kızlar oğlum 8. sınıftan birisiyle çarpışmış..köşeyi ikiside aynı anda ve süratli dönmek istemiş..karşılıklı geliyorlarmış.bizim oğlan diğer oğlanın göbeğine geliyormuş düşünün yani..çok feci çarpmış..sırt üstü düşmüş birim oğluş..kafasını vurmuş..oğlan korkmuş fena çarpınca..üstüne basarak geçmiş bizim oğlanın..konunu ezmiş...kaçmış..
bizim sınıftan bir çocuğun annesi kaldırmış..sınıfa götürmüş..daha ilk derse girerken oluyor bunlar..sonra aradı öğretmeni beni..
çok sükür iyi...yüzünde sıyrık var .kızarıklık var.ayakkabısı gelmiş sanırım yüzüne..
durgundu çok ..akşam öyle..doktor kolunu ve başını muayene etmiş..ayrılmayın hastaneden 5 e kadar demiş..çok şükür bir problem olmadı eve geldik..
haribucum..kayınpederim kanser olmuştu hatırlarsınız belki.midesi alınmıştı..tedavi devam ediyor..kemoterapi ve radyoterapi alıyor..yayılma yok göründüğü için tedbir amaçlı şubatın başına kadar bu tedaviyi alacak..şubat ayını bekliyoruz ..inşallah iyi olacak ..
her akşam konuşuyoruz..geçen eşim şubatta bekliyoruz dedi..kayınpeder inşallah diyor..büyük konuşmayayım diyor..(
kızlar oğlum 8. sınıftan birisiyle çarpışmış..köşeyi ikiside aynı anda ve süratli dönmek istemiş..karşılıklı geliyorlarmış.bizim oğlan diğer oğlanın göbeğine geliyormuş düşünün yani..çok feci çarpmış..sırt üstü düşmüş birim oğluş..kafasını vurmuş..oğlan korkmuş fena çarpınca..üstüne basarak geçmiş bizim oğlanın..konunu ezmiş...kaçmış..
bizim sınıftan bir çocuğun annesi kaldırmış..sınıfa götürmüş..daha ilk derse girerken oluyor bunlar..sonra aradı öğretmeni beni..
çok sükür iyi...yüzünde sıyrık var .kızarıklık var.ayakkabısı gelmiş sanırım yüzüne..
durgundu çok ..akşam öyle..doktor kolunu ve başını muayene etmiş..ayrılmayın hastaneden 5 e kadar demiş..çok şükür bir problem olmadı eve geldik..
haribucum..kayınpederim kanser olmuştu hatırlarsınız belki.midesi alınmıştı..tedavi devam ediyor..kemoterapi ve radyoterapi alıyor..yayılma yok göründüğü için tedbir amaçlı şubatın başına kadar bu tedaviyi alacak..şubat ayını bekliyoruz ..inşallah iyi olacak ..
her akşam konuşuyoruz..geçen eşim şubatta bekliyoruz dedi..kayınpeder inşallah diyor..büyük konuşmayayım diyor..(
Günaydın kızlar nasılsınız?
Dünkü yazışmalarınızı okudum ama alıntı yapamadım nedense...
Dilek'ciğim öncelikle oğluşun için geçmiş olsun umarım bir şey yoktur haberdar et bizi olur mu?
Bakıcına gelince geçen gün konuştuğumuzda da aynı şeyi düşünmüştüm acaba bu kadın çalışmak istemiyor olabilir mi? yoksa ne bileyim hepimiz çalışıyoruz ve yerine göre nelere katlanmıyoruz ki, belki de dediğin gibi senin çok ilgilendiğin için yapıyor da olabilir. İnşallah gelir kayınvalidenlerde bir an evvel sende rahatlarsın... Geçicide olsa. Belki o zaman başka çözümler ararsın...
Kek diyalogları yapılmış onları da okudumEvde kek kokusunu bende çoook severim ancak, yapınca yemeden olmuyor işte :)))))))
Ama kısmen tolere edebilecek bir yöntemim var bunun için en azından yağsız yapıyorum keki kar kardır mantığı ile :)))))
aslında ben de çalışmak istemediğini düşünüyorum..ama dile getirmek istemiyorum..bazen diyorum başka bakıcı baksam ..nerden bulurum..nerden bakarım..zaten bunu da biz bulmamıştık..kendisi gelip çalışmak istediğini söylemişti..kimseleri tanımıyoruz ki bakıcı bulmak kolay olsun..
benim de kızdığım yönleri oluyor..yani kadın iyi hoş..ama işte..
mesela geçen kapıda bekliyorum..o gelince ben ayakkabılarımı giyip hemen aşağıya iniyorum..
o arada mutlaka nasılsın iyi misin.çocuklar nasıl muhabbeti oluyor...
ama çocuklarının hep hasta olduğunu söylüyor..aha da bu sabah yine küçük oğlan hiç bir şey yemiyor..zayıffladıııııı..diyor..bir kere bile şikayet etmediği yok..bir kez bile söylemek adettendir iyi diyelim iyi olsun bile dediği yok..
neyse bir kaç gün önce ben yine çıkıyordum..hal hatır sorduk vs..o ara ediz uyandı geldi..sadiye teyzee diye ona sarıldı..küçükle arası iyi..bizim sadiye teyze bana döndü ne dese beğenirsiniz.""annesi emir ağzını kapatmıyor..ağzımız kapalı olması lazım demi..ağzını kapat ediz"
ayyyy..ben nasıl kötü oldum anlatamam..çok gücüme gitti..ediz daha küçük bu durumdan pek bir şey anlamadı..yani o zaten sadiye teyze diye sevinmekle meşgüldü.
oğlanlarda geniz eti var benim..büyük oğlanın geniz etini 5 yaşında aldırmıştık..ediz"de de var..ağzını kapatamıyor ..çünkü burnundan nefes alamıyor..koşturdum çıktım.zaten o gün geç kalmıştım..eşime söyleyemedim..böyle durumları kendim sindiremeden başkasına zaten anlatamıyorum..
offffffffff...akşam dönüşte söyledim eşime..sustu kaldı adam..neyse..durum bundan bundan ibaret..çok bir gelecek göremiyorum bakıcımızda..çalışmak istiyor..çalışmaya ihtiyacı var..
evde 6 çocuk biliyorsunuz.
eş malülen emekli,,fırında çalışıyor..ama kolları ağrıyormuş..zaten bu yüzden malülen emekli olmuş..yani 6 çocuk..24 yaşındaki kalp hastası geçenlerde hastanede yattı..çalışamaz durumda..kış mevsimi iyi gelmiyor çocuklarına..
bu çocuklara bakılması gerekiyor...
bizim bakıcımız kendisine kalsa çoktaaan işini bırakırdı..ama eşi kızıyor sanırım..böyle işi buldun niye bırakmak istiyorsun diye..sonuçta çok rahat..ev kalöriferli..yemeklerini yapıp bırakıyorum..çocukların biri okula diğeri uykuya gittiği zaman 2-3 saat serbest..namazını kılabiliyor..karışanı yok..başında patron yok..ama işte hayatında hiç çalışmamış..çocuklarından ayrılmamış..gönülsüz geliyor bu yüzden..ben öyle hissediyorum..
zamana bıraktım mecburen..sizce doğru mu yaptığım.
Canım benim ya, o çocuğa da ne demeli bilemedim, nasıl bir nesil yetişiyor artık düşünün, neyse bakalım çoook geçmiş olsun. Kayınpederine de Allah şifa versin.kızlar oğlum 8. sınıftan birisiyle çarpışmış..köşeyi ikiside aynı anda ve süratli dönmek istemiş..karşılıklı geliyorlarmış.bizim oğlan diğer oğlanın göbeğine geliyormuş düşünün yani..çok feci çarpmış..sırt üstü düşmüş birim oğluş..kafasını vurmuş..oğlan korkmuş fena çarpınca..üstüne basarak geçmiş bizim oğlanın..konunu ezmiş...kaçmış..
Oh maşallah sen de baya bir iş halletin dün, kursu niye iptal ettirdin ki, gidemediğin için mi?Dün yoğun geçti bizim için de.
Sabah doktora gittik,
Sonra okula gittik,
Sonra benim kursuma gittik
Sonra ananeyi ziyaret ettik oğluşla akşam,
Dönüşte arkadaşıma gittim bir kahve içimlik.
Oğluş bu aydan sonra yemekhanede yemek yemeyecek zaten uzun zamandır söyleyip duruyordu istemiyorum diye dün yemekhanede ki kızlarda aynı şeyi söyledi yemiyormuş yemekhanede ısrar ettiklerinde yüzü düşüyormuş mutsuz oluyormuş
Öğretmenle görüşmedim eşimi gönderdim oğlanı sınıfa bıraksın diye o görmüş öğretmeni sadece selamlaştık dedi...
Müdür yardımcısını gördüm tesadüfen çağırdı biraz konuştuk oldukça iyi geldi bu kısa sohbetimiz. Sağolsun...
KPSS kursumu iptal ettirdim. Baya bir ödeme yaparak...
Doktora okulla ilgili olan biteni anlattık, sınıf değişikliğinde rapor taleplerinden bahsettik filan. Neticede oğluşa okuma desteği aldırmaya karar verdik. Bu kapsamda da rapor çıkarmaya da çalışacağız ama kullanır mıyız ona daha sonra karar vereceğiz.
Dün okulda çarpma işlmelerine geçmişler pek anlamamış bizimki evde anlattım çabuk kaptı çarpım tablosuuda çalıştığımız için kolay geldi. Sanki erken gibi geldi bana. Daha çıkarmalar oturmadı ki sizinkilerde geçtimi çarpma işlemlerine..
Canım yaaa ne diyeceğimi bilmiyorum ama bence çaktırmadan başka bakıcı bak, böyle olmaz. Sanırım cahil bir kadın, çocuğun rahatsızlığını bilmiyor mu da öyle konuşuyor, tuhaf geldi bana, şöyle okumuş, görmüş bir kadın bulabilsen keşke.:26::26:aslında ben de çalışmak istemediğini düşünüyorum..ama dile getirmek istemiyorum..bazen diyorum başka bakıcı baksam ..nerden bulurum..nerden bakarım..zaten bunu da biz bulmamıştık..kendisi gelip çalışmak istediğini söylemişti..kimseleri tanımıyoruz ki bakıcı bulmak kolay olsun..
mesela geçen kapıda bekliyorum..o gelince ben ayakkabılarımı giyip hemen aşağıya iniyorum..
ama çocuklarının hep hasta olduğunu söylüyor..aha da bu sabah yine küçük oğlan hiç bir şey yemiyor..zayıffladıııııı..diyor..bir kere bile şikayet etmediği yok..bir kez bile söylemek adettendir iyi diyelim iyi olsun bile dediği yok..
neyse bir kaç gün önce ben yine çıkıyordum..hal hatır sorduk vs..o ara ediz uyandı geldi..sadiye teyzee diye ona sarıldı..küçükle arası iyi..bizim sadiye teyze bana döndü ne dese beğenirsiniz.""annesi ediz ağzını kapatmıyor..ağzımız kapalı olması lazım demi..ağzını kapat ediz"
ayyyy..ben nasıl kötü oldum anlatamam..çok gücüme gitti..ediz daha küçük bu durumdan pek bir şey anlamadı..yani o zaten sadiye teyze diye sevinmekle meşgüldü.
oğlanlarda geniz eti var benim..büyük oğlanın geniz etini 5 yaşında aldırmıştık..ediz"de de var..ağzını kapatamıyor ..çünkü burnundan nefes alamıyor..koşturdum çıktım.zaten o gün geç kalmıştım..eşime söyleyemedim..böyle durumları kendim sindiremeden başkasına zaten anlatamıyorum..
offffffffff...akşam dönüşte söyledim eşime..sustu kaldı adam..neyse..durum bundan bundan ibaret..çok bir gelecek göremiyorum bakıcımızda..çalışmak istiyor..çalışmaya ihtiyacı var..
eş malülen emekli,,fırında çalışıyor..ama kolları ağrıyormuş..zaten bu yüzden malülen emekli olmuş..yani 6 çocuk..24 yaşındaki kalp hastası geçenlerde hastanede yattı..çalışamaz durumda..kış mevsimi iyi gelmiyor çocuklarına..
bizim bakıcımız kendisine kalsa çoktaaan işini bırakırdı..ama eşi kızıyor sanırım..böyle işi buldun niye bırakmak istiyorsun diye..sonuçta çok rahat..ev kalöriferli..yemeklerini yapıp bırakıyorum..çocukların biri okula diğeri uykuya gittiği zaman 2-3 saat serbest..namazını kılabiliyor..karışanı yok..başında patron yok..ama işte hayatında hiç çalışmamış..çocuklarından ayrılmamış..gönülsüz geliyor bu yüzden..ben öyle hissediyorum..
Canım benim ya, o çocuğa da ne demeli bilemedim, nasıl bir nesil yetişiyor artık düşünün, neyse bakalım çoook geçmiş olsun. Kayınpederine de Allah şifa versin.
Oh maşallah sen de baya bir iş halletin dün, kursu niye iptal ettirdin ki, gidemediğin için mi?
Biz hala ölçmelerdeyiz canım.
Canım yaaa ne diyeceğimi bilmiyorum ama bence çaktırmadan başka bakıcı bak, böyle olmaz. Sanırım cahil bir kadın, çocuğun rahatsızlığını bilmiyor mu da öyle konuşuyor, tuhaf geldi bana, şöyle okumuş, görmüş bir kadın bulabilsen keşke.:26::26:
hayırlısı olsun diyelim canım.Aslında yanlış bir kararmış kursa başlamak, yaşayarak görmüş oldum. İnsan her zaman doğru karar alamıyor yanılmalar oluyor...
Bir kaç boyutu var aslında doru olmamasının... Sadece kısa zaman içinde güzel arkadaşlıklar oluşturmaya başlamıştık onun için üzüldüm ve tabi gereksiz yere sırf kursu bırakıyorum diye yaptığım ödeme var ama olsun...
Aslında yanlış bir kararmış kursa başlamak, yaşayarak görmüş oldum. İnsan her zaman doğru karar alamıyor yanılmalar oluyor...
Bir kaç boyutu var aslında doru olmamasının... Sadece kısa zaman içinde güzel arkadaşlıklar oluşturmaya başlamıştık onun için üzüldüm ve tabi gereksiz yere sırf kursu bırakıyorum diye yaptığım ödeme var ama olsun...
hayırlısı olsun diyelim canım.
canım haklısın ..zaten yoğun bir yaşantının içinde kurs çok zor olurmuş..
ben de gitmedim kursa..evli olup da çocuğu olanlar için zor..hem de çalışanlar için.
ben çalışmıyordum ama 2 çocuk vardı..küçüklerdi..bu yüzden gidemedim..bir de eşim bana kurs için para ayırmazdı sanırım bütçeden..çünkü yaş olmuş 35 .nerden çıktı kpss diyen adam beni kursa göndermezdi..zaten benden yana çok umutsuzdu..kazanacağımı atanacağımı son anlarda anlamaya başladı..netlerimi ve azmimi görünce..
internette videolar var..kurslardan daha iyi..ve hızlı..elinin altında..aç izle.baktın anlamadın..tekrar izle..bu açıdan kurstan daha avantajlı olduğu kesin...bir de z tv var..kpss çalışanlar ve üniversite sınavlarına çalışanlar için dersler veriyorlar..her saat bir ders vardı ben izlerken..tarih matematik çoğrafya türkçe..
netten yayın akışını takip ediyordum.. o şekilde..
geçmiş olsun canım.. bizim okulu bu sene başında ortadan ikiye bölmüşlerdi :) görünce şaşırdık hem içinden hem bahçeden 1,2,3,4 ve 5,6,7,8 olarak iki ayrı bölümdeler çokta ii oldu okul içinden bazı katlarda geçiş var öğretmenler için. kayınpederine de allah şifalar versin.
benim kız okumayı sevmiyor yetmedi yazmak ta istemiyor akşam kendimi zor tuttum öğretmen biyografinizi yazın demiş yazacağımız yarım sayfacık ağlaya ağlaya yazdı sinir oldum ne yapıcam ben.... sadece test çözsün başka bir şey yok........
Aslında yanlış bir kararmış kursa başlamak, yaşayarak görmüş oldum. İnsan her zaman doğru karar alamıyor yanılmalar oluyor...
aslında ben de çalışmak istemediğini düşünüyorum..ama dile getirmek istemiyorum..bazen diyorum başka bakıcı baksam ..nerden bulurum..nerden bakarım..zaten bunu da biz bulmamıştık..kendisi gelip çalışmak istediğini söylemişti..kimseleri tanımıyoruz ki bakıcı bulmak kolay olsun..
neyse bir kaç gün önce ben yine çıkıyordum..hal hatır sorduk vs..o ara ediz uyandı geldi..sadiye teyzee diye ona sarıldı..küçükle arası iyi..bizim sadiye teyze bana döndü ne dese beğenirsiniz.""annesi ediz ağzını kapatmıyor..ağzımız kapalı olması lazım demi..ağzını kapat ediz"
Dün yoğun geçti bizim için de.
Sabah doktora gittik,
Sonra okula gittik,
Sonra benim kursuma gittik
Sonra ananeyi ziyaret ettik oğluşla akşam,
Dönüşte arkadaşıma gittim bir kahve içimlik.
Oğluş bu aydan sonra yemekhanede yemek yemeyecek zaten uzun zamandır söyleyip duruyordu istemiyorum diye dün yemekhanede ki kızlarda aynı şeyi söyledi yemiyormuş yemekhanede ısrar ettiklerinde yüzü düşüyormuş mutsuz oluyormuş
Öğretmenle görüşmedim eşimi gönderdim oğlanı sınıfa bıraksın diye o görmüş öğretmeni sadece selamlaştık dedi...
Müdür yardımcısını gördüm tesadüfen çağırdı biraz konuştuk oldukça iyi geldi bu kısa sohbetimiz. Sağolsun...
KPSS kursumu iptal ettirdim. Baya bir ödeme yaparak...
Doktora okulla ilgili olan biteni anlattık, sınıf değişikliğinde rapor taleplerinden bahsettik filan. Neticede oğluşa okuma desteği aldırmaya karar verdik. Bu kapsamda da rapor çıkarmaya da çalışacağız ama kullanır mıyız ona daha sonra karar vereceğiz.
Dün okulda çarpma işlmelerine geçmişler pek anlamamış bizimki evde anlattım çabuk kaptı çarpım tablosuuda çalıştığımız için kolay geldi. Sanki erken gibi geldi bana. Daha çıkarmalar oturmadı ki sizinkilerde geçtimi çarpma işlemlerine..
Amaaaan nasıl yoğun sıkıcı bir gün bugün yaa...
İnternetde tat vermiyor ki bir var bir yok...
Ama burası da durgun kimseler yokkkkk
Çok mı yoğunsunuz kızlar....
Nasıl bişey olacak cnm okuma desteği?
Bizde matematikte çıkarmada verilmeyeni bulmadayız daha onla ilgili her akşam fotokopi geliyor birde problem veriyor eve hangi işlemi yapacağını anlasınlar diye bolca böyle gidiyoruz şimdilik...
Bende internetten oğlanın doğum günüsü için parti malzemeleri sipariş vermiştim onları bekliyorum gelmedi hala,bu güzel havalar daha ne kadar böyle gidecek acaba.İş yerinde olmak sıkıcı...
Canım daha net değil aslında özel ders olacak ama bunu sınıf değişikliğinde kullanmak için belki doktor raporu ile yapma şansımız var bilemiyorum dediğim gibi bir kaç tanıdık öğretmenle konuşacağım bu durumu.
Evet havalar çok güzel gerçekten de. Ama kış bir an evvel gelsin ve geçsin istiyorum aslında sıcak seven biri olarak :))))
Takvimlerin eline ulaştı mı?
Ben ne yapacağım şu doğum günü faslını hiç bilmiyorum kışın ortası tanıdıklar hem dağınık vaziyette oturuyor. Okulda yeni olduğumuz için tanımıyoruz kimseyi.
Bir yer tutup kutlasak gelmeyen olabilir kış günü çoluk çocuk zor yani... Aile içinde yapacağız heralde öğretmenle aramız iyi olsa okulda yapıp çıkarırdık aradan...
yok cnm takvim gelmedi daha,gelince haberdar edicem seni.Evet doğum günü olayı kışa gelince insan çok stres oluyo.Kalabalılğı eve sığdıramam düşüncesi oluyo,birini çağır birini çağırma olmaz düşüncesi oluyo,hazırlıklar yorgunluklar....Ben nedense böyle organizasyonlarda enerjik olamıyorum çok.Ama dışarda yapınca bir yorgunluk olmadığı için keyifli geçiyo..
Raporunda sınıf değiştirmek için elinizin altında bir alternatif olmuş iyi olmuş bence,tabi eksilerini artılarını iyice öğrenmek lazım dediğin gibi...