Cinsel hastalıklar

Özgürce yasasın tabi istedigi haltı ama sonuclarına katlanacak! Gelip burdan nasıl gizli test yaptırırım diye sormak yerine baştan korunsaydı daha iyi olmazmıydı? Cinselligi yaşayacak bilinçte ama korunmadan habersiz. Üstelik burda yardım istedigi konu gizlilik. Konus sahibi Allah korusun aids olsa gizledigi için başka birine bulaşsa nasıl ödeyecek bunun vebalini?
o kadar lafımdan sonra hala halt diyosunuz ben başka yorum yapmıyorum boşa kürek çekeceğime tüm dünyaya daha faydalı bir iş yapabilirim. çiçeklerimi sulamak gibi..

yok gerçekten bir problem var, kasten mi yapılıyor bu anlamadım:
bakın burada herhangi bir ikilem var mı:

yaptırmak istiyorum demiş zaten. ne ikilemi daha?
kadın yolu yordamı bilmiyor, bizden bilgi istemiş. hem siz hangi varsayımla ve hangi hakla bir insanı yalancı olmakla itham edebilirsiniz. bu ne had? evet tek eşli mi değil mi bilemezsiniz.
kaldı ki olmayabilir de. size en fazla susmak düşer. kendi ahlak yargılarınızı başkalarına dayatmaktan vazgeçin.
kadının ne yalancılığı kaldı, ne sorumsuzluğu, ne çok eşliliği ne insanlara cinsel hastalık bulaştıracak kadar sorumsuz olması.
bırakın şu arkasında duracak geyiğini. ikide bir yazıyorsunuz, sanki kadın geldi evlilik dışı ilişkiye girdim sevgilim beni terk etti yazdı. neyin arkasında duracak? duruyor zaten, sevgilim beni aldatmış diye ağlamadı bile kadın.
nasıl okuyorsanız anlasam bir.

İyi de tek eşli veya çok eşli okmasına ben ne dedim ki vay nasıl sevişirsin vs bişey yazmışmıyım ???

Nikah dosyası için sağlık raporu almak istıyorum desem bu benim adım kayıt edilir mi gelecekte karsıma rapor alınmıştır gibi bi durumla çıkar mı ?

Bunu demez gider yaptırırsın kafan rahat eder karşıma çıkarmı vs sormaz kişi

Endişelenmesi pişman olması demek mi ya da size göre yaptıklarından kaçmak mı demek ?
Gayet insani bi duygu endişe.
Hayatın her alanında farkında olmadan binlerce şey için endişeleniyoruz, bu o olaydan pişman olduğumuz anlamına mı gelir?
En basiti hemen hemen bütün sınav sonraları endişelenirim acaba kötü gelir mi diye; burada ne için pişman olmuş olabilirim

Sınav ile bunu bir mi tutuyorsun karşıma çıkarsa endişe değilse basit bi sınav gibi ise size lafım yok zira karşısına çıksa ne çıkmasa ne endişedir bu yarına karşı bu da tabi bence

hayır anlamıyorum!
Bilinçsizce korunmadan ilişkiye girip sonra gelip buraya gunah çıkarıyorlar. Prezervatif almak bu kadar zor mu? Şimdi korkmak yerine baştan önlemini alsaydı. Hastanelerde aids ile ilgili yapılan işlemler bile büyük titizlikle yapılıyor. Kan alınırken bile. Konu sahibi gizlilik peşinde madem gizleyeceksin madem korkun var neden bu halta kalkışıyorsun. Birey herşeyi yapabilir ama sonuçlarına katlanacak cesareti de göstermeli.
ay yorum yapmıycaktım ama bu bilgi olmadan fikir sahipliğine bir dur demem lazım. hiç öyle bir şey yok ben test için kan verirken 20 kişi aynı anda kan alıyordu baya normal herkesin içinde herkesten aldığı gibi aldı kanı hemşire. ayrıca aids testi değil o hiv testi önce hiv pozitif olunur aids başa bir şey. ayrıca bütün öfkeniz konu sahibi prezervatif almadı diye mi? hemen çözüyorum sorunu Y ygmursdf özür dilermisin canım bu arkadaştan prezervatif almadığın için? tamam bundan sonra böyle yapıyoruz insanlara yardım etmek yerine hatalarını yüzlerine vurarak en sert biçimde aşağılıyoruz. bdv bunun için var nede olsa..

Hastane prosedürlerini merak ediyor. Gizliliği sorguluyor sadece. Sağlık sisteminde adli bir durum olmadıkça tüm bilgiler gizli kalmalıdır. Ama türkiyede güven olmuyor buna.

Baktım nettwn kayıtlar tutuluyor uzun bir süre hemde özel dahi olsa fark etmiyor

İyi de tek eşli veya çok eşli okmasına ben ne dedim ki vay nasıl sevişirsin vs bişey yazmışmıyım ???

Nikah dosyası için sağlık raporu almak istıyorum desem bu benim adım kayıt edilir mi gelecekte karsıma rapor alınmıştır gibi bi durumla çıkar mı ?

Bakınız bugün burada bi arkadaş midesi için endoskopi yaptıracakmış ve sormuş; daha önce yaptıran var mı, nedir ne değildir, sonuçlar ne zaman çıkar vs vs vs diye
Orada herkes bildiğini paylaşmış bi şekilde..

Kimse de çıkıp Vayy midesiz! Bu kadar aç insan varken sen ne yedin kim bilir ondan mide hastası oldun bi de utanmadan buraya soruyorsun dememiş.. Sizin yaptığınız buna benziyo insanların yaşam şeklini onu da bırak geçmişini yargılıyorsunuz..

Y ygmursdf

Aklıma ne geldi kızılay kan alma araçları var kan almadan test yapılıyor orda kan versen çıkar bişey var ise muhtemelen

Bakınız bugün burada bi arkadaş midesi için endoskopi yaptıracakmış ve sormuş; daha önce yaptıran var mı, nedir ne değildir, sonuçlar ne zaman çıkar vs vs vs diye
Orada herkes bildiğini paylaşmış bi şekilde..

Kimse de çıkıp Vayy midesiz! Bu kadar aç insan varken sen ne yedin kim bilir ondan mide hastası oldun bi de utanmadan buraya soruyorsun dememiş.. Sizin yaptığınız buna benziyo insanların yaşam şeklini onu da bırak geçmişini yargılıyorsunuz..

Bu endişe ne neden nikah dosyası adı altında ? Ayrıca yaşam tarzına ne dedim ki ??

Miğde örneği ilginç olmuş teşekkürler ayırdığınız zamana tartışmak istemiyorum saygılar hayırlı akşamlar

hayır anlamıyorum!
Bilinçsizce korunmadan ilişkiye girip sonra gelip buraya gunah çıkarıyorlar. Prezervatif almak bu kadar zor mu? Şimdi korkmak yerine baştan önlemini alsaydı. Hastanelerde aids ile ilgili yapılan işlemler bile büyük titizlikle yapılıyor. Kan alınırken bile. Konu sahibi gizlilik peşinde madem gizleyeceksin madem korkun var neden bu halta kalkışıyorsun. Birey herşeyi yapabilir ama sonuçlarına katlanacak cesareti de göstermeli.

Herkes prezervatif ile korunmuyor doğum kontrol hapi gibi seceneklerde mevcut. Sevip sevildiğini sandigi adamla birlikte olmuş 26 yasindaki bir kadin!!!
Aldatildigini da sonradan öğrenmiş bu evli bir kadinin da basina gelebilirdi. Ah ne yapim evlenince ne yapacagm yazmamis konuyu başka boyuta tasimasaniz?

Ben AIDS kaptim ve herkese bulastiracagim da dememiş...Aldatildim icimde şüphe var hangi doktora ne diyerek gitmem gerek neler istemem gerek demiş. Bilen cevabini verir bilmeyen de bildiği konuya gecer ona yorum yapar. Kinamak kimsenin haddine degil.

Gizlilik pesindeye gelince de niye olmasin? Sizin her seyiniz halka acik şekilde mi?

Ve en onemlisi resmi nikahla sevisince aşk. Nikahsiz sevisince "halt" oluyor ya iste buna çok guluyorum.

yahu niye sormasın? şurada yazılanlar bile bu kaygıyı taşıması için yeterli bir sebep siz az önce alıntıladığım mesajınızda demediniz mi biz buraya açılan ne yalan konular gördük, tek eşli mi değil mi bilemeyiz diye. konu sahibi de bu düşünceden endişeleniyor, siz de o mesajı yazarak bu kaygıda ne kadar haklı olduğunu gösterdiniz zaten.
bunu merak ediyor çünkü yarın öbür gün bu kayıt birinin eline geçse yani örneğin HIV testi yaptırdığını biri öğrenirse aklına sevgilisi değil, birden fazla partner ihtimali gelebilir diye endişeleniyor. gerçekten çok mu zor buna empati kurmak.
evlerine çay içmeye iki erkek sınıf arkadaşları geldi diye evleri basılıp camları taşlanan üniversite öğrencisi kızların olduğu ülke burası.
sanki insanların kafası Hollanda İsviçre seviyesinde de konu sahibi anormal bir şekilde endişeleniyormuş gibi davranıyorsunuz.

Son düzenleme:

Bu endişe ne neden nikah dosyası adı altında ? Ayrıca yaşam tarzına ne dedim ki ??

Miğde örneği ilginç olmuş teşekkürler ayırdığınız zamana tartışmak istemiyorum saygılar hayırlı akşamlar

Ben sadece yardım etmek varken neden yaptıklarından ötürü pişman etmeye çalışalım ki demeye çalışıyorum
Bu yapılanların doğruluğunu savunmak demek değildir *
Sadece neden yargılayalım, itip kakalım öyle değil mi?

Ha size göre buraya soracağına gitsin testini yaptırsınsa ''cevap vermeyebilirsiniz''
Ben gerek gördüm cevapladım
Sizce gereksizdir cevaplamazsınız ki bu çok normal

Size de hayırlı akşamlar

Ama ben sizin bu sorunuzu aynen cevapladım ilk 2 mesajınızı alıntılayarak...

Tahlil ve raporun gerekçesi yazılır mutlaka. Doktor sisteme o şekil giriş yapar çünkü nikah için işlenecek prosedür bellidir.
Bana sormuştu doktor ve nikah işlemleri demiştim.

sakin.sakin bunu onermeyin..o testi.hemen orda yapmiyorlar xaten.ve virus penvere doneminde kendini gizliyor kani saglikli diye nakledebiliyorlar

Hadi aman aman özür dilerim öyle aklıma geldi ama yanlışmış

Yok Türkiye de nekadar test alınıp verilecegı şüpheli birde bişey varsa onca kişinin sebebi olmak istemem

Haklısın ve böyle hayati bi konuda direk gidip testini yaptırman en temizi karşıma çıkarmı vs boş ver

Haklısın ve böyle hayati bi konuda direk gidip testini yaptırman en temizi karşıma çıkarmı vs boş ver

işin kötüsü bunu yapanlar var biliyormusun..haberlere konu olmuştu bir ara ve hıv virüsü tasıyan kanı saglıklı birine nakletmişlerdi sebep te cok nadirde olsa pencere döneminde virüs kendini saklayınca test negatif cıkabiliyormuş...bu yüzden bilinçlenmeli insanlar..hamileyim ve rahim agzım kısaldıgı için sürekli vajinal ultrasonla muayene oluyorum ondan bile korkuyorum..birşey bulaşırsa diye..tescilli panik atak hastasıyım zaten:)

Milletin seks hayatını kınamasaydınız hatrım kalırdı..

Neyse, bulaşıcı hastalıklara bir tek hiv virüsü girmiyor. Frengi, hepatit B...
Çok yaygın bir virüs var mesela, çoğu insan bilmez..HPV..
Milyon tane türü var, bazı türleri genital siğile, bazı türleri rahim ağzı kanserine sebep olur ki, lanet hastalık sinsi sinsi ilerler farkına bile varmazsınız..

Cinsel hayatı başlayan her kadın 6 ayda bir smear testini yaptırsın..Lütfen bilinçli olalım bu konuda. Eğer tüm testleriniz temizse mutlaka aşılanın..Aşılanmak için cinsel hayatın başlanması gerekmiyor.

Konu sahibesi hastaneye gidip bulaşıcı hastalık testleri yaptıracaksınız..Hepsini isteyin..Onlar sizi yönlendirir..1-2 tüp kan vereceksiniz en fazla..Kayıtlara da sizden başkası ulaşamaz.
Kadın doğumcuya gidip smear vermeyi de ihmal etmeyin.

Son düzenleme:
X