Cinsel problemlerim var kafam çok karışık lütfen yardım!!

Belli ki çok uzun süredir psikolojik problemleriniz var. Zamanında ilaç ve terapiye başlasaydınız belki şimdiye kadar çoktan çözülmüştü. Şimdi de başlamıyorsunuz uzun sürecek diye, uzun yıllarınız daha böyle geçecek belli ki. Sizin sorununuz cinsellik değil, cinsellik problemleri hastalığınızın getirdiği bir sonuç sadece. Hastasınız, tedavi olmanız şart. Bunu kabul ederek başlayın işe. Yoksa ömrünüz çürüyecek.

Yazıyı bile gece geç saatlerde yazdım farketmişsinizdir, çözüm aramak demeyelim tabi ki ama dolmuşluk. Fazlaca stres. Çok geniş bir alan olduğu için burası belki benimle aynı sorunu yaşamış insanlar vardır diye düşündüm. İnsan kafa olarak anlatıp rahatlamak istiyor bazen

Hepsini okudum.

Sorununuz okb ve dikkat daginikligi, bu ikisini cozmeden vajinusmus olup olmadiginizi anlayamazsiniz ki?

Cunku dumduz yaziyorum daha bir adamla seks yapmadan vajinusmus oldugunuzu, o anda (penetrasyon) kilitlenip kilitlenmeyeceginizi bilemezsiniz. Ben vajinusmusum demeyi birakin yani.

Ilac destekli terapi almalisiniz anladigim kadariyla ha birde aseksuelde olabilirsiniz, bunun da kaynagi hormonal sorunlar olabilir. Psikologunuz bunlari dinlerken hormonal problemler yasayip yasamadiginizi anlamak icin sizi bi endokrinoloji uzmanina yonlendirebilir aslinda.

Merhaba, inatla konuyu sonuna kadar okudum. Sizi hiç tanımayan tamamen yabancı bir göz olarak şunu diyebilirim konunuz da neredeyse aynı şeyleri anlatıp durmussunuz. Kendinizi tanımanız çok guzel. Takıntılı olduğunuzun farkındasınız. Terapi almışsınız. Ancak bir fayda olmamis gibi algıladım. Siz de bir kaç problem söz konusu bunları yavaş yavaş tane tane cozumleyin. Şu an hayatınızda olan adamın çok fazla olumlu özelliği var o nedenle ben bu adam üzerinden devam etmenizi öneririm. İçinizde kivilcimlanacak o duygular sizinle ilgili diye düşünüyorum. Kafanızda 40 bin tane şey varken nasıl cinselliğe odaklama bileceksiniz ki. Bu bizlerde de zaman zaman olan şey. (Ben mesela duş almadan cinsellik yaşayamam hem ben hem eşim tertemiz olacak. Anormal seviyede değil bu istediğim ama ön planda. Bir şeyler yasayacaksak kafa rahat olmali)
Terapistim bana kafanda kurma, bu düşünceler beynine geldiğinde onları sustur ve o an başka bir şey düşün dedi. Ben bunu yaptığımda işe yaradı. Size de tavsiye ederim örneğin sevgilinizle yakinlastiginizda göğsünüzün hissiz olmazsını değil sevdiginiz adamın sizi arzuladigini düşünün. Odak noktanızı tamamen sevdiğiniz adam yapın gibi. Ben vajinusmus değilim ama vajinal muayene olamıyorum aynı şey değil biliyorum ama anlatabilmek adına bu örneği veriyorum. Esim bana çok hassas, anlayışlı yaklaşır. On sevisme olur sonra ilişki tamamlama süreci başlar. Karşılıklı anlayış olunca bu defa kadın olarak içinizden o anı yasamayi istiyorsunuz. Çevrenizdeki insanların söylediği gibi.
Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin, sevin be değer verin. Kimse 4 4 Luk değil. Siz kendinizle savasinizi bitirmediginiz sürece hiç bir zaman bu problemleriniz çözüme kavuşmaz. Hangimiz ailesi ile ilgili travma yaşamıyor ki. 30 yaşında çok güzel bir hanimefendisiniz. Hayatınızın en verimli dönemi. İlişkinizde var bence hayatınıza sıkı sıkı sarılın. Kafanızda kurmayın. Kendinizi sevin, kendinize değer verin. Her şeyin çözümü var kafanızda ki sesleri susturun ve ana odaklanın.

Üst bilinciniz o kadar rasyonel gelişmiş ki libidonuzu yöneten alt bilincinizdeki travmalarin ihtiyaç duyduğu ilişkilerden hayatınız boyunca eskaza uzak durmayı başarmışsınız...

O aşık olduğunuz ve unutulmayan ilk eleman muhtemelen bu travmaları besleyecek tüm paternlere sahip leş bir tipti, yani onunla yaşayabileceğiniz her tür ilişki sizi cinsellikte memnun edecek ama net bir şekilde hayatınızı kaydıracaktı...

Birlikte yaşadığınız eleman ise rasyonel olarak mükemmel ama ciddi bir regresyon terapisi almazsanız bu sefer siz onun hayatını kaydiracaksiniz gibi duruyor. Bu iş böyle. Karar sizin.

Tamamını okuyan bordo berelidir
Baş tarafını okudum ve pes ettim.
Kafa yapını değiştirmen lazım. Seks düşünmekle ya da ayy benim hiç seks hayatım olmadı acaba nasıl olacak demekle olan bir şey değil. Ya da ben hiç cinsellik yaşamadım kötü olacak diye bir şey yok. Bu sadece etrafınızdaki vakalardan etkilendiğinizi ya da illa seks hayatım olsun diye önünüze gelen kişilerde acaba nasıl olacak diye kendinizi strese soktuğunuz bir şey. Tabii ki OKB de bunu ciddi derecede tetikliyordur. Cinsel hayatı çok etkiler.

Biri ile seks olacak düşüncesini at aklından. Evlenmeden önce seks hayatın olsa da olmasa da değişkenlik gösteren bir şey. Evlilik öncesi hiç cinsellik yaşamayanların evlendikten sonra çok iyi cinsel hayatı olabiliyor.

Daima diyorum. Seksi vücut değil beyin yönetir. Beyninin verdiği komut ile vücut harekete geçer. Öyle vücutsal çekimle vs.harika olacak bir şey değil. Vücutsal çekim tetikler. Ama beyin yönetemezse seks olmaz.

Seks hayatının güzelliği mutaassıplıkla alakası yok. Yine diyorum tamamen seksi sevmekle ve beyin komutu ile yönetmekle alakası var.

Karşınıza çıkanlar da sizin kendinizi bu konuda kötü şartlarmanızdan dolayı çıkan kişiler.

Bence sorun sex değil zaten tatmadığınız duyguyu yaşayıp isteyemezsiniz. Sizin tek sorunnnuz geçmişteki ilişkinize takılı kalmak kaç yıl geçmiş herkes hayatına bakmış siz niye kendinize zehir ettiniz hayatınızı vajinismus dediğiniz şey ilişki esnasında kasılma girişe izin vermemektir siz daha önce denediniz mi de kendinize vajinismus tanısı koydunuz ? Bence szde vajinismus dahi yoktur eski ilişkinize saplantı gibi takılıp kaldığınızdan yeni insanlar ile yakınlaşma kuramıyorsunuz. Böyle devam ederseniz sizi bu kadar seven yanınızdaki insanı da kaybedersiniz hiç uğruna Hemde. Geçmişten çıkmak hayata pozitif bakmak sexe pozitif bakma için neler yaptınız yazınızdan çıkta bir şey yapmamışsınız gibi geliyor bana bu şekilde ilişki yürütmek istemez kimse sizinle yni kadın olarak BİLe okuyunca bizim içimiz şişti

Anlıyorum anlatıp rahatlamak istemenizi ama bu sizi gerçek çözümden uzaklastirmasın, oyalamasın.
Buradaki bazı cevaplar sizi daha kötü hissettirebilir, yanlış kalıplardaki düşünceler körükleyebilir vs vs.
Çözümsüz şeyler değil yaşadıklarınız, gerçek çözüm için beklemeyin demek istedim

Hepsini okudum, aslında bir paragrafla anlatılabilecek bir konuyu gereksiz ayrıntıya boğmuşsunuz.
Bu ülkede kızların %90'ı zaten böyle yetiştiriliyor. Ailenizin tutucu olduğunu söylemişsiniz ama çoğu kadın mesleği olsa da 30 yaşına gelse de, sevgilisiyle aynı evde yaşayamıyor mesela. O kadar da tutucu değiller sanki?
Terapiye gitmek zorundasınız, ilk sevgilinize takılıp kalmışsınız. Kendinize vajinismus teşhisi koymayın, önce yaşamaya çalışıp yaşayamamanız gerekir bunun için.
Psikolojik olarak çok ayrıntılarda boğuluyorsunuz bunun da etkisi vardır.

Kendi kendinize hiç denemeden vajinismus teşhisi koymuşsunuz, sizin sorununuz okb. Herkesin toksik üniversite aşkı olmuştur, yukarıda bir üye demiş hiçbirimiz seks çok doğal tabi ki evlenmeden yapabilirsin diye büyütülmedik. Bunlara sarılmayın. Hayatınızdaki mevcut kişiyi de bay mükemmel diye beğenmek zorunda değilsiniz. Kendinizi bir salın. Okb için terapi alın bizim yorumlarımızla bir yere kadar.

Sen bu adamla bir şey yaşamamışsın ki belki yaşadığın zaman bir çekim olacak ama bu düşüncelerle bir şey değişmez gibi. Bazı şeyleri çok fazla düşünüp inceliyorsun ve oradan çıkamıyorsun. Sorunların etrafında dönüp duruyorsun. Sorunların etrafında dönmek psikolojik olarak yıpratır ve daha da dibe batırır. Niye böyle neden böyle niye böyle olmuyor gibi cümleler kurmaktan öteye geçemezsin. Önce sorunları kabul et ve evet bu bir sorun benim bunu çözmem lazım demen gerekiyor. Nasıl çözeceğim ki değil de böyle çözeceğim diye harekete geçmelisin. Yoksa bunların içinde kaybolup gidersin. Kendine net ol. Bu adamı gerçekten seviyor musun? Bence sevmiyorsun iyi olan yerleri sana cazip geliyor. Ama bir histe bile eksik kalıyorsa eksik eksiktir. Cinsellik bir kenara ikinci plana atılacak bir şey değildir. Aynı evde yaşayıp hiç bir dürtü hissedememek basit bir durum değil.önceden hissettiğin duyguları bu adama karşı hissedememişsin. Bu adamla sadece mantığına oturan artılar için berabersin.

Cinselliğin duygularla çok alakası olduğunu düşünmüyorum. Sıfır duygu beslenen insanla bile sevişilebilir, zevk alınabilir. Tecavüze uğrayan bazı kadınlar orgazm olabiliyor mesela. Tamamen dürtüsel ve fizyolojik bir durumu duygulara bağlamak için fazlasıyla zorluyoruz bence modern çağda.

Yani konu sahibinin cinsel isteksizliğinin partnerine olan hisleriyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen psikolojik sorunlar kaynaklı.

Yetiskin iki insanın 6 yasinda çocuklar gibi birbirine saf aşk ve sevgi besleyerek evde oturması hayali çok komik geliyor bana kusura bakmayın. Eşimle ilk tanıştığımız günlerden beri tabiri caizse tepesinden inmem mümkün değil. Çünkü gerçekten yakışıklı bir adam ona aşığım ve onunla cinsellik yaşamak benim için olmazsa olmaz. Geçen 2 hafta hastalik yüzünden yatakları ayırdık ben rüya falan görmeye başladım.
Aseksüel olabilir misiniz?

Bir seviş rahatlarsın

Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim, biraz iyi geldi gerçekten. Anlayacağınız üzere zaten her şeyi çok fazla büyüten bir yapım var, konuşarak, anlatarak biraz rahatladım. İş olayını çözer çözmez terapi alacağım, bu biraz da maddiyat işi biliyorsunuz. Çözüleceğine inanıyorum. Okb yüzünden okuduğum her şeyi çok kafama takıyorum, dedim ya ya kafama takarsam deyip takmayacağım varsa da takıyorum. Bu yüzden olumsuz bir yorum görmekten de çok korkarak yazdım ama yine de yazdım. Söylediklerinizden yola çıkarak çok fazla kafa karıştırmadan sırayla ve tek tek çözmeye karar verdim, ben de bu problemin benim beynimle alakalı olduğunu düşünüyorum. Saolun kızlar

Konu Sahibi kendi sevgilisini yere göğe sığdıramayınca sen de altta kalmamak için kendi kocamı öveyim dedin öyle mi? çok belli oluyor yalnız.çok komiksin.kadınlar ne kıskanç yaratıklarız.ama buraları okumadan da edemiyoruz nedense.kendimize acı çektirmeyi seviyorum.nasil olsa kimse görmeyeceksin salla gitsin

Ailem mutaassıp diye başlayıp erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyorum diye devam edep garip bir konu. Ya mutaasssıp kelimesinin anlamını bilmiyorsun ya da ailen mutaassıp değil.

Ailem mutaassıp diye başlayıp erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyorum diye devam edep garip bir konu. Ya mutaasssıp kelimesinin anlamını bilmiyorsun ya da ailen mutaassıp değil.
Ben mutaassıbim dememiş ki.mutaassıp olmak istiyorum da dememiş.ailemin yanlış yetiştirme tarzından kurtulmak istiyorum diyor zaten.

Bir seviş rahatlarsın
Hahahahhs ya harikasın çok güldüm buna
Yaşayamamak zaten bizim ilişkimizde de bu açıdan büyük sıkıntılara yol açtı. Yani bu durum bizim için de normal değil tabi ki. Sadece şundan bahsediyorum, çok ağır bir dönemden geçtim. Annemle babamın evliliği de, arkadaşlarımınki de yani normal olan tüm evlilikler sizinki gibidir zaten muhtemel jenerasyon farketmeksizin. Ama ben kolay şeyler yaşamadım, bu hastalık mahvetti beni. Ve kendimi bildim bileli hep çok düşünen, çok çalışan, çok mükemmeliyetçi bir çocuk oldum. Hani normal ailelerde anne ve baba çocuğu düşünür ya, ben çocukken bile anne ve babamı düşünür yanlış yaptıkları yerlerde onları uyarır, onları üzecekler diye korkardım. Bizimkiler fazla iyi niyetlidir, ikisi de kendi ailelerinde hep sömürülen insanlardır. Kısacası ömrüm düşünmekle geçti. Anneyi babayı, üniversite, sınav, iş stresi, akademik kariyeri vs daha burada anlatamadığım pek çok şeyi. Yani bu stres seviyesiyle alakalı olabilir bu diye düşünüyorum aseksüellikten ziyade. Ve öyle olsa hep böyle olmaz mıydım, yani ben hep stresliydim evet ama stresim son yıllarda arttıkça bu kadar uzaklaştım bu duygulardan. 20 Li yaşlarımın başlarında bu yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…