İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Yine mi parktaydınız :))))

Dün benimkini de dedesi çıkarıp oynatmış biraz ıslanmış falan ama olsun artık o kadar da..

Hürrem gitti falan diyorlardı devam mı ediyor hala ben yanlış anladım heralde. izlemiyorum neyse takip bile edemiyorum yani yuh bana :)))

Tabi canım çocuk dün daha sabahtan randevu aldı benden akşam kartopu oynıyacağız diye,akşam gittim eve yorgunum tabi hadi annecim üzme beni dedi naparsın paşa paşa çıktık dışarı,hürrem gitti başka hürrem geldi sen hiç takip etmemişsin arkadaşım:))

ooo hoş geldin özlettin kendini yoktun ne zamandır...

Tabi canım çocuk dün daha sabahtan randevu aldı benden akşam kartopu oynıyacağız diye,akşam gittim eve yorgunum tabi hadi annecim üzme beni dedi naparsın paşa paşa çıktık dışarı,hürrem gitti başka hürrem geldi sen hiç takip etmemişsin arkadaşım:))

iyi yapmışsınız canım kar işte senede bir iki kere hep yağmıyor ki...

doğru söylüyorsun çok geride kalmışım :)))

Günaydın kızlar
Bizde de dün akşam ödev yoktu. Çok az kişi gitmiş zaten okula.
Bugün ben de göndermedim. Okulun merdivenleri ve bahçesi buz pisti gibiymiş.
Valiye de çok bozuğum, tatil etmedi okulları bi.
Dün akşam kıza hiç dokunmadım. Eksra birşey de çalıştırmadım.Ama benim kendi sınavlarım vardı internetten yapmam gereken onları yaptım. Yani dersten kurtuluş yok .
Dışarsı çok güzel.Canım hiç çalışmak istemiyor. Kızlar toplaşalım hep birlikte kar topu oynayalım:)

Günaydın kızlar
Bizde de dün akşam ödev yoktu. Çok az kişi gitmiş zaten okula.
Bugün ben de göndermedim. Okulun merdivenleri ve bahçesi buz pisti gibiymiş.
Valiye de çok bozuğum, tatil etmedi okulları bi.
Dün akşam kıza hiç dokunmadım. Eksra birşey de çalıştırmadım.Ama benim kendi sınavlarım vardı internetten yapmam gereken onları yaptım. Yani dersten kurtuluş yok .
Dışarsı çok güzel.Canım hiç çalışmak istemiyor. Kızlar toplaşalım hep birlikte kar topu oynayalım:)

Nerdeee keşke toplaşabilsek..

Sen ne okuyorsun ki ne sınavın vardı?

Bende göndermeyecektim ama dedim ki gitsin zaten servis siteden alıp siteye bırakıyor birde okulda dışarı çıkmıyormuş artık hava soğuk diye.

Böyle günleri de geçirsin okulda diye gönderdim açıkçası...

iyi yapmışsınız canım kar işte senede bir iki kere hep yağmıyor ki...

doğru söylüyorsun çok geride kalmışım :)))

slm bizde oğluşumla dün doya doya karın tadını çıkarttık.yollardan dolayı servis almaya gelemedi. bizde tatil yaptık.ama bugün okulda bizimki birgün tatil yeter dimi ama:)

İşlemedikleri konudan sınav yapamaz ki ama:26::26:
Gerçekten de can sıkıcı bir durum ama sabret bakalım bu dönem canım yaa, diyecek bişey de bulamıyorum yani.

bizim öğretmen sınav konularını yada çalışması gereken sayfaları verir öyle sınav yapar.önceden haber verir yani sizde böyle değilmi?
bide bizimkiler yeni okula geçince kitap defter taşımıyolar dolaplarında kalıyomuş ama bu durum biraz iyi değil gibi geliyor bana ne biliyim o gün ne işlediklerini bilemiyosun mesela ben günlük ne yaptılarsa o gün tekrar yaptırıyodum.bizimkine soruyorum bu gün ne işlediniz diye söylemiyor.o yüzden sıkıntı sadece hafta sonları geliyor eve kitaplar..bende oyüzden hafta sonları tekrar yaptırıyorum..

Gerçekten de can sıkıcı bir durum ama sabret bakalım bu dönem canım yaa, diyecek bişey de bulamıyorum yani.

bizim öğretmen sınav konularını yada çalışması gereken sayfaları verir öyle sınav yapar.önceden haber verir yani sizde böyle değilmi?
bide bizimkiler yeni okula geçince kitap defter taşımıyolar dolaplarında kalıyomuş ama bu durum biraz iyi değil gibi geliyor bana ne biliyim o gün ne işlediklerini bilemiyosun mesela ben günlük ne yaptılarsa o gün tekrar yaptırıyodum.bizimkine soruyorum bu gün ne işlediniz diye söylemiyor.o yüzden sıkıntı sadece hafta sonları geliyor eve kitaplar..bende oyüzden hafta sonları tekrar yaptırıyorum..

canım o iyiymiş .bizim çanta hazine sandığı gibi çok ağır..

ama okulda bırakınca da evde yapması gereken ödevleri yapamanız gerekince nasıl yapıyorsunuz..yani hayat bilgisi çalışma kitabından ve matematik çalışma kitabından ödev olunca nasıl oluyor..sadece o kitapları mı getiriyor eve..

biz de dün akşam kardeşinden kaçtık..kardeşini evde babasıyla bırakıp markete indik...toki evleri olduğu için etraf sakin..ve basılmamış o kadar çok yer var ki..hem de kar ,kuru kar...diz boyu...ilk biz bastık..emir yattı yuvarlandı..takla attı..ses etmedim..çünkü dün izin istemiştim, benden bakıcıyla birlikte dışarıda kar oynayabilir miyiz diye izin istemişti..izin vermemiştim..yaklaşık 20 dakika son hat enerji ile kudurdu eve döndük

Son düzenleme:

yok canım ne yazık ki sınavdan filan haberimiz olmuyor.

Hafta sonu tekrar edebiliyorsanız olsun yaa en azından çocuk taşıyıp durmaz onca kitabı. Yada ne bileyim illa takip edeyim desen senin ki getirip götürse sorun olur mu ki acaba.

Bizim sınıfta da dolaplar var sanırım kimse bırakmıyor dolaplarda eşyalarını ilk okul açıldığında öyleydi yani.

Benimki çantasını günlük ders planına göre hazırlayıp hergün götürüyor işte...

ama okulda bırakınca da evde yapması gereken ödevleri yapamanız gerekince nasıl yapıyorsunuz..yani hayat bilgisi çalışma kitabından ve matematik çalışma kitabından ödev olunca nasıl oluyor..sadece o kitapları mı getiriyor eve..

biz de dün akşam kardeşinden kaçtık..kardeşini evde babasıyla bırakıp markete indik...toki evleri olduğu için etraf sakin..ve basılmamış o kadar çok yer var ki..hem de kar ,kuru kar...diz boyu...ilk biz bastık..emir yattı yuvarlandı..takla attı..ses etmedim..çünkü dün izin istemiştim, benden bakıcıyla birlikte dışarıda kar oynayabilir miyiz diye izin istemişti..izin vermemiştim..yaklaşık 20 dakika son hat enerji ile kudurdu eve döndük

bakabildin mi maillerine

Nerdeee keşke toplaşabilsek..

Sen ne okuyorsun ki ne sınavın vardı?

Bende göndermeyecektim ama dedim ki gitsin zaten servis siteden alıp siteye bırakıyor birde okulda dışarı çıkmıyormuş artık hava soğuk diye.

Böyle günleri de geçirsin okulda diye gönderdim açıkçası...

Mali müşavir stajeriyim ben. İnternetten bitirmem gereken sınavlarım ve yeterlilik sınavım var canım.

bizim eve ödev gelmiyor etütte yapıyolar ödevi.çok ender fotokopi gönderir bir sayfa falan onu yaparız.

Hafta sonu tekrar edebiliyorsanız olsun yaa en azından çocuk taşıyıp durmaz onca kitabı. Yada ne bileyim illa takip edeyim desen senin ki getirip götürse sorun olur mu ki acaba.

Bizim sınıfta da dolaplar var sanırım kimse bırakmıyor dolaplarda eşyalarını ilk okul açıldığında öyleydi yani.

eski okulda bizimde öyleydi ders programına göre günlük yapıp gidiyordu sanki içim daha rahattı.çanta taşıması servisle gidiyor ama yinede sınıfa gitmek için 2 kat merdiven çıkıyor,eve gelişte 4 kat merdiven çokıyor birde ağırki çantalar bilirsiniz.neyseki dolaplar bu yönden iyi oldu. benimki çanta taşımak istemiyor zate onunda işine geliyor tekrar yapmıyor evde diye ama başı boş bırakmıyorum.yoksa hemen bilgisayar oynamak istiyor.sizin sınıfta dolaplar varmış bunu öğretmenin halletmesi gerek yoksa kimi uyar kimi uymaz olmaz yani.

Üzerine düştükçe daha çok inada bindiriyor değil mi?

Bizimki yapar fırsat versek ama biraz gaddar ebeveynleriz herhalde ödev konusunda seçim şansı olmuyor oda alıştı bu düzene...

Ya bizim işimiz gerçekten çok zor ama çoook zor.

Kendimizi paralıyoruz her şeye yetişmek için sonra bakıyorsun ki aslında hiç bir şeye yetişememişsin zaman geçip gidiyor. Dün arkadaşın söylediği bir söz vardı çok doğru aslında.

Günümüzde kadın olmak modern kölelik aslında. yok efendim kariyermiş, eşitlikmiş vs. vs. olan kime oluyor...

Benimki de tepemi attırdı dün akşam aslında eve planlarla gitmiştim akşam için hepsini bırakıp arkadaşa çıktım canım o kadar sıkıldı ki...
maalesef öyle canım, ezilen hep kadın bu hayatta ya da bizleriz, işini çok iyi bilenler de var:KK53::KK53:

canım ya..işlemiş olmaları lazım..bizim çocuklar taa ne zaman yaptılar bu olmayan sayıyı bulmayı..

ya da öğretmen farkında olmadan atladı.işledim sanıp da testte de sordu konuyu..

hoş geldin bu arada...özledik seni.

günaydın canımmm...
bizim öğretmen her gün sınav yapıyor neredeyse.

ama bugün de okul yok bize

oy 20 sayfa iyi okumuş.

of..en yakın onluğu bulma konusundasınız..neden inat ediyor ki..üstüne gitme bakalım..inatlaşma kuzuyla.

canım ben neredeyse 1 yıldır hotmailimi açamıyorum..sen nasıl açıyorsun..bana bir anlat hele ya..bir yere üye oluyorum..link e postaya gönderildi..onaylayın diyor..fekat ben e postalarımı hiç açamadım..hot mail kapandı ya..o gün bu gündür yani.
Hotmailin kendi sitesine gireceksin canım, orda kullanıcı adı ve şifrenle açıyorsun, bir zamanlar açmıyordu da, düzeldi sonra o problem.
Kızımın da neden inatlaştığını biliyorum, anneanneden dolayı, orada küstüğü vakit annem gider, pışpışlar hadi gel, yapma etme, o da hep öyle olacak zannediyor, yaptığının doğru olduğunu sanıyor, ama annede olmuyor işte, o vakit de başlıyoruz bağrışmaya, ben bağırıyorum o bana daha çok bağırıyor, akşam görmeyin halimizi:KK9::KK9:

Canım eldeli toplama ve çıkarma işlemlerinde ler şuanda bunları görmeden verilmeyeni nasıl bulacaklar ki.

Normal toplama veya çıkarma işlemi değil eldeli olanlar normal işlemlerde verilmeyen sayısı bulmayı sanırım geçen yıl yada bu sene başı mı ne görmüşlerdi...

Dün mesela matematik dersinde eldeli toplama işlemi konusunu işlemişler. Bu sıralamaya göre daha o konuya gelmemiş olmaları lazım amaaaan ne bilim işte yaa...

Bende özledim sizleri :KK1::KK1::KK1:

Zaman geçmiyor valla burası olmayınca o kadar yani....
Bağımlılık yapıyor değil mi, ben deöyleyim valla, bir burası var, bir de 70-79 topiğne takılıyorum, ha bir de evim evim düzenli evim e bakıyorum, ev fotolarına, temizlikle ilgili topiğe.
http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim-f799/

Çooook acıktım ben yine...

Kızlar ne var menünüzde,

Bizde haşlama tavuk, bulgur pilavı, çorba, salata, meyve :)))

Bizim çanta da öyle canım, çook ağır, dolap yapılcak bizim de bakalım o zaman nasıl olacak? Ne güzel oynamış kerata,enerjisini atmıştır, iyi olmuş.

Bizde de dolap yapılcak, çantası çok ağır, bir de laf anlatamıyorum çocuğa ya, ne varsa evde doldurup götürmek istiyor, ders programına göre koyalım eşyalarını diyorum, kabul etmiyor ya tuhaf, çantasında 3 tane kalemlik var, birinde normal kalemler, diğer ikisinde de boya kalemleri var, 20 kadar vardır herhalde, bazısı ufalmış diye, hepsini toplamış, kızım diyorum 12 tane yapalım onları, yok hayır kabul etmiyor, deli edecek beni yanii, bu kadar olur mu bilmiyorum:26::26:Laf anlamaması çileden çıkartıyor insanı.

Bizim çanta da öyle canım, çook ağır, dolap yapılcak bizim de bakalım o zaman nasıl olacak? Ne güzel oynamış kerata,enerjisini atmıştır, iyi olmuş.

Bizde de dolap yapılcak, çantası çok ağır, bir de laf anlatamıyorum çocuğa ya, ne varsa evde doldurup götürmek istiyor, ders programına göre koyalım eşyalarını diyorum, kabul etmiyor ya tuhaf, çantasında 3 tane kalemlik var, birinde normal kalemler, diğer ikisinde de boya kalemleri var, 20 kadar vardır herhalde, bazısı ufalmış diye, hepsini toplamış, kızım diyorum 12 tane yapalım onları, yok hayır kabul etmiyor, deli edecek beni yanii, bu kadar olur mu bilmiyorum:26::26:Laf anlamaması çileden çıkartıyor insanı.

Tıpatıp aynı şeyleri yaşıyoruz. Bizim kızın da 2 tane kalemliği var çantasında. Birinde normal kalemler, birinde boya kalemleri ve makas, yapıştırucı v.b.
Ayrıca bütün kitapları da götürüyor. Ben zor kaldırıyorum çantayı. Ay bi de oyun hamurları var.Öğretmen kırkyılın başı bir kere serbest etkinlik dersinde sormuş yanında olan var mı diye. O günden beri hergün onlar da gidiyor ama şimdiye kadar kullanmadılar.

Canım ya belliki kızınla böyle bir inat döneminden geçiyorsunuz :)))

Mutlaka geçicidir ama senin kararlılığın önemli tabi...

benimki de küçülen kalemlerini atmıyordu bende hadi onları çöp kutusuna atalım sonra da güle güle diyelim el sallayalım dedim.
işe yaradı küçülünce öyle yapıyoruz :))

bakabildin mi maillerine

yok canım bayağı uğraştım ama olmadı..her zaman kullandığım e posta adresimi yazıyorum.şifre yazıyorum..hata veriyor..

yeni adres aldım..hesap açtım..ama onda da yeni e posta yazmak için bir buton falan yok..eski hotmail hesabıma benzemiyor..bakalım uğraşacağım yine..inşallah olur...

X