Çocuğa bağırmak kızmak

Leame

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
1.898
1.822
63
13 aylık oğlum var. Bazen düşünüyorum biz bu çocuğa hiç kizmiyor hayır demiyor bagirmiyoruz bile, anlamazki o bebek daha diyebilirsiniz belki ama etkilenirler bilirsiniz , ben bu cocugu böyle buyutmekle hata mı yapıyorum doğru mu yapıyorum diye düşündüm bi an başka annelere bakıyorum çocukları dolap kapağı açsa , ne bileyim tehlikeli alana girse hemen hafiften sert bir şekilde hayır! diyorlar sertçe bi bakış atıyorlar bana çok saçma geliyor bu konuda fikirleriniz lazım ..

Kizip bagirip cagirmak cozum degil bnce hic bir zman ama hayr demek yeri geldiginde kucuk bazen sert uyarilarda (sert derken vurmakdan bahsetmyrm ) bulunmakda gerekli cocuk hayiri bilmeli yoksa yanlisi dogruyu nasil ayirt edecek evet cocuklarimzla yeri geldiginde arkadas olmaliyz ama cocuklarimizn bir suru arkadasi olacak ama bir tane anne babasi var bu yuzden azcik anne baba otrtsni hissetmeliler die dusunyrm bu bnm fkrm

Şimdiki çocuklar ebeveyn , ebeveynler ise çocuk.
Herşeye çocuklar karar veriyor ebeveynler de uyguluyor. O yuzden cocuklar ' evet-hayir ' bilmeli ögrenmeli...

Şimdiki çocuklar ebeveyn , ebeveynler ise çocuk.
Herşeye çocuklar karar veriyor ebeveynler de uyguluyor. O yuzden cocuklar ' evet-hayir ' bilmeli ögrenmeli...
Bı arkadaş oturmaya gelmişti anne babası olarak girisimciligini zedeleyecek diye çocuğa hayır demek yerine dikkatini başka yöne çekmeyi daha doğru bulduğumuz için o arkadaş prize yaklaşan çocuğuma gayri ihtiyari ses tonu yüksek bir biçimde hayır dedi hepimiz dönüp noluyor diye arkadaşa baktık hani biz yanındayız zaten müdahale noktalarını biliyoruz sana ne oluyor gibisinden baktık çocuk anne baba olarak baba çocuk endişe ve korkuya kapıldı o anki yüz şekli ve oraya dokunmak isteyip o arkadaşa bakıp korkması ne bileyim hayır demek de korkuya ve bı adım geride durmasına sebep oluyor gibi geldi zaten o an yaptığım şeyin ne kadar doğru olduğunu düşündüm ama cevremden tepkiler almaya başladım çocugumu sevmek için alanlar o sırada meydana gelen şeylerden korumak için dur AA o olmaz falan dediklerinde çocuğum keşif ve merak içinde olduğu için durmuyor siz bunu hep sevgiyle mı buyutuyorsunuz hayır yaapma demiyor musunuz diyorlar
Kafam niye karıştı bilmiyorum sanırım çocuğum büyüdükçe bazı şeyler de buyuyor gelişiyor.

Korkuya neden oluyor bu durum çocukta sorunumuz bı de bu aslında aşağıda yazdım bir şeyler okur musunuz rica etsem daha detaylı bahsettim

Korkuya neden oluyor bu durum çocukta sorunumuz bı de aşağıda yazdım bir şeyler okur musunuz rica etsem daha detaylı bahsettim

13 aylıkken biz de sesimizi hiç ama hiç yukseltmiyorduk gerekmiyordu aynı sizi gibiydik .tüp bebek zor da kavustuk gözüne bakılan bebeklerden.simdi 21 aylık sürekli bir suçüstü hali var görmeniz lazım.sesim yükseliyor ama ona zarar gelecek diye korktuğum icin.arkami donemeye gelmiyor.gozumu ayırmiyorum üzerinden yine de hep tehlikeli sularda.
ablam doktor .yine doktor olan ve tup bebekle yavrusuna kavuşan bir arkadasi bebeğine hiç hayır dememiş.hep soft larmış kızıyla karşı.kres zamanı gelmiş catmis.kreste öğretmeni bir yaramazligina karşı hayır demiş minnos uzuntuden kekelemeye baslamis. Tabii ki şiddet vs görmemiş.bir öğretmenin gayet doğal bir şekilde hayır demesi sonucunda çocuk kaldiramamis vs.boyle sonuçlar da olsun istemiyorum.cok akıllılar ve onlara sunulani dibine kadar kullanıp suyunu çıkartabiliyorlar.hicbir otoritemiz yok oğlumun üzerinde.parmak sallıyorum hiii böyle yapmamalıyız diyorum.aynisini o bana yapıyor.şidddet bağırmak rencide etmek boyutunda değil de öğretici olmak anlamında biraz dik durup hayır diyebilmeliyiz.insallah biz de basaririz

Korkuya neden oluyor bu durum çocukta sorunumuz bı de bu aslında aşağıda yazdım bir şeyler okur musunuz rica etsem daha detaylı bahsettim ☺
Evet okudum yazdiklarinizi ama bakin sizin bebeginz henuz 13 aylikms belki daha tam hareketlenmedi hayira gerek duymuyorsunuz benm kizim su anda 20 aylik oldu sizin verdiginiz ornek uzerinden konusuyorum eger benim kizim parmagini prize sokmak icin gitdiyse ve ben hayir demek yerine ilgisini baska bir yere cekmissem kizimin akli orda kalir ve baska biseyle ugrasirken yada dikkatim dagildiginda o yine o prize parmagini sokmak icin gider ama eger hayiri kararli bir sekilde soylemissem yuksek sesle degil bagirmadan kizmadan sadece kararli bir ses tonu ve yuz ifadesi ile soylemissem kizim yine o prizin basina gitmeyi ara ara dener ama parmagini sokmadan once bu kez bekler bakar sonra vaz gecer geri doner anlata bildm mi cocuklarimizn oz guvenini girisimciligini etkileyecek bir durumu hic birimiz istmeyiz ama cocuklarimizin girismci olacagi yerler baska kendilerine zarar verecekleri yerlerde de sirf ozguveni dusecek die hayir dememek yanlis die dusunuyorum bu kezde tehlikelerden kendilerini koruyamazlar bide soyle bir durum var smdi bizim pamuklara sardigimiz kuzularimiz buyumeye basladiklari zaman kimse bizim gbi davranmayacak bizde her zman yanlarinda olamayacagiz en basiti bir okulda bir arkadasinin oyuncagini yada kalemini istedi hayir dedi yada oyun oynamak istedi hayir cevabini aldi bu kuzularimiz icin cok daha buyuk bir yikim olmazmi bir pedagog var ismini hatrlayamadigim buldgumda yazacagim ismini cocuga nasil hayirin ogretilmesi gerektigini cok guzel anlatmis ins bulursam paylasacagim uzun yazdm sanirim kusra bakmayin saglikla ve huzurla buyusun kuzunuz

Hah evet aklımda netlestiremedigim belirsizliğe nokta atışı yaptınız hayat bu kadar tatlı değil aynen . Şu an kafamda bazı şeyler daha doğru oturdu.

İnşallah ya ipin ucunu kaçırmadan olabilir diyorsunuz anladığım kadarıyla peki hayır demeye şimdiden mı başlamalı daha zamanı var mı sizce ay olarak soruyorum davranış olarak çocuk hazır gibi geliyor bana

Hah evet aklımda netlestiremedigim belirsizliğe nokta atışı yaptınız hayat bu kadar tatlı değil aynen . Şu an kafamda bazı şeyler daha doğru oturdu.
Hayir demenin zamani yok o sizi daha simdiden cok net anliyor ve algiliyor onun icin en dogrusunu siz bilirsiniz bu arada cocugun oz guveni konusunda ben kizima herkesin mudahale etmesine herkesin hayir diyip biseyler yaparken engellemesine musade etmiyorum sadece ben ve babasi gereken yerlerde mudahle ediyoruz surekli yapma etme diyen insanlarada mudhle edyrz cocuga surekli yapma elleme otur demekde dogru degil tabiki biseyleri kesfedecek sadece dogruyu yanlisi ayirt etmesi icin ve ona zarar gelmemesi icin gerekrn yerde hayiri kullaniyoruz cocugunuzu hayata en dogru siz hazirlarsiniz

Kuzunun tehlikeli sularda yüzme derecesine göre...yapmaması gereken çok fazla atraksiyonu varsa göz hizasına inerek biraz dik durarak rencide etmeden uyarabilirsiniz

10 dk bisiklet gezisine cikip döndugumde annemin meraktan ölüp bana dayak attigini hatirliyorum. Bidaha asla yapmadigimi da...

Bazi çocuklar anlamiyor. Birgun yjgenimi bana biraktilar. Prize gidip geliyordu. Gittim yanina duzgun bir sekilde anlattim bebegim yapma bak bu priz elektirik carpar canin aciyabilir ben cok uzulurum diye.
1.de gitti 2.gitti 3.de gitti ama gulerek gidiyor yani inadima...
3undede anlattim guzelce.
Sonra prizden bizzt diye bi ses geldi kostum gittim elini sokmus bir bagirdim buna cok korktu. Allahtan hicbisey olmamişti hemen çekmişti.
Hala evime gelir o prizin yanina bile yaklasmaz.

Bı de çok ağlak bir çocuk çok sıkılgan yani apartman dairesinde yalnız büyüyen tek çocuk o değil diğer çocuklar kendi kendilerine oynuyor benim çocuk bana sarıyor tirmaliyor ısırıyor beni çok bunaliyor dışarı her gün çıkarıyorum sabah 8 den akşam 8 e kadar hep oyun hep oyun yildim artık hiç kendi halinde değil ne zaman gecicek bu durumlar hiç gecmicek mı ne yapabilirim artık oyun uretemiyorum. Esime yansıyor onu mutsuz ediyorum sınırlı oluyorum akşamları

bence herşeyin dozu var, ses tonunun yükselmesini de bebek duysa en azından birkaç kez, bu durumda yabancısı olmaz ve ilerleyen zamanda nasıl tepki vereceğini bilir çünkü bildiği durumdur

bence herşeyin dozu var, ses tonunun yükselmesini de bebek duysa en azından birkaç kez, bu durumda yabancısı olmaz ve ilerleyen zamanda nasıl tepki vereceğini bilir çünkü bildiği durumdur
Edimsel koşullanma

Ben çocuklarıma uyamam onlar bana uymak zorunda çocuk üstünde hakimiyet kurmazsan ileride zorlanirsin o bilecek ki patron sensin.Tabi sürekli bağırma kızma ama cekinmesi de lazım Ayrıca o kızan anneleri de anlıyorum kafayi yemek üzere oluyoruz bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…