Canım kolay gelsin sana
Neden böyle üst üste denetimler sorun mu oldu ki?
Eşin iyi yapmış ama kendi kararını vermiş kızında
Canım senin yükünde çok ağır hem de çokkk dikkat et kendine bu günlerimiz gelmeyecek geri....
Ütü olarak ben en az 9-10 yıldır Delonghi marka kazanlı ütü kullanıyorum ütüyü aldığım zamanlarda şöyle düşündüğümü hatırlıyorum bu paraya az daha ekleyip bulaşık makinesi alınır demiştimşimdi nedir nasıldır bilmiyorum fiyatlar o dönemde kazanlı ütüler çok yeniydi.
Ben ütülerimi her zaman toplu yaparım arada ütü çok zorda kalmadan yapmam yani, bir başladım mı da her bir şeyleri ütülerimdim şimdi o kadar değilim ama çarşafından iç çamaşırına kadar düşün.
Bu ütünün buhar gücü çok iyi örneğin tişörtleri tek tarafından ütülemek yetiyor, perdeleri sadece bular tutmak yetiyor aynı şekilde askı üzerinde ütü değdirilmeyecek şeyleri de rahatlıkla ütüleyebiliyorsun...
Ayrıca ütüyü ister buharlı olarak kazanla ister buharsız olarak ütünün kendisini kullanabiliyorum yani acil durumda fişi takıp sadece ütü düğmesini açarak kullanabiliyorsun.
Her daim çeşme suyu kullanıyorum hiçbir kireçlenme belirtisi dahi yok, suyu boşaltma derdi yok... Benim şuan yerim olduğu için ütüyü kaldırmıyorum hepsi yerinde duruyor fişi takıp ütüye başlıyorum.. Öncesinde kazansız ütü kullandığım için büyük rahatlık kazanlı ütü bir kere su doldurup bütün ütüyü bitirebiliyorum...
sabah gitmek istemedi eşimde tamam mecbur değilsin dedi.. git bugün vedalaş öğretmeninle arkadaşlarınla akşam gelince de okul eşyalarını toplar ihtiyacı olan birine veririz dedi..
ama sadece bugün istemiyorum ben dedi sonra..
tehditvari oldu ama iyimi yaptık kötümü karar veremedim. gerçi sonuç olumlu ama :)
ya..zora gelince nasıl yan çizdi..
ben de akşam böyle bir şey yaptım.eşim çok kızdı..
akşam koşturmaca oldu yine evde.
yemek telaşı .acıkmış çocuklar.yedik içtik..salona geçtiler.çay , çerez , süt , meyve derken yoruldum..he bir de yemek hazırlanırken kek çırptım..dün ıspanak haşlamıştım..onunla kek yaptım..üstüne krema..yorulmuşum tabi..
ödevlerini emir yaptı..bir kısmını kontol ettik..ama baba yine çok oralı olmadı.
çantasını ben toparlıyorum..yorgun oluyor emir genelde..fon kartonu istemiş öğretmen onu ayarladım koydum..kalem kutularını topladım vs..yoruldum ya..dedim ki sen çantanı toplamak istemiyorsun ödevlerini mızmızlanarak yapmaya başladın, gitme artık okula ..uğraşamayacağım seninle..
ay bizim emir birden ağlamaya başladı..koştu yanıma geldi.sarılıyor bir yandan .tamam anne tamam bi daha yapmıycam..lütfen okula gideyim..
eşim çok kızdı tabi..bana kızarsın ama çocuğun morali sen bozuyorsun dedi..
haklı tamam ama bunaldım..
çok bunaldım yine..
eşim 2 gündür biraz yemek sonrası yardım ediyor..toparlıyor...he bir de dün akşam bulaşık makinasını boşalttı..ama yetmedi bana..işte böyle..
hafta sonu gelseydi iiyiydi ..ütü alacağım hafta sonu.teknosaya bakmayı düşünüyorum..tavsiyeleriniz var mı?
Selam kızlaar...
Dün akşam ikişer sayfa matematik ve h.bilgisinden ödev vardı. Bir de İstiklal marşının 10 kıtasını deftere yazdı. Zaten saat 10 oldu yatırdım okuma falan yapamadan. Sabah ananede kitap oku dedim okursa artık.
Bu arada dünkü matematik sınavından 100 almış, çok sevindim.
Dilek bende fakirin ütüsü var, fena değil.Kız kardeşimde philips var o çok memnun.
Bulgarcım kolay gelsin, bitmedi şu denetlemeleriniz.
selam kızlar
sabahtan beri okuyorum, bir türlü yazamadım.
Boncukcuğum maşallah kızına canım, bak bir de gamsız diyodun:27
Dilekciğim akşam varya aynı durumdaydım ben de, eve gittim eşim televizyon başında, mutfakta ekstra bulaşık çıkarmış, ben sinirlendim tabii. Dedim ben de oturayım barii,, yemek vardı oysa ki, ama benim geleceğim saat belli, ne olur değil mi yemekleri dolaptan çıkarsan, salatayı hazırlasan, söylenerek kalktı gitti zor bişey sanki diyerek, salata yaptı, o arada sofrayı hazırladık neyse, Mutfağa bir geçtim, her taraf bulaşık, sabahtan ve gün içinde çıkanları halletsen ne olur değil mi, eline yapışır, inan olsun, gittim sinirden ağladım saatlerce, ya dedim ben köle miyim, resmen öyleyiz. Kendi kendime kızdım, ne diye yıpratıyosun kendini, al temizlikçi falan eve, değil mi,şöyle bir çatır çatır ver paraları, bakalım bir daha öyle davranıyo mu? Bişey dedim mi, şimdi bahane de hazır, kızların var, yıkat onlara, yaptır işleri:26::26::26: Ben de dedim ki nasıl olsa ilerde senin gibi bir kocaları olacak ve bunu hep yapacaklar, bırakta şimdi bari yapmasınlar.
Yani diyeceğim o ki, odun oldu mu bir insan hep odun kalıyor maalesef. Zeliş gibi ince ayar yapamaıyorum maalesef, yapılacak bir ayar yeri yok, bu tescilli.
Aman neyse işte, akşam çok canım sıkıldı.
Bir de ben bununla aynı evde emeklilik falan yaşayamam diye düşünüyroum, birbirimizi boğarız artıkın
Allah o günleri hayırlısıyla göstersin de, kocaları bir şekilde evden göndermenin yolunu buluruz herhaldeAynı şeyi bende düşündüm biliyomusun ilerde emekliliğimiz görürsek eğer bütün gün ikimizi aynı evde düşünemiyorum bana göre erkek hep çalışmalı zaten debirde menepoz olucaz o zamanlarda eyvah eyvah gidersin diyorum silivriye annenin yanına bende burda istanbulda arada bir araya geliriz çocukda büyüyecek bizimle takılmaz zaten.Ben direk annesine yollamayı planlıyorum yani
Aramıza hoşgeldin canım.Merhaba...Benim de 2.sınıfa giden bir kzım var..Ablamız çok çalışkan ama bir de kardeşi rahat verse:)
2 yaşında çok hareketli bi oğlum var o da baya uğraştırıyor..İki çocuk idare etmek gerçekten zormuş
canım benim de yerim yok malesef..kazanlı ütüyü alırsam ben kendimi paralarım artık..ütü yapcam diye..en iyisi yine kazansızBende philips azur kullanıyorum çok memnunum kazansız benimkide ama buhar gücü yüksek bana yetiyor yani koca kazanlarla uğraşamam yerimde yok zaten..Bende 9 sene tefal kullandım ama daha önceleri ütü yapmıyormuşum eziyet çekiyormuşum onu anladım..
Sen çok yoruluyorsun cnm dikkat et kendine biraz bırak kekte eksik kalsın haftaiçi,sonra çıkar bunlar bünyeden demedi deme.Diğer işlerde haklısın olması şart yemekti ütüydü derslerdi bide ufaklığın sorumluluğu ben senin yerinde olsam şu an extra hiçbirşeyle uğraşmazdım herhalde bunalman çok normal...
evet haklısın..ben evde bölüyorum genelde ..ekmeği dilimlettirmediysem..hahahahhaTebrik ederim senin kuzuyu,maşallah hep böyle devam etsinbizede matematikten bölmeler geliyo her akşam ders olarak ama alışmış benimki kendi yapıyor tıkır tıkır.Hayat bilgisinde bi sordu vardı dün muallakta kaldım sorunun yanlarına D veya Y yazıyolar doğru veya yanlış diye.Ekmeği elimizle bölmeliyiz,şık bu anne ben Y koydum dedi düşündüm çıkamadım içinden elimizle bölmelimiyiz yoksa bıçakla dilimlemelimiyiz Y mi D mi Çünkü bizim mantığımıza doğru gelen hayat bilgisinde yanlış olabiliyo
canım benim..bu kocalar odun vallahi..selam kızlar
sabahtan beri okuyorum, bir türlü yazamadım.
Boncukcuğum maşallah kızına canım, bak bir de gamsız diyodun:27
Dilekciğim akşam varya aynı durumdaydım ben de, eve gittim eşim televizyon başında, mutfakta ekstra bulaşık çıkarmış, ben sinirlendim tabii. Dedim ben de oturayım barii,, yemek vardı oysa ki, ama benim geleceğim saat belli, ne olur değil mi yemekleri dolaptan çıkarsan, salatayı hazırlasan, söylenerek kalktı gitti zor bişey sanki diyerek, salata yaptı, o arada sofrayı hazırladık neyse, Mutfağa bir geçtim, her taraf bulaşık, sabahtan ve gün içinde çıkanları halletsen ne olur değil mi, eline yapışır, inan olsun, gittim sinirden ağladım saatlerce, ya dedim ben köle miyim, resmen öyleyiz. Kendi kendime kızdım, ne diye yıpratıyosun kendini, al temizlikçi falan eve, değil mi,şöyle bir çatır çatır ver paraları, bakalım bir daha öyle davranıyo mu? Bişey dedim mi, şimdi bahane de hazır, kızların var, yıkat onlara, yaptır işleri:26::26::26: Ben de dedim ki nasıl olsa ilerde senin gibi bir kocaları olacak ve bunu hep yapacaklar, bırakta şimdi bari yapmasınlar.
Yani diyeceğim o ki, odun oldu mu bir insan hep odun kalıyor maalesef. Zeliş gibi ince ayar yapamaıyorum maalesef, yapılacak bir ayar yeri yok, bu tescilli.
Aman neyse işte, akşam çok canım sıkıldı.
Bir de ben bununla aynı evde emeklilik falan yaşayamam diye düşünüyroum, birbirimizi boğarız artıkın
Ahh bu kocalar ah, o sigara tiryakiliği benimkinde de var, ama laf söyletmez hiç. Ben de sinir oluyorum, 300 TL gidiyordur bizim de, ama eve bişey al dedim mi, a çok pahalı der. İyi yapmışın canım, acıdın mı varya acınacak duruma düşüyorsun, en iyisini al sen de, çalışıyorsun hem.canım benim de yerim yok malesef..kazanlı ütüyü alırsam ben kendimi paralarım artık..ütü yapcam diye..en iyisi yine kazansız
yarın bakacağım ..
eşim ayda 200-250 tl sigaraya veriyor..oysa düzceye gelmeden bırakmıştı..
ben ise en uygun ütüyü baktım şimdiye kadar ama ona acımayıp en pahalı olanı almaya karar verdim..
dün iş yerinde herkese baklava ısmarlamış mesela..ele gelince bu ara çok bonkör ...gıcık kocam.
ama doğrusu kesmek tabi..ama çocuk evde ne görürse onu doğru diye düşünüp işaretliyor tabi.
Merhaba...Benim de 2.sınıfa giden bir kzım var..Ablamız çok çalışkan ama bir de kardeşi rahat verse:)
2 yaşında çok hareketli bi oğlum var o da baya uğraştırıyor..İki çocuk idare etmek gerçekten zormuş
günaydın kızlarr,
Dün benim ufaklık hastalanmış, karnım ağrıyor diye yemek bile yemeden yattı, sabah kalktığında iyi gibiydi ama. Ödevleri de sabaha kaldı, anneannede yapacak artık.
Büyük de boğazlarım ağrıyor deyip duruyor, havalar birden soğuyunca çocuklar adapte olamadılar. Artık şurda ne kaldı, Nisan geldi mi, ılınır havalar, kuş cıvıltıları, her taraf yeşillik, en sevdiğim mevsim
Allah o günleri hayırlısıyla göstersin de, kocaları bir şekilde evden göndermenin yolunu buluruz herhalde
Aramıza hoşgeldin canım.
Maşallah kızına canım, ablasının ayrı odası varsa, onun odasını kapatırsın, sen de oğluşla ilgilenirsin, o şekilde ancak belki rahat eder kızın, aynı ortamda rahat vermeyebilir.
hoş geldin..böyle çocuklarımız ..bizim de abisinin çantası açıldı mı kalem kutusunu ister,kalemtraş ister.kalem açacak. silgi ister..ödev yapmak ister...abi sini bi rahat bırakmaz..:26::26::26::26:
Malesef canım ayrı odamız yok o yüzden problem yaşıyoruz babamız da gecevardiyasında oluyor bir hafta çok zor oluyo...
Kızım okumayı çok seviyor kalın kaçncı hikaye masal kitabını bitirdi sayamıyorum artık
Yırtılmadık kitap bırakmadı benim ufaklık çok fenaa
okul geneli ortak sınav oldular 2. sınıflar
45 ten 16 yanlış çok fazla üzüldüm çünkü okumaya üşenmiş belli hep paragraflı sorular yanlış ve dikkat etmemiş olmaktadır-olmamaktadır gibi sorulara dikkat etmemiş tam okumamış heralde...........
Anladım canım, ama o zaman ufaklığa da boyama kitabı ve kalemleri alırsan, en azından kendi eşyalarıyla ilgilenir.Malesef canım ayrı odamız yok o yüzden problem yaşıyoruz babamız da gecevardiyasında oluyor bir hafta çok zor oluyo...
Kızım okumayı çok seviyor kalın kaçncı hikaye masal kitabını bitirdi sayamıyorum artık
Yırtılmadık kitap bırakmadı benim ufaklık çok fenaa
Canım benim yaaa, Balık yağı şurubu oluyor, ondan içirmeyi dene istersen. Ayrıca işte ödül falan koysan, okuması için, şu kitabı bitirirsen sana ..... alacağım?okul geneli ortak sınav oldular 2. sınıflar
45 ten 16 yanlış çok fazla üzüldüm çünkü okumaya üşenmiş belli hep paragraflı sorular yanlış ve dikkat etmemiş olmaktadır-olmamaktadır gibi sorulara dikkat etmemiş tam okumamış heralde...........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?