İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

eee napacan. ne çektin be zeliş..
bu filmi de hiç izledim ama duydum.

evet bende izlemedim ama duydum senin gibi...

eskiden daha fazla zamaım vardı kendime yeni yeni uğraşlar edinirdim.

Yemekler, örgü, takı vs.

son zamanlarda düşünüyorum da 24 saatlik bir günde kendim için yarım saat ayırıpta ayaklarımı uzatıp oturamıyorum. Haa işte bir tek uyuduğum zaman hareketsiz ve dinlenme halinde oluyorum mecburennn....

canım ben 4 yumurtayı 1 bardak şekerle çırparım hep,yalnız şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra mikseri kapatırım..kullanmam..geri kalan malzemeyi çırpma teli kaşık çatal vs ile devam ettiririm..

sonra 1 bardak zeytin yağı

yarım bardak süt.

un ,kabartma tozu, vanilya.

kek kıvamına gelinceye kadar göz kararı koyuyorum ben unu...yani unda bir ölçüm yak..aldığı kadar un diyeyim canım ben.
canım benim sağol..

eee napacan. ne çektin be zeliş..
bu filmi de hiç izledim ama duydum.

ben 1 -2 kez denk geldim..
zeliş öyle durumlarda ben kahvaltı sunuyorum ev halkına

tost
yumurtalı patates
muhlama
sigara böreği(buzluğumda sarılmış olur genellikle..)

alternatif olarak burlardan birini de kahvaltı yanında yaparım..her zaman yemek yapılmıyor ki.

evet bende izlemedim ama duydum senin gibi...

eskiden daha fazla zamaım vardı kendime yeni yeni uğraşlar edinirdim.

Yemekler, örgü, takı vs.

son zamanlarda düşünüyorum da 24 saatlik bir günde kendim için yarım saat ayırıpta ayaklarımı uzatıp oturamıyorum. Haa işte bir tek uyuduğum zaman hareketsiz ve dinlenme halinde oluyorum mecburennn....

evet canım benim aynen bende senin gibiyim..

ben 1 -2 kez denk geldim..
zeliş öyle durumlarda ben kahvaltı sunuyorum ev halkına

tost
yumurtalı patates
muhlama
sigara böreği(buzluğumda sarılmış olur genellikle..)

alternatif olarak burlardan birini de kahvaltı yanında yaparım..her zaman yemek yapılmıyor ki.

sigara böreği benimde hazır olurdu hep. bu aralar yapmadım..

Benimde dondurucuda vazgeçilmezlerim; sigara böreği, sarma, ıslatılmış ama haşlanmamış nohut ve fasulye

benim buzlukta fasülye ve nohut olmaz..faydası oluyor mu zeliş..mesela ıslatılıp da haşlanmaması iyi mi..haşlasak olur mu..

benim buzlukta fasülye ve nohut olmaz..faydası oluyor mu zeliş..mesela ıslatılıp da haşlanmaması iyi mi..haşlasak olur mu..

Haşlayıp bıraktıktan sonra tadı değişiyor gibi geliyor bana. Birde çok çabuk dağılıyor çorbalar için olabilir ama yemek için olmuyor. Ben düdüklüde pişiriyorum o yüzden ıslatılmış olursa 20 dakikada çok güzel pişiyor ama ıslatılmamış 40-45 dakikayı buluyor hemde güzel pişmiyor...

Haşlayıp bıraktıktan sonra tadı değişiyor gibi geliyor bana. Birde çok çabuk dağılıyor çorbalar için olabilir ama yemek için olmuyor. Ben düdüklüde pişiriyorum o yüzden ıslatılmış olursa 20 dakikada çok güzel pişiyor ama ıslatılmamış 40-45 dakikayı buluyor hemde güzel pişmiyor...

anladım canım..ben de pişirmeden 1 gün önceden ıslatırım..ama buzlugğa hiç koymamıştım..aslında çorbalar ve pilavlar için hazır edilebilir buzlukta ,,demii.

anladım canım..ben de pişirmeden 1 gün önceden ıslatırım..ama buzlugğa hiç koymamıştım..aslında çorbalar ve pilavlar için hazır edilebilir buzlukta ,,demii.

Evet çorba ve pilav için haşlanmış olabilir...

Geçenlerde kayınpederim pazardan mısır almış ben onları haşlayıp ayıklayıp küçük poşetler halinde attım pizza ve makarnalar için bakalım nasıl olacak daha alıp kullanmadım ama olursa en azından böyle alıp bir kerede haşlamak baya bir tasarruf olur paket mısırlar pahalı çünkü ve biz çok tüketiyoruz...

Geçenlerde kayınpederim pazardan mısır almış ben onları haşlayıp ayıklayıp küçük poşetler halinde attım pizza ve makarnalar için bakalım nasıl olacak daha alıp kullanmadım ama olursa en azından böyle alıp bir kerede haşlamak baya bir tasarruf olur paket mısırlar pahalı çünkü ve biz çok tüketiyoruz...

mısır benimde var güzel oluyor..

canım ben o mısırlardan yaptım buzluğa koydum 2 kez ..ama marketlerde ki gibi olmadı..biraz kart mıydı benim mısırlar bilemedim..salatalarda da lezzeti yoktu..buzluktan sanırım,.

Yine sessizleşti burası döküldü herkes.

Ne yapıyosun haftasonu Bulgar var mı planlar..

Biz oğluşla teyzenin mevlüdüne gidicez cumartesiden gideriz heralde.

Yarın kursum var zaten gündüz.

Öğretmene hediye alınacak onu da bir araya sıkıştırmam lazım..

Az önce aradım, ödevlerimi yapıyorum dedi bakalım görücez... Eğer ödevleri bitiremezsen gelemezsin ananeye dedim gaza geldi biraz daha ama :))))

Akşama da pizza yapmaya karar verdik hamur alıcam giderken böyle işte son dakikaları geçirmeye çalışıyorum masamı bile topladım :))))

Yine sessizleşti burası döküldü herkes.

Ne yapıyosun haftasonu Bulgar var mı planlar..

Biz oğluşla teyzenin mevlüdüne gidicez cumartesiden gideriz heralde.

Yarın kursum var zaten gündüz.

Öğretmene hediye alınacak onu da bir araya sıkıştırmam lazım..

Az önce aradım, ödevlerimi yapıyorum dedi bakalım görücez... Eğer ödevleri bitiremezsen gelemezsin ananeye dedim gaza geldi biraz daha ama :))))

Akşama da pizza yapmaya karar verdik hamur alıcam giderken böyle işte son dakikaları geçirmeye çalışıyorum masamı bile topladım :))))

kalpler birmiş aynı anda yazmışız:))
hiç bir plan yok şimdilik.
ne güzel bak ödevleri yapmaya başladı sen yokken kuzucuk..

X