- 16 Eylül 2006
- 1.680
- 1.337
İyi bir veli olduğunuz anlayışınızdan ve ifade tarzınından belli.
Evet öğretmenin de yapabilecekleri sınırlı kalabalık bir sınıfta malesef.
İşlenmesi gereken müfredat, uyulması gereken plan var.
Ama siz bire bir ilgi ile çocuğunuzun gelişmesine faydalı olabilirsiniz.
Olamıyorsanız da yıpranmamak adına bir yıl ertelemeniz faydalı olur..
Çocuğun yaşı uygun evet.
Ama kasları uygun değilse yazamıyor olabilir. Ama e yapıyor demişsiniz bu bile bir umut aslında.
Öncelikle satır için şu bilgiyi vereyim.
Eki Görüntüle 1308681
Üç satırımız var..
Seslere geçtiğimizde küçük harfler için ikinci sıra yani orta sıra ( ev bölümü), büyük harfler için ilk iki sırayı kullanacağız yani çatıya çıkacağız..
Üçüncü sıraya sadece y,g gibi kuyruklu harflerde yazacağız.
En altta köpek var oraya inersek ısırır diyebilirsiniz başlangıçta..
Daha sonra y harfine gelince kuyruğu için inerken, köpeğimiz susamış, ona su verip geri çıkacağız diyeceğiz
Her şeyi oyun olarak gören bir çocuğa ancak oyunla öğretebilirsiniz.
Bu şekilde görmeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yardımcı olmaya çalışacağım.
Eki Görüntüle 1308674 a harfi için anlatıyorum mesela.
Resimde gördüğünüz ok şeklinde yazılacak. Ama biz bunu çocuğa oyunla veriyoruz.
Komşumuz yukarda :) Komşuya gidiyorum, vazgeçtim geri dönüyorum. Havaya zıplayıp iniyorum. Diye diye yazacaksınız..
Komşuya gidiyorum, çantamı unuttum geri dönüyorum havaya zıplayıp iniyorum..
Bu şekilde denediniz mi?
Yok hayır bu yöntemi hiç denemedim. Oldukça iyi bir anlatımmış. Biz klasik verilen egitimde sıkışıp kalmışız hocam neler varmış halbuki...
Oglum anasınıfı düzeyinde degil ama ilkokul seviyesinde de degil, ikisinin ortasında bunu biliyorum. Belki sizin verdiginiz örneklerde oldugu gibi egitim verseydik bu çocuk mantıgı kapacaktı.
Elle ilgili sıkıntımızı nasıl aşacagız?
Yazmaya çalışması bizlerin sol elini kullanması gibi koordinat sıfır.
Evde sıkı bir egitimle seneye belki 2. sınıfada geçirilebilir. Ona boş durmak yok bundan sonra. Bu yıl devamlı harfler, rakamlar konusunda yazı yazdıracagım...devamlı tekrar tekrar yapacagım...