İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlarrr,
Bugün çok soğuk bir hava var, çoktandır Antalya'da böyle bir hava görmemiştim. Akşam kızım ödevlerini perşembe gününe kadar yapabilirmişiz dedi, o yüzden bakmadık, bugün bu soğukta geziye gidecekler, nasıl olacak ben de bilmiyorum, belki de iptal olur. İngilizceden ilk defa ev ödevi geldi, 2 sayfa resimler var, yanında da kelimeler, resimleri boyayıp altına kelimeleriyle eşleştirip renkli kartona yapıştıracakmışız. Ambulans, helikoper, park, doktor, zebra vs... kelimeler ve resimleri var. Öyle işte bizden bu kadar, büyük kızım da yine bu aralar hiç ders çalışmıyor, çalış dedik mi bir trip bir trip, kızlar bugünler iyi günleriniz ona göre, ergenlikte hiç çekilmiyolar, akıllar bir karış havada, oyyyyy oy Allah yardımcımız olsun, çocuklarımıza da akıl fikir versin, şu leylalı dönemi hayırlısıyla atlatalım.

günaydın canım.. burda da hava çok soğuk.3 tane test vardı onları yaptık akşam.

Test olunca çabuk bitmiştir değil mi? Seviyorum ben de test oldu mu, dün benim kız da yazılı olmuşlar, hayat bilgisinden 3 almış, Türkçe'den 90 almış, hayat bilgisi ödevi vermeyince biz de evde hiç çalışmıyoruz, demek ki çalışmak lazım, akşam vakit kalırsa ben de baktıracağım biraz. Şimdiye kadar hep Türkçe-Matematik ödev geldi, hayat bilgisi bazen test şeklince geliyor ama 2-3 defa anca, demek ki tekrar etmek gerekiyor.

okuma hızlansa daha çabuk bitecekte..bizim hiç yazılı olmuyor olsa düşük alırdı benimki.

okuma hızlansa daha çabuk bitecekte..bizim hiç yazılı olmuyor olsa düşük alırdı benimki.

bizim de sık değil canım, ilk defa eve göndermiş, okulda yapıyordur belki de, eve göndermiyodu. Okumayı da öğretmeni kitap verse belki seninki de ödev diye oturup okur, ben evde 2-3 sayfa okutamıyorum, öğretmen eve gönderdi mi setimiz var, onu oturup bir akşamda 46 sayfayı bitiriyor. Öğretmenle bir konuş istersen.

Günaydın canım bizim burdada bayağı bir kar var,sabah zor geldim işe belediyenin işgüzarlığı yüzünden sabah 7 de tuzlama yapıp trafiği kapatmışlar otobüsten inip yürüdük sonraki durağa birde yoğun yağıyordu eziyetle geldik işe nihayet bakalım akşama napıcaz erken çıkarız herhalde..

doğru söylüyosun bu yaşlarda bi yaptırımımız var en azından ilerde işimiz çok daha zor birde dersler iyice ağırlaşacak off düşünmek istemiyorum.

antalya da mı soğudu.burada çok kar var..işe geç kaldım..otobus kaçtı..40 dakika kar altında otobus beklemek zorunda kaldım..ayaklarımı daha hissetmiyorum.çay söyledim kocaman bardak..onu içtim..ama hala donuyorum.kar devam ediyor..hocalar gelmedi..öğrenciler de yok..bulunduğum ilçede ilköğretim oklulları tatil..kar diz boyu..eğer böyle devam ederse erken bırakırlar bizi.

akşam fotokopi vermiş bizim öğretmen.toplama çıkarma..çok fazlaydı..sıkıcı geldi bana..

test vermiş farklı matematik kitabından..
hayat bilgisinden de çalışma tarafından vardı..adres kısmını doldurdular..ev adresi.telefon numaraları.
kendimiz de soru bankalarından yaprak kopardık.87 soru çözmüş bizim oğlan

dün hayat bilgisi testinden 60 almış .. kaç aldığını sakladı..evde gördüm..dini bayramlar ile resmi bayramları karıştırmış..dini bayramlarda ne yapılır diye soruya bayraklar asılır isaretlemiş..heheheheh...çocuk dini bayramlarda babası çalıştığı için ne bayram namazına gidiyor..ne de akraba ziyaretlerimiz oluyor..zaten namaz deyince bizim oğlan bir geri duruyor..dini bayram ritüelinden hiç hoşlanmıyor.zaten hissediyordum onda ..hadi bayram bugün el öpülür deyince zoraki el öpüyordu..bak işte testte de yanlış yapmış..bundan sonra el öper artık seve seve ..heheheheh

Son düzenleme:

öğretmen hikaye kitabı veriyor ama biz bitiremeden geri alıp yenisini veriyor.

Allah kolaylık versin, işiniz gerçekton zor canım.

Evet çok soğuk.
40 dakika mı, neden o kadar çok bekledin ki??Size de tatil olsa da gitseniz barii.
87 soru mu, maşallah. Ben yaptıramıyorum yaa, üşeniyor benimki:26:
Hayat bilgisi bizim de öyle işte canım yaa, evde de yapmıyoruz ya çalışma ondan mı acaba diyorum ben de:26::26:

öğretmen hikaye kitabı veriyor ama biz bitiremeden geri alıp yenisini veriyor.
Bitirmesi gerektiğini, yoksa zayıf vereceğini söylesen:26::26:İşte ya da bitirirsen çikolatadır, ne bileyim sevdiği bir ödül şeklinde motive olup da bitirmez mi??

sizde çok ödev yapıyorsunuz hayranım size zati..

canım bakıcımız 5 dakika geç kaldı..öyle olunca eşim beni merkezdeki durağa 5 dakika geç bıraktı.evimiz merkez dışında toki evlerinde..

ve ben otobusu 5 dakika ile kaçırdım..bir sonraki otobus de yoğun kar yağışından dolayı geç geldi..böyle olunca otoyol kenarındaki durakta bekledim 40 dakika..o durak çok kalabalık oluyor..ama işte soğuk oluyor..bir daha geç kalmayız inşallah.aslında eşim ben seni götüreyim dedi çilimli ye ..ama ben kabul etmemiştim..otobus gelir simdi demiştim..ne bileyim otobus de 15 dakika geç kalacak..bilemedim...pişman oldum..

aslında 87 test sorusu çözmemişti..31 tane çözmüştü..fakat ve lakinnn ..ben test yapraklarından kafama göre kopardım.türkçe matematik ve hayat bilgisi konularından ..dedim ben şimdi bunları bak nasıl hızlı çözerim...aldım kalemi..bu hevese geldi.ilk soruyu çatır çatır altını çizerek okudum..yanlış şıkların üstünü çizdim..doğru şık kalınca işaretledim.
kpss de bu şekilde test çözerdim..

ikinci soruya bu atladı..ben yaparım diye..hızlıca kalemi hareket ettirdim..kendim okudukça altını çizdim yani..bu da hızlı okumak zorunda k aldı..sonra doğru cevabı söyleyince yanlış olan şıkların üstünü çizdim..bu yöntemi kaparsa iyi olur..işte böyle olunca hızlı bitti canım

Son düzenleme:

Hayat bilgisi bizimde kabusumuz ya bizimkide 69 almıştı ne melem bir dersmiş bu,biz çalışıtıkta yani ama tuhaf tuhaf sorular geliyor mesela bayrağımız neyi simgeleri biliyor çocuk ama bayraktaki ay ve yıldızın anlamı sormuş adeleti ve temizliği simgeliyormuş konuşardada görmedim öyle bişey

evet haklısın..biz görmedik böyle bir şey ..ama öğretmenleri bizimkilere anlatmış..ay ve yıldızın neyi simgelediğini..bir testte çıkmıştı..benim oğlan işaretledi..dedim kafadan atma..bir araştıralım..yok anne bizim öğretmen söylemişti dedi...

artık eğitim zorlaşıyor sanırım..biz onların işlediği konuları kim bilir kaçıncı sınıfta görmüştük.şimdikiler hızlı gidiyor.

Son düzenleme:
Anladım canım, bakıcıya da tembihlersin artık.
Testte de iyi yapmışın valla, gerçekten öyle deneyeyim ben de bakalım, gaza gelir mi bilmiyom artık, ama bir şekilde yapmaları lazım. Ekmek aslanın midesinin derinliklerinde artık, çocuklarımızın işi çook zor. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

oo süpersin sen ya..

Günaydın canım. İstanbulda ben daha önce böyle birşey görmedim kar yağarken gök gürüldeyip şimşek çaktı.Dışarısı çok fena. Trafik feci. İşgüzar vali de okulları tatil etmedi çok sinir oldum.
Bazen bana ters cevap verdiğinde ben de diyorum bunların ergenliğinde ne yapacağız diye.

Günaydın. Test daha kolay geliyor bize de. Biz de 1 sayfa test, 3 sayfa da türkçe kitabından ödev vardı onları yaptık.

Günaydın. Benim evim işime yakın olmasına rağmen zor geldim işe. İnan sabah sen ve Zeliş geldiniz aklıma, bu trafikte nasıl gidecekler diye.Ama iyi gitmişsin maşallah.

Maşallah anasına da oğluna da. Bizim kıza bu kadar ödev var desem en baştan yetiştiremem ben falan diye mızırdanır yapmazdı. Sizin bu azminize hayranım.
Sabah üzüldüm sana çok beklemişsin canım ya. Donar insan, Ihlamur falan da iç, için ısınsın.

Çok zor işiniz canım yaaa, Allah hepinize kolaylık versin. Burası bile hiç bu kadar soğuk olmazdı:26::26:
Adile süper zaten canım, okulu birincilikle bitirmişti sanırım, oğlu da ona çekecek tabii
Darısı bizim çocukların başına, ben de iyiydim okulda ama büyük kız bana çekmemiş, inşallah ufak çeker. Büyük çok tembel, üşeniyor herşeye, örnek vereyim size,
Dolapta et vardı mesela dün buzluktan aşağıya almıştım, öğleden sonra aradım, kızım onu dışarı çıkar diye, buzu iyice çözülsün diye, neyse çıkardı bu.
Eve geldim işte ben uğraşıyorum koydum ocağa falan, bana anne yemekte ne var diye soruyo.
Siz düşünün gerisini artık, o eti oraya sen çıkardın değil mi, e kızım diyom bilmiyon mu, eee nasıl yapcan diye sordum diyor bu seferherşeye cevabımızda hazır. Ben de garezine mangal yakcam dedim

ah ku kızlar
benimkinin de odasını bir görsen

Valla ben geldimde zelişten haber yok galiba gelmedi bu sabah foruma gerçi face de yazmıştık birbirimize,belki toplantısı falan vardır

Benim kız da çok rahatına düşkün. Utanıyorum yazarken ama, yani bu kar da olmaz dersin. Ders yaparken yere kalemi düşüyor, eğilip almaktansa kalemliğinden yeni kalem çıkartıp yazıyor. Ders başında bazen bildiği şeyler olunca sen şunları yap 5 dk sonra kontrol edeceğim diyorum. O beş dakkada sürekli, anneeeeeeee su getirrr, anneeeeee mandalina getirrrrrrr bıktırıyor beni. Kalk kendin al diyorum tamam tamam gerek yok diyor.
Bu kadar tembel yani. Asıl ben ne yapacağım bu kızla.
Annem böyle alıştırdı bunu. İlk ve tek torundu her dediğini yaptı şimdi acısını çekiyoruz. Ama ben sürekli sürekli uyarıyorum, birşey istediğinde kendin al diyorum. Böyle böyle alıştırmaya çalışıyorum bakalım.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…