İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

aslında annem halalarım kardeşlerim benim gibi değil..diyet yaparlar...genelde..yemek yemeği severler..

ben işe başladıktan sonra kilom sabitlendi..evde olunca hep atıştırmalık bir şeyler yerdim..ama masa başında yemiyorum böyle şeyler utanıyorum arkadaşlarımdan..

günde 3 öğün düzenli yiyince kilo almıyorum sanırım..ara öğünler olmayınca bir de..

evet yapıyorum hamur işi bizde eksik olmaz..kek pogaça pizza..ama çok çok yemem zaten..kahvaltıda yerim..bazen iş yerime getiririm ..öğün olarak yerim ..pogaça alırım 2-3 tane yanıma ..çay ile öğlen öğünü yaparım..bazen abartırım..tatlı tuzlu çorba acılı ...o zaman akşam öğününü geçiştiririm..dengelerim yani..

büyük oğlum ikinci doğumdan sonra bana dombili baykuş diyordu.oysa 58 kiloydum....göbeğimle dalga geçiyordu...onun için zayıfladım zatiii...

dilekçe

kızlar bloğuma bakın ..mavi keki de ekledim

Güzel görünüyor renklendirmeyi gıda boyasıyla mı yaptın? Evet öyle yapmışsın yeni okudum tarifi :))))))))))))))

Son düzenleme:
Yaa aslında ne güzel olurdu hepimiz aynı şehirde olsak. Hafta sonu ufaklıklar birlikte plan yapar buluşurduk, gezerdik dimi ama...

mavi keki merak ettim..

Yaa aslında ne güzel olurdu hepimiz aynı şehirde olsak. Hafta sonu ufaklıklar birlikte plan yapar buluşurduk, gezerdik dimi ama...

biz abur cubur almıyoruz çocuklara..nadir alıyoruz..

bu sebeple mavi gıda boyasını 1 kerelik kullandım..

yani jelibon bonubon topitop ..bunlarda gıda boyası var zaten..biz bunları almıyoruz..yedirmiyoruz..evde kullanmamda sakınca olmaz diye düşündüm..sonuçta her seferinde mavi kek yapmıyorum..

ne bileyim..işte böyle..evde nar var..bir dahaki keki pembe yapayım bari ..nar suyu ile..demi..

dün akşam kek yaptım..ama nar suyunu kullanmayı unuttum..evdeki kek bitince yaparım pembe kek,nasılsa 3 günde 1 kek yapılıyor evde.

slm arkadaşlar..
benim kızım birinci sınıfa başladı..hiç bi teçrübem yok..
öğretmeni çarşamba günü notlarının yazıldığı karne gibi bi kağıt göndermiş ve imzalamış
veli imzası atıpda gerimi gönderecez:KK28:

aslında annem halalarım kardeşlerim benim gibi değil..diyet yaparlar...genelde..yemek yemeği severler..

ben işe başladıktan sonra kilom sabitlendi..evde olunca hep atıştırmalık bir şeyler yerdim..ama masa başında yemiyorum böyle şeyler utanıyorum arkadaşlarımdan..

günde 3 öğün düzenli yiyince kilo almıyorum sanırım..ara öğünler olmayınca bir de..

evet yapıyorum hamur işi bizde eksik olmaz..kek pogaça pizza..ama çok çok yemem zaten..kahvaltıda yerim..bazen iş yerime getiririm ..öğün olarak yerim ..pogaça alırım 2-3 tane yanıma ..çay ile öğlen öğünü yaparım..bazen abartırım..tatlı tuzlu çorba acılı ...o zaman akşam öğününü geçiştiririm..dengelerim yani..

büyük oğlum ikinci doğumdan sonra bana dombili baykuş diyordu.oysa 58 kiloydum....göbeğimle dalga geçiyordu...onun için zayıfladım zatiii...

Şu çocuklar herşeyi yaptırıyo insana,kocalar dese takarmıyız acaba ben kendi adıma takmam kendine bak derim çünkü benim eşim bayağı kilolu daha doğrusu göbekli:KK1::KK1::KK1:

yani jelibon bonubon topitop ..bunlarda gıda boyası var zaten..biz bunları almıyoruz..yedirmiyoruz..evde kullanmamda sakınca olmaz diye düşündüm..sonuçta her seferinde mavi kek yapmıyorum..

ne bileyim..işte böyle..evde nar var..bir dahaki keki pembe yapayım bari ..nar suyu ile..demi..

dün akşam kek yaptım..ama nar suyunu kullanmayı unuttum..evdeki kek bitince yaparım pembe kek,nasılsa 3 günde 1 kek yapılıyor evde.

pembe kek için pancar suyu da kullanılsa olmaz mı.
pazar günü yaptım ben pancar turşusu..

$SDC17363.JPG $SDC17366.JPG
ay canım sen göremiyordun demi..dur ekleyeyim..afedersin.

iste canım burada resimleri ...tarif kek tarifi

4 yumurta
şeker
un
kabartma tozu
vanilya
kakao
mavi gıda boyası
1 bardak zeytin yağı
yarım bardak süt

canım ben de yaptım pancar turşusu ama kek için kullanamam galiba ..sarımsaklı falan..
bir daha ki pazara gidişimde alayım pancar ..

yanlız ben 1 kez pancarlı yaptım..

pes pembe oldu..

ay ne güzel dedim..kakao da kattım karıştırdım..
kakao tüm pembeliği bastırdı..kahverengi öne çıktı..hatta bloğumda var..onu da bulursak ekleyeyim..resmen kahverengi kek olmuştu..

bu kez kakao koymayıp pembe yapılabilir dediğin giibi

canım ben de yaptım pancar turşusu ama kek için kullanamam galiba ..sarımsaklı falan..

pes pembe oldu..

kakao tüm pembeliği bastırdı..kahverengi öne çıktı..hatta bloğumda var..onu da bulursak ekleyeyim..resmen kahverengi kek olmuştu..

yok kız turşusun suyunu kullanmayız sarımsaklı :KK1: :KK1:
haşladığımız sudan demek istedim :KK1: :KK1:

pes pembe oldu..

yok kız turşusun suyunu kullanmayız sarımsaklı :KK1: :KK1:
haşladığımız sudan demek istedim :KK1: :KK1:

heheheh..tamam canım..anladım..:KK55::KK55::KK55::KK55::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Hamarat kadının hali başka tabi. Valla hiiiiç sallamıyorum bu aralar yeme içme mevzularını sıkıldım zati artık. Pişir, doyur, yıka, vs, vs, :))))))))))

şeker ve un kaç bardak

canım ben 4 yumurtayı 1 bardak şekerle çırparım hep,yalnız şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra mikseri kapatırım..kullanmam..geri kalan malzemeyi çırpma teli kaşık çatal vs ile devam ettiririm..

sonra 1 bardak zeytin yağı

yarım bardak süt.

un ,kabartma tozu, vanilya.

kek kıvamına gelinceye kadar göz kararı koyuyorum ben unu...yani unda bir ölçüm yak..aldığı kadar un diyeyim canım ben.

X