• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsiyet Ayrımı

kriegerin

benim can oğlum
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
8.514
11
158
Hep üzülmüşümdür cinsiyetimin hep 2.sınıf sayılmasına.Rüya yorumlarında bile kız çocuk doğması kötüdür.Kadınlar şeytandır.Şeytanidir.Erkeklere verilen hakların çoğu kadınlar için lüks yada ayıptır.Hemcinslerim bile öyle acımasızki.Okuduğum bir haberokadar üzdü ki beni.Buyrun paylaşayım:
Açıköğretim sınavında skandal sorular
Açıköğretim Fakültesi Jandarma ve Polis Önlisans Meslek Eğitimi programında çıkan final soruları, kadınlar aleyhine süregiden cinsiyetçi söylemin, sınav sorularına kadar sızdığını bir kez daha ortaya koydu.

“Aşağıdakilerden hangisi kadına özgü bir davranış olarak kabul edilir?”
‘a-) Çokbilmişlik'
‘b-) Baskıcılık',
‘c-) Konuşkanlık'
‘d-) Mantıksal düşünme'
‘e-) Kendine güvenme'

Cevap anahtarına göre sorunun yanıtı, c-) şıkkı yani ‘konuşkanlık.'
Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki astsubayların ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan polislerin katıldığı sınavda mantıksal düşünme ve kendine güvenin ‘kadına özgü olmadığı, kadına özgü görelmediği' görüşünü kabul eden teste, adayların verdiği yanıt merak konusu.
Boynuzlu' sorusu var
Aynı sınavın, Ceza Hukuku soruları içinde de yine cinsiyetçi söylemle hazırlanmış bir soru var:
“Evli erkeğe boynuzlu denmesi durumunda eşine karşı ne tür bir suç işlenmiş olur?
a-) Gıyapta hakaret
b-) Sövme
c-) Huzurda hakaret
d-) Geçitli hakaret
E-) Dolayısıyla hakaret”

Cevap anahtarına göre yanıt E-) şıkkı, yani ‘dolayısıyla hakaret'. Sınavda, dolayısıyla hakaret kavramını anlatmak için neden böyle bir örneğe ihtiyaç duyulduğu da merak edilenler arasında.
Bu tür soruların ‘kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda' eğitim verilen polislere sorulmuş olması da dikkat çekti.
Kadına yönelik, ‘evde oturur, dırdır eder, eğitimsizdir, ekonomik özgürlüğü yoktur, erkek evin reisi kadın evin bir çalışanıdır' yargılarından oluşan bakış açısına, bir çok yasal düzenlemeye rağmen, hala hayatın her alanında rastlamak mümkün.

Özellikle eğitim alanında kadının aleyhine süre giden cinsiyetçi söylemler devam ediyor. İlköğretim ve lise ders kitaplarında, şimdiye kadar çok sayıda iyileştirici düzenleme yapılmasına rağmen hâlâ kadına ve erkeğe biçilen rollerin cinsiyetçi bir anlayışla belirlendiği göze çarpıyor. Türkiye'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, koltuğuna oturur oturmaz, kendisini ziyaret eden sivil toplum örgütü temsilcilerine bu olumsuz cinsiyetçi söylemin değişebilmesi için eğitimde kadının yerini belirgin bir şekilde büyüteceğini söyledi. Çubukçu, ders kitaplarındaki cinsiyetçi ifadelerin de çok yakın bir zamanda temizleneceği müjdesi verdi. Çubukçu'nun müjdesi kadınları ne kadar umutlandırsa da kadının adını ve yerini küçülten söylemlerin, sınavlara kadar girmesi hayal kırıklığı yaratıyor.(alıntı)
Sizler ne diyeceksiniz arkadaşlar.Neden biz kadınlar hep 2.sınıf görülüyoruz

kadınları bu kadar aşağılayabilen kişi kalıp da bu soruyu ben hazırlamıştım dayanağım da şu diyebilir mi acaba?
diyemez..
çünkü konuşup yüzlerini göstermemek genel kişilik tarzları bunların; ya da kişiliksizlik tarzı diyelim..
kapı aralığından konuşur kaçarlar, göğsünü gere gere diyemezler..
belki akıllarını gelmiyor kendilerini de bir kadının doğurduğu..

hepsini geçtim kadına sövmeyi falan da; böyle göreceli bir soru nasıl sınav sorusu olabilir.
belki bana göre kadınlara özgü davranış kendine güvenmedir.
bu sınava giren herkesin şikayette bulunması gerekiyor..

bir çenebaz olarak dün haberi duyduğumda da
bugün yazını okuduğumda da inanılmaz sinirlendim...
hatta nickimi değiştirmeyi düşündüm
kadını dırdır yapan, içi boş, mantıksız yaratıklar olarak gören zihniyeti kınıyorum
bir şıkkın doğru olması diğerlerinin yanlış olduğunu gösterir
demek ki sizi doğuran kadınlar
birşey bilmeyen, mantıksal düşünemeyen, kendine güvenmeyen insanlar :oklava:
yazık gerçekten :oklava:

bir sınavda böyle bir soru nasıl sorulabilir ya
bence yüzyılın ayıbı

boynuzlu sorusunu da cidden anlıyamadım, oldukça seviyesiz buldum soruları...

hazırlayan kurumu da cidden eleştiriyorum, hatta kınıyorum...

kızıyoruz ama bu tür düşünen hemcinslerimiz yokmu arkadaşlar
biz kadınlar buna çanak tutmuyormuyuz

kızıyoruz ama bu tür düşünen hemcinslerimiz yokmu arkadaşlar
biz kadınlar buna çanak tutmuyormuyuz

var ama ortaya çıkabiliyolar mı sönmez'im.
dediğim kapı aralığından konuşup kaçıyorlar.
ancak kendi gibi örümcek kafalıların arasında birbirlerini alkışlayıp başkalarının arasında susarlar.
düşünüdükleri düşüncesizliği savunamazlar bile..

onları doğurup büyüten bu yaşa getiren kimler acaba
bir kadın onu dünyaya getirmesi su an var olması mümkünmüydü

şiddetle kınıyorum

erkek zakasının ve kapasitesinin ürünü olduğundan şaşırmadım...
hatta sinirlenmedim de...
ezik kafaların karalama çabaları...
ben güldüm...siz de gülün bence...

evet malesef
bu zihniyet sadece erkeklere özgü değil ki...
kadınlara sormak gerek asıl...
ben bu soruya cevap anahtarına göre doğru cevap veren herkesi de kınıyorum :oklava:
eminim çoğu kadın da doğru(!) şıkkı işaretlemiştir...
konuşkan yani geveze yani çenebaz türk kadını
vay ki ne vay...
atanın kadını bu hallere mi gelecektin...

Ne kadar üzücü bir durum...
bu zihniyetteki bütün insanları kınıyorum...
2.sınıf diye birşey yok bence...
hele hele kadınları böyle bir sınıfa layık gören bir beyin,
benim için hastalıklı bir beyin...
kadınları konu alan bu sınavda çııkan soruları onaylayan merci de
aynı zihniyette olduğu için saygısız ve hastalıklı olarak değerlendiriyorum...
eminim ya da emin olmak istiyorum,bu olaya birilerinin el koymasını...
nasıl örnek oluyorlar,nasıl zemin hazırlıyorlar yeni nesle,
aklım almıyor...cahil kesim işte....

türk toplumu olarak ataerkil bir yapıya sahibiz
erkek egemen bir toplumuz böyle alıştırılmışız ne yazık ki...
her ne kadar çağdaş düşünelim desekte kadın erkek eşittir diye bağırsakta
onlar bizi kendileri ile eşit tutmadıktan sonra eşit sayılamıyoruz malesef
hayatın her alanında böyle bu
yetiştirilme tarzı ilede alakalı birazcık
erkektir aslan oğlum yapar elinin kiri
kızım sen evde otur ne işin var dışarıda sevgilin olamaz asla diyerek
daha küçük yaşlarda ezik yetiştirilmeye başlandık
erkeklere çanak tuttuk kızları baskı altına aldık
şimdi bile bir erkeğin aldatması ile bir kadının aldatması aynı kavramlarla anlatılmıyor malesef
olay yetiştirilme tarzında bitiyor bence
geçmiş nesil böyle gelmiş umarım gelecek nesil daha bilinçli davranırda bu tutumdan kurtuluruz

Aslında soruyu hazırlayanlar da biraz saf galiba :)

Çünkü hangisi kadına özgü davranış,derken konuşkanlığı kadına özgü yapmışlar

Daha kötü olan a-) Çokbilmişlik' erkeğe özgü davranış biçimi olmuş :)
b-) Baskıcılık

Açıkçası bunların kadına özgü olması daha kötü olurdu.

Arkadaşlar biz Türküz ve dikkat ederseniz eski türklerde kadının yeri erkeğin yanındaydı.
Ama şimdi iki adım geride kaldı kadınlar,hala Türküz değil mi?Peki değişen ne? Bence dini kendi çıkarları doğrultusunda kullanan örümcek zihniyetler..
Kadının kadına ettiğini başka kimse edemez.
Kadın önce kendi değerini bilecek,ikinci sınıf muamelesi görmek ağırına gitmedikçe,kocam bilir dedikçe,eş izin vermiyor diye evde oturdukça,sadece yemek pişirip ev temizlemenin,bir de çocuk doğurmanın kadınlığın tamamı olduğunu düşündükçe,kadın kadınlığını ucuzlatmakta...
E erkeklerde kendine güven duygusu eksik oldukça da daha çooook ikinci sınıf muamelesi görür kadınlar :delphin:

Arkadaşlar biz Türküz ve dikkat ederseniz eski türklerde kadının yeri erkeğin yanındaydı.
Ama şimdi iki adım geride kaldı kadınlar,hala Türküz değil mi?Peki değişen ne? Bence dini kendi çıkarları doğrultusunda kullanan örümcek zihniyetler..
Kadın önce kendi değerini bilecek,ikinci sınıf muamelesi görmek ağırına gitmedikçe,kocam bilir dedikçe,eş izin vermiyor diye evde oturdukça,sadece yemek pişirip ev temizlemenin,bir de çocuk doğurmanın kadınlığın tamamı olduğunu düşündükçe,kadın kadınlığını ucuzlatmakta...
E erkeklerde kendine güven duygusu eksik oldukça da daha çooook ikinci sınıf muamelesi görür kadınlar :delphin:

imza mrs.sönmez

aslında bunun kaynağında bence birazda erkeklerin kadınlardan,kadınların zekalarından korkmaları geliyor
çünkü gerçekten erkekler kadınlar kadar özgüvenli değil
her zaman rastamıyormuyuz çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu araştırmacıların buldukları sonuçlar hep kadın çok konuşur, erkeklerin iki katı cümle kurar, işte genç kadın ömür uzatır
hep buna benzer şeyler, yavaş yavaş işliyolar bunları beyinlerimize
aslında toplumun her kademesinde bulunması gereken kadınlara bu şansı tanımayan erkeklerde malesef onlar gibi düşünen kadınlardan cesaret almıyorlarmı birazda
ülkenin ileri gelenleri bile vaktinde, ülkedeki işsizliğin sebebinin kadınlar olduğunu söylememişmiydi
bu kadar olur yaniii

İyiki kadınım dedirten milyonlarca sebep var. Varsın onlar konuşsunlar:lepi:

Ama böylesine saçma sapan soruların, bir sınavda sorulması abeste iştigal. Hangi beyinsizler hazırlıyorsa bu soruları, unutmasınlarki onlarında karıları, kızları var şakkıdı

benim anladığımda şu ..artık kadınlar her yerde her işte atağa geçti.
hem evine ,çocuklarına ,eşine bakıyor hemde mevki sahibi oluyor..
yani biz ilerledikçe bizi geriye atıyorlar..
bunu bilerek ve isteyerek yapıyorlar..
nedeni ise hala alttan alttan kadınların ayağına çemle takmak için..
çünki kadınlar çalışıyor ve biz çalıştığımız için erkeklere iş sahası azlıyor
hem bu konuda hemde zeka konusunda erkelerden kat kat ilerdeyiz..
hele Türk kadını..hangi ülkede hem ev işine koşan hem çocukalrını yetiştiren hemde kocasına hizmet eden kadın var ...

o soruları hazırlayanlar ..ya Allasen hangi devirdeyizya
artık ohaaa çüşşş diyorum..bu zamanda ne olursa olsun bu sorular hazırlanıp kadın ezilmeye çalışılırmı..bunu yapan yaptıran destekleyen zihniyeti kınıyorum..
karşıdan bakınca mevki meslek sahibi bu soruları hazırlayanlar ..
ama Atatürk'ün bize verdiği hakları gasp ediyorlar ..
yazıklar olsun ..tuuuuuuuuuuu
:mymeka:

ağzına sağlık diloşum..
gerçkten kadın önce kendi değerini bilecek....ama şöylede bişey var çoğu yerde kadın kendi hem cinsinin önünü tıkamakta,kuyusunu kazmakta...buda kendini bilmez güvensiz erkeklerin eline koz veriyor..

ben anlayamıyorum. burada bu başlıkta yazılanları okuyunca ne güzel diyorum. bizim kadınlarımız kendilerinin farkında, net bir şekilde reddediyorlar erkek dünyasının dayattığı konumu.
buraya kadar güzel de...
bir bakalım bütün diğer başlıklara:
-erkek aldatır, kadın ötekine der ki çocuğun için bir daha deneyebilirsin. kaç tane erkek diyor bunu?
-kadın babasından dayak yer eve geç geldi diye, üstelik öyle ergen falan da değil, bildiğin kadın!! öteki kadın tutar der ki sende de hata var geç gelmişsin.
-bütün kozmetik ve tekstil dünyası bize çalışır. o kara paranoyak olduk ki, bana bu bile erkeklere daha güzel görünmek adına bir tezgah gibi geliyor.
-kadın ev işlerinde kocası ona biraz yardım etse başının üstünde gezdirir. yahu adam salata yapıyor en fazla. yaprak sarmıyor. nedir bu tezahürat? sen zaten dışarıda çalışıyorsun. ne diye evde de tüm yük sende?
-kadın çocuğu 9 ay karnında taşıyor. daha ne yapsın? doğduktan sonra en azından karnında taşımasa da bebeğin altını değiştirenin, mamasını ısıtanın erkek olması daha adil gelmiyor mu kulağa?
-açın bakın meslekler başlıklarına. kadınlar kendi mesleklerinden çok kocalarının meslekleriyle övünüyor. kaç tane erkek tanıyorsunuz bunu yapan?
ya neyse ben çok sinirleniyorum kadının kadına yaptığını görünce. bazen düşünüyorum acaba bize müstehak mı diye ya... ona da dilim varmıyor. öyle gördük, öyle öğretildik.

eskiden kız çocuklarını diri diri gömerlermiş.sırf kız olduğu için.(ne kadar doğru bilmiyorum )ama şunu hesaba katmazlarmış.kadınlar olmadan erkekler asla olamaz.o zaman Allah doğurganlığı kadına değil erkeğe verirdi.zihniyeti pis,fesat insanlarla iç içe yaşıyoruz.mesela;bizim bi akrabamız var kızlarını düşman saymış.bir tane erkek evladı var.kız torunlarına yapmadığını bırakmıyo,erkek torunları şehzade...ama bunu yapan kim?bir bayan.yorum sizin arkadaşlar.ilk önce kadınlar kendilerine sahip çıksın,hemcinslerine sahip çıksın ezdirmesin.yoksa erkekler zaten fırsat kolluyolar.

Son düzenleme:
Back