• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Baya baktım yorumlara tuhaf tuhaf duyar kasmaya çalışanlar olmamış.
Sıkılıp bunalmak da çok haklısın. Anne olabilirsin ama sen de bir insansın sonuçta.
Ortada bir sorun var. Yanlış ve yolunda gitmeyen birşeyler var. Bir sürü de sebebi olabilir.
Hem çocuğun hem sen bir şekilde profesyonel destek almalısınız. Burdan ne söylesek boş

Evet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.

Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.

Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.

Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.

İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.

Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.

Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.

Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.

Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.
Bunlar otizm belirtileri. Çocuğun otistik olmadığından emin misiniz?

uzmanlar diyor ki hep her gece uyumadan once gun icinde ne olursa olsun kızsaniz da yaramazlik da yapsa sizin kendi moraliniz de bozuk olsa sıkıca sarılın sevdiginizi soyleyin..Uyaninca da ilk 5dakika cok etkiliymis..eve geldiklerinde ilk 5 dakika..Biz esimle bu yuzden yanlarina uzanir uyandiklarinda severiz operiz ve nasil iyi uyudun mu deriz sohbet baslar gece de odalarina beraber gecer iyi geceler diler cikariz :)

10 dk once bende ayni durumdaydim inan.dondurma istedi aldik bu diil diye agladi baska verdim bu yamuk diye.o bitti disardan gelmistik evden cikalim diye.ben sabirliyimdir.ama baba sabirsiz birbirimize girdik.ayni yas donemi.o aglarken bise anlatmaya calisma zaten duymuyor seni.sessiz sakin bekle yada aglaman bitsin konusuruz de ben oyle yapiyorum kisa zamanda sakinlesiyor.ama baba araya girip ne zaman laf anlatmaya calissa yada dikkatini dagitmaya calissa.1 saati geciyor aglamak

Bu duruma gelene kadar neden profesyonel bir yardım almadınız?? Siz bu duruma gelene kadar yani...ama çocuğunuza yardkm etmek istiyorsanız işinin ehli bir pedagogla görüşün...bir çok sebebi olabilir... atipik otizm olabilir...tabi burdan sadece ihtimal yazıyorum...bir yorumla anlaşacak bişey deģil...gidin yardım isteyin yol gösteren olsun...oğlunuzun da huzuru sağlığı için

canim öncelikle kimse sana Allah sabir versin böylesini gormedik bla bla demesin.Bir kere hem faydasiz hem insani aciz hissettiriyor..Nerden mi biliyorum ayni seninki gibi ikiz erkek cocugum var.
Biz yalnizken cok cok iyilerdi ama agresifsem bunuda hisseder burnumdan getirirlerdi..cocuk psikiyatriste göturdum 18 ayliklardi beni sevketti.yapilari bu diye..Nemi yaptim gitmedim.Rutinlerini bozmadim.simdi ortaokuldalar hala eve misafir istemezler misafirlige gitmezler...Ama yalnizken cok cok iyiyiz.Dogum gunlerini bile aile kutladik oyle istediler.
Yalniz degilsin..Tutturan aglayan sendrom yaşayan cok cocuk var..Kendin icin mumkunse bebis icinde destek alman daha iyi..

. Lakin ben iki uzmana götürdüm otizm olmadığını söylediler. İlerleyen dönemde yeniden götürmemi istediler.

Ama onceki mesajlarinizda pedagoga goturmediginizi cunku duymaktan korktugunuz seyler oldugunu yazmistiniz.
Yani otizm vs gibi.

Simdi ise goturdum demissiniz.
Siz bu cocugu pedagoga goturdunuz mu ?

Otizm degil dedilerse hala duymaktan korktigunuz seyler nedir?

Evet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.

Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.

Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.

Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.

İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.

Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.

Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.

Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.

Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.

:KK43: :KK43: Çok üzülüyorum ya böyle şeyler duyunca..anne anneliginden bir şey anlamiyor evlat desen zaten ne yaptığının farkına varamayacak yaşta kızsan bir türlü kızmasan bir türlü..

Yani ikinizinde destek almaya ihtiyacı var,çocukta otizm ,hiper aktivite ve dikkat eksikliği ya da başka bir durum olabilir iyi analiz edilmesi gerek yani 2 yaş sendromu bu kadar zor geçmemeli

Özel bir çocuk annesiyim.
Bence en kısa zamanda bir kreşe gönderin, davranışlarında ciddi değişiklik olabilir.
Ve eğer anormal bir durum var ise o ortamda çok daha hızlı ortaya çıkar.
Pek otizm gibi durmuyor ama çok iyi otizm grubu da var.
Birçok çocuk kreşte ciddi açılıyor, biraz hem sizin rahatlamanız adına hem de oğlunuzun açılıp , kendini daha iyi ifade etmesi adına kreşe verin bence.

Şöyle de bir durum var, eğer oğlunuz da aksi giden bir durum varsa erkenden anlaşılması büyük avantaj, hele bu yaşları çok kıymetli, bu zamanları ikinizi de perişan ederek harcamayın lütfen.

Bazı yorumları hayretle okudum.
2,5 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz. Sert çıkın, bağırın, yumuşak davranmayın neredeyse şiddet uygulayın demeye kadar varacak bazı yorumlar..
Korkunç.
Şiddetin savunulabilir hiç bir yani ve sebebi olmaz.
Hele ki minicik bir yavruya.
Eminim annesini ne kadar uzdugunu anlayabilecek bilinçte olsa o da yapmazdı.

Konu sahibi arkadaşım çok üzüldüm. Tüm ictenligimle söylüyorum. Bol sabır ve kolaylık diliyorum her şeyden once.

Ters giden bir şeyler olmuş belli. Bir çok öneride bulunulmuş. Dikkate alacağını düşünüyorum.
Nacizane önerim; sevgini asla eksik etme çocuğundan. Gerçekten en çok ihtiyacı olan şey sensin. Kararlı duruşun olsun bu illa sert olmanı gerektirmez. Yeniden bir profesyonel destek almayı dene. Çocuğunla çok güzel bir ilişkin olabilir. İmkansız değil gerçekten.
Kreşi kesinlikle öneriyorum.. Çok örneğini gördüm ciddi anlamda davranış bozukluklarına etkisi oluyor.
En kisa sürede ver.

Bir de etrafa kulak asma önemli olan yalnızca sen ve çocuğun. Bir de aranızdaki bağ. O henüz çok kucuk ve yardımına ihtiyacı var. Hiç korkma , çekinme hem oğlun hem kendin için iyi bir destek al. Ve inan.
Umarım en kısa sürede her şey yoluna girer. Çok sevgiler.

Düzelecek tabiii ki hep öyle kalacak hali YÖK . Çünkü bizim akrabanın cocugu da aynı öyleydi şimdi cok akıllı uslu. Onu baştan hırçınlaştırdınız mı?? Tek sucu çocukta aramayın .

çocuğunuzda davranış bozukluğu olabilir derhal bir psıkologa hatta onun önerisiyle psıkıyatra gösterin.çok küçük yaşta başlayan davranış bozukluklarının tedavisi daha zor oluyor çünkü terapi artı ilaç tedavisiyle normale dönebilir.OKul çağı gelmeden mutlaka tedavi ettirin okulda çok sorun yaşarsınız yoksa.

Kendi fikrimi paylaşmak istedim aynı yazılan olduysa bilemiyorum tüm sayfaları okuyamadım çünkü.
Birincisi konuşarak uyarmaktan başka yapacak bir şey yok. Sizi gerçekten üzdüğünü belirtin. Mutlaka doğru davranışların ne olduğunu nasıl davranmamız gerektiğini anlatın.
Anne oğul veya baba oğul birlikte küçük etkinlikler yapın evde; bu etkinlikler sonunda stiker biriktirme ile ödüllendirmeyi deneyebilirsiniz. 2 buçuk yaşındaki bir çocuk çoğu şeyi anlar sabit bir ceza sisteminiz olsun yani bu ceza köşesinde bekleme olabilir; mutlaka yanlış davranışından sonra o köşede cezasını çekmeli. Sorumluluklar verin çocuğunuza. Kendi oyuncaklarını sepete koyma, basit olarak meyve yediği tabağı mutfağa götürme gibi. Masal kitaplarından okumalar da yapabilirsiniz ona günün belirli saatinde. ..
Ve en önemlisi tutarlı ve kararlı olun. Bugün yaptığı hatayı görmezden gelip de yarın çok kızarsanız çocuklar ayırt edemez hangisi doğru. Yani her yanlışında aynı tepki gelecek ve cezasını çekecek. Yani çikolatasını bile ödül olarak verebilirsiniz gün sonunda.
Her şeyi her istediği anda yapılıp, yanlışlarına gülüp, göz yumulup aman çocuk ya diye geçiştirilen her çocuk ileride davranışlar olarak sorun çıkarabilir...
Ve sabırlı olun. Allah yardımcınız olsun inşallah. Düzeleceğine inanıyorum.

çocuklar kendi rutinlerinin dışına rızaları olmadan çıkartılınca bu tür davranışlar sergiliyor, çocuğun göz hizasına kadar eğilip seni anlamak istiyorum bana en hissettiğini anlar deyin bu arada bir elinizle sırtını sıvazlayıp saçını okşayın , asla ama asla istemedikleri yabancı çevre gezilere çocuğu mecbur bırakmayın onlarında tercih hakları var

Seni anliyorum sanirim.. 2yas sendromu dedikleri bu olsa gerek.. o 40 annenin 40i gormediyse boyle cocuk senin cocugunun sorunlu oldugunu gostermez. Bence biraz aranizda mesafe olusmus. Herkese kapa kulagini gozunu. Ben onun annesiyim yazik muhtac bana aramizda bi iletisim turu kurmaliyim de.. ya bunlari soylemek kolay biliyorum. Benim kizim da cilidirik ben de o kadar deliriyorum ki.. gecen gun aglama krizinde morara morara aglarken kucagimda getirirken cocuga sus dayak cennetten cikma dye bosuna dememisler dovmedik boyle oldun doverim seni derken buldum kendimi. Cok uzuluyorum sonrasinda cunku cok seviyorhm onu. Belki de ben onu severken o nite bana bunu yasatiyor seysi yasiyoruzdur.
Sizinki arabalara takmis kafayi. Bence arabalarka ilgili ortamlara girmeyin kendi ozel araciniz yoksa meseka gitmeyin bi yere cocuktan sizin sinirlerinizden onemlj mi. Ona gostermiyceksiniz en iyisi arabalari.. :/
Benimki de bu aralar deli gibi kovalarla legenlerle sularla oynamak istyor soguk sularla.. ama yikanmaktan neffret ediyor. Banyonun kapisindan sokamiyorum disarda olcak ve legenle oynycak. Ben elimi gotursem yanina aglayip kut kendini yerlere atiyor falan. Yikayamiyorum 2aydir anca vucuduna 2tas su dokup cikariyorum surati mor sesi boguk..o halde sacini basini mi ykayim. Naparsan yap gez oyle diyip birakiveriyorum cabalamayi..suydu legendi kovaydi gostermemeye calisiyorum kendini kaybedip asla cikmak istemedigi icin. Neyse ki yaz mevsimi ama tehlikeli seyler yapicak biraksam.. :/ sokakta kedi goruyor yanina gidiyor hayvanin. E atlasa tirnak gecirse isirsa napcaz acaba.. kucagima alsam kafa atiyo kuut burnuma. Kucagimda yay oluveriyo dislerini skiyo falan. Bi delirme donemleri oluyo demekki..
Sakin olman lazim senin. Cok daha beter durumdasin benden. Ben de galiba daha beter olucam cunku cocuguma kizmadim etmedim oyle cok. Duzgyn konusuym anlatym istedim ama pek anliyo ya laftan.. isine geleni anlar ancak..tepeme cikti yani kisacasi.
Duzeltmek de bizim elimizde ya nasjl bilmiyorum iste :/ sabirli olmak gerek. En iyisii kalabalik ortamlara girmeyin bi sure ve yaramazliklari olabildigince gormeyin ustunde durmayin. Inatlasmasin..
Ne güzel okudum yazınızı sonra bi baktım Atlas dediniz benm oğlumun adıda Atlas şaşırdm biran :))))) çok yaramaz oluyolar bu kesin :)))) canlarısağolsun kuzuların

En kötü yaşlardan biri,ne anlıyor ne anlamıyor. Dövsem anlamaz,konuşsan anlamaz. Yardım almayı dene. Sürekli ona iyi yaklaş diycem ama belkide bu da yanlıştır,böyle böyle hareketlerine fazlasıyla devam edebilir. Yardım alın siz en iyisi bu yani..

Ben benim yegenlerimi yaramaz sanirdim. Yazdiklarinizi okuyunca onlar birden melaike gozuktuler gozume. Ne denir ki ya bitirmis sizi bu cocuk. Kesinlikle bir pedagog yardimi almalisiniz. Belki gerçekten bir rahatsizligi vardir. Allah yardimciniz olsun.

Ama onceki mesajlarinizda pedagoga goturmediginizi cunku duymaktan korktugunuz seyler oldugunu yazmistiniz.
Yani otizm vs gibi.

Simdi ise goturdum demissiniz.
Siz bu cocugu pedagoga goturdunuz mu ?

Otizm degil dedilerse hala duymaktan korktigunuz seyler nedir?

Aslında uzun uzun yazmıştım korkularımı sonraki cevaplarımda ama gözünüzden kaçmış demek ki. Yine yazayım :)

Iki kez uzmana götürdüm. İkisi de 36 aylık olunca yeniden götürmem gerektiğini, belli testler yapılacağını ama otizm olmadığını söylediler. Yanlış teşhis koymuş olabilirler, çünkü götürdüğümde henüz küçüktü ve konuşamıyordu. Bu ilk korkum. İkincisi 5 yaşında üstün zeka teşhisi almış bir annesi var oğlumun. Sınıf atlayarak okudum. Kendimden 3 yaş büyük veletlerle çok da hoş anılarımın olmadığı okul zamanlarım oldu. Sonrasında ruhsal problemler yaşadım. Onlarca teşhis ve ilaç. Bunları yaşasın istemiyorum. Tek korkum otizm değil yani.

Elbette korksam da uzmanın dediği gibi iki ay sonra tekrar gideceğim kontrole.

Back
X