İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın canım,
Canım annem soğan biberli yapıyor, ona menemen dedim.
Geçmiş olsun dayıcığna, Allah şifa versin.
Ah o ödevleriniz, bizim 1 sayfa fotokopimiz matematikte, bir de kitaptan 3-4 sayfa matematik ödevimiz vardı.
Ohhhh aile sefası iyi olmuş, güzel geçmiş hafta sonunuz.
Biz evdeydik canım, dayımlara gittik sadece, o kadar, zati büyük kız böyle olunca, biryere de gitmek istemiyor, artık haftaya belki çıkarırım.

günaydın iyi haftalar arkadaşlar..
günaydın canım,
Sana da iyi haftalar.

64 sayfa mııı, kaç saatte?
Yoğun bir hafta sonu geçirmişiniz, dolu dolu, yemeği de halledersin canım.
Çok şükür canım ya, aynen öyle, kaç senedir biz bu tedavi için uğraşıyoruz canım, heryerde yapılan bişey değil, özelde de çok fiyat çıkardılar, mecburen devlette yaptırıyoruz, 2 senedir bize sıra gelmesini bekliyoduk, çok şükür sonunda geldi de başladık.
Tarhanlı mercimek nasıl oluyor kız hiç duymadım. Akşama rahatsın desene.
daha sen bana ıspanaklı kek tarifi vereceksin, bekliyorum, ıspanaklar çürümeden ver de, yapayım bu hafta.

evet canım, 21 marta kadar böyle olacak, yeni yavaş yavaş bişeyler yemeye başladı canım şükür, sabah açma ve menemen yedi mesela, çok şükür idare edicez artık.

Canım çok şükür birşeyler yemeye başlamış kızın.Biraz yerse daha iyi hisseder kendini. Bu sıkıntılardan sonra inşallah sonuç çok güzel olur kızın için.

Sizi artık ödevsiz düşünemiyoruz zaten:)
Eyvah eyvah 3 e biz de gitmiştik, güzel film di mi?
Annenin gelmesi ne güzel olmuş, dayına da tekrar acil şifalar canım.

Sana da iyi haftalar canım.

Oh ne güzel geçmiş haftasonun. Boşver çocuk ananede yedikten sonra siz birşekilde halledersiniz yemeği. Maşallah bu arada oğluşa okumayı baya hızlandırmış.

Biz evdeydik h.sonu. Hikaye kitabı özeti vardı, birkaç sayfa da fotokopi vardı ödev olarak.Onları yaptık, çarpım tablosundan 6 ları çalıştık.Sıkıcı bir hafta sonumuz vardı yani....

Bugünlerde iyi cnm maşallahı var,sağolasın:)

hheee tamam soğanlı biberli ..çok severim..bazen sadece biberleri kavurup omlet yaparım o da güzel olur..

tarhanalı mercimek nasıl olur ,,,söyle..mercimek çorbasını yaparken içine 2 kaşık ya da 3 kaşık kadar tarhana ilave ederim..çocuklarım pek yemiyor..ben de tüketemiyorum..bu şekilde başka başka çorbaların içine atarak yapıyorum..

ama tarhanalı neler neler yapıyorlar fadimeciğim..bir bilsen..nete tarhanalı tarifler yaz .bak neler bulursun..börekler mi ararsın , pişiler mi neler neler ..

keki nasıl yapıyorum..aslında fotograf makinasında resmi ..bloğuma da yükleyemeyiorum o yüzden habire çocuklardan bahsediyorum bloğumda..

ama tarifi yazayım sana..

bilgidiğimiz kek..
3 yumurta
1,5 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
kabartma tozu
un
vanilya ..hatta vanilya 2 paket olsa bile olur..

bir de ayrı bir yerde 6-7 kök ıspanağı ayıklayıp yıkayıp az suda kaynatıyorsun..az kaynat..söyle yumuşasın yeter.bunun amacı sebze kokusunun gitmesi..ve kolay blender ile püre olması.. az suyu ile blenderden geçir ıspanağı..su gibi aksın ıspanak..yemyeşil oluyor tabi..

yumurtaları şekerle çırp
sıvı yağı ve ıspanağı kat
karıştır
unu kabartma tozu ve vanilyayı koy ..
fırında pişir.
krem şanti ile üzerini örtebilirsin..bir keresinde öyle yaptım..pasta gibi oldu yenildi.

son yaptığımda ise kremsanti ile kaplamadım..öyle de güzel oldu..yenildi bitti..

Aynen cnm bu hafta akışına bırakıyorum artık,okuma hızlandı evet 40 dk da 64 sayfayı okuyor.Sesli seslide okuyor bizde duyoyoruz gayet güzel maşallah:)

hoş geldin boncuk..nasılsın..çocuklar nasıl..
sıkıcı bir hafta sonu mu ..bizim de genellikle sıkıcı geçer ama bu hafta sonu anneannemizin olması sebebiyle iyi geçti..

bizim çocuklar 5 lerde ..karışık sormaya devam..iyice pekişene kadar..sonra 6 lara geçerler diye düşünüyorum.yoksa 6 lara geçmişlermiydi..unuttum

Son düzenleme:
Aynen cnm bu hafta akışına bırakıyorum artık,okuma hızlandı evet 40 dk da 64 sayfayı okuyor.Sesli seslide okuyor bizde duyoyoruz gayet güzel maşallah:)

oy maşallah..yazılar büyük mü küçük mu..roman şeklinde mi hikaye kitabı gibi mi canım..64 sayfa çok iyi çünkü..hem de 40 dakika da.maşallah

benim oğluş okumayı sevmiyor ya..ödevler çok oluyor sanıyorum ondan..ödevler bittiği zaman soru çözüyor...bu yüzden arada kaynıyor hikaye galiba bizim..

Biz trakyalıyız dolayısıyla tarhana önde gelir bizde annem ve kayınvalidem kendi yapar buzdolabımda her daim vardır tarhana,aklınızda olsun buzdolabında kaldığı sürece hiçbirşey olmuyor 2-3 senede olsa.Benim oğlan çok sever tarhana çorbasını bizde genelde kıymayı kavurur çorbanın içine katarız onsuz oğlana yavan geliyo gene içer ama kıymalı arar birde içine kıtır ekmek offf canım çekti şimdi yaw:)

Hikaye kitabı canım ama artık öğretmenimiz fazla sayfalı vermeye başladı içinde resimlerde yok yazılarda normal boyutta büyük değil...Dediğin gibi ödevleriniz çok çocuk bunalıyo kitabıda bi mecburiyet gibi görüyolar bu sefer.Bizim öğretmen çok ödev vermez ama hergün kitap verir mutlaka ve dersten sonra okuturum her akşam gibi...

Sağol canım, inşallah o günleri görürsek bilgi veririm yine burada olursak, 2-3 yıl sürüyormuş bu tedaviler.

Canım evde olmak hiç de sıkıcı değil aslında, niye öyle diyorsun, vücudun dinlenmeye de ihtiyacı var, gerçi senin küçük oğluş vardı demi, boş kalmamışsındır.

benimkiler de pek sevmiyor tarhanayı yaa, ne zaman yapsam illaki kalıyor, dediğin gibi ben de deneyeyim olmazsa bi, mercimek çorbasını seviyorlar, anlayıp onu da içmezlerse bir de
Kek için de teşekkürler canım, deneyeyim bir bakalım.

Maşallah oğluşuna canım, darısı bizimkilerin başına, dediğin gibi öğretmen verince benimki de okuyor ama ben okutayım desem evde 2-3 sayfayı zorla okuyor.

Benim kız da bir türlü sevemedi okumayı canım.

Hep günaydınla başlardım yazmaya bugün artık Tünaydınnn oldu selam şeklim....

Okuyamadım henüz yazdıklarınızı birazdan bakacağım kahve söyledim gelsin de

Nasıl geçti sevgililer günü ile bağlanan hafta sonununuz bakalım

Biz cuma günü gündüzden rezervasyon yaptırmıştık yemek için iyi ki yaptırmışız her yer inanılmaz kalabalıktı...

Eşim oğlanı dedesine bırakalım diye ısrar etmesine rağmen ben oğluşuda götürdüm, fena birde yağmur vardı o akşam ama çokkk iyi geldi keyifli bir akşam oldu bizim için...

Cumarteside evde baş başaydık birlikte temizlik yaptık eşimle o süpürdü sildi bende yemek vs. işleri yaptım oğlanın ödevlerini yaptırdık akşamımızda güzeldi

Dünde eşimin dışarda işi vardı bizde arkadaşımla buluştuk çocuklarla birlikte yemek yedik, muhabbet ettik çocuklar oyun oynadılar keyifli geçti günümüz akşama kadar takıldık birlikte sonra eşim geldi yanımıza öyle döndük eve bize kalsa sohbetin sonu yokkk

Ödev olarak hayat bilgisi öğrenci çalışma kitabının 1. teması vardı 6 sayfa kadar, geçen hafta içi okumayı bitirdiğimiz hikaye kitabının haritası vardı onun dışında matematik çalıştık biraz yine öğrenci çalışma kitabından...

Bugün hem çok yoğunum hem de adet dönemim başladı ağrılarım var hem de çok...

Eşima aradı az önce yorma kendini kalkma masandan diyor, nerdeeee hafta başı yine işler çokkk akşam olsa da eve gitsem diye geçiriyorum aklımdan ama göz açıp kapayana kadar öğlen oldu zaten iş çok olunca...

Bende durumlar böyle işte kızlar...

evet canım, 21 marta kadar böyle olacak, yeni yavaş yavaş bişeyler yemeye başladı canım şükür, sabah açma ve menemen yedi mesela, çok şükür idare edicez artık.

Gözün aydın canım kızın düzelmeye başlamış her gün biraz daha iyi olur zaten artık. En zor dönemi atlattınız artık. 21 marttan sonra çok daha iyi olur sanırım.

Sizin de gözünüz aydın arkadaşım dayın çıkmış hastaneden.

Hafta sonunuzda güzel geçmiş annende yanı başında keyfin yerindedir...

Ne kadar kalacak annen, bakıcı konusuna o ne diyor? Değiştirmen konusunda sanırım annen aracılığı ile tanımıştınız bakıcıyı yanlış mı hatırlıyorum.

Sanada iyi haftalar canım...

Evet face de gördüm resimlerinizi pembe günü yapmışsınız hepiniz çok şekersiniz zaten

Yemeği de düşünme canım hafta sonu depoladığın motivasyonla haftaya iyi başlamak yeter. Bütün hafta evde ayrı işte ayrı çalışıyoruz zaten..

Benimde ütülerim kaldı hafta içi halledicem bende kısmetse...

Dikkat güçlendirme için setler var belki onları önerebilir. Geçen yıl bende Adeda yayıncılığın setini almıştım.
Yada belki de kendi yapacakları bazı kurslar vardır canım...

Demek ki herkes fazla ödevden bunalmış dile getirilirse öğretmen biraz çeki düzen veriri bu duruma herhalde.

Yemeklerde hazırmış rahatsın akşama

Hoş geldin canım 6 lara geçmişsiniz çarpım tablosundan maşallahhh size...

Maşallah oğluşuna bu çok iyi gerçekten.....

Darısı başımıza inşallah....

Son düzenleme:

selam canım,
ne güzel dolu dolu bir haftasonu geçirmişin maşallah.
Eşine de tebrikler valla, yardım ediyor nihayetinde.
İşlerinde de kolaylıklar diliyorum.

selam canım,
ne güzel dolu dolu bir haftasonu geçirmişin maşallah.
Eşine de tebrikler valla, yardım ediyor nihayetinde.
İşlerinde de kolaylıklar diliyorum.

Saol canım evet sağ olsun yardım ediyor evet hiç bir şey yapmasa bile ödevlere yardım ediyor yoksa çok daha zor olur benim için hayat belki söylemişimdir bizde ev 2 tane yani kayınvalidemler bana yakınlar ve yaşlılar hafta sonları yemeklerini de ben yapıyorum bir haftalık yemek yapıyorum oda çok zamanımı alıyor.

Senin işlerin nasıl muhasebeciler bu aylarda yoğun oluyorlar değil mi?

Vergiler beyannameler falan filan

yaaaa, gerçekten maşallah o zaman sana canım, eli öpülecek gelinsin. Ne güzel onlara da yardımcı oluyorsun, vaktim yok deyip geçmişyorsun, eşin tek çocuk mu?
İşler idare eder canım, verdik beyannamemizi şükür, cariler kontrol edilecek de hiç elim yanaşmıyor, nisan başına kadar vaktim var

canım .annem bişey demiyor.ona biraz kızdı..bakıcımızın tembel olduğunu düşünüyoruz biz..ilk geldiğinde evde bazı yerleri toparlıyormuş..bazen süpürgeyi takıyormuş.toz alıyormuş arada..ama ilk başlarda.annem gittikten sonra hiç yapmadı.kapı arkaları 1 haftada toz yumağı oluyor.
çocuklar ellerini lavaboda yıkıyor mesela..kalem kiri oluyor.leke leke lavabo .onlara su tutmuyor..kendisi de evde abdest alıyor aslında .ama işte öyle..

anneme ilk başladığı zamanlarda demiş.ben çok temiz değilim..ablam kardeşim çok temizdir diye...neyse ..cocuklarıma iiyi davransa yeter..ama ediz de istemiyor onu artık..günlerdir uyumuyor.akşam yatmak istemiyor.sabah gidiyorsunuz diye.
sabah erkenden kalkıyor.önümüzü kesiyor..annem geldi de rahat ettik.

ediz cuma günü emir in arkadaşından simit istemiş..arkadaşı koparmış vermiş..ediz de teşekkür etti diyor emir..

simit isteyince param yok diyormuş..oysa ben gelmediği günlerin parasını kesmeden veriyorum.annem gelecek diye ayı kapattım ama 4 gün tam verdim ki biz gün hesabı anlaştık..ama o benim oğluşuma bir simit bile almıyor..

bir de eve para bıraktım ..lazım olursa al diye..onu da kullanmıyor

afiyet bal şeker olsun..iyi ki rezervasyonu yaptırmışsınız..yer yokmuş baksana

oo sonra arkadaşınla da buluşmuşsunuz.zaten faceden gördüm ki resimleri..harikasınız vallahi zeliş ne diyeyim.

benim de eşim yaptı temizliği hafta sonu..dün süpürdü..topladı..ben de yemekleri yaptım..annem derseniz zaten o çok ev işlerine el atmaz...

kendi evinde de yemek hariç diğer işleri babam yapıyor artık kızlar..annem ttitizlik hastasıydı gençken..çılğın gibi temizlik yapardı..ama artık bırakmış...söyle üstten bir topluyor..detaylı temizliği babam yapıyor..camları falan siliyor..

o yüzden annem bende oturuyor maşallah...kontes mübarek...

Son düzenleme:

Zaten eş yardım etmese o kadar işin altından kalkınmaz bravo valla

oo haribicuğum ..iyi yapmışsınız..ben de aldım o resimsiz bizim oğlana göre olan hikaye kitaplarından..umarım bir gün okur..evet bunalıyor sanıyorum..okumak eziyet oluyor herhalde..ödevler çok olunca..ödevler biter bitmez de kuduruyorlar..bayram havası.

canım senin oğluş tarhanayı çok severmiş..maşallah..çok faydalı ..geçen yıllarda tv de çok söyledi doktorlar..bol bol yiyin..kıymalı yiyor bir de bak sen yaa...

bizim evde ben severim bir tek..eşim ve çocuklar yemiyor..emir en çok mercimek ve tavuk suyuna şehriye seviyor.

ben evdeki tarhanayı dediğim gibi çorbalaraa katıyorum ..aroma veriyor..

bir komsum bana süt tarhanası vermişti..yumuşak bir içimi var..nohutla yapmış..o çok kıvamlı oluyor.kıymalı yı söyle yapıyorsun anladığım kadarıyla..tarhana piştikten sonra kıymayı kavurup çorbaya katıyorsun demi.:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…