İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

geçmiş olsun.. eve gitmesi daha iyi.
bizde öğretmen gelmediği zaman başka bir öğretmen giriyor derse.

evet öyle olsa eve yollamazdım..ama 9 tane 2. sınıf var..bunları 2 şer 2 şer başka 2. sınıflara dağıtacaklardı..böyle daha iyi..nasılsa öğretmen hasta olunca işlemediği konuları işleyecek gelince...sağlık olsun...

işler çok yoğun..giremiyorum artıkın...pofffff

günaydın kızlarrr,
dün bizim yardımcı kitaplardan ödevler vardı, matematikte problemler vardı, onları yaptık beraber. Bir de dün öğretmeni aradım kızlarr, bizim öğretmen okulistikten bedava üyelik kazandık dedi, her öğrenciye ayrı şifre göndermişler, ağustos sonuna kadar ücretsiz kullanabilecekmişiz, sevindim yani, normalde 59 TL ymiş yıllığı, iyi oldu, bakalım kullanalım da, faydasını görürsek anlatırım size de.
Haribucum annen nasıl oldu?

Günaydın kızlar,annemi dün ablamla abim hastaneye götürdüler kan tahlili yapılmış iltihaplı romatızma araştırılmış ama kanda bişey çıkmamış enfeksiyon falan yok buz koy demiş dr.ilaç vermiş ama annemin karaciğer rahatsızlığı var o yüzden kullanamıcak ilaçları.Bende kalp e yoruyoru çünkü annemde iki damar tıkalı stend takılacak yakınlarda ondan olabilir diye düşündüm dr bişey dememiş ama.Akşam uğradım iş çıkışı bayağı şiş ve morarmıştı ayağı onunda canı sıkılmış tabi nedenini bulamıyorlar diye.İki tane iğne karıştırıp yapmışlar ağrı kesici olarak ama hiç etki etmedi diyor.Bakalım bir iki gün geçsinde ne olacak,akşam uyuyabilmiş.

okulistiği kullananlar memnun,bak bakalım sen bize tavsiye edecekmisin.Çok iyi olmuş üyelik işi sevindim.onların test sınavlarıda oluyo galiba.Çocuklar alışmış oluyo testlere.

Geçmiş olsun canım ya, Allah şifa versin tez zamanda, tabii canı sıkılmaz mı insanın, sebebi bilinmedi mi zaten en çok o can sıkar. Peki kalp doktorunu arayıp sorsanız canım?
okulistiği kullananlar memnun,bak bakalım sen bize tavsiye edecekmisin.Çok iyi olmuş üyelik işi sevindim.onların test sınavlarıda oluyo galiba.Çocuklar alışmış oluyo testlere.
Evet iyi oldu, benimki de pek bi hevesli, akşam diyo anne orda oyunlarda oluyormuş, izin verir misin diyor, ben de derslerini yaparsan haftada 1 gün izin veririm dedim, bugün şifreyi verecek bakalım.

geçmiş olsun canım.Allah'tan acil şifalar diliyorum.

geçmiş olsun canım.Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Günaydın, günaydın, günaydınnnn

İş yükü ters tepki verdi bünyemde polyanna gibi dolaşıyorum etrafta

İyisinizdir hepiniz inşallah...

Tüm mesajları okudum ancak ne hikmetse alıntılayamadım çok yavaş net bu sabah ondan olabilir.

Haribu'cuğum annen için çoook geçmiş olsun canım umarım bir şey yoktur ve bir an evvel teşhis edilir ki yazık kadıncağız da sizlerde üzmeyin kendinizi. Allah annelerimi başımızdan eksik etmesin acılarını yaşatmasın...

Ftemiz arkadaşım, okulistik aboneliğiniz ne güzel olmuş bende bu aralar aklımdan geçiriyordum ama sanırım 3. sınıfta alıcam. Geçen yıl biz morpanınkini kullanmıştık gerçi çok bakamadık zamansızlıktan ama çok faydalı bire bir konu anlatımları filan da varmış. Deneyimlerinizi paylaş bizlerle olur mu? İşte bizim öğretmen bu sistemdeki sınava hazırlıyor okuldaki bası çocukları anlatmıştım ya ders işlemesi gereken zamanda sınava hazırlıyormuş bir grup çocukları diye...
Eşimle tartışmamızı sormuşsun önemli mi diye. Bilmem ki her zaman ki şeyler işte...

Dün akşam ödev olarak öğretmen Horoz ile tilki metnini vermiş deftere yazılması için akşam gittiğimde babası yazdırmıştı. Konuyla ilgili çalışma kitabından 3 sayfa etkinlik vardı yapılacak ödev olarak vermiş öğretmen onları da tamamladık.

Dün nihayet hikaye kitabı ve haritasını vermiş öğretmene yeni kitapla geldi dün akşam 10 sayfa kadar okudu. Öğretmen hikaye haritası kağıdı üzerine not yazmış "özetleri daha uzun yazar mısın" diye. Zaten özet kısmı bir a4 sayfasının 1/3 ü kadar ama demiş ki öğretmen sayfanın arkasına da yaz hikayenin resmini başka bir kağıda çizip zımbala. İş çıktı yani başımıza yine. Ama en azından uzun zaman sonra ilk defa öğretmenden bir tepki aldık ya o bile bir şey yani

Birazda çarpım tablosu tekrarı yaptık laf arasında...

Böyle geçti akşamımız kızlar...

Günaydın cnm,Amin sağolasın üzüntülerini göstermesin Allahım,başımızdan eksik etmesin ne annemizi nede babamızı.

resim çiz zımbala falan çok angarya işler ya,çok sıkılıyorum o işlerden.Bizim oğlanda her hafta perşembe günleri sınıfça bir merkeze gidiyolar okula yakın orda ders çalıştıran ablalar varmış proje ödevi vermişler kendinizi anlatan şiir veya yazı olabilir diye.off bide onunla uğraştık benimki şiir yazıcam demiş oturduk kafiyeli şiir çıkardık birde 3 kıtalık ama öyle fiziki özellikler olmıcakmış efendim.Güzel bişey uydurdum pek bir beğenmiş öğretmen aferin almış kartona yapıştırdık kağıda yazdığımız şiiri süsledik alladık pulladık ama bana hep ekstra iş önce nevrim dönüyo bi sonra nasıl en güzelini yaparız diyede uğraşıyorum ya kendi kendime hayret ediyorum

Tamam canım paylaşırım tabii ki.
Evet yaa, işin gücün yoksa uğraş işte, ne yapcan canım. Çocuklar üşeniyo uzun uzun yazmaya ya.

Ders saatinde okul dışında ders yapmak çok zevkli oluyordur. Ne güzel bir uygulamaymış...

Geçenlerde Türkçe etkinlik kitabında vardı şiir konusu sağlıklı beslenmeyle ilgili 1 kıta yazdık bizde ama zorla yani :)))

Dün internetten okuma geliştirmeyle ilgili bir slayt buldum akşam oğluşla biraz ona baktık çok yavaş okuyor bizimki. Örneğin hece "kar" bizimki kaaaaaaar diye uzatarak okuyor. Onca okuma yapıyoruz tamam bir miktar iyileşme var ama hala böyle yani.

Dün bu slaytı açtım toplam 100 hece var ve caillou lu zemin üzerinde hızlı akan hece slaytları var. İlkinde 10 hece filan okudu sonra 20 oldu. Ama sonra sıkıldım ben dedi ama yok öyle bu akşam devam edicez

merhaba kızlar..
haribu cum annen iyi olur inşallah .bizi haberdar et canım..merak ettim ..neden bu kadar ağrısı oluyor yazık.

dün emir okula gitmemişti..
ödev de yoktu tabi..
biz de akşam evde test yaprağı kopardık..onlardan çözdük..o kadar..

akşam öğretmeni aradım geçmiş olsun diye..grip falan olmamış ama halsiz kalmış..sabah kötüydüm ,,kalkamadım dedi..öğlene geçer okula giderim dedim diyor..fakat kalkmış ve düşmüş.hastaneye götürmüşler..serum takmışlar..istirahat vermiş doktoru.
öğretmenimiz 40 ya da 45 kilo ancak..3 çocuğu var..küçük yazmıştım..bir de çok hırpalıyor kendini ..test yapıyor o gün okuyup dağıtıyor..üstelik tek tek öğrencilerin yanlışlarını gösteriyor..doğrusunu öğretiyor vs..çok yoruluyor

Canım çok sağol,bugün daha iyiymiş ayağı biraz inmiş şişlik yarın teyze oğlu kalp dr una götürecek bakalım o ne diyecek.Zaten 2 damar tıkalıyıdı stend takılacaktı belki işlemi hızlandırıp hemen yapar.Yarın belli olacak...

öğretmeninizi takdir ettim bravo,hakkı ödenmez öğretmenlerden.Bu kadar kendini hırpalayınca yorgun ve halsiz düşmeside gayet doğal.tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah.

güzel bir uygulamaymış ama zelişcim senin anlattığın eğitim merkezi daha faydalı geldi bana aslında zaman kaybetmeden oraya yazdırsanız bir an önce ilerletir okumayı diye düşünüyorum.Her şeyin teknik bir yolu var ve eğitimcilerde bunu çok iyi biliyor,e bizlerde çalıştığımız için akşamdan akşama bizim verdiklerimiz yeterli olmayabiliyor...bende matematikte anladım bunu keşke okul kursuna gönderseydim dedim baktım çocuk verilmeyeni bulmada çok zorlandı 2 akşamdır geç saatlere kadar çalıştıkta anca kavradı.

Bizim öğretmende dün okuma yarışı yapmış eşleştirmiş çocukları rakipleri varmış yani.Benimkide inşallah bana rumeysa çıkmaz diyomuş o sırada öğretmen mertte rumeysayla okucak demiş rumeysada bu arada okula başlamadan sökmüş okuma yazmayı, tam bizimkine gelmiş tenefüs çalmış yarın devam ederiz demiş öğretmeni.Sabahta ablamla oturmuşlar okumuşlar.Sınıfta bi çocuk rekor yapmış dakikada 130 kelime okumuş,öğretmende anneleriniz zaman tutsun demiş öyle okuyun ama akşam fırsat olmadıki hiç neyseki sabah teyzesiyle okumuş teyze zaman tutmuş sevindirik olmuş beni aradı bakalım akşama alırız haberini.

ah canım ya..tam rümeysa dan kaçayım derken nasibine düşmüş...neyse belli mi olur rümeysa yı ters düz eder oğluşun inşallah..daha hızlı okur belki ..

bizim oğlanın okuması hızlı..heceleme olayını çoktan kaldırdı öğretmen..2 sınıfa başladıklarından beri heceleme yok..öğretmenimiz öyle istedi..bu böyle biline !!

e çocuklarda ortmenleri ne derse onu yapıyor zati..bayılıyorlar ona..benim kızdığım noktaları var..ceplerine yumurta koydurması hiç hoşuma gitmemişti mesela..poşetletip koydurmuştu ama ...çocuklar bayıla bayıla yumurta koydu ceplere....

Bakalım sabah dakikada 140 kelime okumuş havalara uçuyodu rekor kıranın üstüne çıktım diye,akşam alırız haberini.Rumeysa hızlı okuyomuş ama anlaşılmıyo okudukları anne diyor.Önemli olan akıcı olduğu kadar anlaşılır olması dedim bende.birde benimki noktalamalara dikkat etmeden okuyor mesela cümle bitiyor nokta var hızlıca devam ediyo yada virgülde.Okurken o hissi vereceksin diyorum tamam hızlı okuyoda dümdüz gidiyo yani..

Bu gün kk da bir yavaşlık var anlayamadım yazdığımız yorumlar çok geç düşüyo,internette sorun yok halbuki sadece burda oluyo farkettinizmi sizde?

Zelişte alıntı yapamadım diyodu genel bir sorun herhalde..

canım hızlı okuyabilmek için noktalamaları görmezden geliyordur..hadi bakalım bu akşam belli olur..rümeysa çok üzülecek ...heheheh

Evet yine alıntılayamadım nedense, çok yavaş beğen butonuna basıyorum 30 saniye kadar basılı kalıyor garip bir durum

haribu; Canım çok haklısın merkez konusunda zaten yazdıracağız muhtemelen ama biraz beklememiz gerekiyor...
Annen yarın doktora gidecekmiş umarım hiçbir şey olmadan gidip döner. Sizde kendinizi üzüp ona belli etmeyin bence. Zaten üzülüyordur oda.
Bir şey sorucam canım siz Adapark'a gidiyor musunuz gezmeye filan? Oranın içinde bir kafe var adı Tuna Kafe orası fırsat sitesine eklenmiş yorumlarda güzel alsam mı diye düşündüm ama bilemedim

adilemir; Canım yaa hala yumurta olayına takılmışsın ama sizin öğretmen çok azimli, vefakar, çook geçmiş olsun bu arada tez zamanda iyileşir inşallah. O kadar da olsun değil mi. Her güzelin bir huyu vardır derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…