Oruc aclik sinir asabiyet yapar kabul ama , iftira su goturmez..insanlar maalesef o kadar alıngan olduki bir kaç gündür.
oruç tutana karşı gelen ve saydıran mesajıda bulamadım mesela ben. neyse ya.
evet sadece netten tanıyıp arkasından dedikodu yapıp gıybete giren sonrada Allah din kitap naraları atanlarda var onları da unutmayalımözür dilerim yanlış anlamışım !
enteresan insanlar var tanımadıkları insanları takip eder nefret eder
sanal ortamda öfke duyan nefret yaratan fikirlere sadece KENDİ İŞİNE geldiğinde saygı duyanlara saygım yok..
uzatmayın iyi seyirler
evet sadece netten tanıyıp arkasından dedikodu yapıp gıybete giren sonrada Allah din kitap naraları atanlarda var onları da unutmayalım
bende ülkemizin müslüman bir ülke olduğuna inanmıyorumöncelikle bu ülkenin müslüman bir ülke olduğuna inanmıyorum.. içinde 66435434 tane dinden insanın yaşadığı bir ülke sadece.. Yurtdışında da oruç tuttum, herkes dışarıda rutin hayatını yaşadı.. etkilenmedim zaten etkilensem tutmam.. benim dinim, benim ibadetim kimseyi de bağlamaz..
gel gelelim 2 gündür "oruç tutmuyoruz diye saldırıyollaaaa" olayını çoook kasıtlı ve itici buluyorum.. bugün bir iş için avm-avm dolaştım, yemek katında ki bir kitapçıda işim vardı ve ister inanın- ister inanmayın yemek katında oturacak olsam yer bulabilmem imkansızdı.. normal bir c.tesi gününden hiçbir fark yoktu.. kimse kimseye de "münafık, zındık" falan demiyordu ki içlerinde kapalılar da vardı..
bir kaç sıradışı (!) insanın saldırısını toptan bir zümreye yapıştırmak ne yazık ki bizim genlerimizde var.. bundan bir kaç sene önce yolumu kesip "seni asacağız" diyen manyak amca ve onu alkışlayan kaçık teyze yüzünden ben bütün X partisini ya da X şeklinde giyinenleri yaftalamadım, etiketlemedim ya da çölde su bulmuş gibi kameraları çağırmadım.. delidir dedim geçtim ki olması gereken bu.. ha "bu senin tepkin, demek ki onlar böyle tepki veriyor" diyecek olanlara ithafen; onlar böyle tepki verdiği için bu haldeyiz zaten..
hani saygı saygı diyorsunuz ya, bende size yesinler sizin saygınızı diyorum..
sanırım oruç tutmadığından dolayı laf işitme,yaşadığın şehre,ilçeye vs bulunduğun ortama göre değişebiliyor,varoş bir mahallede sokakata sigara içimezler sanırım,orada daha fazla tepki olabilir,ama sadece adını duyduğum nişantaşı vs gibi yerler daha rahat sanıyorumöncelikle bu ülkenin müslüman bir ülke olduğuna inanmıyorum.. içinde 66435434 tane dinden insanın yaşadığı bir ülke sadece.. Yurtdışında da oruç tuttum, herkes dışarıda rutin hayatını yaşadı.. etkilenmedim zaten etkilensem tutmam.. benim dinim, benim ibadetim kimseyi de bağlamaz..
gel gelelim 2 gündür "oruç tutmuyoruz diye saldırıyollaaaa" olayını çoook kasıtlı ve itici buluyorum.. bugün bir iş için avm-avm dolaştım, yemek katında ki bir kitapçıda işim vardı ve ister inanın- ister inanmayın yemek katında oturacak olsam yer bulabilmem imkansızdı.. normal bir c.tesi gününden hiçbir fark yoktu.. kimse kimseye de "münafık, zındık" falan demiyordu ki içlerinde kapalılar da vardı..
bir kaç sıradışı (!) insanın saldırısını toptan bir zümreye yapıştırmak ne yazık ki bizim genlerimizde var.. bundan bir kaç sene önce yolumu kesip "seni asacağız" diyen manyak amca ve onu alkışlayan kaçık teyze yüzünden ben bütün X partisini ya da X şeklinde giyinenleri yaftalamadım, etiketlemedim ya da çölde su bulmuş gibi kameraları çağırmadım.. delidir dedim geçtim ki olması gereken bu.. ha "bu senin tepkin, demek ki onlar böyle tepki veriyor" diyecek olanlara ithafen; onlar böyle tepki verdiği için bu haldeyiz zaten..
hani saygı saygı diyorsunuz ya, bende size yesinler sizin saygınızı diyorum..
helal mübarek günde allah sevdiklerine bağışlasın
Müslümanlar tarafından işletilen dükkan ve restoranlara ay boyunca sigara ve alkol satmaya devam etme ve oruç tutulan saatlerde açık kalma zorunluluğu getirilirken, aksi takdirde tamamen kapatılma riskiyle karşı karşıya olunduğu uyarısı yapıldı.
Müslüman parti üyeleri, kamu personeli, öğrenci ve öğretmenlerin Ramazan ayı boyunca oruç tutmalarının yasaklandığı duyuruldu.
bence onların dua etmekten başka çareleri yok,ezidilerinde türkmenlerindeUygur Türkleri çok zulüme uğruyor ve nedense dünya izliyor
Evet yaşadığın şehre ilçeye göre değişiyor. Benim memleketimde mesela bu konularda hoşgörüsüzdür kendioruç tutmayanlar bile sırf dışarıda yemek yiyor diye oruç tutmayana laf ederler. Babam görevdeyken bir süre nüfusunun neredeyse tamamının farklı bir mezhebe sahip olduğu bir şehirde yaşadık biz muharrem orucu tutmazdık ama bir kişi de bize neden tutmuyorsun ya da yemek yiyorsun diye tepki göstermedi bahsettiğim Alevi yurttaşlardı.ama onlar iftardan sonra da su içmediklerinden babam bize dışarıda su içmememizi sıkı sıkı tembihlerdi komşularımız bize tepki göstermediği halde. Yani bu da bir çeşit inceliktir bana göre tabii kişiden kişiye değişir özellikle büyük şehirlerde kimsenin kimseden incelik bekleme lüksü olmuor.sanırım oruç tutmadığından dolayı laf işitme,yaşadığın şehre,ilçeye vs bulunduğun ortama göre değişebiliyor,varoş bir mahallede sokakata sigara içimezler sanırım,orada daha fazla tepki olabilir,ama sadece adını duyduğum nişantaşı vs gibi yerler daha rahat sanıyorum
sanırım oruç tutmadığından dolayı laf işitme,yaşadığın şehre,ilçeye vs bulunduğun ortama göre değişebiliyor,varoş bir mahallede sokakata sigara içimezler sanırım,orada daha fazla tepki olabilir,ama sadece adını duyduğum nişantaşı vs gibi yerler daha rahat sanıyorum
ben sahil kasabasında yaşıyorum 13 senedir alıştım belkide,yani orucunu tutanlar sakin sakin tutar tutmayan denize gider sahilde içkide içer,Evet yaşadığın şehre ilçeye göre değişiyor. Benim memleketimde mesela bu konularda hoşgörüsüzdür kendioruç tutmayanlar bile sırf dışarıda yemek yiyor diye oruç tutmayana laf ederler. Babam görevdeyken bir süre nüfusunun neredeyse tamamının farklı bir mezhebe sahip olduğu bir şehirde yaşadık biz muharrem orucu tutmazdık ama bir kişi de bize neden tutmuyorsun ya da yemek yiyorsun diye tepki göstermedi bahsettiğim Alevi yurttaşlardı.ama onlar su da içmediklerinden babam bize dışarıda su içmememizi sıkı sıkı tembihlerdi komşularımız bize tepki göstermediği halde. Yani bu da bir çeşit inceliktir bana göre tabii kişiden kişiye değişir özellikle büyük şehirlerde kimsenin kimseden incelik bekleme lüksü olmuor.
bende gitmedimde canım belki lüx semtler daha relaxdır bu konularda,diğer yerler daha gelenekçi olabilir bilemiyorum,gençler ataist oluyor artık devir deyişti,ne bileyim hoş görü ile aşılır herşeyyok cryptic'im bu bildiğimiz bakırköy, bahçelievler, zeytinburnunda ki avmler.. nişantaşına gitmedim :)