Çoğumuz oraya hiç gitmedim.. Merak bile etmedik.. Ama ne olursa o olsun orası da oralarda türkiyenin bir toprağı..
Oradaki halkın kimliğinde de TC yazıyor..
PKK halka ısrarla gitmeyin diyor. Maddi gücü olan, birine dayanabileceğini bilen halk orada durmayıp şehri terk etti.
Ama malesef herkes bunu yapamayacak durumda..
10 PKK öldürüldü. Bilmem 150 PKK öldürüldü. Ben buna şahsen inanmıyorum. İllaki ölenler vardır. Benim amcam 5 6 sene önce Şırnak Pervani komutanlığıydı sanırım orada askerlik yaptı. Ve görülen tablonun dışardan görünmediğini söylemişti. Ki bunu amcam değil, birçok kişisen duyabiliyoruz. 10 şehit varsa basına 2 3 olarak yansıttığını belirtti.. Eğer bu yapılmazsa halkın hükümete olan güveni azalır(bizim ülkemizde bu hiç olmaz!)
Sosyal medyaya da görmüştüm. cizre silopi vs vs sokağa çıkma yasağı ilan ettiğin halkın çocukları bunu unutmayacak diye. İlerde bu çocuklar dağa çıkıp ülkemiz karşısına çıkıyor. Kimse canım sıkıldı dur ben terorist olayım demez.. Yaşadıkları (onlara doğru geldiği için) bu yolu seçiyorlar. Gerek yaşadıkları şeyler gerekse doğudaki atmosferden dolayı.
Eğer orada teroristler varsa elbetteki imha edilmedi. Ama bu yol ile değil. Sivil halk oradayken bunlar yazılmaz.
Cizre PKK en yoğun olduğu bölgelerden biri. PKK kadar sivil halkta mevcut.. Ama lütfen şunu unutmayın, buzdolabında olan çözüm süreci döneminde PKK orada güçlendi. Bunu da hükümet yaptı. Geleceği düşünmeden ortaya attığı çözüm sürecinin sonuçları bunlar.
Dışarıdan o bölgeye, PKK ve Türk Sİlahları kuvetleri arasındaki bir arbede olarak görenleri tebrik ediyorum.. Küçük düşünmeye devam ettikçe, havuz medyasını takip ettikçe bunları düşünmeniz çok normal.. Kendi fkirlenizden ziyade, size verilen size laik görülen düşünceyi benimsemeye devam edin..
HDP aldı başını gidiyor. Bu hızla kimse önlerinde duramaz herhalde.. Sivil halk ile siyaset etmeye devam.. Hükümet hendekleri kapatmaya çalışırken HDP halkın yanında olduğu imajını verdiği sürece, bu olaylar uzar gider..
Türkiye Ortadoğu haline getirildi. Cizre de KOBANİ oldu..
Hocanın mektubunuda çok duygulandım. Rabbim yardımcınız olsun. Güneş doğudan doğar.. Doğu da aydınlanacak...