Cinsel hastalıklar

bir gün Taksimde gezerken bir anda elime bişey battı ve baktım kanıyor, inanılmaz panik olmuştum, 90 gün bekleyip gidip doktora anlattım böyle böyle ben çok pipirikli bi insanım başıma bu geldi , lütfen hiv, hepatit hepsini isteyin dedim , yaptırdım tahlillerimi , öyle sanıldıgı gibi çok kolay değilmiş bu tarz hastalıkların bulaşması...

bir gün Taksimde gezerken bir anda elime bişey battı ve baktım kanıyor, inanılmaz panik olmuştum, 90 gün bekleyip gidip doktora anlattım böyle böyle ben çok pipirikli bi insanım başıma bu geldi , lütfen hiv, hepatit hepsini isteyin dedim , yaptırdım tahlillerimi , öyle sanıldıgı gibi çok kolay değilmiş bu tarz hastalıkların bulaşması...

bir ara sinema salonlarına şırınga koyuyorlardı, koltuğa oturana batıyordu
bir ara da, çocuk parklarında çocukların tutunarak tırmanacakları yerlere jilet :KK43::KK43::KK43::KK43:

hayır anlamıyorum!
Bilinçsizce korunmadan ilişkiye girip sonra gelip buraya gunah çıkarıyorlar. Prezervatif almak bu kadar zor mu? Şimdi korkmak yerine baştan önlemini alsaydı. Hastanelerde aids ile ilgili yapılan işlemler bile büyük titizlikle yapılıyor. Kan alınırken bile. Konu sahibi gizlilik peşinde madem gizleyeceksin madem korkun var neden bu halta kalkışıyorsun. Birey herşeyi yapabilir ama sonuçlarına katlanacak cesareti de göstermeli.
Birincisi benim günah çıkarmam bu sitede olmaz dua ederek olur bunun bence farkında olmalısınız. Ikinciside evlenecegım adamdn nasıl gizlerim diye birşey yazmıyorum biraz dikkatli okuyup cevapp verirseniz sevinirim . Ve çok içtenlıkle soyluyorum 2 yıl öncesine kadar bende sizin gibi hata yapılır mı diyen biriydim ama ne yazıkki o gaflete kendım düştüm ve ne yazıkki yaptım

Konu sahibinin çok eşli olduğunu nerden çıkardınız??
Niye varsayımlar üzerinden gidiyorsunuz?

Burda konu açanların çoğu alacağı tepkiden yalan söylüyor çok gördük bunu tek eşli veya değil kimse bilemez ayrıca arkasında durmayacaksa yaşamayacak ki dursa konu açmaz gider yaptırır ikilemde kalmaz

Konu sahibine gelince en azından özelde yaptır testini konuşur öğrenirsin durumu kayıt var ise rica minnet başkası adına kayıt aldırırsın

Zaten test yaptırsam mı dememiş. Bi ikilem yok yani.
Sadece prosedürü öğrenmek için konu açmış.
Bu da yaptıklarının gayet arkasında olduğunu gösterir.

Zaten test yaptırsam mı dememiş. Bi ikilem yok yani.
Sadece prosedürü öğrenmek için konu açmış.
Bu da yaptıklarının gayet arkasında olduğunu gösterir.

Kayıtların çıkma ihtimali endişe değilmidir ?

Nikah dosyası için sağlık raporu almak istıyorum desem bu benim adım kayıt edilir mi gelecekte karsıma rapor alınmıştır gibi bi durumla çıkar mı ?

Nikah dosyası için sağlık raporu almak istıyorum desem bu benim adım kayıt edilir mi gelecekte karsıma rapor alınmıştır gibi bi durumla çıkar mı ?
Böylece var olup olmadıgını ogrenıp tedavıye başlamaktı amaç . Biyere gıdıp bunun için test yaptırmak istıyorum demektense nıkah için test yaptırıyorum demek daha rahat gelebılırdı dıye . Yınede sağolun cevaplarınız için

Burda konu açanların çoğu alacağı tepkiden yalan söylüyor çok gördük bunu tek eşli veya değil kimse bilemez ayrıca arkasında durmayacaksa yaşamayacak ki dursa konu açmaz gider yaptırır ikilemde kalmaz
yok gerçekten bir problem var, kasten mi yapılıyor bu anlamadım:
bakın burada herhangi bir ikilem var mı:

Arkadaşlar merhaba ben cinsel hastalıkla bulaşan herhangi bir hastalığım varmı diye test yaptırmak istiyorum ama çekiniyorum . Nikah dosyası için sağlık raporu almak istıyorum desem bu benim adım kayıt edilir mi gelecekte karsıma rapor alınmıştır gibi bi durumla çıkar mı ? Bu raporu almak kolay mıdır herhangı bi kağıt istiyorlarmı nikah dairesinin bır talimatı gibi lütfen yardım edin
yaptırmak istiyorum demiş zaten. ne ikilemi daha?
kadın yolu yordamı bilmiyor, bizden bilgi istemiş. hem siz hangi varsayımla ve hangi hakla bir insanı yalancı olmakla itham edebilirsiniz. bu ne had? evet tek eşli mi değil mi bilemezsiniz.
kaldı ki olmayabilir de. size en fazla susmak düşer. kendi ahlak yargılarınızı başkalarına dayatmaktan vazgeçin.
kadının ne yalancılığı kaldı, ne sorumsuzluğu, ne çok eşliliği ne insanlara cinsel hastalık bulaştıracak kadar sorumsuz olması.
bırakın şu arkasında duracak geyiğini. ikide bir yazıyorsunuz, sanki kadın geldi evlilik dışı ilişkiye girdim sevgilim beni terk etti yazdı. neyin arkasında duracak? duruyor zaten, sevgilim beni aldatmış diye ağlamadı bile kadın.
nasıl okuyorsanız anlasam bir.

Endişelenmesi pişman olması demek mi ya da size göre yaptıklarından kaçmak mı demek ?
Gayet insani bi duygu endişe.
Hayatın her alanında farkında olmadan binlerce şey için endişeleniyoruz, bu o olaydan pişman olduğumuz anlamına mı gelir?
En basiti hemen hemen bütün sınav sonraları endişelenirim acaba kötü gelir mi diye; burada ne için pişman olmuş olabilirim

canım sağlık raporu isteniyor evlilik başvurusu için, madde şöyle:
Sağlık raporu (sağlık raporlarının aile hekimliğine onaylatılması zorunludur. Testler (Hıv-ElizaHbsag-Vdrl Mikro Film ve Talasemi(akdeniz anemisi) testi yaptırılması zorunludur.Not: 60 yaş üzeri olanların Devlet Hastanesi’nden evlilik için heyet raporu alması gerekmektedir.)

canım onu biliyorum tabii ki daha önce evlendim ben de ama bu arkadaş evlenmek için sormuyor ki zaten evli olsa kayda geçer mi diye korkmazdı ya da evlenecek olsa en azından ben öyle anladım evli olmasam da yaparlar mı demek istemiş diye :KK64:

Herkese teşekkürler cevaplarınız için iyi de olsa kötü de olsa bence daha fazla konuşulması saygısızlık boyutuna gidicek . Benim yaşadığımı normal sayan arkadaslar acaba ben kadın dogum uzmanına gitsem bu tetkikleri yapar mı birde her yıl duzenlı muayenen deniliyor ya onun için de gitsem birlikte sonuclar alınır mı

Hastane prosedürlerini merak ediyor. Gizliliği sorguluyor sadece. Sağlık sisteminde adli bir durum olmadıkça tüm bilgiler gizli kalmalıdır. Ama türkiyede güven olmuyor buna.

Konu sahibine gelince en azından özelde yaptır testini konuşur öğrenirsin durumu kayıt var ise rica minnet başkası adına kayıt aldırırsın

e arkadaşım ne yapalım? her konu sahibine yok bak bu çekiniyordur, yalan söylüyordur, bunun durumu şöyledir diye mi yaklaşalım
kayıt edilmesinden korkuyor, çekiniyor
bu forumdaki bazı üyelerin yorumları göz önünde tutulunca bile çekinmekte çok haklı!
nikah için alıyorum demek istemesinin sebebi, normal yolla cinsel hastalık testi isteyince aynen burada olduğu gibi! sanki bir çok insanla ilişkiye giriyormuş gibi algılanmak

nikah dosyası için karşıma çıkar mı da der tabi, ileride birgün tekrar rapor isteyecek çünkü, Allah kısmet eder de evlenirse, mecburen tekrar isteyecek!

Herkese teşekkürler cevaplarınız için iyi de olsa kötü de olsa bence daha fazla konuşulması saygısızlık boyutuna gidicek . Benim yaşadığımı normal sayan arkadaslar acaba ben kadın dogum uzmanına gitsem bu tetkikleri yapar mı birde her yıl duzenlı muayenen deniliyor ya onun için de gitsem birlikte sonuclar alınır mı

evet

canım onu biliyorum tabii ki daha önce evlendim ben de ama bu arkadaş evlenmek için sormuyor ki zaten evli olsa kayda geçer mi diye korkmazdı ya da evlenecek olsa en azından ben öyle anladım evli olmasam da yaparlar mı demek istemiş diye :KK64:

yok normal yollarla test istemeye çekinmiş
hani evlilik için desem olur mu demiş Hoppa

canim burda belki daha once hiv,bel soguklugu gibi testleri yaptiran yoktur varsa da cvp vermeyebilir.sen duzgun bir kadin dogum uzmanina git,yillik kontrollerini yaptir ve erkek arkadasinin sorumsuzlugu yuzunden boyle bir hastalik tasima riski olup olmadigini ve bundan testlerle emin olmak istedigini izah et,doktorun seni yonlendirir.
yillik kontrolunde hiv yada cinsel yolla bulasan baska hastaliklari teshis edemez,illa ki bu testler labaratvuarda yapilmali,doktorun senin icin yapilmasi gereken testleri yazar ve seni yonlendirir.

canim burda belki daha once hiv,bel soguklugu gibi testleri yaptiran yoktur varsa da cvp vermeyebilir.sen duzgun bir kadin dogum uzmanina git,yillik kontrollerini yaptir ve erkek arkadasinin sorumsuzlugu yuzunden boyle bir hastalik tasima riski olup olmadigini ve bundan testlerle emin olmak istedigini izah et,doktorun seni yonlendirir.
yillik kontrolunde hiv yada cinsel yolla bulasan baska hastaliklari teshis edemez,illa ki bu testler labaratvuarda yapilmali,doktorun senin icin yapilmasi gereken testleri yazar ve seni yonlendirir.

ben de ya niye sadece evet yazdım, biraz uzun mu yazsaydım derken cevabını gördüm
beni yazmaktan kurtardın, teşekkür ederim Hoppa
bu arada bir arkadaş yazdı kadın doğumcu yaptırtabiliyormuş o testleri

konu sahibi: inşallah testler temiz çıkarHoppa

X