• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

122 sayfa mı:26::26::26::26: Ay anlamıyorum yani nedir bu hırs? Konuşun canım yaaa çocuğu eğitim hayatından soğutacak:53:
Benim kız da sevmiyor okumayı, daha doğrusu ödev yapmayı sevmiyor, üşeniyor, bugün yazılı yapacakmış, neyden yapacakmış kızım dedim, bilmiyorum diyor:52::52: Daha hiçbişeyin farkında değil. Bir de yine deneme sınavı olacaklarmış, sanırım stres oluyor, neden yine biz giriyoruz, olmayanlar girsin diyor, daha önce hepsi girmemiştiya. Bakalım bugün neler olacak, akşama öğreniriz artık.

canımm..yanlış yazmışım..122. sayfa..yani 1 sayfa canım..

canım annem tansiyon hastası gençliğinden beri..hapları çok..sabah öğlen akşam değişik ilaçlar..şekeri var ..birde bunun gibi çeşitli ilacçlar..mide ilacı.ağrı kesici..şeker hapı..aşırı ilaç içiyor..

hadi tansiyonu yüksek onu içmeli..kolestrol var bir de ..

şeker de içmeli..ama aradaki ağrı kesici mide hapı vs gereksiz ...ama ağrıyor diyor..

tansiyonu 30 yaşından beri var..yüksek tansiyon hastası..2 kez çok yükseldi..hastanede yattı..bilinç kaybı oldu..tanımadı kimseyi falan..

abimde de var..annem gibi..genetik...abim 41 yaşında..daha önce yazmıştım galiba..yüksek tansiyondan dolayı beyin kanaması geçirdi 2 yıl önce..sol tarafı felç oldu..ama toparladı şükür..daha iyi ama tam iyileşmedi..

122 sayfa mı:26::26::26::26: Ay anlamıyorum yani nedir bu hırs? Konuşun canım yaaa çocuğu eğitim hayatından soğutacak:53:
Benim kız da sevmiyor okumayı, daha doğrusu ödev yapmayı sevmiyor, üşeniyor, bugün yazılı yapacakmış, neyden yapacakmış kızım dedim, bilmiyorum diyor:52::52: Daha hiçbişeyin farkında değil. Bir de yine deneme sınavı olacaklarmış, sanırım stres oluyor, neden yine biz giriyoruz, olmayanlar girsin diyor, daha önce hepsi girmemiştiya. Bakalım bugün neler olacak, akşama öğreniriz artık.

canımcım son işlediği konudan yapıyor genellikle öğretmenler testleri..stres yapmasın..canım benim yaa..öperim kuzuyu..strese girmesin kuzular.

kızın çorba içmiş .hem de 2 kase..maşallah..

şimdi sıkıntısı çok fazla..haklısın..ama ben bu diş ameliyatı gerçekten gerekli miydi onu sormuştum..yani ameliyattan öncesindeki durumunu.. .diş yapısı mı bozuktu..ne vardı??onu sordum canımcım..

çabuk geçer sıkıntıları inşallah.

evet bulgar öğretmenin hiç ödev vermemesi de düşündürücü..çok ilgisiz hissi veriyor..çocuklar eve gidince bir iki satır birşeyler karalayacak ki okulda öğrendikleri pekişsin..böyle düşünüyorum..fazla ödev vermesin ama bari 1-2 fotokopi yollasın eve..sen hadi yaptırıyorsun da başka anneler yaptırmazsa diğer okullara göre çok geride kalmazlar mı..sınıfın başarısı düşmez mi..

günaydın hayırlı cumalar kızlar..
dün yine ödev yoktu matematik ve yazma çalışması yaptık.
biraz da okuma yaptık.

Maşallahın var ama ödev olmasa da sen gayet güzel herşeyi yaptırıyorsun canım :nazar::nazar::nazar::nazar:

Büyük kızın nasıl?

canım takıyor o zaman..ne kadar zordur kimbilir .dişleri çok mu bozuktu ki fadimeciğim ..bu kadar eziyete değer mi yani..
kıyamam...sadece süt mü içti dün akşam..başka bir şey yiyemedi mi?

dayım bugün anjiyo olacak..nerde ne var bakacak doktorlar..neden olmuş ne yapmak gerekiyor diye..

dayım bundan önce bir kriz daha geçirdi..uzun zaman yattı hastanede ..2 damarı tıkalıymış..açtılar..2 tane de stent takılmıştı..ama yine tekrarları ..araştırma hastanesinde yatıyor..sakarya da ..yanında annem refakatçi..kadın üstüyle başıyla gitmişti..odada yatak varmış allahtan orda yattı falan..ilaçlarını da yanına almış annem..annem 1 poşet ilaç içiyor 1 günde..unutursa olmaz zaten..bakalım haber bekliyoruz.

Canım geçmiş olsun Allahım kimseye dert vermesin zor gerçekten...

günaydın .hayırlı cuma'lar arkadaşım sana da.

bizim ödev yine çoktu bulgarcığım..öyle çoktu ki emir sonuna doğru azıcık ağladı yani..

babamız akşam 10 da geldi..o yüzden tv de film izledik..evde tek başına 4 .harici bellik midir nedir..eşim çocuk filmleri yüklemişti..emirin sevdiği tüm filmler..birini seçtik izledik..izlerken ödev yaptım..öyle olunca daha bir uzun geldi sıpama galiba..sandı ki 3 saat ders yaptım..öyle olunca sabır taşı çatladı tabi

ödevler söyleydi.

matematik 1 adet fotokopi önlü arkalı
türkçe fotokopi önlü arkalı 1 adet

fotokopilerdeki sorular oldukça sıktı..yani boşluksuz soru ..:14::14:

hayat bilgisi çalışma kitabından 2 sayfa yapıldı..onda da yazı yazılacak ..
mesela
-bir yerde yaşıyorsunuz güzelliklerini anlatın
-arkadaşınız okulunuza başka bir şehirden geldi.ona şehrinizle ilgili ne anlatırsınız
-yaşadığınız yerdeki doğal güzellikler

-çevrenizde beğendiğiniz yerler.

gibi fakat öğretmen öyle 1 cümleden hoşlanmıyor..uzun uzun yazacaklarmış..benim oğlan da kestirmeden yazar..kurulacak en kısa ccümleyi kurar..ama öyle istemiyor..benim oğlanın edebiyatçı yönü zayıf..matematik ver çözsün ama hikaye oku, hikayeyi kaleme dök dersen yapamaz..kestirmeden yazar..eli mi yoruluyor anlamadım..

sonra başka bir ödev.

ayasofya , boğaziçi köprüsü, anıtkabir, sultanAhmet camii vs gibi bir kaç yer adı vardı ..bu yerler hangi şehirlerdedir?

sonra birkaç sözcük yazdırmış..bunların anlamlarını sözlükten bulun.

yavşan

kent

burcu

çağ

kekik

....

bunlar gibi birkaç kelime..

farklı matematik soru bankasından 122 sayfa çözülecek.(hafıza dan toplama işlemi)

pazar günü toplantı yapılacakmış..ödevlerin çok olduğunu veliler birlik olup söyleyeceklermiş..bakıcım söyledi..onun oğlu da bizim sınıfta..tamam dedim..en azından fotokopileri azaltsın..fotokopi çoksa çalışma kitabından ödev vermesin yani..ağlattı oğluşumu...:27::27::27::27:

Türkçe ve matematikten ödevlerimiz aynıymış bizde de aynı konular vardı dün akşam

hatta nereleri gördünüz diye bir soru vardı benimki yanıma geldi salonda çalışıyordum geçen yaz gittiğimiz yeri bana soruyor

anneeeee hani ayvalıkta bir tepeyeeee çıkmıştık yaaaa

hani uçuyır gibbiiii görünüyordu resimlerimizzz

oranın adııı neydiiii.. diye soruyor

güldürdü akşam akşam biziii

canım annem tansiyon hastası gençliğinden beri..hapları çok..sabah öğlen akşam değişik ilaçlar..şekeri var ..birde bunun gibi çeşitli ilacçlar..mide ilacı.ağrı kesici..şeker hapı..aşırı ilaç içiyor..

şeker de içmeli..ama aradaki ağrı kesici mide hapı vs gereksiz ...ama ağrıyor diyor..

tansiyonu 30 yaşından beri var..yüksek tansiyon hastası..2 kez çok yükseldi..hastanede yattı..bilinç kaybı oldu..tanımadı kimseyi falan..

abimde de var..annem gibi..genetik...abim 41 yaşında..daha önce yazmıştım galiba..yüksek tansiyondan dolayı beyin kanaması geçirdi 2 yıl önce..sol tarafı felç oldu..ama toparladı şükür..daha iyi ama tam iyileşmedi..

çookkk çokkk geçmiş olsun canım Annene de dayına da ağabeyine deee

Allah öncelikle hepimize sağlık versin geri kalan herşey zamanla hallolur....

Maşallahın var ama ödev olmasa da sen gayet güzel herşeyi yaptırıyorsun canım :nazar::nazar::nazar::nazar:

Büyük kızın nasıl?

Türkçe ve matematikten ödevlerimiz aynıymış bizde de aynı konular vardı dün akşam

hatta nereleri gördünüz diye bir soru vardı benimki yanıma geldi salonda çalışıyordum geçen yaz gittiğimiz yeri bana soruyor

teşekkür ederim sağol canım.

canım ödevler aynıymış.

bizim oğlan kestirme yazdı yine..1 cümle..ve göstermedi ne yazdı..kapattı avucuyla..

ayvalık ta gittiğiniz yer seytan sofrası mı acep..eğer orasıysa harika bir yer..bütün adalar ayaklarının altındadır orada.

Son düzenleme:

anladım canım, zati 122 sayfa da olmazdı ama.
Canım yaaa, annene ve abine Allah şifa versin. Aynısı benim kaynanamda canım, ben evlendim evleneli 1 poşet ilacı onun da vardır, kalp-şeker-guatr-bel hastalığı-safra kesesi hepsi var canım, ben bildim bileli tatlı yemez mesela, çok çok dikkat eder, hatta eşimde de çıktı 3-4 yıl evvel şeker, abisinde de var, genetik olunca, oluyor işte, Allah yardımcıları olsun.

canımcım son işlediği konudan yapıyor genellikle öğretmenler testleri..stres yapmasın..canım benim yaa..öperim kuzuyu..strese girmesin kuzular.

şimdi sıkıntısı çok fazla..haklısın..ama ben bu diş ameliyatı gerçekten gerekli miydi onu sormuştum..yani ameliyattan öncesindeki durumunu.. .diş yapısı mı bozuktu..ne vardı??onu sordum canımcım..

evet bulgar öğretmenin hiç ödev vermemesi de düşündürücü..çok ilgisiz hissi veriyor..çocuklar eve gidince bir iki satır birşeyler karalayacak ki okulda öğrendikleri pekişsin..böyle düşünüyorum..fazla ödev vermesin ama bari 1-2 fotokopi yollasın eve..sen hadi yaptırıyorsun da başka anneler yaptırmazsa diğer okullara göre çok geride kalmazlar mı..sınıfın başarısı düşmez mi..

Sağol canım, bakalım bugün akşam göreceğiz, hayat bilgisi en son organları işlemişlerdi, onu bir tekrar ettirdim, matematik zaten hergün işliyoruz.
evet canım, ameliyatı zaten tel takmaları için yapmaları gereken bir ameliyatmış, ayrıcana ameliyattan sonra durumu iyiydi, çarşambaya kadar, yemesi düzelmişti ki, çarşamba günü taktıkları plaklar-aletler zorladı kızımı. 21 marta kadar da onlar duracak, bakalım Allah yardımcısı olsun.

günaydın .hayırlı cuma'lar arkadaşım sana da.

bizim ödev yine çoktu bulgarcığım..öyle çoktu ki emir sonuna doğru azıcık ağladı yani..

babamız akşam 10 da geldi..o yüzden tv de film izledik..evde tek başına 4 .harici bellik midir nedir..eşim çocuk filmleri yüklemişti..emirin sevdiği tüm filmler..birini seçtik izledik..izlerken ödev yaptım..öyle olunca daha bir uzun geldi sıpama galiba..sandı ki 3 saat ders yaptım..öyle olunca sabır taşı çatladı tabi

ödevler söyleydi.

matematik 1 adet fotokopi önlü arkalı
türkçe fotokopi önlü arkalı 1 adet

fotokopilerdeki sorular oldukça sıktı..yani boşluksuz soru ..:14::14:

hayat bilgisi çalışma kitabından 2 sayfa yapıldı..onda da yazı yazılacak ..
mesela
-bir yerde yaşıyorsunuz güzelliklerini anlatın
-arkadaşınız okulunuza başka bir şehirden geldi.ona şehrinizle ilgili ne anlatırsınız
-yaşadığınız yerdeki doğal güzellikler

-çevrenizde beğendiğiniz yerler.

gibi fakat öğretmen öyle 1 cümleden hoşlanmıyor..uzun uzun yazacaklarmış..benim oğlan da kestirmeden yazar..kurulacak en kısa ccümleyi kurar..ama öyle istemiyor..benim oğlanın edebiyatçı yönü zayıf..matematik ver çözsün ama hikaye oku, hikayeyi kaleme dök dersen yapamaz..kestirmeden yazar..eli mi yoruluyor anlamadım..

sonra başka bir ödev.

ayasofya , boğaziçi köprüsü, anıtkabir, sultanAhmet camii vs gibi bir kaç yer adı vardı ..bu yerler hangi şehirlerdedir?

sonra birkaç sözcük yazdırmış..bunların anlamlarını sözlükten bulun.

yavşan

kent

burcu

çağ

kekik

....

bunlar gibi birkaç kelime..

farklı matematik soru bankasından 122 sayfa çözülecek.(hafıza dan toplama işlemi)

pazar günü toplantı yapılacakmış..ödevlerin çok olduğunu veliler birlik olup söyleyeceklermiş..bakıcım söyledi..onun oğlu da bizim sınıfta..tamam dedim..en azından fotokopileri azaltsın..fotokopi çoksa çalışma kitabından ödev vermesin yani..ağlattı oğluşumu...:27::27::27::27:

ne kadar da çok ödevleriniz ama ya..çocuklar bıktı artık..
toplantıda söylesinler tabi yazık ama..
canım benim boncuk boncuk akmıştır gözyaşları..

ilgisiz değil aslında ama bakalım ilerleyen günlerde ne yapacak.
dayına da tekrar Allah'tan acil şifalar diliyorum..

Büyük kızın nasıl?

çalıştırmasam hemen unutacak..hem alışmasın ödev yokken boş olmaya..
kızım da iyi çok şükür derslerini çalışıyor.

evet canım, 21 marta kadar böyle olacak, yeni yavaş yavaş bişeyler yemeye başladı canım şükür, sabah açma ve menemen yedi mesela, çok şükür idare edicez artık.:16:

of.afiyet olsun.memenen yazdan mı yaptın canım..yesin kızçen..

hafta sonu annem geldi şükür..dayım hastaneden çıktı.dün çıktı..rapor yazmış doktoru yatıyor evde.
ödevler çoktu yine.hangisini saysam:26::26::26::26:

cumartesi çocukları aldım akşama kadar gezdirdim dışarıda.
dün de eşim izinliydi.ediz i uyuttum .anneanneyle bıraktım.
eşim ben ve emir eyvah eyvah 3 e gittik.
sonra annem ve ediz i aldık evden dışarıya yemeğe gitti.
yorulduk hafta sonu
siz neler yaptınız

hafta sonu annem geldi şükür..dayım hastaneden çıktı.dün çıktı..rapor yazmış doktoru yatıyor evde.

yorulduk hafta sonu
siz neler yaptınız

gözün aydın canım..geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlar kendini..
ödev çokmuş yine.sizin veli toplantısı bu haftamıydı.
hafta sonu iyi geçmiş ne güzel gezmişsiniz..

Günaydın hepinize,iyi haftalar geçen hafta yoğundum gelemedim.Geçmişede bakamadım.Bu kapadokyo ödevi müfredatta var sanırsam bizede geldi hatta değerlendirmede kapadokya hakkında öğrendiklerinizden sorucam demiş.haftasonu çok yoğundum cumartesi basketten sonra oğlana hızlandırılmış ders yaptırdım çünkü ablama gidicektim kuzen buluşmamız vardı ve akşam orda kaldık hepimiz,oğlumda babasıyla başbaşa geçirdi geceyi okunması gereken kitabı vardı onu okumuş artık bi oturuşta 64 sayfa okuyoruz ertesi günde beni aldılar öğlenden sonrada bi arkadaşımın sünnet mevlüdü vardı oraya gittik derken bu haftasonundan hiçbişey anlamadım,eğlenmesine çok eğlendim ama evde yemek yapamadım bu haftasonu,artık bakacaz başımızın çaresine allahtan oğlan anneannede doyuruyor karnını biz ne olsa yeriz artık...

yorulduk hafta sonu
siz neler yaptınız

Geçmiş olsun cnm,Allah dayına şifa versin tez zamanda.Seninde haftasonun yoğunmuş ama güzel geçmiş helede insanın annesi yanında olunca daha ne olsun dimi:))

evet canım, 21 marta kadar böyle olacak, yeni yavaş yavaş bişeyler yemeye başladı canım şükür, sabah açma ve menemen yedi mesela, çok şükür idare edicez artık.:16:

Yinede biraz biraz başlamış yemeye canım yumuşak gıdalardan gidiceksiniz artık,sağlığı yerine gelsinde toparlar o kendini yavrum ya tam okul zamanı böyle şeyler çıkınca zorluyor çocukları ama sağlık işte birşey dinlemiyor çok geçmiş olsun tekrar:)

Günaydın hepinize,iyi haftalar geçen hafta yoğundum gelemedim.Geçmişede bakamadım.Bu kapadokyo ödevi müfredatta var sanırsam bizede geldi hatta değerlendirmede kapadokya hakkında öğrendiklerinizden sorucam demiş.haftasonu çok yoğundum cumartesi basketten sonra oğlana hızlandırılmış ders yaptırdım çünkü ablama gidicektim kuzen buluşmamız vardı ve akşam orda kaldık hepimiz,oğlumda babasıyla başbaşa geçirdi geceyi okunması gereken kitabı vardı onu okumuş artık bi oturuşta 64 sayfa okuyoruz ertesi günde beni aldılar öğlenden sonrada bi arkadaşımın sünnet mevlüdü vardı oraya gittik derken bu haftasonundan hiçbişey anlamadım,eğlenmesine çok eğlendim ama evde yemek yapamadım bu haftasonu,artık bakacaz başımızın çaresine allahtan oğlan anneannede doyuruyor karnını biz ne olsa yeriz artık...

günaydınnn..maşallah 64 sayfa okuyor..sizinde hafta sonunuz güzel geçmiş..
her zaman bir olmuyor bişiler yapar yersiniz artık..

gözün aydın canım..geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlar kendini..
ödev çokmuş yine.sizin veli toplantısı bu haftamıydı.
hafta sonu iyi geçmiş ne güzel gezmişsiniz..
canım veli toplantısı pazar günü diye duymuştum bakıcımdan..ama öğretmenden kağıt gelmedi..sadece rehber öğretmenden bir kağıt geldi.rehber öğretmen bizim giden öğretmenimiz..çocuğunun dikkatini güçlendirmek isteyen veliler pazatesi saat 11:30 da benimle kitap ücreti konusunda iletişime geçsin "diye.
annem çocuklarla bugün saat 11.30 da okulda olacak.
bakalım..eski öğretmenimizi annem de çok seviyordu.görüşsünler bakalım.nedir bu dikkat güçlendirme.

cuma günü yine bizim eski öğretmenle istiklal marşı öncesi bahçede karşılaştık..benim gibi 4- 5 veli..ben dedim "öğretmenimiz çok ödev veriyor"
hilal hoça " benden de çok mu veriyor ?" diye şaşkınlık geçirdi..

Başka velilerde beni destekledi..çocuklar bunaldı diye.

ama toplantı yoktu..bakalım bekliyoruz

face de gördüm..oh sefanız olsun..

oğluşuna maşallah 64 sayfa çok iyi..
tebrik ederim oğluşuuuu..

ben sabah tarhanalı mercimek çorbası yaptım.
tavuk haşladım..
dün yemekte sipariş fazla vermişiz..pide lahmacun vs paket yaptırdık..onlar da var..artık annem rahat rahat baksın bugün çocukları.

Geçmiş olsun cnm,Allah dayına şifa versin tez zamanda.Seninde haftasonun yoğunmuş ama güzel geçmiş helede insanın annesi yanında olunca daha ne olsun dimi:))

amin canım...

evett...senin annen nasıl oldu.son durum nedir.

Back
X