Aşağıda yazdıklarım ile ilgili ayrı bir konu açmıştım ama ilgilenen olmadı maalesef...Buraya kopya ediyorum arkadaşlar.Kafama fena takıldı bu konu,sizlerde sbs başarıları not ortalamasına katıldı mı?Merak ediyorum..
Herkese merhabalar...
Oğlum şu an 2.sınıfa gidiyor ve geçen haftalarda Seviye Belirleme Sınavına girdiler..
Biraz önce internetten Veli bilgilendirme sistemine girdim ve öğretmenin bu sınavın sonucunu
not ortalamasına kattığını gördüm.
Oğlumun başarısı çok şükür kötü değil ama gene de bu sınavın yapılış
amacı ve şekli itibari ile (Yaşlarının küçük ve ilk kez böyle bir sınava girmeleri,sınavın bir başka öğretmen tarafından yapılması,kitapçık üzerine işaretlenme olmaması,optik okuyuculu kağıtlara işaretlenmesi,uzun süre sınavda kalmaları dolayısı ile konsantrasyon durumları vs..gibi faktörlerin bu yaştaki çocukların başarılarını çok da doğru yansıtmadığını düşündüğüm için) not ortalamasını etkilemesi beni biraz düşündürdü açıkcası..
Yani anlatmak istediğim,tamam bu sınav illerin,ilçelerin,okulların,sınıfların başarılarını ölçmek için gerekli olabilir ama not ortalamasına yansıtılmasının ne derece doğru olduğu..Benim kafamı karıştıran bu..
Merak ettiğim sizde de bu SBS sonuçları sınıf notlarınıza eklendi mi...Durumunuzu ve bu konu hakkındaki düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum..