clexane(kan sulandırıcı iğne) kullananlar bakarmısınız!

selam arkadaşlar ben 30 haftalık hamileyim ve gebeliğimin başından beri clexane 4 mg ve coraspin kullandım coraspini dr um 30 . hafta bırakmamı söyledi iğneyide doğumdan bi hafta önce bırakıcamı söyledi ve 38. hafta doğum olucak Allah izin verirse sizce coraspini erken mi bıraktı ?

bide benim epidural olacak doğumum ama siz olmaz demişsiniz korktum şimdi :18::18::18:

arkadaşım merhaba, bende cleaxne ve coraspirin kullandım, coraspirini 32. haftada bıraktırdı doktorum, clexanı da doğumdan 1 gün önce dedi, doğum şekli için bişey demiyor, normalde sezeryan da olabilir dedi, ama burda yazanlarla kafam karıştı, 37. haftamdayım, korkuyorum :KK43:((((

arkadaşım merhaba, bende cleaxne ve coraspirin kullandım, coraspirini 32. haftada bıraktırdı doktorum, clexanı da doğumdan 1 gün önce dedi, doğum şekli için bişey demiyor, normalde sezeryan da olabilir dedi, ama burda yazanlarla kafam karıştı, 37. haftamdayım, korkuyorum :KK43:((((

kafan karışmasın benim dr umda normal yapabilirim diyosan yap dedi.yapamazsın demedi.
ama bence riske atma dedi.Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin İNŞALLAH

bu arada coraspini bırakınca bi sıkıntı yaşadın mı? gelişim geriliği falan gibi.

bide kan pıhtılaşması mı var sende ?

kafan karışmasın benim dr umda normal yapabilirim diyosan yap dedi.yapamazsın demedi.
ama bence riske atma dedi.Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin İNŞALLAH

bu arada coraspini bırakınca bi sıkıntı yaşadın mı? gelişim geriliği falan gibi.

bide kan pıhtılaşması mı var sende ?

bende kan pıhtılaşması yok yani asıl rahatsızlığım o değildi, derin ven trombozu geçirmiştim ben onda da kan pıhtılaşması sebep zaten ondan kullanıyorum, gelişim geriliği de olmadı hatta 2 hafta önden gidiyor miniğim :))) bırakılması şartmış zaten coraspirinin çünkü artık her an doğum riski olduğu için kanın sulanmasının durması gerekiyormuş, coraspirin 1 hftada etkisini anca geçiriyormuş, ayrıca bebeğin kalbinde bir açıklık var doktorum gösterdi o bebek doğunca kapanıyormuş doğmadan kapanırsa bebek kaybedilirmiş, cor aspirinin buna da etkisi varmış ondan da burakmamız gerekiyormuş.

merhaba arkadaşım, öncelikle bebeğin hayırlı olsun, ben bundan 7 yıl önce derin ven trombozu geçirmiştim, pıhtılaşmaya bağlı ayakta damar tıkanması, şu an hamileyim, ve 37. haftadayım 8 aydır cleaxne kullanıyorm her gün, bu yazıyı görünce çok sevindim bilgi sahibi olucam diye, çok endişelerim var, mesela ben normal doğumun sakıncalı olduğunu bilmiyordum, çok korkmaya başladım,.
sağol bende burda ve nette araştırdıgım kadarı ile ve diğer forumlarda okuduklarımdan da normal doğum olamayacagını okumustum ve ona istinaden actım konuyu. bilmiyorum doktorların hepsi farklı birşey söylüyor. kimi risk normal doğuramazsın diyor. kimi normal olabilir diyor. bende bilmiyorum valla..

bende kan pıhtılaşması yok yani asıl rahatsızlığım o değildi, derin ven trombozu geçirmiştim ben onda da kan pıhtılaşması sebep zaten ondan kullanıyorum, gelişim geriliği de olmadı hatta 2 hafta önden gidiyor miniğim :))) bırakılması şartmış zaten coraspirinin çünkü artık her an doğum riski olduğu için kanın sulanmasının durması gerekiyormuş, coraspirin 1 hftada etkisini anca geçiriyormuş, ayrıca bebeğin kalbinde bir açıklık var doktorum gösterdi o bebek doğunca kapanıyormuş doğmadan kapanırsa bebek kaybedilirmiş, cor aspirinin buna da etkisi varmış ondan da burakmamız gerekiyormuş.

maşallah bebişineee :nazar::nazar::nazar:
benım dr umda aynısını söyledi bu haftalarda bırakman gerek coraspini o damar tıkanır Alllah korusun o zaman sıkıntı yaşarız dedi.

canım ben iki düşükten sonra doktorum hamile kal gel dedi.o ara doktor değiştirmeye karar verdim ve şimdiki doktorum beni görür görmez test yapmadan iğneye başlattı o ara testleri yaptırdım sonuçlar 3 haftada çıktı oda hızlanmış şekliyle.ve sonuç kan pıhtılaşması.yani doktorum iğneye başlatmasaydı sonuç yine hüsran olacaktı büyük ihtimal.kan pıhtılaşması çıkmasaydıda iğneyi nie kullandım die sorgulamazdım o psikolojiyle.ama için rahat değilse yaptır testlerini.

çok saol canım içim rahatladı test yapmadanda verildiğini duyunca şimdi başka bi doktora gitsem oda bırak dese iyice kafam karışacak bırak deyincede bırakamamki dediğin gibi ya bırakınca bişey olursa en iyisi kullanmak biraz yıpratıcı oluyo ama bebiş için değer Allaha emanet meleklerimiz

maşallah bebişineee :nazar::nazar::nazar:
benım dr umda aynısını söyledi bu haftalarda bırakman gerek coraspini o damar tıkanır Alllah korusun o zaman sıkıntı yaşarız dedi.

inşallah hepimiz sağsalim alırız yavrularımızı kucağımıza, birbirimize duacı olalım, ben senden önce nasipse kavuşucam seni bilgilendirir rahatlatırım merak etme :)

sağol bende burda ve nette araştırdıgım kadarı ile ve diğer forumlarda okuduklarımdan da normal doğum olamayacagını okumustum ve ona istinaden actım konuyu. bilmiyorum doktorların hepsi farklı birşey söylüyor. kimi risk normal doğuramazsın diyor. kimi normal olabilir diyor. bende bilmiyorum valla..

neyse bakalım sıkmayalım canımızı, öyle ya da böyle olacak nasipse, dua edelim birbirimize, Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah, aslında bana da sezeryan sıkıntı yaratır gibi geliyor çünkü o zaman daha çok hareketsiz kalınıyor ve hareket etmedikçe de kanın pıhtılaşması daha kolay oluyor...

inşallah hepimiz sağsalim alırız yavrularımızı kucağımıza, birbirimize duacı olalım, ben senden önce nasipse kavuşucam seni bilgilendirir rahatlatırım merak etme :)

anlaştık. :))) Rabbim yardımcımız olsun salıklı ömürlü hayırlı evlatlar olsunlar İNŞALLAH

neyse bakalım sıkmayalım canımızı, öyle ya da böyle olacak nasipse, dua edelim birbirimize, Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah, aslında bana da sezeryan sıkıntı yaratır gibi geliyor çünkü o zaman daha çok hareketsiz kalınıyor ve hareket etmedikçe de kanın pıhtılaşması daha kolay oluyor...

bu yaşıma kadar yoktu kan pıhtılaşması hamilelikte cıktı bu zamana kadar nasıl yasadıysamaynen devam etcem.
doğum sırasında problem yaşanıyormus kan pıhtılaşmasında doğumdan sonra değil. arkadaşımın bebeği öldü karnında kürtaj bile yapmadılar önce 1 hafta beklediiler. sonra aldılar bebeği. normal doğum sıkıntı..

bu yaşıma kadar yoktu kan pıhtılaşması hamilelikte cıktı bu zamana kadar nasıl yasadıysamaynen devam etcem.
doğum sırasında problem yaşanıyormus kan pıhtılaşmasında doğumdan sonra değil. arkadaşımın bebeği öldü karnında kürtaj bile yapmadılar önce 1 hafta beklediiler. sonra aldılar bebeği. normal doğum sıkıntı..

o da var tabiki de, anne kayıplarının çoğu doğumdan sonra oluyor umursanmadığı için, doğumdan sonraki 6 hafta çok öenmli varis çorabı kullanmayıp ilaçlarına devam etmezsen anne hayatı da tehlikeye giriyor arkadaşım aklında olsun

Merhaba arkadaşlar 27 haftalık hamileyim ve hamileleiğimin 9. haftasından beri clexane 0.4cc kullanmaktayım. doğum yaklaştıkça endişelerim çogalıyor doktorum normal doğum yapabilirsin 37 . haftada bakarız dedi. ama benim bildiğim araştırdıgım okudugum kadarı ile normal doğum sakıncalı kan sulandırıcı iğne kullananlarda. bir çok ölen bile olmuş kanı durduramadıkları için! kılcal damarlar çatlıyormuş normal doğumda. doktoruma söylediğimde yok öyle birşey dedi. ama benim okudugum araştırdıgım kadarı ile hiç normal doğum yapan yok! hiçbir doktor riski göze almazken benimki nasıl alıyor acaba!? doktorum normal diye diretirse doktor mu değiştirsem ki zaten değiştirmeyi düşünüyorum!
kan sulandırıcı iğneyi kullanıp normal doğum yapan var mı? sezeryanda da epidural de yapmıyorlarmış zaten genel anestezi gerekiyormuş. bilgisi olanlar var mı?
teşekkürler...

canımm ben bitanedüşük yaptım ve protein s ve protein c testleri yapıldıve herşey normal çıktı ikinciye hamile kaldığımda yinekanamamolunca dr cleaneyazdı 9 ay boyunca kullandım ve normaldoğum yaptı bi sorun çıkmadı bende ama benim kan pıhtılaşma sorunum yoktu bu protein testleri ile açığa çıkmıştı

o da var tabiki de, anne kayıplarının çoğu doğumdan sonra oluyor umursanmadığı için, doğumdan sonraki 6 hafta çok öenmli varis çorabı kullanmayıp ilaçlarına devam etmezsen anne hayatı da tehlikeye giriyor arkadaşım aklında olsun
doktor söyler herhalde. gerçi ne söylüyorda bunu sölicek. iğneme devam edeyim inş.
canımm ben bitanedüşük yaptım ve protein s ve protein c testleri yapıldıve herşey normal çıktı ikinciye hamile kaldığımda yinekanamamolunca dr cleaneyazdı 9 ay boyunca kullandım ve normaldoğum yaptı bi sorun çıkmadı bende ama benim kan pıhtılaşma sorunum yoktu bu protein testleri ile açığa çıkmıştı

hım bende protein s düşük artı hetarozigot mutasyonu var artı p4s miydi neyde oda düşük. bunlardan dolayı trombofili var işte. hayırlısı salıgidip tekrar konusacagım bakalım.

arkadaşlar hepimiz bi şekilde bu haftalara kadar geldik doğumumuza az zaman kaldı ben açıkçası iğne saatlerim dışında bu iğne olayını hiç düşünmemeye çalışıyorum sizde öyle yapın allahın izniyle bebeklerimizi kucağımıza alacağımız o muhteşem güne odaklanın derim.bende ilk başta normal istiyodum sezeryandan hatta epidural olcak benimki çok korkuyodum ama doktorumun tek cümlesiyle ikna oldum.onlara güvenmekten başka çaremiz yokki.

arkadaşlar hepimiz bi şekilde bu haftalara kadar geldik doğumumuza az zaman kaldı ben açıkçası iğne saatlerim dışında bu iğne olayını hiç düşünmemeye çalışıyorum sizde öyle yapın allahın izniyle bebeklerimizi kucağımıza alacağımız o muhteşem güne odaklanın derim.bende ilk başta normal istiyodum sezeryandan hatta epidural olcak benimki çok korkuyodum ama doktorumun tek cümlesiyle ikna oldum.onlara güvenmekten başka çaremiz yokki.

bende sana katılıyorum canım, Allah a çok şükür bir sorun olmadan geldik bugünlere, evet canımız yandı belki ama olsun değer yavrularımız için, o yavruya kavuşmak iiçin ne eziyet çeken analar var, şükür halimize, sağlıkla olsun da normal sezeryan hiçççççç farketmez, Allah hepimizi sağsalim kurtarsın inş.

merhaba iğneyi saatlimi vuruyorsun? doktorlara güvenmiyorum ben. en azından kontrole gittiğim kişiye.

merhaba iğneyi saatlimi vuruyorsun? doktorlara güvenmiyorum ben. en azından kontrole gittiğim kişiye.

canım evet benim doktorum aynı saatlerde vur demişti,
ben genelde akam yatmadan önce vuruluyorum,1 saati geçirmiyorum
mesela normalde 21:00 de hep iğne oluyorum en geç 22:00 ye kadar mutlaka yapıyoruz iğneyi
benim doktorum saati geçirme demişti

8aydır telefonumu kurup tam dakikasında vuruyorum günde iki kez.12 saatte bir.doktorum en fazla 20dakka gecikebilir demişti bir-iki kere en fazla 10-20 dakka sarkmıştır.

8aydır telefonumu kurup tam dakikasında vuruyorum günde iki kez.12 saatte bir.doktorum en fazla 20dakka gecikebilir demişti bir-iki kere en fazla 10-20 dakka sarkmıştır.

bir keresinde sabah uyuyakalmışım iki saat geçirdim ve çok korktum. çok şükür iyiyiz ama ben de çok dikkat ediyorum sabah akşam aynı saatte yapmaya.

bana saatli demedi. gün içinde aklıma ne zaman gelirse ozaman vuruyorum. acaba bişi olurmu ki :KK43: korktum şimdi.

X