Çocuğa iki isim koymak doğru mu ?

Anne baba olarak siz iki ismi de kullanıyorsanız ister sizin ister eşinizin taraf olsun uyarıp her iki ismini de söylemeleri gerektiğini vurgulayın her seferinde. Gerekirse tavır da koyun.
Ama üzülerek iki isim de birbirinden o kadar bağımsız ki birinci ikinci isim kullanma mevzusu cocugun hep hayatında olur gibime geliyor.

Çocuğunuzun ismini Aybilge Erçil koyarken nasıl herkesin iki ismiyle de hitap edebileceği kanısına vardınız ki? Çok alakasız, uyumsuz iki isim. Elbette birini kullanacaktı herkes. Bence ilk isimden yürüyün, öyle kalsın. Muhtemelen okulda da ilk ismi kullanacaklar.
Ben ikisini kullanmaları gerektiği konusunda yorum yaptım ama ismi duyunca yorumumdan vazgeçtim 😆

Aman Allah korusun
Anne baba olarak siz iki ismi de kullanıyorsanız ister sizin ister eşinizin taraf olsun uyarıp her iki ismini de söylemeleri gerektiğini vurgulayın her seferinde. Gerekirse tavır da koyun.
Ama üzülerek iki isim de birbirinden o kadar bağımsız ki birinci ikinci isim kullanma mevzusu cocugun hep hayatında olur gibime geliyor.

Back
X