Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Clinique ve yves rocher ürünleri hakkında yardım
- Konu Sahibi AkhyLs
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Temmuz 2006
- 5.055
- 5.694
- 248
Nicin soruyorsun? Parabenlere karsi alerjinmi var?
Parabenler kozmetikde cok kullanilan bir madde cünkü uzun süre konserve ettigi icin malzemeyi, zamanini uzatiyor yani kullanma tarihini uzatmis oluyor, birde bakteri ve mantara karsi korudugu icin, parabensiz kozmetik hic yok gibi.
Parabenler kozmetikde cok kullanilan bir madde cünkü uzun süre konserve ettigi icin malzemeyi, zamanini uzatiyor yani kullanma tarihini uzatmis oluyor, birde bakteri ve mantara karsi korudugu icin, parabensiz kozmetik hic yok gibi.
çok doğru, ne güzel cevap vermişsiniz..
alın işte bir internet kurbanı daha.. birileri blogları kabarsın diye ordan burdan toplama haberler yapıp olmayan şeyleri şişirip şirip yeniden yazıyorlar.. insanları da boş yere panik yapıp üzüyorlar.. inanmayın her okuduğunuza.. paraben'e alerjiniz yoksa, hiçbir zararı da bulunmuyor, hatta faydası var kozmetik ürünlerinde kullanılmasının.. diyeceksiniz, senin yazdığına ne diye inanayım.. elbette benim yazdıklarıma da dahil elbette.. sadece araştırın, intenette düzgün ansiklopedik bilgi kaynaklı sitelerdeki bilgileri araştırın, ondan sonra karar verin... saçma sapan bloglara itibar etmeyin... kendinizi boşuna üzmeyin
çok doğru, ne güzel cevap vermişsiniz..
alın işte bir internet kurbanı daha.. birileri blogları kabarsın diye ordan burdan toplama haberler yapıp olmayan şeyleri şişirip şirip yeniden yazıyorlar.. insanları da boş yere panik yapıp üzüyorlar.. inanmayın her okuduğunuza.. paraben'e alerjiniz yoksa, hiçbir zararı da bulunmuyor, hatta faydası var kozmetik ürünlerinde kullanılmasının.. diyeceksiniz, senin yazdığına ne diye inanayım.. elbette benim yazdıklarıma da dahil elbette.. sadece araştırın, intenette düzgün ansiklopedik bilgi kaynaklı sitelerdeki bilgileri araştırın, ondan sonra karar verin... saçma sapan bloglara itibar etmeyin... kendinizi boşuna üzmeyin
İçimi rahatlattınız. Ya bende öyle bloglarda falan dolaşıyordum paraben kanser yapar fln diye çok ürkütücü şeyler yazmışlar. Bende ewdeki ürünllerimi kontrol ettim hemen hiç birinde yoktu ama bu dediğim ürünlerin kabını attığım için panik oldum. Teşekkür ederim walla rahatladım
- 24 Ağustos 2012
- 1.156
- 222
- 123
parabensiz kozmetik ürünleri var canım.parabenin yaptıgı koruyuculuğu doğal yağlarla sağlayıp,ürünlere organik sertifikası alıyorlar artık.İçinde paraben olan ürünler gibi raf ömrü 3-5 yıl olmuyor tabi.max.18 ay.doğal içerik oldugu için.marka istersen yardımcı olabilirim.
parabensiz kozmetik ürünleri var canım.parabenin yaptıgı koruyuculuğu doğal yağlarla sağlayıp,ürünlere organik sertifikası alıyorlar artık.İçinde paraben olan ürünler gibi raf ömrü 3-5 yıl olmuyor tabi.max.18 ay.doğal içerik oldugu için.marka istersen yardımcı olabilirim.
walla ii olur canım ya ne kullansam bilemedim. cliniquenin nemlendiricisini aldım maalesef ama çok ii gelmedi gibi kremi 1 gün kullanmim suratm gene kuru oluyor parabenle ilgilide çok ürkütücü yazılar var neye inancağımı şaşırdım
yves rocher 'de paraben kullanılıyormuş kızlar ama insan vucuduna zarar vermeyecek kadar az kullanılıyormuş,
artık ne kadar doğrudur ne kadar inandırıcıdır bilemicem :)
ben bizzat gidip sormuştum yves rocher'a çünkü tamamen bitkisel diyor ama az miktarda olsa sls (sodium lauryl sulfat) ın da kullanılmdığını söylediler ki bu madde çamaşır suyundaki beyazlatıcı maddeymiş..
ama zarar vermeyecek kadar az diyorlar.. karar size kalmış tabi :)
ben bizzat gidip sormuştum yves rocher'a çünkü tamamen bitkisel diyor ama az miktarda olsa sls (sodium lauryl sulfat) ın da kullanılmdığını söylediler ki bu madde çamaşır suyundaki beyazlatıcı maddeymiş..
yves rocher 'de paraben kullanılıyormuş kızlar ama insan vucuduna zarar vermeyecek kadar az kullanılıyormuş,
aynen bende gidip sordum ama kadın bir de bana çok mantıklı birşey söyledi bende güvenip aldım.
Dedi ki yani siz şuan sadece mesela parabenin ne kdr zararlı olduğunu biliyorsunuz ama içindekiler bölümüne bakarsanız daha adını bilmediğiniz bir sürü kimyasal madde var dedi. Paraben olmayınca güveniyorsunuz ama o diğer kimyasallarn ne zararı var düşünmüyorsunuz bile dedi. Bu kdr dikkat ediyorsanız aktarda ürün hazrlatmanız lazım fakat onlarnda raf ömrü olmuyor dedi bana mantıklı geldi kullandığımz her şeyde bir yığın kimyasal var ve hepsinin ayrı ayrı zararları var
- 24 Ağustos 2012
- 1.156
- 222
- 123
Kızlar merhaba
Ben geçen hafta clinique yoğun nemlendirici krem aldm. Fakat şimdi içime bi kurt düştü içinde acaba paraben varmıydı diye. Kutunun üzerindede yazmıyor. Bilgisi olan varmı acaba clinique ve yves rocher ürünlerinde paraben varmı?
Clinique markanın bazı ürünlerin de var.yves rocheri bilmiyorum.
- 24 Ağustos 2012
- 1.156
- 222
- 123
walla ii olur canım ya ne kullansam bilemedim. cliniquenin nemlendiricisini aldım maalesef ama çok ii gelmedi gibi kremi 1 gün kullanmim suratm gene kuru oluyor parabenle ilgilide çok ürkütücü yazılar var neye inancağımı şaşırdım
canım ben Ayşenur YAZICI dan öğrendiğim ve deneyip memnun kaldığım bir kaç markayı paylaşayım seninle.
öncelikle paraben hakkında şu bilgiyi paylaşayım:
... alıntıdır.
Koruyucu Paraben
Kozmetik, cilt bakım ürünlerinde raf ömrünü uzatmak ve koku giderici olarak kullanılmaktadır. Alerjik reaksiyon ve ciltte kızarıklığa neden olabilir. İngiltere'de son araştırmada, kadınların artan meme kanseri ile paraben kullanımı arasında ilişki gözlemlenmiştir.
Lütfen (ingilizce olarak yazılmış) ailenize çok zararı olabilecek bu madde hakkında yazılmış bilimsel makaleyi alttaki linki kopyalayıp okuyunuz..
http://www.beautifulskin.co.nz/parabens
Kozmetiklerin %99'unun paraben içerdiğinden bahsediliyor...
Evet paraben çok kozmetikte kullanılıyor ama şunu da unutmayın ki FDA ,AVUSTRALYA ve AVRUPA KOZMETİK YASALARINCA vucudunuzun bağışıklık sisteminin başedebileceği PARABEN MİKTARI BELİRLENMİŞTİR VE KOZMETİKLERDE BU KISTASA GÖRE KULLANILIR...
Paraben miktarı çok önemlidir. Bundan dolayı içerisinde paraben bulunan her ürüne kötü bakmak gerekmiyor... Çünkü ketçap,mayonez,bazı burun damlaları,öksürük şuruplarının bile içinde 0,0001oranında da olsa, paraben olabiliyor!!
Ama yine de bilmelisiniz ki bedeniniz tüm zararlı maddelerle karşı savaşabilecek bağışıklık sistemine sahiptir. Yorgun, ve hasta düştüğünüz vakitlerde bağışıklık sistemi de zayıfladığından zararlılarla yeteri kadar savaşamaz..
... alıntıdır.
benim kullandığım rareblossom,huiles and baumes,oaskin 3chenes markalarının gündüz ve gece kremleri.bu markaların 3 ü de organik sertifikaya sahip.bu sertifikayı almak çok kolay değil,hatta hiç değil.firmalar bu belgeyi almak için firmalara bin dereden su getirtiyorlarmış.organik sertifikalı ürün demek içerik olarak temiz,kimyasal bulundurmayan,koruyuculuğunu da bitkisel yağlarla yapılan ürünler ve hayvanlar üzerinde denenmiyor.daha detaylı bilgiyi internetten bulabilirsin.gelelim kullandığım 3 ürün hakkındaki yorumlarıma:
rareblossom ın kouyucu gündüz kremi ile gece kremi oldukça başarılı.
huiles and baumes gündüz kremini geceye göre daha çok sevdim,gece kremi yağlandırdı çünkü.
oaskin de yağlandırıyor ama nemlendirme etkisi içlerinde en iyi olanı.
ben ürünlerin hepsini internetten almıştım.
bu arada benim cildim yağlı ama nemsiz,yağsız krem kullanmam gerek ama senin cildin kuruysa bir problem olacağını sanmıyorum.Bu ürünlerin hiç biri ciltte alerji,komedon yapmıyor çünkü tamamen organik ürünler.kimyasalsız.parabensiz.
her organik denilen ürünü almayın,mutlaka sertifika sorun.ecocert,cosmebio,bdih sertifikaları şuan aklıma gelenler.ürünlerin üzerinde muhakkak logoları bulunur.
bir de novidermin cerracuta nemlendiricisini kullanmıştım,o da biraz yağlı bir yapıda.
şuan oaskin marka nemlendirici kremi kullanıyorum,oldukça memnunum,çok iyi nemlendiriyor.
faydam dokunduysa ne mutlu bana :)