıspanaklı kek koydum..emir le çıkarcam..işte eşim dır dır ediyor..ama otobuse de zor yetiştik..acele edip ortalığı karıştırdığımı düşünen eşim beni işime bırakmak zorunda kalacaktı az daha..geç kalıyorduk.

olmazmı canım eksik anlatmışım 4 sayfa Türkçe yazı varmış yazılacak bizim öğretmen Türkçe kitabındaki bütün metinleri deftere yazdırıyor huyunu bildiğim içinde özellikle sordum dün oğlana var mı yapılacak ders diye çünkü benimki okulda yazıp bitiremiyor illaki eve kalıyor yani hatta çoğunu evde yapıyor öyle diyim...

Dünde şu spor metni varya onu yazdırmış öğretmen ama yöntem değiştirmiş kitapları kapattırmış

bir öğrenciyi tahtaya çıkarmış o söylemiş öğrenciler yazmışş

benimki başlayamamış bile yetişemedim defterelerimi çıkarana kadar onlar başladı diyorrrr

haliyle eve kalmış kitapta 4 sayfada biz deftere yazınca o 8 sayfa oluyor düşünnn,

oğluş unutmuş eşim bakmamış eve bi gittim boşu boşuna zaman geçirmiş hikaye haritasına başlamaya çalışmış dedesiyle saçma sapan şeyler yazmışlar sildim hepsini

Silgi konusuda şöyle,

bir arkadaşı benimkinin silgisini alıp kaçmış benimkide başlamış çocuğu kovalamaya,

en sonunda çocuk silgiyi okulda kilitli bir odanın içine atmışşş

benim oğluşta hemde yemek saatinde gitmiş hademe arayıp bulmuş

kapıyı açtırmış silgiyi almış ama zil çalmış yemek yememiş bu yüzden eve getirmiş olduğu gibi ne desem bilemedim

niye koştun dedim gerekirse öğretmenibe söyle böyle durumları dedim öğretmen diyormuş kii

şikayet istemiyorummmmmmmmm

ahh ahhhhhh hangisini düşüneyim bilmiyorum kiiii

ya varya çok yüz veriyoruz biz bunlarrraaaaa

gerçekten öyleeeeee

buldukça bunuyolarrrrrrr

onca şey söledim gedi çocğun yanına ben İngilizce bilmiyom dediii sanırsın sipontane çeviri yapacak

baktı baktı bende baktım olmicak aldım çalıştırayım bari dedimmm adam gitti televizyonun karşısına yattııı

bende birde bu hafta regl öncesi olduğu için normalden daha fazla tepki veriyorum farkındayım ama yok yerede değil yaniiii yaptığımmmm

olmazmı canım eksik anlatmışım 4 sayfa Türkçe yazı varmış yazılacak bizim öğretmen Türkçe kitabındaki bütün metinleri deftere yazdırıyor huyunu bildiğim içinde özellikle sordum dün oğlana var mı yapılacak ders diye çünkü benimki okulda yazıp bitiremiyor illaki eve kalıyor yani hatta çoğunu evde yapıyor öyle diyim...

Dünde şu spor metni varya onu yazdırmış öğretmen ama yöntem değiştirmiş kitapları kapattırmış

bir öğrenciyi tahtaya çıkarmış o söylemiş öğrenciler yazmışş

benimki başlayamamış bile yetişemedim defterelerimi çıkarana kadar onlar başladı diyorrrr

haliyle eve kalmış kitapta 4 sayfada biz deftere yazınca o 8 sayfa oluyor düşünnn,

oğluş unutmuş eşim bakmamış eve bi gittim boşu boşuna zaman geçirmiş hikaye haritasına başlamaya çalışmış dedesiyle saçma sapan şeyler yazmışlar sildim hepsini

Silgi konusuda şöyle,

bir arkadaşı benimkinin silgisini alıp kaçmış benimkide başlamış çocuğu kovalamaya,

en sonunda çocuk silgiyi okulda kilitli bir odanın içine atmışşş

benim oğluşta hemde yemek saatinde gitmiş hademe arayıp bulmuş

kapıyı açtırmış silgiyi almış ama zil çalmış yemek yememiş bu yüzden eve getirmiş olduğu gibi ne desem bilemedim

niye koştun dedim gerekirse öğretmenibe söyle böyle durumları dedim öğretmen diyormuş kii

şikayet istemiyorummmmmmmmm

ahh ahhhhhh hangisini düşüneyim bilmiyorum kiiii

öncelikle şu silgisini alıp kaçan çocuğa çok sinir oldum..bu ne aptalca bir hareket.
öğretmenlerin genelinde var..emir de söylüyor şikayet istemiyorum diye söylüyormuş öğretmen..ama bu çocukların arasında ciddi sıkıntıları olan çocuklar ne yapsın demi..emir mesela mustafa dan çok şikayetçiydi..dayak yiyordu..öğretmene söylediği zaman senin dediğin gibi sikayet istemiyorum diyormuş..

artık sınırları aşınca emir anlatmıştı da öğretmenini aramıştım..o şekilde halletmiştik..ama o mustafa şimdi emir in kankası ..peşinden ayrılmıyor..akşamları çıkışa kadar bize eşlik ediyor o derece yani

kıyamam kuzuya ya ..hızlı mı okudu öğrenci ki..yetişemez tabi..yazık..demek sıkıldı yazmaktan annesi ondan saklamıştır belki..ya da gerçekten unuttu kim bilir..ama her akşam yazılır mı o kadar metin ya..çok sıkıcı..bıkar çocuk bir zaman sonra...ah ah..:16::16::16:

öncelikle şu silgisini alıp kaçan çocuğa çok sinir oldum..bu ne aptalca bir hareket.
öğretmenlerin genelinde var..emir de söylüyor şikayet istemiyorum diye söylüyormuş öğretmen..ama bu çocukların arasında ciddi sıkıntıları olan çocuklar ne yapsın demi..emir mesela mustafa dan çok şikayetçiydi..dayak yiyordu..öğretmene söylediği zaman senin dediğin gibi sikayet istemiyorum diyormuş..

artık sınırları aşınca emir anlatmıştı da öğretmenini aramıştım..o şekilde halletmiştik..ama o mustafa şimdi emir in kankası ..peşinden ayrılmıyor..akşamları çıkışa kadar bize eşlik ediyor o derece yani

kıyamam kuzuya ya ..hızlı mı okudu öğrenci ki..yetişemez tabi..yazık..demek sıkıldı yazmaktan annesi ondan saklamıştır belki..ya da gerçekten unuttu kim bilir..ama her akşam yazılır mı o kadar metin ya..çok sıkıcı..bıkar çocuk bir zaman sonra...ah ah..:16::16::16:

dimi yani birde düşün her metin yazılır mı yaaaa

yazamıyor çocuk zaten yavaş kanlı benim oğlummmmm hiç bana benzemiyorrrrr

benimki de kıyamıyor arkadaşına dedim ki neden yaptı acaba böyle bir şeyi sana

anne isteyerek yapmamıştır diyor :52::52::52::52::52::52::52:

ya varya çok yüz veriyoruz biz bunlarrraaaaa

gerçekten öyleeeeee

buldukça bunuyolarrrrrrr

onca şey söledim gedi çocğun yanına ben İngilizce bilmiyom dediii sanırsın sipontane çeviri yapacak

baktı baktı bende baktım olmicak aldım çalıştırayım bari dedimmm adam gitti televizyonun karşısına yattııı

bende birde bu hafta regl öncesi olduğu için normalden daha fazla tepki veriyorum farkındayım ama yok yerede değil yaniiii yaptığımmmm

canım çok haklısın ..benim kocam da aynı..sen kızdın ya..o tv karşına geçiyor ya..aynı benim koca..hatta işine geliyor..bağırıp çağırıp tamam ben yaparım demem ..onu hissediyorum kocamda..
aynı zamanda oluyoruz canım..sen geçen ay yazmıştın..hatırlıyorum..aynı gün hatta..hahah..benim de sinirim ondan sanırım..diken üstündeyim sankı..
bugün yarın benim olur..sinirim geçer..her ay aynı sinir..bu ne ya ..menopoza girsem de kurtulsam :52::52::52::52::52::52:

dimi yani birde düşün her metin yazılır mı yaaaa

yazamıyor çocuk zaten yavaş kanlı benim oğlummmmm hiç bana benzemiyorrrrr

benimki de kıyamıyor arkadaşına dedim ki neden yaptı acaba böyle bir şeyi sana

anne isteyerek yapmamıştır diyor :52::52::52::52::52::52::52:

aman allahım çok da iyi niyetli kuzum...tatlım benim ya... hep onun gibi tatlı kuzularla karşılaştırsın Allah çocuklarımızı..

canım çok haklısın ..benim kocam da aynı..sen kızdın ya..o tv karşına geçiyor ya..aynı benim koca..hatta işine geliyor..bağırıp çağırıp tamam ben yaparım demem ..onu hissediyorum kocamda..
aynı zamanda oluyoruz canım..sen geçen ay yazmıştın..hatırlıyorum..aynı gün hatta..hahah..benim de sinirim ondan sanırım..diken üstündeyim sankı..
bugün yarın benim olur..sinirim geçer..her ay aynı sinir..bu ne ya ..menopoza girsem de kurtulsam :52::52::52::52::52::52:

Bende bekliyorum ha bugün ha yarın diyeee

her ay her ay gerçekten çopk zor bunları yaşamakkkk birde eşimde bilhaber bu mevzulardan ona anlatmam lazım heralde adam diyordur bu ne dengesizlik diye belkiiiii

dimi bide o varrr o kadar kızıyosun söleniyoun adamın işine geliyor

ohhh nasılsa karşısındakinin içi rahat etmiyor illaki yapacak hem de en iyi şekilde neyi düşünsün kii

biz bir yerlerde ciddi hata yapıyoruzzz yaaaa

çocuklar var işet yoksa umrumda olmaz ne yerse ne yaparsa yapsınnnnn

aman allahım çok da iyi niyetli kuzum...tatlım benim ya... hep onun gibi tatlı kuzularla karşılaştırsın Allah çocuklarımızı..

aminnn canımm hepsini cümlesini kendileri gibi iyi insanlarla karşılaştırsının

Slm kızlar,

Gelemedim bu sabah işlerdennn

Dün akşam benim oğluş babasına ödevim yok demiş, telde bende konuştum ödev yok dedi, hatta üstüne basa basa sordum Türkçeden yazı yazmadınız mı diye hayır dedi bana.

Babası da biraz matematik yaptırmış ama belli başından savmış çocuğu kitaba bakınca anlaşılıyor yaniii, hayır çocuğun okulda yapıp getirdiği testlerdeki yanlışları bilem göstermemiş....

Birde dün akşam çamaşır yıkamıştım asılacak duruyordu ben erken çıkıyorum diye makineden çıakrdım bıraktım görüp assın diye onlarda beni bekliyor baktım unutmuş muhtemelen yada inattan asmamış neyse dellendim tabiii üstüne birde yemek yokkk

Söylendim bende, akşamları 1 saatim yok dinlenmeye falan filan neyse sinirle her bir işi hallettim

Oğlanın Türkçeden 4 sayfa yazısı varmış yazılacak yarısını yazdı biraz İngilizce çalıştırdım bugün İngilizce var diye

Beslenmesini olduğu gibi eve getirmiş akıllım bütün teneffüsü silgi peşinde koşarak geçirmiş :27::27::27::27::27:

Böyleydi işte akşamımızzz

Biraz sinirli biraz gerginnnnn....

ah bu kocalar yok mu bu kocalar:20::20::20::20:Hepsi aynı işte damarlarında var tembellik, rahatlık, nasıl olsa bir yapan var. Farkındaysanız hepimiz de aynı durumdayız, ama evde olan kadınlar bizden daha kıymetli, o nasıl oluyor acaba, bazen arkadaşlar anlatıyor da, kocaları bir dediklerini iki ettirmezmiş ya, biz hem çalışıyoz, eve ekmek getiriyoz, hem eziliyoz.:26::26:

canım ben çalışmıyorum evdeyim. Hiç öyle bir şey yok emin ol. Aynen anlattığınız baba modeli biz de de var. Dersi başlarda çalıştırıyordu ama şimdi hiç çalıştırmıyor. Gerçi daha iyi çalıştırmaması akıllı oturup cevapları söylüyordu bir ara uyardım :) ya ben delırmeyım de kim delırsın kızlar benim ufaklık dün telefonu bugün de kumandayı halletti. Babamız anlamadan sabah yenisini almam lazım

Anladım canım, ama o zaman ufaklığa da boyama kitabı ve kalemleri alırsan, en azından kendi eşyalarıyla ilgilenir.
Bir de yine küçük küçük hikaye kitapları al ona, ablasınınkileri de kaldırırsın, kendi kitaplarıyla ilgilenir.

Canım benim yaaa, Balık yağı şurubu oluyor, ondan içirmeyi dene istersen. Ayrıca işte ödül falan koysan, okuması için, şu kitabı bitirirsen sana ..... alacağım?
Ama üzme canını ne olur, hepimiz yaşıyoruz bunları, sadece sen kendi duygularını ona anlatmaya çalış, üzüldüğnü, zamanla düzelir inşallah.

Hepsi var evde ama hiç ilgilenmiyor,ablanın kitaplarıyla uğraşmaya bayılıyoruz...:ssz: Şu tavşan makaslardan alayımdiyorum belki ilgisini çeker kesmek hoşuna gider...

kitaplarınızı koruyun canım...bizim de küçük abısının kitaplarının üstüne çay dökmüştü istemeyerek..benim çayıma çarpmış çantanın üstüne dökülmüştü
bir kez de abısının kitabını ısırıp ısırıp koparmıştı..ama yi bir tokat yemişti totosuna..bir daha yırtmak yok kitaplar yırtılmaz, okumak içindir kitaplar diye bağırdım biraz ..son oldu

Sorma canım dip köşe saklıyorum ama arkamı döndüğüm an kapağı yada sayfası gitmiş oluyor...

Evdekırılmadık eşya kalmadı zaten sabah eşim gelmeden umarım kumanda satan yer açık olur yoksa evde başka bi kıyamet daha kopacak başıma gelen :ssz:

canım ben çalışmıyorum evdeyim. Hiç öyle bir şey yok emin ol. Aynen anlattığınız baba modeli biz de de var. Dersi başlarda çalıştırıyordu ama şimdi hiç çalıştırmıyor. Gerçi daha iyi çalıştırmaması akıllı oturup cevapları söylüyordu bir ara uyardım :) ya ben delırmeyım de kim delırsın kızlar benim ufaklık dün telefonu bugün de kumandayı halletti. Babamız anlamadan sabah yenisini almam lazım
canım zaten herkes için geçerli değil tabii ki de, öyle olanlar da var maalesef ki, bize denk gelmemiş. Çok yaramaz galiba senin ufaklık, ama sen ne yapacaksın canım, Allah kolaylık versin, ama eşin de seni anlasın, sen sürekli başında durup hiçbir iş yapmayacaksın o zaman.

canım zaten herkes için geçerli değil tabii ki de, öyle olanlar da var maalesef ki, bize denk gelmemiş. Çok yaramaz galiba senin ufaklık, ama sen ne yapacaksın canım, Allah kolaylık versin, ama eşin de seni anlasın, sen sürekli başında durup hiçbir iş yapmayacaksın o zaman.

Malesef saniye oturmuyor...Eşim hayatta bi tek çocuklar konusunda çok hassas...Mümkün olsa koruyucu balon içine koyacak..Ama evdede herşey dört dörtlük olsun istiyor:ssz:

günaydın kızlarrr,
Nasılsınız, nasıl geçti hafta sonunuz? Biz evdeydik, eşim köye gitmişti, büyük kız dersaneye, ben de ufaklıkla evde kaldım, yürüyüş yaptım falan öyle işte, güzeldi nitekim.
Cumartesi de annemleri yemeğe aldım, güzel geçti, pide yaptırdım, biraz fazlaca yemişim, sığınamadım:52
Kız de ödevleri yarısını cumartesi-yarısını pazar yaptı.

Günaydın hepinize iyi haftalar:16::16::16:

Benim haftasonum çok güzel geçti bugün oğlana okul yok öğretmenlerin başka bir işi varmış tatiller bugün o yüzden haftasonu anneanneyle beraber teyzeye gittiler.Bizde karı koca başbaşa takıldık cumartesi öğlene kadar annemler ablam beraberdik zaten çekmece sahile kahvaltıya gittikk sonra ben dr uma gittim öğleden sonra eşimi marmaraya bindirdim bir üsküdar yaptık orda balığımızı yedik eve döndük film seyrettik pazar günüde kahvaltıya gittik dışarıya ordanda istanbulda gezinti yaptık öğleden sonra eve gelip yemeklerimi ve ütümü yaptım ama daha bir zevkle.Benimki bugün dönecek teyzesinden orda ödevlerini yaptırmış teyzesi velhasılgüzel bir haftasonu geçirdim:8::8::8:

günaydın kızlarrr,
Nasılsınız, nasıl geçti hafta sonunuz? Biz evdeydik, eşim köye gitmişti, büyük kız dersaneye, ben de ufaklıkla evde kaldım, yürüyüş yaptım falan öyle işte, güzeldi nitekim.
Cumartesi de annemleri yemeğe aldım, güzel geçti, pide yaptırdım, biraz fazlaca yemişim, sığınamadım:52

günaydın cnm,dersaneler hala devam ediyor değilmi?ocakta son demişlerdi ama galiba bu sene böyle gidecek..Haftasonu aileyle geçince daha bir güzel oluyor değilmi pidede yanında cabası tabi,afiyet olsun

Kendini 1 gün evde bırakacaksın çocuklarla, bak bakalım nasıl oluyor diyeceksin? Biraz relax olsun, seni de stres yapıyor böyle.

Beş dakika bile tahammül edemez..Gel al diye söylenir..:ssz:

günaydın kızlarrr,
Günayddınn.Bizim sıkıcıydı..Evdeydik..Cumartesi bahçeye çıkardım biraz çocukları..Dün zaten soğuktu..

Gecegeç yattım uyuya kalmışım..Arkadaş telefonu çaldırmasa uyanamicaktım..Aceleylegiydirdim, kendimi iyi hissetmiyorumdedi kızımama her sabah nerdeyse aynını yapıyor..Gönderdim yine de...Zaten öğretmenimiz ilgili..Bişey olursaarar.. Ama ateşim var gibi dedidün gecede baktım bişeyiyoktu...

Back