Çocuğa iki isim koymak doğru mu ?

tugba190735

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2024
29
3
6
30
Benim kızım 9 aylık . İki ismi var . Benim ailem ilkini eşimin ailesi ikincisini kullanıyor . Ben ne yapacağımı bilmıyorum şaşırıp kaldım . Eşimle ben ikisini kullanıyoruz. Kızım şu an iki ismini de tepkı vermıyor ne yapmamı önerirsiniz ? Kafama takmalı mıyım takmamalı mıyım? Yardımcı olun

Benim kızım 9 aylık . İki ismi var . Benim ailem ilkini eşimin ailesi ikincisini kullanıyor . Ben ne yapacağımı bilmıyorum şaşırıp kaldım . Eşimle ben ikisini kullanıyoruz. Kızım şu an iki ismini de tepkı vermıyor ne yapmamı önerirsiniz ? Kafama takmalı mıyım takmamalı mıyım? Yardımcı olun
Doğmadan once karar verememissiniz demek ki iki isim koymussunuz. Siz iki ismi de kullaniyorsaniz ikisini de ogrenir diye düşünüyorum.Bence takmayın.

Siz ikili kullanın öğrenir, problem yapılacak bı durum yok, çift isimli milyon insan var, vermişsiniz zaten, başlıktaki soru için geç kalınmış 🤷🏻‍♀️

Kesin senin ailenin kullandığı ismi sen koymuşsundur,eşinin aileside oğullarının koyduğu ismi kullanıyordur😅

İki isim her zaman kafa karışıklığı yaşatır. İlk oğlumun adı yiğit ali. İkinci ismi kısa diye hep birlikte söylüyor herkes. Şimdi ikincisi doğdu iki ismi de uzun ama ikinci ismi eşimin gönlü olsun diye kabul ettim fakat şart koydum. Benim koyduğum isimle sesleneceğiz senin koyduğun da göbek adı gibi olacak dedim. Herkese de tembih ediyorum ilk ismiyle sesleniyoruz. Gerçi daha 4 günlük ve bebek diyoruz hala ama olsun. Siz de o iki isimden birinin telaffuz edilmesini isteyin bebek sizin bebeğiniz sonuçta.

Bence iki taraftanda rica edin iki ismi birden kullansın. Yoksa 3 farklı şekilde cagırılıyor. Çocuğun 3 farklı ismi varmış gibi oluyor ve çocuğun kafasinin karışması geç öğrenmesi de normal bu durumda. Ben iki isim bu nedenle koymadım. Koysaydımda iki ismide kullanırdım herkese de rica ederdim iki ismi kullanmasını

Sıkıntı orda canım . Benım ailem kullanır ama eşimin ailesi kullanır mı bılmıyorum açıkçası eşimde ailesinden çekiniyor . Doktorda kafası karışır ve ismine geç tepkı verir dedı

İki isim her zaman kafa karışıklığı yaşatır. İlk oğlumun adı yiğit ali. İkinci ismi kısa diye hep birlikte söylüyor herkes. Şimdi ikincisi doğdu iki ismi de uzun ama ikinci ismi eşimin gönlü olsun diye kabul ettim fakat şart koydum. Benim koyduğum isimle sesleneceğiz senin koyduğun da göbek adı gibi olacak dedim. Herkese de tembih ediyorum ilk ismiyle sesleniyoruz. Gerçi daha 4 günlük ve bebek diyoruz hala ama olsun. Siz de o iki isimden birinin telaffuz edilmesini isteyin bebek sizin bebeğiniz sonuçta.
Allah analı babalı büyütsün canım . 9 aylık oldu ben şimdi nasıl diyim benımkınlere kullanmayın veya eşiminkinlere kullanmayın. Doktorda biri kullanılsın diğeri göbek adı kalsın dedi

Yok karar vermiştik aslında ilk ismi kullanıcaktık tek o olacaktı sonradan eşim bi isim daha çıkardı . İlk ismi babama sen bulur musın baba demıştı babam isimleri önümüze serdi adı aybilge erçil bu arada

Allah analı babalı büyütsün canım . 9 aylık oldu ben şimdi nasıl diyim benımkınlere kullanmayın veya eşiminkinlere kullanmayın. Doktorda biri kullanılsın diğeri göbek adı kalsın dedi
Teşekkür ederim Allah sizin de bebeğinizi bağışlasın 🙏🏻
bu konuda biraz sert olmanız gerekiyor bence yakınlarınıza doktorun soylediklerini aynen söyleyin çünkü çocuğun kafası karışabilir kendinden bahsedildiğini, ona seslenildiğini anlamayabilir.

bu konuda biraz sert olmanız gerekiyor bence yakınlarınıza doktorun soylediklerini aynen söyleyin çünkü çocuğun kafası karışabilir kendinden bahsedildiğini, ona seslenildiğini anlamayabilir.
Amin inşallah . Malesef kendi aileme diyebilirmiş eşimin ailesine sanmam :) a

Aybilge ercil gerçekten çok uzun ve birbiriyle bağımsız ,eş ailesinden bu kadar korkmanin mantığını anlamadım ha çocuk öğrenir mi öğrenir.

Kızınızın ismi hem uzun hem de söylemesi zor. Yani iki isim koyarken uyumlu olsa ikisini söyleyin denebilir ama zor isimler. Bence birine karar verin herkes onla seslensin.

Yani evham yaptığınızı düşünüyorum . Bir çok kişi var iki isimli veya çocuğuna iki isim koyan . Benim kızda iki isimli eşim de öyle . Hep ikili kullanırız . Eşimin ailesi 1. İsmi kullanırdı genelde onlarda alıştılar artık bazen ikisini de kullanıyorlar . Merak etmeyin çocuk da alışıyor .

Amin Kendı aileme derim de eşimin ailesine maalesef ben diyemem eşim de korkuyor o da demez
Çocuk isimlerini öğrenir de siz tam ebeveyn olmamışsınız daha. Çocuğunuzun adı hakkında bile eşinizin ailesine bir şey demekten korkuyorsunuz. İleride her şeylerinize karışırlar siz de bir şey diyemezsiniz. Bebeğinizi onlar büyütmüş olur. Çocuk sizin çocuğunuz. Siz karar vereceksiniz.

Çocuğunuzun ismini Aybilge Erçil koyarken nasıl herkesin iki ismiyle de hitap edebileceği kanısına vardınız ki? Çok alakasız, uyumsuz iki isim. Elbette birini kullanacaktı herkes. Bence ilk isimden yürüyün, öyle kalsın. Muhtemelen okulda da ilk ismi kullanacaklar.

Back
X