• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Fadimeciğim şimdi sen yazınca aklıma geldi bende 15 tatilde izindeyken kendime tahlil yaptırdım demirim çok düşük çıktı,dr. demir hapı yazdı 3 aylık hergün içicem bitince gel yine yazıcam dedi.Bende işe geldikten sonra bir uyku bastırıyo şöyle 20 dk.uyusam normale dönücem ama olmuyor tabi ölüyorum ama gözlerim kapanıyo acaba şeker mi var diye düşünmüştüm demekki demir eksikliği uyku yapıyomuş.Sinir stres yaptığını biliyodumda bak şimdi uyku modumun nedeninide buldum...Sizede ilaç verdimi dr.bana ferro verdi ama uzun süre kullanıcam anlaşılan...

Sana da geçmiş olsun canım. Biraz yediklerine de dikkat et. Demir ağırlıklı beslenirsen daha da iyi olur. Demir eksikliği yorgunluk , çarpıntı falan da yapabilir. Benim de hep yüzüm bembeyazdır, görenler aa çok kansızsın herhalde derler ama genelde tahlillerim iyi çıkar.

canım bize de doktor 3 kutu demişti, ama eczane 1 kutu vermiş, şimdi aradım eczaneyi, 3 kutu yazsa da devlet ilk defa kullanacaklara 1 kutu verir, diğerini ödemez dedi, sen nasıl aldın canım? Öbür ay sağlık ocağına gidip yazdırabilirsin dedi.

aynen 3 kutu verdi ama 2 kutu alabildim nedenide bir ilaç alımına 2 aydan fazla süre ara verirsen 1 kutu ödüyomuş,bana geçen senede yazmıştı dr. aynı ilacı ben 3 kutu aldım ama bir kutudan sonra içmdedim kilo yapıyo diye ara vermiş oldum yani eczacı öyle açıkladı ama şimdi gidip tekrar yazdırsam 3 kutuyu verecek.Sende öyle dene cnm.dolayosıyla para ile aldım reçetesiz alırsanda 1 kutusu 9 tl ama ben reçeteyle 2 kutusuna 6 tl vermiştim..

Merhaba kızlar....

Dün hayat bilgisinden ve matematikten ödevleri vardı. Akşam onları yaptık. Bir de matematikten yazılı olmuşlar, sonuç açıklanmamış ama iyi geçti diyor bakalım. Gerçi benim kızın hiç bir hırsı yok, yani illa 5 olacak diye bi kaygısı yok. Ona göre 4 de gayet iyi bir not.:14:

Fadimeciğim neyse ki çok ciddi birşey yok. İlaçları içdikçe ve biraz da yediklerine dikkat edince çabuk toparlanır kızın.

Dilek elbirliğiyle aldıracağız o ehliyeti sana.:1:

Bence de yazı beklemene gerek yok. Şimdiden başla kursa, yaza geliştirirsin kendini.

Canım kızına maşallah, sonuçta dediği gibi 4 de iyi bir not, ama şöyle birşey var, bazı veliler o kadar hırslı ki, yazık ama çocuklara da, ne de olsa ömürleri boyunca okuyacaklar, bence eğer çocuk sorumluluğunu biliyorsa çok da sıkıştırmanın anlamı yok.
Evet canım, sağol, çabucak toparlar umarım, çünkü bu sene bizim için önemli, orta son oluca, inşallah gönlümüze göre bir yer kazanır.
Evet ya ehliyet ve araba gibisi var mı, o konuda o kadar rahatım ki, eşim dışarı çıkmak istemiyor mu, hiç tınmıyoruz, o da razı zaten, sen götür kızlar der, biz de kız kıza takılırız:52::52:

bak sen de hafta sonları geç kalkıyordun..belki demir yüzünden canımcım....

kullan..faydasını görürsün inşallah..bol meyve ye..mercimek...mercimek yemeğine limon sık..demiri c vitamini bağlıyor çünkü.
yada yemekten hemen sonra portakal ye..yada yemek yanında portakal suyu iç.

Doğru tespit akşama kadar uyusam uyuyacağım sanki o derece haftasonları,c vitaminine dikkat edeceğim bundan sonra sağol cnm...

aynen 3 kutu verdi ama 2 kutu alabildim nedenide bir ilaç alımına 2 aydan fazla süre ara verirsen 1 kutu ödüyomuş,bana geçen senede yazmıştı dr. aynı ilacı ben 3 kutu aldım ama bir kutudan sonra içmdedim kilo yapıyo diye ara vermiş oldum yani eczacı öyle açıkladı ama şimdi gidip tekrar yazdırsam 3 kutuyu verecek.Sende öyle dene cnm.dolayosıyla para ile aldım reçetesiz alırsanda 1 kutusu 9 tl ama ben reçeteyle 2 kutusuna 6 tl vermiştim..
Anladım canım, bakalım 1 kutuyu bir içelim de, diğerlerini hallederim bir şekilde artık.

Sana da geçmiş olsun canım. Biraz yediklerine de dikkat et. Demir ağırlıklı beslenirsen daha da iyi olur. Demir eksikliği yorgunluk , çarpıntı falan da yapabilir. Benim de hep yüzüm bembeyazdır, görenler aa çok kansızsın herhalde derler ama genelde tahlillerim iyi çıkar.

sağolasın cnm,yorgunluk sinir stres hali hep vardı ama uyku problemi bu kadar çok uyuma isteği son günlerde artmıştı vücut biyerde sos veriyo aslında,dikkat etmek lazım:))

Kızlar benim de 10 gündür falan sol göğsüm ağrıyor. Kalp ağrısı mı, göğüs ağrısı mı anlamadım. Geçen gece acile gittik kalpten ekg çektirdim temiz dedi doktor. Genel cerrahiye git göğsünden ultrasan çektir dedi.
Kızlar aranızda hiç meme kontrolu olan var mı, memografi falan çektirdiniz mi? Gideceğim ama çekiniyorum biraz. Dr araştırıyorum şimdi.

Kızlar benim de 10 gündür falan sol göğsüm ağrıyor. Kalp ağrısı mı, göğüs ağrısı mı anlamadım. Geçen gece acile gittik kalpten ekg çektirdim temiz dedi doktor. Genel cerrahiye git göğsünden ultrasan çektir dedi.
Kızlar aranızda hiç meme kontrolu olan var mı, memografi falan çektirdiniz mi? Gideceğim ama çekiniyorum biraz. Dr araştırıyorum şimdi.
geçmiş olsun canım.
mamografiyi 40 yaşından önce çekmiyorlar canım, benim bildiğim, ultrason kolay olur zaten, onu yaptır önce istersen.

Son düzenleme:
sağolasın cnm,yorgunluk sinir stres hali hep vardı ama uyku problemi bu kadar çok uyuma isteği son günlerde artmıştı vücut biyerde sos veriyo aslında,dikkat etmek lazım:))

benim kız da hep stresliydi haa, inşallah düzelir bütün problemler canım.

Evet önce ultrason çektireceğim ama iyi bir dr bulmam gerekiyor.

canım ben gittim..ilk olarak emir den sonra kistler oldu..
o yüzden cerrahi doktoruna gittim..

renkli doopler ile bakıldı..fibroglendüler doku denildi.ara ara takip gerikiyor denildi.
yine 1 yıl önce sıkıntılarım oldu..gittim..yine cerrahiye gittim..

iki doktor da elle muayene etti..ve ultrasonla baktı

canım ben gittim..ilk olarak emir den sonra kistler oldu..
o yüzden cerrahi doktoruna gittim..

renkli doopler ile bakıldı..fibroglendüler doku denildi.ara ara takip gerikiyor denildi.
yine 1 yıl önce sıkıntılarım oldu..gittim..yine cerrahiye gittim..

iki doktor da elle muayene etti..ve ultrasonla baktı

Canım kistler ağrı yapıyor muydu? Nasıl sıkıntıların oldu?

Canım kistler ağrı yapıyor muydu? Nasıl sıkıntıların oldu?

ilk gittiğimde ağrı yoktu..kistler elime geliyordu..o yüzden gittim..
ama geçen yıl gitmemin nedeni aşırı ağrı olmasıydı..o yüzden gittim..hem kontrol de gerekli zaten küçük kist bile olsa takip gerekiyor..

mamografi 40 dan sonra yapılıyor cnm,benim kadın doğum dr um geçen yıl istemeye başladı göğüs ultrasonu artık başlıcaz dedi.Çektirdim fibro kistler çıktı zaten memede ağrıda oluyodu ama ele gelen bişey yo bende.6 ayda bir çektirip sonuçları kendi dr uma gösteriyorum oda kistlerin ebatlarına göre takip ediyor eğer çok büyrse alınırlar dedi ama şimdilik gerek yokmuş..Çekinecek bir şey yok tomografi merkezine gittim baktım dr erkek önce çekindim ama boşaymış yani kol altından başlayıp göğsüne ayrıntılı bir ultrason çekiyo aynı hamilelikte karna yapılan gibi 1 göğsümde 10 dakika gezdirdi bayağı ayrıntılı bakıyo.Şimdi haftasonu jinekoloğuma gittiğimde tekrar istek yapıcak ultrason için onuda nisanda çektiricem..

mamografi 40 dan sonra yapılıyor cnm,benim kadın doğum dr um geçen yıl istemeye başladı göğüs ultrasonu artık başlıcaz dedi.Çektirdim fibro kistler çıktı zaten memede ağrıda oluyodu ama ele gelen bişey yo bende.6 ayda bir çektirip sonuçları kendi dr uma gösteriyorum oda kistlerin ebatlarına göre takip ediyor eğer çok büyrse alınırlar dedi ama şimdilik gerek yokmuş..Çekinecek bir şey yok tomografi merkezine gittim baktım dr erkek önce çekindim ama boşaymış yani kol altından başlayıp göğsüne ayrıntılı bir ultrason çekiyo aynı hamilelikte karna yapılan gibi 1 göğsümde 10 dakika gezdirdi bayağı ayrıntılı bakıyo.Şimdi haftasonu jinekoloğuma gittiğimde tekrar istek yapıcak ultrason için onuda nisanda çektiricem..

ilk gittiğimde ağrı yoktu..kistler elime geliyordu..o yüzden gittim..
ama geçen yıl gitmemin nedeni aşırı ağrı olmasıydı..o yüzden gittim..hem kontrol de gerekli zaten küçük kist bile olsa takip gerekiyor..

geçmiş olsun kızlar ikinize de, takibi de ihmal etmeyin ama.

Son düzenleme:
Kızzlaaaarrr hepinize çok geçimiler olsunnn

kontrolleri ihmal etmemek laızmmm

dikkat edin kendinize...

Back