- 11 Şubat 2009
- 482
- 39
- 44
canım en azından 30 okumalı diye biliyorum
yapma canim ya uzuldum simdi bol bol okumasi lazim ama okutamiyorumki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım en azından 30 okumalı diye biliyorum
yapma canim ya uzuldum simdi bol bol okumasi lazim ama okutamiyorumki.
eveeet.. sınıfta yapılan okumada kızım heyecandan olsa gerek 55 kelime okumuş çok ağladı en fazla 62 okumuş bir arkadaşı, neden okulda az okudum diyor morali bozuldu kuzumun.. gerçekten de evde 70 - 72 hep aynı sayılarda okumasına rağmen heyecan büyük bir faktör oluyor.. iyiden iyiye hırslandı artık okuma diye evde kızıyoruz sürekli elinde kitap gözleri bozulacak diye korkuyorum...
Bizim öğretmen 2 defa okuma yarışı yaptı,birinde benim kız ve başka bir arkadaşı 74 kelime okuyup 1.oldular.İkincisinde benim kız ikinci olmuş,76 kelimeyle,diğer arkadaşı 105 okumuş maaşallah.Öğrendiğimde aferin annecim çok güzel,çok başarılısın dememe rağmen benim cadı bunu sorun etti,ağladı hatta.Karşıma alıp konuştum annecim sen gayet iyisin,2.cilikte çok güzel falan diye ama,çok hırs yapıyor,hergün ödevler biter bitmez bana defalarca dakika tutturup okuyor,bir dahaki sefere ben birinci olmalıyım diye.:26ün öğretmeniyle konuştum fazlaca sorun ediyor diye,oda kızımla konuşmuş sen zaten başarılısın,iyi bir öğrencisin diye.İnşallah yine birinci olamazsa sorun yapmaz,çünkü çok ağladı,ben okula gitmeyeceğim okuma yarışı olunca falan diye.Bizde hiç problem etmiyoruz,hep destekliyoruz,takdir ediyoruz ama,sanırım yapısı böyle kızımın.Benim için kızımın psikolojisi herşeyden önemli yoksa..
Chess hoşgeldin bu arada,epeydir yoktun.Sen olmayınca topikte durgunlaşmıştı,iyiki geldin..
105 kelime okuyan cimcimenin anneside hiç hırslı değil,ödevlerini yapmaya çok üşeniyor diyor.Ama maaşallah gayet iyi durumu.Benim cimcimemde performans ödevlerinde sınıfta hepsinden 100 alan tek öğrenci,ama işte bu son okuma yarışında ilk defa arkadaşı kendini geçti.Dediğim gibi yapısında hırs var,inşallah iyi yönde değerlendirir bunu.Ödevlerini eve gelir gelmez yapmaya başlıyor,annecim biraz soluklan,dinlen diyorum olmaz diyor,ben ondan daha çok üşeniyorum valla..:90:teşekkür ederim canım benim
vallahi o 105 okuyon çocuğu bende tebrik ediyorum
kızınada maşallah bencede çok iyi 76 kelime.
bence kızının kendi hırsı olması çok güzel, ben ailenin çocuğa baskıyla hırs yapmasına katılmıyorum ama çocuk kendiliğinden hırslıysa çok güzel bence canım, yoksa nasıl motive olcak ki çocuklar.
Bizim sınıfta en hızlı benim oğlan okuyomuş, allahtan onu geçen olmadı, gerçi üzülmezdi benim ki pek hırslı değil, ay ödev yapmaktan nefret ediyorum demeye başladı hatta, kitapları ise hiç görmek istemiyo
105 kelime okuyan cimcimenin anneside hiç hırslı değil,ödevlerini yapmaya çok üşeniyor diyor.Ama maaşallah gayet iyi durumu.Benim cimcimemde performans ödevlerinde sınıfta hepsinden 100 alan tek öğrenci,ama işte bu son okuma yarışında ilk defa arkadaşı kendini geçti.Dediğim gibi yapısında hırs var,inşallah iyi yönde değerlendirir bunu.Ödevlerini eve gelir gelmez yapmaya başlıyor,annecim biraz soluklan,dinlen diyorum olmaz diyor,ben ondan daha çok üşeniyorum valla..:90:
Birde merak ediyorum sizin performans ödevleriniz başladı değil mi,neler yapıyorsunuz..
İnşallah amin canım,hepimizin evlatlarını en iyi yerlere getirsin Allah'ım..vay be çok şanslısın valla, inşallah hep böyle devam etsin
yok canım ya performans ödevi ne, hiç tanışmadık kendisiyle
İnşallah amin canım,hepimizin evlatlarını en iyi yerlere getirsin Allah'ım..
Performans ödevleri her dersten oluyor mesela,ilk önce eve ödev olarak veriyor öğretmen,kelimeleri karışık verip cümle kurma,boşluk doldurma falan,matematiktende toplama çıkarma işlemleri,onluk birlikler,basit problemler.Yani şimdiye kadar öğrendikleri şeyler.Daha sonra sınıfta öğretmen her desrten performans ödevi yaptırıp not verdi ve bu notlar karnelerine geçecek dedi..Resim ve müzikte de yaptılar performans ödevlerini..
metın e baglı kolay kelımelerse cok okurarkadaslar sizin cocuklar dakikada kac kelime okuyor.bizim ogretmen gecengun eve odev vermis dakika tutup okutun ve kac kelime oldugunu yazin diye benim kiz 15 kelime okudu azmi acaba :44:
Ben hiç bakmadım veli bilgilendirmeye canım ya,bir bakayım.Notları verdi bizim öğretmen ama sisteme girmişmidir acaba..:26:valla bize hiç böyle ödevler gelmedi ama boşluk doldurma, karışık kelimelerden anlamlı cümle yapma, problemler falan öğretmenin bize aldırdığı sette var, bu setten bi kaç dergiyi eve yolluyo ödev olarak, onun dışında bişey yaptığımız yok
sen hiç veli bilgilendirmeye girdin mi canım, not yazmışmı öğretmeniniz, ben arada girip bakıyorum ama hiç bişey olmuyo
Merhaba.. Minimini birler diye bir site vardı,epeydir bakmıyorum ama,güzel bir siteydi,istersen bir bak canım..selam kızlar benım kız da 1 e gıdıyo sesler bıttı okumadallar toplama islemındeler ustune toplamayı ogretemedım bılgısayardan sıte warmı bu konuda lınk werırmısınız
benim cadı 25-30 arası okuyor daha heceliyor pek hızlı sayılmaz ama sınıfta en hızlı okuyanda 45 kelimede daha
yani cadım ortalarda daha az okuyanda var çünkü
bu arada hanımlar bir mutluluğumu paylaşmak istedim sizlerle
burda yazmıştım kızım 7-8 harfi söyleyemiyor diye hatta dr bile götürmüştüm
çok şükür düzelme var kızımda ş ç c seslerini çıkarmaya başladı darısı diğerlerinin başına
valla kızımın kaç kelime okuduğu umrumda değil düzgün konuşabilsin bana yeter
sevindim canım, bi daha ki dönem daha iyi olacak görceksin:13:
zaten canım dk da okunan kelime sayısından ziyade okuduklarını anlamaları önemli
bu konuda uzman görüşleri ne bilmiyorum ama bence bi öğrencinin "içinden" hızlı ve anlayarak okuması herşeyden daha önemli
benim cadı 25-30 arası okuyor daha heceliyor pek hızlı sayılmaz ama sınıfta en hızlı okuyanda 45 kelimede daha
yani cadım ortalarda daha az okuyanda var çünkü
bu arada hanımlar bir mutluluğumu paylaşmak istedim sizlerle
burda yazmıştım kızım 7-8 harfi söyleyemiyor diye hatta dr bile götürmüştüm
çok şükür düzelme var kızımda ş ç c seslerini çıkarmaya başladı darısı diğerlerinin başına
valla kızımın kaç kelime okuduğu umrumda değil düzgün konuşabilsin bana yeter