canım pembe yalanlar bunlar..günah değil..onların iyiliği için
günayyyydıııııınnnnnnnnnnnn..
dün öğretmenimiz bizi aradı..konuştuk telefonda..ama öncesini anlatayım..
akşam eve geldim emir'e sordum" test oldunuz mu ..??nasıl geçti.?kaç aldın?'
söylemem sen çantama bak dedi.
sonra yemek vs..
oturdum çantasını açtım..test olmuşlar 2 tane.
bir tanesi iyi..
ikincisinde de iyi ..ama kırmızı kalemle öğretmen ne yazmış biliyor musunuz?
" deftere bakmana gerek yok . sen zaten biliyorsun"
bizim sıpa kopya çekmiş.."oğlum kopya mı çektin ?????" dedim.."hayır anne deftere baktım , kopya çekmedimmmmmmm!!!!!!!!!"
"oğlum testleri aklındakilerle çözeceksin hiçbir yere bakmadan ."
"hıııı tamam anne"
neyse öğretmene dedim biliyorum olanları.çantasına baktım..
öğretmeni nasıl gülüyor..testini elinden aldım.."sıfır " dedim ama diğer çocuklar da yapmasın diye..aslında gerçek notunu verdim.."dedi.
bizim oğlan testini bitirmiş son soruyu yaparken emin olmak için defteri açmış ,öğretmeni de o sırada başka bir şey okuyordum..çocuklara bakmıyordum diyor..önce şakır şakır defter yaprakları çevrildi..sonra baktım emir..kaldır defterini dedim diyor..
sonra yine birşeyler okuyordum..çocuklar demiş "öğretmenim adil emir deftere bakıyor"
öğretmen zaten defter sayfalarını şakır şakır yine çevirirken duymuş..kaldırmış kafasını ki 'adil emirrrrrrr! '
o zaman şaşkın şaşkın yüzüme baktı diyor..ama bildiği şeyler diyor..çünkü kimsenin bilmediği kelimeleri biliyor..eş anlamlı ya da eşsesli kelimelerdez çok kitap ,gazete mi okuyor diyor..hayır dedim..keşke okusa zorla okutturuyorum dedim..ama dedim..okuma yazma bilmezken tübitak ın meraklı minik dergilerini aldım..onu ben okudum..içinden çıkan oyunları kesip yaptık .oynadık ...okuma yazmayı öğrenince de tübitak ın bilim çocuk dergilerini aldım dedim..sanırım bunlar onun kelime haznesini geliştirdi.bilemiyorum..
deftere bakmaya kopya olarak bilmediği için şaşmış kalmış benim oğlan..ona göre kopya çekmek arkadaşına bakmak sanırım...HEHEHEHEH
işte böyle bir gündü..ama öğretmenimiz adil emir'den memnununmuş.
ben de oğlumu öptüm..sarıldım..seninle gurur duyuyorum diyerek koltuklarını kabarttım..