• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Canım kolay gelsin sana

Neden böyle üst üste denetimler sorun mu oldu ki?

Eşin iyi yapmış ama kendi kararını vermiş kızında :1::1::1::1::1:

Canım senin yükünde çok ağır hem de çokkk dikkat et kendine bu günlerimiz gelmeyecek geri....

Ütü olarak ben en az 9-10 yıldır Delonghi marka kazanlı ütü kullanıyorum ütüyü aldığım zamanlarda şöyle düşündüğümü hatırlıyorum bu paraya az daha ekleyip bulaşık makinesi alınır demiştim :1::1::1::1: şimdi nedir nasıldır bilmiyorum fiyatlar o dönemde kazanlı ütüler çok yeniydi.

Ben ütülerimi her zaman toplu yaparım arada ütü çok zorda kalmadan yapmam yani, bir başladım mı da her bir şeyleri ütülerimdim şimdi o kadar değilim ama çarşafından iç çamaşırına kadar düşün.

Bu ütünün buhar gücü çok iyi örneğin tişörtleri tek tarafından ütülemek yetiyor, perdeleri sadece bular tutmak yetiyor aynı şekilde askı üzerinde ütü değdirilmeyecek şeyleri de rahatlıkla ütüleyebiliyorsun...

Ayrıca ütüyü ister buharlı olarak kazanla ister buharsız olarak ütünün kendisini kullanabiliyorum yani acil durumda fişi takıp sadece ütü düğmesini açarak kullanabiliyorsun.

Her daim çeşme suyu kullanıyorum hiçbir kireçlenme belirtisi dahi yok, suyu boşaltma derdi yok... Benim şuan yerim olduğu için ütüyü kaldırmıyorum hepsi yerinde duruyor fişi takıp ütüye başlıyorum.. Öncesinde kazansız ütü kullandığım için büyük rahatlık kazanlı ütü bir kere su doldurup bütün ütüyü bitirebiliyorum...

canım benim arkadaş da deelongii aldı..çok ütüsü olur.eşi öğretmen..o yüzden o da memnun..hatta eşi çok uyuzdur.evde giydiği şortaları ütülenmediği zaman bile kıyameti koparır..onun işine yarıyor..ama bana tavsiye etmedi işte..

ne bileyim canım .sen memnunmuşsun..benim ütüyü ortadan kaldırmam şart hatta saklıyorum şu ara..ediz büyürken..merak edip fişe takmasın diye..pirizlerde çocuklar için kapatıcı var ama onları da açmayı öğrenmiş..bazen elektirikli süpürgeyi duyuyorum..bi bakıyorum ki ediz ev süpürmeye girişmiş..heheheheh

bilemiyorum ki..bunca işin arasında kazanlı ütü de alırsam başa çıkamam sonra diye korkuyorum..ütü derdi çıkmasın bol bol .bir ara ben de donlara kadar ütülerdim...ne günlerdi pehh..tek çocukluydum o zaman..şimdi yok..ütülü pantolon bulsalar öpsün başlarına koysunlar..ütü de bozuk..1 haftadır aynı pantolonu giyiyorum ben ..hehheheheheehh...ütüleyemedim pantolonları

sabah gitmek istemedi eşimde tamam mecbur değilsin dedi.. git bugün vedalaş öğretmeninle arkadaşlarınla akşam gelince de okul eşyalarını toplar ihtiyacı olan birine veririz dedi..
ama sadece bugün istemiyorum ben dedi sonra..
tehditvari oldu ama iyimi yaptık kötümü karar veremedim. gerçi sonuç olumlu ama :)

Sonuç olumluysa önemli değil canım arada korkutmak lazım napalım başka türlü kendilerine gelmiyorlar..

ya..zora gelince nasıl yan çizdi..
ben de akşam böyle bir şey yaptım.eşim çok kızdı..
akşam koşturmaca oldu yine evde.
yemek telaşı .acıkmış çocuklar.yedik içtik..salona geçtiler.çay , çerez , süt , meyve derken yoruldum..he bir de yemek hazırlanırken kek çırptım..dün ıspanak haşlamıştım..onunla kek yaptım..üstüne krema..yorulmuşum tabi..
ödevlerini emir yaptı..bir kısmını kontol ettik..ama baba yine çok oralı olmadı.
çantasını ben toparlıyorum..yorgun oluyor emir genelde..fon kartonu istemiş öğretmen onu ayarladım koydum..kalem kutularını topladım vs..yoruldum ya..dedim ki sen çantanı toplamak istemiyorsun ödevlerini mızmızlanarak yapmaya başladın, gitme artık okula ..uğraşamayacağım seninle..
ay bizim emir birden ağlamaya başladı..koştu yanıma geldi.sarılıyor bir yandan .tamam anne tamam bi daha yapmıycam..lütfen okula gideyim..

eşim çok kızdı tabi..bana kızarsın ama çocuğun morali sen bozuyorsun dedi..
haklı tamam ama bunaldım..
çok bunaldım yine..
eşim 2 gündür biraz yemek sonrası yardım ediyor..toparlıyor...he bir de dün akşam bulaşık makinasını boşalttı..ama yetmedi bana..işte böyle..
hafta sonu gelseydi iiyiydi ..ütü alacağım hafta sonu.teknosaya bakmayı düşünüyorum..tavsiyeleriniz var mı?

Bende philips azur kullanıyorum çok memnunum kazansız benimkide ama buhar gücü yüksek bana yetiyor yani koca kazanlarla uğraşamam yerimde yok zaten..Bende 9 sene tefal kullandım ama daha önceleri ütü yapmıyormuşum eziyet çekiyormuşum onu anladım..

Sen çok yoruluyorsun cnm dikkat et kendine biraz bırak kekte eksik kalsın haftaiçi,sonra çıkar bunlar bünyeden demedi deme.Diğer işlerde haklısın olması şart yemekti ütüydü derslerdi bide ufaklığın sorumluluğu ben senin yerinde olsam şu an extra hiçbirşeyle uğraşmazdım herhalde bunalman çok normal...

Selam kızlaar...

Dün akşam ikişer sayfa matematik ve h.bilgisinden ödev vardı. Bir de İstiklal marşının 10 kıtasını deftere yazdı. Zaten saat 10 oldu yatırdım okuma falan yapamadan. Sabah ananede kitap oku dedim okursa artık.
Bu arada dünkü matematik sınavından 100 almış, çok sevindim.

Dilek bende fakirin ütüsü var, fena değil.Kız kardeşimde philips var o çok memnun.

Bulgarcım kolay gelsin, bitmedi şu denetlemeleriniz.

Tebrik ederim senin kuzuyu,maşallah hep böyle devam etsin:nazar::nazar::nazar:bizede matematikten bölmeler geliyo her akşam ders olarak ama alışmış benimki kendi yapıyor tıkır tıkır.Hayat bilgisinde bi sordu vardı dün muallakta kaldım sorunun yanlarına D veya Y yazıyolar doğru veya yanlış diye.Ekmeği elimizle bölmeliyiz,şık bu anne ben Y koydum dedi düşündüm çıkamadım içinden elimizle bölmelimiyiz yoksa bıçakla dilimlemelimiyiz Y mi D mi:1::1:Çünkü bizim mantığımıza doğru gelen hayat bilgisinde yanlış olabiliyo:27::27:

selam kızlar
sabahtan beri okuyorum, bir türlü yazamadım.
Boncukcuğum maşallah kızına canım, bak bir de gamsız diyodun:27
Dilekciğim akşam varya aynı durumdaydım ben de, eve gittim eşim televizyon başında, mutfakta ekstra bulaşık çıkarmış, ben sinirlendim tabii. Dedim ben de oturayım barii,, yemek vardı oysa ki, ama benim geleceğim saat belli, ne olur değil mi yemekleri dolaptan çıkarsan, salatayı hazırlasan, söylenerek kalktı gitti zor bişey sanki diyerek, salata yaptı, o arada sofrayı hazırladık neyse, Mutfağa bir geçtim, her taraf bulaşık, sabahtan ve gün içinde çıkanları halletsen ne olur değil mi, eline yapışır, inan olsun, gittim sinirden ağladım saatlerce, ya dedim ben köle miyim, resmen öyleyiz. Kendi kendime kızdım, ne diye yıpratıyosun kendini, al temizlikçi falan eve, değil mi,şöyle bir çatır çatır ver paraları, bakalım bir daha öyle davranıyo mu? Bişey dedim mi, şimdi bahane de hazır, kızların var, yıkat onlara, yaptır işleri:26::26::26: Ben de dedim ki nasıl olsa ilerde senin gibi bir kocaları olacak ve bunu hep yapacaklar, bırakta şimdi bari yapmasınlar.
Yani diyeceğim o ki, odun oldu mu bir insan hep odun kalıyor maalesef. Zeliş gibi ince ayar yapamaıyorum maalesef, yapılacak bir ayar yeri yok, bu tescilli.
Aman neyse işte, akşam çok canım sıkıldı.
Bir de ben bununla aynı evde emeklilik falan yaşayamam diye düşünüyroum, birbirimizi boğarız artıkın:27::27:

Son düzenleme:
selam kızlar
Dilekciğim akşam varya aynı durumdaydım ben de, eve gittim eşim televizyon başında, mutfakta ekstra bulaşık çıkarmış, ben sinirlendim tabii. Dedim ben de oturayım barii,, yemek vardı oysa ki, ama benim geleceğim saat belli, ne olur değil mi yemekleri dolaptan çıkarsan, salatayı hazırlasan, söylenerek kalktı gitti zor bişey sanki diyerek, salata yaptı, o arada sofrayı hazırladık neyse, Mutfağa bir geçtim, her taraf bulaşık, sabahtan ve gün içinde çıkanları halletsen ne olur değil mi, eline yapışır, inan olsun, gittim sinirden ağladım saatlerce, ya dedim ben köle miyim, resmen öyleyiz. Kendi kendime kızdım, ne diye yıpratıyosun kendini, al temizlikçi falan eve, değil mi,şöyle bir çatır çatır ver paraları, bakalım bir daha öyle davranıyo mu? Bişey dedim mi, şimdi bahane de hazır, kızların var, yıkat onlara, yaptır işleri:26::26::26: Ben de dedim ki nasıl olsa ilerde senin gibi bir kocaları olacak ve bunu hep yapacaklar, bırakta şimdi bari yapmasınlar.
Yani diyeceğim o ki, odun oldu mu bir insan hep odun kalıyor maalesef. Zeliş gibi ince ayar yapamaıyorum maalesef, yapılacak bir ayar yeri yok, bu tescilli.
Bir de ben bununla aynı evde emeklilik falan yaşayamam diye düşünüyroum, birbirimizi boğarız artıkın:27::27:

Aynı şeyi bende düşündüm biliyomusun ilerde emekliliğimiz görürsek eğer bütün gün ikimizi aynı evde düşünemiyorum bana göre erkek hep çalışmalı zaten de:6::6:birde menepoz olucaz o zamanlarda eyvah eyvah gidersin diyorum silivriye annenin yanına bende burda istanbulda arada bir araya geliriz:1::1:çocukda büyüyecek bizimle takılmaz zaten.Ben direk annesine yollamayı planlıyorum yani:9::9::9:

Merhaba...Benim de 2.sınıfa giden bir kzım var..Ablamız çok çalışkan ama bir de kardeşi rahat verse:)

2 yaşında çok hareketli bi oğlum var o da baya uğraştırıyor..İki çocuk idare etmek gerçekten zormuş:ssz:

Aynı şeyi bende düşündüm biliyomusun ilerde emekliliğimiz görürsek eğer bütün gün ikimizi aynı evde düşünemiyorum bana göre erkek hep çalışmalı zaten de:6::6:birde menepoz olucaz o zamanlarda eyvah eyvah gidersin diyorum silivriye annenin yanına bende burda istanbulda arada bir araya geliriz:1::1:çocukda büyüyecek bizimle takılmaz zaten.Ben direk annesine yollamayı planlıyorum yani:9::9::9:
Allah o günleri hayırlısıyla göstersin de, kocaları bir şekilde evden göndermenin yolunu buluruz herhalde:52::52::52:
Merhaba...Benim de 2.sınıfa giden bir kzım var..Ablamız çok çalışkan ama bir de kardeşi rahat verse:)

2 yaşında çok hareketli bi oğlum var o da baya uğraştırıyor..İki çocuk idare etmek gerçekten zormuş:ssz:
Aramıza hoşgeldin canım.
Maşallah kızına canım, ablasının ayrı odası varsa, onun odasını kapatırsın, sen de oğluşla ilgilenirsin, o şekilde ancak belki rahat eder kızın, aynı ortamda rahat vermeyebilir.

günaydın kızlarr,
Dün benim ufaklık hastalanmış, karnım ağrıyor diye yemek bile yemeden yattı, sabah kalktığında iyi gibiydi ama. Ödevleri de sabaha kaldı, anneannede yapacak artık.
Büyük de boğazlarım ağrıyor deyip duruyor, havalar birden soğuyunca çocuklar adapte olamadılar. Artık şurda ne kaldı, Nisan geldi mi, ılınır havalar, kuş cıvıltıları, her taraf yeşillik, en sevdiğim mevsim:32::32::32:

Bende philips azur kullanıyorum çok memnunum kazansız benimkide ama buhar gücü yüksek bana yetiyor yani koca kazanlarla uğraşamam yerimde yok zaten..Bende 9 sene tefal kullandım ama daha önceleri ütü yapmıyormuşum eziyet çekiyormuşum onu anladım..

Sen çok yoruluyorsun cnm dikkat et kendine biraz bırak kekte eksik kalsın haftaiçi,sonra çıkar bunlar bünyeden demedi deme.Diğer işlerde haklısın olması şart yemekti ütüydü derslerdi bide ufaklığın sorumluluğu ben senin yerinde olsam şu an extra hiçbirşeyle uğraşmazdım herhalde bunalman çok normal...
canım benim de yerim yok malesef..kazanlı ütüyü alırsam ben kendimi paralarım artık..ütü yapcam diye..en iyisi yine kazansız
yarın bakacağım ..
eşim ayda 200-250 tl sigaraya veriyor..oysa düzceye gelmeden bırakmıştı..
ben ise en uygun ütüyü baktım şimdiye kadar ama ona acımayıp en pahalı olanı almaya karar verdim..
dün iş yerinde herkese baklava ısmarlamış mesela..ele gelince bu ara çok bonkör ...gıcık kocam.

Tebrik ederim senin kuzuyu,maşallah hep böyle devam etsin:nazar::nazar::nazar:bizede matematikten bölmeler geliyo her akşam ders olarak ama alışmış benimki kendi yapıyor tıkır tıkır.Hayat bilgisinde bi sordu vardı dün muallakta kaldım sorunun yanlarına D veya Y yazıyolar doğru veya yanlış diye.Ekmeği elimizle bölmeliyiz,şık bu anne ben Y koydum dedi düşündüm çıkamadım içinden elimizle bölmelimiyiz yoksa bıçakla dilimlemelimiyiz Y mi D mi:1::1:Çünkü bizim mantığımıza doğru gelen hayat bilgisinde yanlış olabiliyo:27::27:
evet haklısın..ben evde bölüyorum genelde ..ekmeği dilimlettirmediysem..hahahahha

ama doğrusu kesmek tabi..ama çocuk evde ne görürse onu doğru diye düşünüp işaretliyor tabi.

selam kızlar
canım benim..bu kocalar odun vallahi..

benim kocam da çocuklarla boğuşurken bana yardımcı olmaz..bağırıyormuşum, emir veriyormuşum..
söylemeden bi işin ucundan tutmuyor.
ama çocuklar yatınca bir iyi bir iyi...yüzü gülüyor..:26::26::26::26::26:

bir kavga bi dövüş başlatıyorum..korkup yanaşamıyor..
benimle arasını iyi tutsun..hep iyi olsun..çocuklar yatınca değil..:27::27::27::27::27:

sen de haklısın..ben de sen gibiyim..tut temizlikçi çatır çatır yapsın işleri..benim koca da sigara içmese ben de ayda 2 kere temizlikçi alırım he..

canım benim de yerim yok malesef..kazanlı ütüyü alırsam ben kendimi paralarım artık..ütü yapcam diye..en iyisi yine kazansız
yarın bakacağım ..
eşim ayda 200-250 tl sigaraya veriyor..oysa düzceye gelmeden bırakmıştı..
ben ise en uygun ütüyü baktım şimdiye kadar ama ona acımayıp en pahalı olanı almaya karar verdim..
dün iş yerinde herkese baklava ısmarlamış mesela..ele gelince bu ara çok bonkör ...gıcık kocam.
ama doğrusu kesmek tabi..ama çocuk evde ne görürse onu doğru diye düşünüp işaretliyor tabi.
Ahh bu kocalar ah, o sigara tiryakiliği benimkinde de var, ama laf söyletmez hiç. Ben de sinir oluyorum, 300 TL gidiyordur bizim de, ama eve bişey al dedim mi, a çok pahalı der. İyi yapmışın canım, acıdın mı varya acınacak duruma düşüyorsun, en iyisini al sen de, çalışıyorsun hem.

hoş geldin..böyle çocuklarımız ..bizim de abisinin çantası açıldı mı kalem kutusunu ister,kalemtraş ister.kalem açacak. silgi ister..ödev yapmak ister...abi sini bi rahat bırakmaz..:26::26::26::26:

günaydın kızlarr,
Dün benim ufaklık hastalanmış, karnım ağrıyor diye yemek bile yemeden yattı, sabah kalktığında iyi gibiydi ama. Ödevleri de sabaha kaldı, anneannede yapacak artık.
Büyük de boğazlarım ağrıyor deyip duruyor, havalar birden soğuyunca çocuklar adapte olamadılar. Artık şurda ne kaldı, Nisan geldi mi, ılınır havalar, kuş cıvıltıları, her taraf yeşillik, en sevdiğim mevsim:32::32::32:

hay allah ya ..kıyamam kuzuya.
evet havalar ters köşe yaptı..büyük de hasta mı olacak ki.
ben de baharı severim..yazın habercisi..yaz daha güzellll

Allah o günleri hayırlısıyla göstersin de, kocaları bir şekilde evden göndermenin yolunu buluruz herhalde:52::52::52:

Aramıza hoşgeldin canım.
Maşallah kızına canım, ablasının ayrı odası varsa, onun odasını kapatırsın, sen de oğluşla ilgilenirsin, o şekilde ancak belki rahat eder kızın, aynı ortamda rahat vermeyebilir.

Malesef canım ayrı odamız yok o yüzden problem yaşıyoruz babamız da gecevardiyasında oluyor bir hafta çok zor oluyo...

hoş geldin..böyle çocuklarımız ..bizim de abisinin çantası açıldı mı kalem kutusunu ister,kalemtraş ister.kalem açacak. silgi ister..ödev yapmak ister...abi sini bi rahat bırakmaz..:26::26::26::26:

Kızım okumayı çok seviyor kalın kaçncı hikaye masal kitabını bitirdi sayamıyorum artık:31:

Yırtılmadık kitap bırakmadı benim ufaklık çok fenaa:ssz:

okul geneli ortak sınav oldular 2. sınıflar
45 ten 16 yanlış çok fazla üzüldüm çünkü okumaya üşenmiş belli hep paragraflı sorular yanlış ve dikkat etmemiş olmaktadır-olmamaktadır gibi sorulara dikkat etmemiş tam okumamış heralde...........

Malesef canım ayrı odamız yok o yüzden problem yaşıyoruz babamız da gecevardiyasında oluyor bir hafta çok zor oluyo...

Kızım okumayı çok seviyor kalın kaçncı hikaye masal kitabını bitirdi sayamıyorum artık:31:

kitaplarınızı koruyun canım...bizim de küçük abısının kitaplarının üstüne çay dökmüştü istemeyerek..benim çayıma çarpmış çantanın üstüne dökülmüştü
bir kez de abısının kitabını ısırıp ısırıp koparmıştı..ama yi bir tokat yemişti totosuna..bir daha yırtmak yok kitaplar yırtılmaz, okumak içindir kitaplar diye bağırdım biraz ..son oldu

45 ten 16 yanlış çok fazla üzüldüm çünkü okumaya üşenmiş belli hep paragraflı sorular yanlış ve dikkat etmemiş olmaktadır-olmamaktadır gibi sorulara dikkat etmemiş tam okumamış heralde...........

canım benim üzülme..okumasını hızlandırsa ve sıkılmasa hepsi doğru olurdu eminim..:16::16::16::16::16::16:

geçecek bunlar ..

Anladım canım, ama o zaman ufaklığa da boyama kitabı ve kalemleri alırsan, en azından kendi eşyalarıyla ilgilenir.
Bir de yine küçük küçük hikaye kitapları al ona, ablasınınkileri de kaldırırsın, kendi kitaplarıyla ilgilenir.

Canım benim yaaa, Balık yağı şurubu oluyor, ondan içirmeyi dene istersen. Ayrıca işte ödül falan koysan, okuması için, şu kitabı bitirirsen sana ..... alacağım?
Ama üzme canını ne olur, hepimiz yaşıyoruz bunları, sadece sen kendi duygularını ona anlatmaya çalış, üzüldüğnü, zamanla düzelir inşallah.

Slm kızlar,

Gelemedim bu sabah işlerdennn

Dün akşam benim oğluş babasına ödevim yok demiş, telde bende konuştum ödev yok dedi, hatta üstüne basa basa sordum Türkçeden yazı yazmadınız mı diye hayır dedi bana.

Babası da biraz matematik yaptırmış ama belli başından savmış çocuğu kitaba bakınca anlaşılıyor yaniii, hayır çocuğun okulda yapıp getirdiği testlerdeki yanlışları bilem göstermemiş....

Birde dün akşam çamaşır yıkamıştım asılacak duruyordu ben erken çıkıyorum diye makineden çıakrdım bıraktım görüp assın diye onlarda beni bekliyor baktım unutmuş muhtemelen yada inattan asmamış neyse dellendim tabiii üstüne birde yemek yokkk

Söylendim bende, akşamları 1 saatim yok dinlenmeye falan filan neyse sinirle her bir işi hallettim

Oğlanın Türkçeden 4 sayfa yazısı varmış yazılacak yarısını yazdı biraz İngilizce çalıştırdım bugün İngilizce var diye

Beslenmesini olduğu gibi eve getirmiş akıllım bütün teneffüsü silgi peşinde koşarak geçirmiş :27::27::27::27::27:

Böyleydi işte akşamımızzz

Biraz sinirli biraz gerginnnnn....

Back