İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

doğru canım haklısın bebekten dolayı süpürmek lazım bizim evde özellikle kışın kimse ev terliklerini ayakkabılarını çıkarmaz o yüzden bazen 2 haftada bir bile süpürdüğüm olur :)))

Hep aynı canım yaaa

Söylüyorum ya bazen ama gerçekten öyle günde 1 saat kalmıyor dinlenip kafa toplamak için birde üzerine çalışamadığım kendi derslerim oda canımı çok sıkıyor son günlerde sınavlarda iyi geçmedi zaten...

Artık burda mı çalışsam diye düşünüyorum gerçekten başka vakit yok çünkü

Senin de zor 2 çocuk allah kolaylık versin

Ama eşne mutlaka yüklen ne yapabiliyorsa yardım etsin bazı sorumlulujkları üzerinden atmalısın

Başta yadırgasa bile yaptıkça sorumluluklarını benimsiyorlar tecrübe ile sabit :)))

Yaklaşık 2 aydır oğlanın kahvaltısına hiç karışmıyorum babası masayı hazırlayıp bırakıyor :nazar::nazar::nazar::nazar:

Sorma Zeliş, zaman yok diyoruz ama farkındaysan evdeki diğer işleri falan yetiştirmeye zaman yok diye hayırlanıyoruz yoksa dediğin gibi dinlenmek için değil.:KK14:
Dersi işyerinde çalışabilirsin bence de. Çünkü evde hem zaman yok hem de işten eve gidince zaten kafa dolmuş oluyor ve birşey anlamıyorsun çalıştığından da.Verimli olmuyor.İşte çalışmayı da dene derim.

Eşim bana bebek olduktan sonra çok yardım etmeye başladı. Sabahları birimiz çocuklarla ilgileniyoruz, birimiz kahvaltıyı hazırlıyoruz.Ben bebeği giydirirken o sofrayı topluyor falan.Yoksa evden çıkamayız iki çocuğu da hazırlayıp.Ama akşam benden geç geliyor eve ve fazla birşey bekleyemiyorum.Yine de gelince hemen bebeği alıyor ben de kızıma ders çalıştırıyorum, diğer işlerimi yapıyorum.

Sorma Zeliş, zaman yok diyoruz ama farkındaysan evdeki diğer işleri falan yetiştirmeye zaman yok diye hayırlanıyoruz yoksa dediğin gibi dinlenmek için değil.:KK14:
Dersi işyerinde çalışabilirsin bence de. Çünkü evde hem zaman yok hem de işten eve gidince zaten kafa dolmuş oluyor ve birşey anlamıyorsun çalıştığından da.Verimli olmuyor.İşte çalışmayı da dene derim.

Eşim bana bebek olduktan sonra çok yardım etmeye başladı. Sabahları birimiz çocuklarla ilgileniyoruz, birimiz kahvaltıyı hazırlıyoruz.Ben bebeği giydirirken o sofrayı topluyor falan.Yoksa evden çıkamayız iki çocuğu da hazırlayıp.Ama akşam benden geç geliyor eve ve fazla birşey bekleyemiyorum.Yine de gelince hemen bebeği alıyor ben de kızıma ders çalıştırıyorum, diğer işlerimi yapıyorum.

Ne güzel yardımcı oluyormuş eşin, saolsun çok kızarım eşime çok küserim ama hakkını yiyemem allah razı olsun herşeye destek olmaya çalışır.

Artık öyle yapmaya başlayacağım burda da çalışayım bu sene okulun bitmesi lazım yoksa kursun da bir anlamı olmayacak ders kalırsa bütünlemede yok :KK43:

Yalnız Boncukcum şöyle bir geççek var ne kadar yoğun olursak olalım geçen zamanı geriye getirmek mümkün değil ve giden bizim ömrümüz sanada tavsiyem ne kadar imkanın varsa mutlaka hayatının birde sosyal tarafı olsun işinden eşinden farklı olarak.

Eğer önümde 2 seçenek varsa biri ev işi vs. diğeri dışarı çıkmak arkadaşlarla görüşmek, oğluşla gezmek vs. kesinlikle ikincisini kullanırım çünkü farkında veya değil çok yükleniyoruz kendimize

Özetle canımcım BİZDEN BİR TANE DAHA YOK BU HAYATTA....

Ne güzel yardımcı oluyormuş eşin, saolsun çok kızarım eşime çok küserim ama hakkını yiyemem allah razı olsun herşeye destek olmaya çalışır.

Artık öyle yapmaya başlayacağım burda da çalışayım bu sene okulun bitmesi lazım yoksa kursun da bir anlamı olmayacak ders kalırsa bütünlemede yok :KK43:

Yalnız Boncukcum şöyle bir geççek var ne kadar yoğun olursak olalım geçen zamanı geriye getirmek mümkün değil ve giden bizim ömrümüz sanada tavsiyem ne kadar imkanın varsa mutlaka hayatının birde sosyal tarafı olsun işinden eşinden farklı olarak.

Eğer önümde 2 seçenek varsa biri ev işi vs. diğeri dışarı çıkmak arkadaşlarla görüşmek, oğluşla gezmek vs. kesinlikle ikincisini kullanırım çünkü farkında veya değil çok yükleniyoruz kendimize

Özetle canımcım BİZDEN BİR TANE DAHA YOK BU HAYATTA....

Haklısın ve harikasın canım............

Zeliş bir yandan ihracat faturaları işliyorum o yüzden hızlı yazıyorum, bazı kelimelerim yanlış olabiliyor canım.

Yemeğe sadece dikkat etsem yeter sanırım 1 hafta kadar toparlar heralde gerçi acı gerçek yarın sabah tartıldıktan sonra belli olacak ama neyse bende haftasonları riskli genelde dışarıda yiyoruz o yüzden :))))

Bende bayadır internetten alım yapmamıştım 5-6 ay olmuştur. Bugün 3 çizme, 1 etek ve birde parfüm ve deodorant aldım sölemesi ayıp :KK17::KK17::KK17:

Süpersinnnnnnn:KK53::KK53:

Bu ara fazla geliyor ödevler.Galiba öğretmen konuları yetiştirmeye çalışıyor. Geçen gün matematikten yazılı yapmış, hala söylememiş sonuçları. Dün saat on buçuğa kadar ders yaptık mesala.

Zeliş bir yandan ihracat faturaları işliyorum o yüzden hızlı yazıyorum, bazı kelimelerim yanlış olabiliyor canım.

Olsun canım yaa yanlış olsun nolcak :)))

Bizimde genelde o saatlerde bitiyor geç kalıyoruz ama napalım ancak bitiyor.

Bizimde daha 3 derstende 1 er üniteleri duruyor bakalım nasıl yetişecek...

Bencede inşallah memnunda kalırsam varya vade farksız taksit oldumu yemede yanında yat yani o derece :)))))

Kızlar birşey soracağım size,
Evde temizlik işlerini ne zaman ve nasıl hallediyorsunuz? Hafta içi birşeyler yapmaya fırsat bulabiliyormusunuz?
Ben genelde cumartesileri yapıyorum ama haftaiçi de bir gün mutlaka süpürmek gerekiyor, hemen batıyor ev.Siz nasıl yapıyorsunuz?

Cnm ben cuma akşamları işten eve gidince yapıyorum 12 ye kadar sürüyo amma haftasonum bana kalmış oluyo alttaki komşumda alıştı süpürgeye falan ses etmiyo yoksa mümkün değil işlerimi yetiştiremem.cumartesi oğlanın kursu var pazara çıkıyorum bir iki sebze alıyorum anneme uğruyorum,pazarda yemek yap ütü yap oğlanın dersi derken 2 gün yetmiyo bile...Benim 6 yıldır değişmez cuma akşamları fiks temizlik:KK8::KK8:

Cnm ben cuma akşamları işten eve gidince yapıyorum 12 ye kadar sürüyo amma haftasonum bana kalmış oluyo alttaki komşumda alıştı süpürgeye falan ses etmiyo yoksa mümkün değil işlerimi yetiştiremem.cumartesi oğlanın kursu var pazara çıkıyorum bir iki sebze alıyorum anneme uğruyorum,pazarda yemek yap ütü yap oğlanın dersi derken 2 gün yetmiyo bile...Benim 6 yıldır değişmez cuma akşamları fiks temizlik:KK8::KK8:

Bak sende aynı değil mi iki arada bir derede yapıveriyoruz.

Adam akıllı bir günü temizliğe bile ayırmıyoruz hoş bence iyide yapıyoruz temizle temizle yine aynı nasıl olsa :)))

Bak sende aynı değil mi iki arada bir derede yapıveriyoruz.

Adam akıllı bir günü temizliğe bile ayırmıyoruz hoş bence iyide yapıyoruz temizle temizle yine aynı nasıl olsa :)))

valla aynı doğru söylüyosun ertesi güne kalırsa temiz amennah:KK50:

Sende oluyor mu cuma günü temizlik bitince sanki ekstra bir huzur geliyor insanın üzerine, bana öyle oluyor yani, :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

özgürlük hissi gibi :KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

ama birde olur ya hafta sonuna özellikle pazara kalırsa çok fena oluyor :KK53::KK53::KK53::KK53:

Aslında çok iyi yapıyorsun cuma akşamları, iyi fikir. Ben de öyle yapabilsem süper olacak.Ama akşam 8 den sonra süpürge açarsam komşulara ayıp olur diye düşünüyorum. Gerçi onlar gece yarılarına kadar bağrışınca bize ayıp olmuyor ama neyse..
Yarın akşam bi deneyeyim ben bu işi..:)

Günaydın kızlar, bugün cuma havada açık İstanbul'da güzel bir gün yani :)))

Sizler nasılsınız?

Dün akşam dışarda işlerim vardı eve daha geç gittim...

Hayat bilgisinden Organlarımız konusunda 2 sayfa ödevi varmış 1 sayfasını babasıyla yapmışlardı, diğer sayfayı beraber yaptık.

Matematik kitabından toplama işlemleri ile ilgili 2 sayfa ödev varmış ama biz onu geçen hafta yapmışız zaten...

Türkçeden hem önceki günden kalan Bayram Sevinci metni hem de sonrasındaki şiiri yazması gerekiyormuş ödev olarak. Ben gittiğimde şiirin son kıtasını yazıyordu şöyle bir kontrol etti babası yazdıklarını eksiklerini tamamlattı. Yazımız hala çok kötü ama düzelir zamanla herhalde...

Bugün İngilizce dersleri var öğretmen ödev vermemiş şöyle bir baktım ama dinleyip yazmaları gereken bir bölüm o yüzden oraya hiç dokunmadım okulda yap dedim. Ama kelimeler bölümünü deftere yazdırdık akşam.

Birde çarpım tablosunun üzerinden geçtik ama çok geç olmuştu bir kere ancak saydırabildim. Anne 3 lere geçelim diyor ama 2 ler olmadı ki daha :))))

Bizim akşamımız böyle geçti yine ben ders çalışamadım, yine kitap okutamadım olmuyor yetişmiyor ne yazık ki...

Son düzenleme:
Sende oluyor mu cuma günü temizlik bitince sanki ekstra bir huzur geliyor insanın üzerine, bana öyle oluyor yani, :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:

özgürlük hissi gibi :KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

ama birde olur ya hafta sonuna özellikle pazara kalırsa çok fena oluyor :KK53::KK53::KK53::KK53:

Günaydın yeni gördüm mesajını,çok haklısın o kadar huzurlu oluyorimki anlatamam,hele temiz eve kalkıp kahvaltı etmek ve sonrasında biraz keyif tadına doyulmuyor

Günaydın kızlar, bugün cuma havada açık İstanbul'da güzel bir gün yani :)))

Sizler nasılsınız?

Dün akşam dışarda işlerim vardı eve daha geç gittim...

Hayat bilgisinden Organlarımız konusunda 2 sayfa ödevi varmış 1 sayfasını babasıyla yapmışlardı, diğer sayfayı beraber yaptık.

Matematik kitabından toplama işlemleri ile ilgili 2 sayfa ödev varmış ama biz onu geçen hafta yapmışız zaten...

Türkçeden hem önceki günden kalan Bayram Sevinci metni hem de sonrasındaki şiiri yazması gerekiyormuş ödev olarak. Ben gittiğimde şiirin son kıtasını yazıyordu şöyle bir kontrol etti babası yazdıklarını eksiklerini tamamlattı. Yazımız hala çok kötü ama düzelir zamanla herhalde...

Bugün İngilizce dersleri var öğretmen ödev vermemiş şöyle bir baktım ama dinleyip yazmaları gereken bir bölüm o yüzden oraya hiç dokunmadım okulda yap dedim. Ama kelimeler bölümünü deftere yazdırdık akşam.

Birde çarpım tablosunun üzerinden geçtik ama çok geç olmuştu bir kere ancak saydırabildim. Anne 3 lere geçelim diyor ama 2 ler olmadı ki daha :))))

Bizim akşamımız böyle geçti yine ben ders çalışamadım, yine kitap okutamadım olmuyor yetişmiyor ne yazık ki...

Hepsi bir arada olmuyor canım gayet normal kendine yüklenme çok fazla,maalesef bizim kaderimiz bu zamansızlık:KK43:(

X