günaydın arkadaşlar.
bizim ödevlerimiz fotokopi vardı.
olmayan sayıyı bulma..söyleydi
22
36
..
+______
81
olmayan sayıyı bulunuz.
sanırım 20 adet böyle soru vardı.başka bir şekilde matematik test fotokopisi yollamış.
işte demiş ki : ahmetin 23 lirası var. yusuf un 17 lirası var ..ahmet kaç lira yusuf a verirse paraları eşit olur..
başka SORU ; deryanın yaşı 5 , ahmetin yaşı deryadan 3 eksik, mehmetin yaşı ahmetten 4 fazla ise ,hepsinin yaşlarının toplamı kaçtır..??
BUNUN GİBİ 2 SAFYA MATEMATİK FOTOKOPİSİ
MATEMATİK TESTİ OLMUŞLAR DÜN..TAM NOT GELDİ BİRİNDEN..İKİNCİ BİR MATEMATİK TESTİ DAHA YAPMIŞ..ONDAN 90 GELDİ..MATEMATİĞE KAFASI ÇALIŞIYOR DA HAYAT BİLGİSİ VE TÜRKÇEDEN ÇOK ZEVK ALMIYOR ..BELLİ OLUYOR TESTLERİ ÇÖZÜŞÜNDEN..
NEYSE
farklı matematik test kitabından 1 sayfa soru çözümü vardı.
yerli malı haftası için herkes çocuğunun yiyebileceği kadar bir şeyler koysun demiş
ceviz badem ve dün akşam yaptığım kekten koydum.
çok yorugün geldi eve..test koparmadık..yeter dedik bu kadar.
BİR DE DÜN ÖĞRETMEN BUZDOLABI POŞETİNE ÇİĞ 1 YUMURTA KOYUN VE ÇOCUĞUNUZA VERİN..OKULA GETİRSİN..BEN DE SABAH HAZIRLADIM..KOYDUM..AKŞAM OKULDAN ALMAYA GİTTİM..OĞLUM DEDİ Kİ YUMURTAYI CEBİMİZE KOYDURDU..OKUL BİTENE KADAR KİMİN YUMURTASI CEBİNDE KIRILMADAN KALIRSA ONA AFERİN..SANIRIM BUNLAR TENEFÜSLERDE KUDURUYORLAR..ONLARA SAKİN OLMAYI ÖĞRETİYOR..
BU GÜN İÇİN DE KOYUN DEMİŞ..SABAH HAZIRLADIM...BAKALIM BU GÜN KIRMADAN GELECEK Mİ...
BİZİM OĞLAN CEBİNDE YUMURTA OLUĞUNU UNUTMUŞ..ARKADAŞINA BİR ŞEY GÖSTERİRKEN YASLANMIŞ CEBİNİN ÜZERİNE VE ÇATIRDATMIŞ ..AKMIŞ BİR DE..NASIL OLDUYSA..İNŞALLAH BU GÜN KIRMADAN EVE GETİRİR YUMURTAYI..GERÇİ BİZİM OĞLANIN HAREKETLERİ HALDIR HULDUR..DİKKATSİZDİR .EVDE BİRŞEYLERİ DÜŞÜRÜR KIRAR..EN ÇOK DA BENİM ÇAYIMI DÖKER..DİKKAT ETMEZ..GELİR SARILIR..ÖPER..KUCAĞIMA ATLAR..O ARADA NE KOLUNA NE BACAĞINA DİKKAT EDER..VE ÇAY HALIYA..
Günaydın canım,sevmedim bu yumurta yöntemini sonuçta o yaştaki bir çocuktan tüm gün sakin durmasını bekliyemezsin,işkence gibi geldi bana.Matematik konusunda bayağı testler çözüyorsunuz çok iyi severek yapmasıda bir o kadar iyi.Bizimkide matematiği daha çok seviyorum diğer derslerden diyor,inşallahta böyle devam eder
günaydın arkadaşlar.
22
36
..
+______
81
olmayan sayıyı bulunuz.
sanırım 20 adet böyle soru vardı.başka bir şekilde matematik test fotokopisi yollamış.
işte demiş ki : ahmetin 23 lirası var. yusuf un 17 lirası var ..ahmet kaç lira yusuf a verirse paraları eşit olur..
başka SORU ; deryanın yaşı 5 , ahmetin yaşı deryadan 3 eksik, mehmetin yaşı ahmetten 4 fazla ise ,hepsinin yaşlarının toplamı kaçtır..??
MATEMATİK TESTİ OLMUŞLAR DÜN..TAM NOT GELDİ BİRİNDEN..İKİNCİ BİR MATEMATİK TESTİ DAHA YAPMIŞ..ONDAN 90 GELDİ..MATEMATİĞE KAFASI ÇALIŞIYOR DA HAYAT BİLGİSİ VE TÜRKÇEDEN ÇOK ZEVK ALMIYOR ..BELLİ OLUYOR TESTLERİ ÇÖZÜŞÜNDEN..
NEYSE
yerli malı haftası için herkes çocuğunun yiyebileceği kadar bir şeyler koysun demiş
BİR DE DÜN ÖĞRETMEN BUZDOLABI POŞETİNE ÇİĞ 1 YUMURTA KOYUN VE ÇOCUĞUNUZA VERİN..OKULA GETİRSİN..BEN DE SABAH HAZIRLADIM..KOYDUM..AKŞAM OKULDAN ALMAYA GİTTİM..OĞLUM DEDİ Kİ YUMURTAYI CEBİMİZE KOYDURDU..OKUL BİTENE KADAR KİMİN YUMURTASI CEBİNDE KIRILMADAN KALIRSA ONA AFERİN..SANIRIM BUNLAR TENEFÜSLERDE KUDURUYORLAR..ONLARA SAKİN OLMAYI ÖĞRETİYOR..
BU GÜN İÇİN DE KOYUN DEMİŞ..SABAH HAZIRLADIM...BAKALIM BU GÜN KIRMADAN GELECEK Mİ...
BİZİM OĞLAN CEBİNDE YUMURTA OLUĞUNU UNUTMUŞ..ARKADAŞINA BİR ŞEY GÖSTERİRKEN YASLANMIŞ CEBİNİN ÜZERİNE VE ÇATIRDATMIŞ ..AKMIŞ BİR DE..NASIL OLDUYSA..İNŞALLAH BU GÜN KIRMADAN EVE GETİRİR YUMURTAYI..GERÇİ BİZİM OĞLANIN HAREKETLERİ HALDIR HULDUR..DİKKATSİZDİR .EVDE BİRŞEYLERİ DÜŞÜRÜR KIRAR..EN ÇOK DA BENİM ÇAYIMI DÖKER..DİKKAT ETMEZ..GELİR SARILIR..ÖPER..KUCAĞIMA ATLAR..O ARADA NE KOLUNA NE BACAĞINA DİKKAT EDER..VE ÇAY HALIYA..
Geçen hafta bizim öğretmenin, çocuklara anlatmadan yaptığı sınav da bu şekilde idi işte. 2 li ve 3 lü sayılarda verilmeyeni bulma. Problemlerde çok tanıdık, valla çocuklar kadar bizde yeniden okuyoruz allam yaaa :)))))
Öğretmenin yöntemi çok vahim ya gerçekten çocuk 7 yaşında koşup oynamayacaksa ne zaman oynayacak yada ne bilim. Tabi herkesin yöntemleri farklı da olan bizim çocuklarımıza oluyor.
Çıkıp bir veli bu öğretmeni şikayet etse, düşünsene televizyona filan çıksa :)))) Çocukları cepte yumurta ile okula getirtiyor diye :)))
Malum bizim öğretmenimizin yöntemleri de garip çocukları rencide etmek ne zamandır yöntemse neyse düşününce canım sıkılıyor zati :))
Evet işin garibi bu durumlar bizi rahatsız ederken çocuklar öğretmene bayılıyor :)))
sizin geçen yaptığınız sorular böylemiydi..sen 2 li idi sorular deyince ben de iki basamaklı idi sanmıştım...kafaya bak benim ya:Geçen hafta bizim öğretmenin, çocuklara anlatmadan yaptığı sınav da bu şekilde idi işte. 2 li ve 3 lü sayılarda verilmeyeni bulma. Problemlerde çok tanıdık, valla çocuklar kadar bizde yeniden okuyoruz allam yaaa :)))))
Öğretmenin yöntemi çok vahim ya gerçekten çocuk 7 yaşında koşup oynamayacaksa ne zaman oynayacak yada ne bilim. Tabi herkesin yöntemleri farklı da olan bizim çocuklarımıza oluyor.
Çıkıp bir veli bu öğretmeni şikayet etse, düşünsene televizyona filan çıksa :)))) Çocukları cepte yumurta ile okula getirtiyor diye :)))
Malum bizim öğretmenimizin yöntemleri de garip çocukları rencide etmek ne zamandır yöntemse neyse düşününce canım sıkılıyor zati :))
Evet işin garibi bu durumlar bizi rahatsız ederken çocuklar öğretmene bayılıyor :)))
sizin geçen yaptığınız sorular böylemiydi..sen 2 li idi sorular deyince ben de iki basamaklı idi sanmıştım...kafaya bak benim ya:
bir de bizim kitaplar ve konular bitti. öğretmen türkçe kitabının 2. sini istemiş..evde duruyordu onu verdim ...
yine sbs yapacak öğretmen..1 lira istemiş...onu da verdim emir e.
evet yumurta olayına yazık diyorum..olan yumurtaya oluyor ziyan oluyor...ama bizim bakıcımızın oğlu kırmadan eve götürmüş yumurtayı...kimisi daha derse girer girmez kırmış..neyse bizimki ilk ders kırmamış maşallah...umarım bu gün kırmadan getirir..ziyan oluyor yumurtalar çocukların elinde.
menüde ne var zeliş bugün..
ben acele ile cıktım evden..kantinden 2 tane pastane poğaçası aldım..onu yedim ..çok severim ..
Günaydın kızlar, bugün cuma havada açık İstanbul'da güzel bir gün yani :)))
Sizler nasılsınız?
Dün akşam dışarda işlerim vardı eve daha geç gittim...
Hayat bilgisinden Organlarımız konusunda 2 sayfa ödevi varmış 1 sayfasını babasıyla yapmışlardı, diğer sayfayı beraber yaptık.
Matematik kitabından toplama işlemleri ile ilgili 2 sayfa ödev varmış ama biz onu geçen hafta yapmışız zaten...
Türkçeden hem önceki günden kalan Bayram Sevinci metni hem de sonrasındaki şiiri yazması gerekiyormuş ödev olarak. Ben gittiğimde şiirin son kıtasını yazıyordu şöyle bir kontrol etti babası yazdıklarını eksiklerini tamamlattı. Yazımız hala çok kötü ama düzelir zamanla herhalde...
Bugün İngilizce dersleri var öğretmen ödev vermemiş şöyle bir baktım ama dinleyip yazmaları gereken bir bölüm o yüzden oraya hiç dokunmadım okulda yap dedim. Ama kelimeler bölümünü deftere yazdırdık akşam.
Birde çarpım tablosunun üzerinden geçtik ama çok geç olmuştu bir kere ancak saydırabildim. Anne 3 lere geçelim diyor ama 2 ler olmadı ki daha :))))
Bizim akşamımız böyle geçti yine ben ders çalışamadım, yine kitap okutamadım olmuyor yetişmiyor ne yazık ki...
günaydın arkadaşlar.
22
36
..
+______
81
olmayan sayıyı bulunuz.
NEYSE
Günaydın yeni gördüm mesajını,çok haklısın o kadar huzurlu oluyorimki anlatamam,hele temiz eve kalkıp kahvaltı etmek ve sonrasında biraz keyif tadına doyulmuyor
Merhaba.......
Benim içinde güzel bir gün oğlum bu gece sadece 1 defa kalktı ve günler sonra ilk defa doğru düzgün uyudum. Sabah da baktım hava açık, oh misss.
Zeliş hiç suçlama kendini hep konuşuyoruz ya, hepimiz aynı durumdayız malesef...
Bizde de matematikten bu tarz bir sayfa fotokopi vardı. Bir de türkçeden bir şiiri deftere yazma ve ezberleme vardı.
Akşam tam ezberlememşti okula gitmeden önce aradım sabah telefonda okudu bana, ezberlemiş.
Yumurta olayı da bana sevimsiz geldi. Tek tip, iteatkar çocuklar yetiştirmemeliyiz.Sorgulamalılar bazı şeyleri. Tabi böylesi öğretmenlere zor geliyor.
Kızlar ben düzenli okuyamıyorum her zaman geçmişi ama Bulgar yok mu bu aralar, yoksa ben mi denk gelmedim?
Bu mesajların bana gaz verdi. Ben de bu akşam temizlik yapacağımmm...
merhaba arkadaşlar nasılsınız
sistemler değiştiği için giremedim birkaç gündür..
benimde bütün işlerim aksadı.
Evet çok uyanıyor ve tekrar uykuya dalması zaman alıyor. Yok sadece ben kalkmıyorum, kocam da kalkıyor sağolsun. Ben mamasını hazırlıyorum o yediriyor, hemen uyursa uyutuyor, uyumazsa ben devralıyorum ayağımda sallıyorum.Canım ya ilk cümleni okuyunca duygulandım gece çok mu uyanıyor oğluş, hep sen mi kalkıyorsun? İnşallah düzene giriyordur artık uykusu...
Benim için çok çok iyi olur bu akşam temizlik biterse:)))Evet canım bir kaç gündür yok bende merak ediyorum açıkçası umarım kötü bir şey yoktur. Bugün özelden yazdım. Ama işte buranın dışında haberleşemiyoruz onunla da senin gibi mecbur gelmesini bekleyeceğiz öğrenmek için ne olup bittiğini belki çok yoğundur dicem ama o burayı pek aksatmazdı...
Hadi bakalım dene sende pazartesi duygularını paylaş bizimle ben de bu akşam yemek faslını yarın akşamda temizlik faslını halletmeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa :)))
merhaba arkadaşlar nasılsınız
sistemler değiştiği için giremedim birkaç gündür..
benimde bütün işlerim aksadı.
Evet çok uyanıyor ve tekrar uykuya dalması zaman alıyor. Yok sadece ben kalkmıyorum, kocam da kalkıyor sağolsun. Ben mamasını hazırlıyorum o yediriyor, hemen uyursa uyutuyor, uyumazsa ben devralıyorum ayağımda sallıyorum.
Benim için çok çok iyi olur bu akşam temizlik biterse:)))
Hoş geldin canım yaaaa...
Merak ettim, özlettin kendini
Ne var ne yok nasıl gidiyor?
Hoşgeldin canım.
Merak ettik valla,birbirimize alışmışız burda.Olmayan kişinin yokluğu hemen belli oluyor.
Nasılsın?