• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cizre’deki öğretmenden mektup: Susmayın ‘dur’ deyin, sonra çok geç olabilir

Eşimin babaannesi diyarbakırda yaşıyor. Gece 11.30 gibi binalarına gaz bombası atılmış neredeyse hepimiz içerde can verecektik diyor .. Bu halka yazık değil mi.. Nerde kaldı bu ulkedeki kardeşlik..
tekrar soyluyorum evet ulke hainlerine gereken mudahaleyi yapsınlar sonuna kadar arkasındayım ama sırf o halk o bolgede yaşıyor diye bu eziyeti çkmek zorunda değil.. Lutfen biraz vicdanlı olun arkadaşlar...

Pkk ile hiçbir bağı olmayanları tercih ederim.doğudakilerde onların temizlenmesi gereken bir pislik bir kangren olduğunu görmeliler artık.kırk kime ne faydaları var van depremimde tüm Türkiye yardım Tırları gönderdi o pis katiller yağmalayıp dağa çıkarttılar
merak etmeyin doğu halkı sizden daha çok onların temizlenmesini istiyor zira en buyuk zararı onlardan goruyorlar... Ama yerlşmiş bir tabu var insanlsrda, o halk onları desteklior bu yuzden hakediyorlar.. Hayır kimsenin onları desteklediği yok.. Kurt olmak başka terorist, pkk yanlısı olmak başka.. Ordaki halkın %70 i bolgede refah içinde yaşamak istiyor.. Ancak buna ne devletimiz izin veriyor nede sozde kurt halkını savunan(!) sozculeri

merak etmeyin doğu halkı sizden daha çok onların temizlenmesini istiyor zira en buyuk zararı onlardan goruyorlar... Ama yerlşmiş bir tabu var insanlsrda, o halk onları desteklior bu yuzden hakediyorlar.. Hayır kimsenin onları desteklediği yok.. Kurt olmak başka terorist, pkk yanlısı olmak başka.. Ordaki halkın %70 i bolgede refah içinde yaşamak istiyor.. Ancak buna ne devletimiz izin veriyor nede sozde kurt halkını savunan(!) sozculeri
Umarım en kısa zamanda %70in refah içinde yaşayacağı yerler olur

Umarım en kısa zamanda %70in refah içinde yaşayacağı yerler olur
ne kadar samimisiniz bu dileğinizde , cidden merak ettim ?
umarım içinizden sevinç naraları atmıyorsunuz. Çunku emin olun yukardaki çok adaletli. Birgun o kahkahaları kor ateşe çevirmeyi de bilir...

ne kadar samimisiniz bu dileğinizde , cidden merak ettim ?
umarım içinizden sevinç naraları atmıyorsunuz. Çunku emin olun yukardaki çok adaletli. Birgun o kahkahaları kor ateşe çevirmeyi de bilir...
Sizin kadar samimiyet lütfen özel durumuzla dua veya beddua hakkınızı benle kullanmayın.şehitlere gülen katil sürüleri koraçevirsin yaradan

Sizin kadar samimiyet lütfen özel durumuzla dua veya beddua hakkınızı benle kullanmayın.şehitlere gülen katil sürüleri koraçevirsin yaradan
bn beddua etmedim, rabbimin yuce adaletini hstrlattım.. Sizin ettiğiniz duayada yurekten amin diyebilirim çunku tum asker polis şehit haberlerine yureğim sızlıyor.. İşte bizi bazı vicdansızlardan ayıran bu, biz sırf turk olduğu için kimsenin olumune sevinmiyoruz ama bazıları tamamen masum dahi olsa kurt halkının olumunu dort gozle bekliyor.

Aynı noktada buluştuğumuza sevindim hayırlısıyla bugünler bitecektir oralar yemekleriyle tarihi güzellikleriyle anılacaktır.sizde bebeğinizi sağsalim kucağında alıp güle güle büyütün

Aynı noktada buluştuğumuza sevindim hayırlısıyla bugünler bitecektir oralar yemekleriyle tarihi güzellikleriyle anılacaktır.sizde bebeğinizi sağsalim kucağında alıp güle güle büyütün
çok teşekkur ederim.. Tek dileğim bian once teroristlerin bolgeden çekilmesi ve devletin halka yapılan zulmune son vermesi.. Belki benm yakın çevrem bolgede olaylara maruz kalmasa bnde bu denli bilmicektim çunku medya kesinlikle doğruyu yanstmıyor.. Rabbim bian once selamete kavuştrsun

Polis bir yana asker şehire sokaklara girmis durumda.masum gariban halkin yasadigi yerlere toplar bombalar atiliyor kürt halkini demiyorlarda,sozde teroristler temizleniyor !!!
Tek yaptığınız pkk propagandası .. Gerçekten askere destek olup pkk ya kapısını açmayan Kürt halkına acıyorum size değil.

Polis bir yana asker şehire sokaklara girmis durumda.masum gariban halkin yasadigi yerlere toplar bombalar atiliyor kürt halkini demiyorlarda,sozde teroristler temizleniyor !!!
Bi gidin be !

Askere polise döşediğin atari git pkk'ya döşe
Ne yani geldiler masum sivilleri katlediyorlar öyle mi ?

Pkk n'apiyor cayda cıra mi oynuyor Cizre sokaklarında suan ?

Bazı yorumlara istemsiz şekilde güldüm.
He kardeşim he ..
K onu neydi ha çok seviyorsan ulkeni buyur gel. . Sana gelme diyen yok .. müthiş bilgilerini burada paylaş . Hatta seni "Başkan " yapagg mi ..

Bi gidin be !

Yok kolbasti oynuyorlar . Canlarim ya onlar . Selo'nun yigitleri kahramanları onlar♡♡♡♡♡♡♡

Işte böyle cümleleri okumamak için Cizre tamamen boşaltılmalı halk başka yerlere taşınmaliydi. Çatışma bitince ilçe temizlenip yakılan yıkılan evler tamir edilip ya da yeniden yapılıp halk öyle ilceye alinmaliydi.

Sen sadece öğretmenini çekip halk içinde yaşarken çatışma yaparsan işte böyle provoke edenler ortaya çıkar. Asker polis böyle rahatça karalanır. Ve haklılar çünkü ortam buna çok uygun.

Çoğumuz oraya hiç gitmedim.. Merak bile etmedik.. Ama ne olursa o olsun orası da oralarda türkiyenin bir toprağı..
Oradaki halkın kimliğinde de TC yazıyor..
PKK halka ısrarla gitmeyin diyor. Maddi gücü olan, birine dayanabileceğini bilen halk orada durmayıp şehri terk etti.
Ama malesef herkes bunu yapamayacak durumda..
10 PKK öldürüldü. Bilmem 150 PKK öldürüldü. Ben buna şahsen inanmıyorum. İllaki ölenler vardır. Benim amcam 5 6 sene önce Şırnak Pervani komutanlığıydı sanırım orada askerlik yaptı. Ve görülen tablonun dışardan görünmediğini söylemişti. Ki bunu amcam değil, birçok kişisen duyabiliyoruz. 10 şehit varsa basına 2 3 olarak yansıttığını belirtti.. Eğer bu yapılmazsa halkın hükümete olan güveni azalır(bizim ülkemizde bu hiç olmaz!)

Sosyal medyaya da görmüştüm. cizre silopi vs vs sokağa çıkma yasağı ilan ettiğin halkın çocukları bunu unutmayacak diye. İlerde bu çocuklar dağa çıkıp ülkemiz karşısına çıkıyor. Kimse canım sıkıldı dur ben terorist olayım demez.. Yaşadıkları (onlara doğru geldiği için) bu yolu seçiyorlar. Gerek yaşadıkları şeyler gerekse doğudaki atmosferden dolayı.
Eğer orada teroristler varsa elbetteki imha edilmedi. Ama bu yol ile değil. Sivil halk oradayken bunlar yazılmaz.
Cizre PKK en yoğun olduğu bölgelerden biri. PKK kadar sivil halkta mevcut.. Ama lütfen şunu unutmayın, buzdolabında olan çözüm süreci döneminde PKK orada güçlendi. Bunu da hükümet yaptı. Geleceği düşünmeden ortaya attığı çözüm sürecinin sonuçları bunlar.

Dışarıdan o bölgeye, PKK ve Türk Sİlahları kuvetleri arasındaki bir arbede olarak görenleri tebrik ediyorum.. Küçük düşünmeye devam ettikçe, havuz medyasını takip ettikçe bunları düşünmeniz çok normal.. Kendi fkirlenizden ziyade, size verilen size laik görülen düşünceyi benimsemeye devam edin..
HDP aldı başını gidiyor. Bu hızla kimse önlerinde duramaz herhalde.. Sivil halk ile siyaset etmeye devam.. Hükümet hendekleri kapatmaya çalışırken HDP halkın yanında olduğu imajını verdiği sürece, bu olaylar uzar gider..
Türkiye Ortadoğu haline getirildi. Cizre de KOBANİ oldu..

Hocanın mektubunuda çok duygulandım. Rabbim yardımcınız olsun. Güneş doğudan doğar.. Doğu da aydınlanacak...

Bi gidin be !

Ben anlamıyorum. Hep devlet soyle yapiyor boyle yapıyor.

Ne yapsın? Oz yönetim ilan ettiniz ne iyi ettiniz hadi kolay gelsin size mi demesi gerekiyor.

Halkin icinde saklanan teröristlere hadi bu kış iyice hazırlık yapin da yaza daha cok Mehmetçik sehit edin sayı az oldu bu sene mi demesi lazım?

Hendekleri guzel kazamamissiniz durun biz el atalim daha güzel kazariz mi demesi lazım?

Halkın arasına karışmış ve malesef bir kesimi tarafindan da korunan teroristleri temizliyorlar.

Hani sivilleri öldürüyorlar diye fevaran edenler kim ölüyor teroristler dışında. Tabi yasarken gerilla olunce sivil olduklarını unutmuşum

Ben anlamıyorum. Hep devlet soyle yapiyor boyle yapıyor.

Ne yapsın? Oz yönetim ilan ettiniz ne iyi ettiniz hadi kolay gelsin size mi demesi gerekiyor.

Halkin icinde saklanan teröristlere hadi bu kış iyice hazırlık yapin da yaza daha cok Mehmetçik sehit edin sayı az oldu bu sene mi demesi lazım?

Hendekleri guzel kazamamissiniz durun biz el atalim daha güzel kazariz mi demesi lazım?

Halkın arasına karışmış ve malesef bir kesimi tarafindan da korunan teroristleri temizliyorlar.

Hani sivilleri öldürüyorlar diye fevaran edenler kim ölüyor teroristler dışında. Tabi yasarken gerilla olunce sivil olduklarını unutmuşum
yapma lütfen daha anneciğinin cesedini buzdolabında beklettiği 13 yaşındaki kızı unutma.
yada evinin kapısında ölen 6 çocuk annesi kadını. yada ekmek almaya giderken ölen 70 yaşındaki dedeyi. kim ölüyor deme. . masum halkta ölüyor.

yapma lütfen daha anneciğinin cesedini buzdolabında beklettiği 13 yaşındaki kızı unutma.
yada evinin kapısında ölen 6 çocuk annesi kadını. yada ekmek almaya giderken ölen 70 yaşındaki dedeyi. kim ölüyor deme. . masum halkta ölüyor.
Bunlari biliyorum okypete. Ve oldurenlerin kim oldugunu da biliyorum. Ben oldurulmeden once gerilla olup oldukten sonra masum sivil olanlardan bahsediyorum.

Bir de inanin Istanbul Kanarya'da iclerindeyim. Hepsi demek istemiyorum ama az sayilmayacak kisim da bu örgütü destekliyor sakliyor gerekirse canli kalkan oluyor. Yillar yillar once daha bu kadar tepemize cikmamislarken her gun evime girip cikan komsum "Bizde bir kisi eve calisir gerisi örgüte o bizim ozgurlugumuzu savunuyor" demisti. Keza bir baska komsum ayni seyi baska sekilde soyledi. Gerekirse canimi veririm gerillalar icin diyen bir akrabam bile var. Bak sadece benim gördüklerim bunlar.

Teröre verilen bunca sivil destek varken sivilleri olaydan tamamen soyutlamak imkansız.

Bunlari biliyorum okypete. Ve oldurenlerin kim oldugunu da biliyorum. Ben oldurulmeden once gerilla olup oldukten sonra masum sivil olanlardan bahsediyorum.

Bir de inanin Istanbul Kanarya'da iclerindeyim. Hepsi demek istemiyorum ama az sayilmayacak kisim da bu örgütü destekliyor sakliyor gerekirse canli kalkan oluyor. Yillar yillar once daha bu kadar tepemize cikmamislarken her gun evime girip cikan komsum "Bizde bir kisi eve calisir gerisi örgüte o bizim ozgurlugumuzu savunuyor" demisti. Keza bir baska komsum ayni seyi baska sekilde soyledi. Gerekirse canimi veririm gerillalar icin diyen bir akrabam bile var. Bak sadece benim gördüklerim bunlar.

Teröre verilen bunca sivil destek varken sivilleri olaydan tamamen soyutlamak imkansız.
yazını hiç okumadan yazıyorum. feci kızgınım sana. bir süre uzak duralım birbirimizden

yazını hiç okumadan yazıyorum. feci kızgınım sana. bir süre uzak duralım birbirimizden
Istedigin kadar kiz oky. Daha cumartesi gunu gözümüzün önünde bir araci tarayip gencecik bir adami öldürdüler tek sucu arabasini durdurmamasiydi. Kahraman Komurcu sivil degil miydi konusu bile açılmıyor. Ya da Fırat Simpil pkknin dosedigi mayinin erken patlamasi sonucu feci sekilde can verdi. Firat Simpilden de kimse bahsetmiyor.

Sadece tsknin oldurebilme ihtimali olanlar sivil oluyor gerisi muhim değil

Istedigin kadar kiz oky. Daha cumartesi gunu gözümüzün önünde bir araci tarayip gencecik bir adami öldürdüler tek sucu arabasini durdurmamasiydi. Kahraman Komurcu sivil degil miydi konusu bile açılmıyor. Ya da Fırat Simpil pkknin dosedigi mayinin erken patlamasi sonucu feci sekilde can verdi. Firat Simpilden de kimse bahsetmiyor.

Sadece tsknin oldurebilme ihtimali olanlar sivil oluyor gerisi muhim değil
tamamda sen kalkıp masum insanlar öldürülmedi diyemezsin

yazdığına dikkat et o zaman. kim ölüyormuş teröristler dışında ne demek..
. patagonyadamı yaşıyorsun sen aylardır

Back