Çin'de Uygur Türklerine oruç tutmak yine yasaklandı

özür dilerim yanlış anlamışım !
enteresan insanlar var tanımadıkları insanları takip eder nefret eder
sanal ortamda öfke duyan nefret yaratan fikirlere sadece KENDİ İŞİNE geldiğinde saygı duyanlara saygım yok..
uzatmayın iyi seyirler

öncelikle bu ülkenin müslüman bir ülke olduğuna inanmıyorum.. içinde 66435434 tane dinden insanın yaşadığı bir ülke sadece.. Yurtdışında da oruç tuttum, herkes dışarıda rutin hayatını yaşadı.. etkilenmedim zaten etkilensem tutmam.. benim dinim, benim ibadetim kimseyi de bağlamaz..

gel gelelim 2 gündür "oruç tutmuyoruz diye saldırıyollaaaa" olayını çoook kasıtlı ve itici buluyorum.. bugün bir iş için avm-avm dolaştım, yemek katında ki bir kitapçıda işim vardı ve ister inanın- ister inanmayın yemek katında oturacak olsam yer bulabilmem imkansızdı.. normal bir c.tesi gününden hiçbir fark yoktu.. kimse kimseye de "münafık, zındık" falan demiyordu ki içlerinde kapalılar da vardı..

bir kaç sıradışı (!) insanın saldırısını toptan bir zümreye yapıştırmak ne yazık ki bizim genlerimizde var.. bundan bir kaç sene önce yolumu kesip "seni asacağız" diyen manyak amca ve onu alkışlayan kaçık teyze yüzünden ben bütün X partisini ya da X şeklinde giyinenleri yaftalamadım, etiketlemedim ya da çölde su bulmuş gibi kameraları çağırmadım.. delidir dedim geçtim ki olması gereken bu.. ha "bu senin tepkin, demek ki onlar böyle tepki veriyor" diyecek olanlara ithafen; onlar böyle tepki verdiği için bu haldeyiz zaten..

hani saygı saygı diyorsunuz ya, bende size yesinler sizin saygınızı diyorum..

evet sadece netten tanıyıp arkasından dedikodu yapıp gıybete giren sonrada Allah din kitap naraları atanlarda var onları da unutmayalım

Saygı saygı deniyorda usluplar yerlerde heleki bambaşka bir şey yazarken cımbızla lafı alıp ona anlam yüklemek artık son günlerde moda oldu hele ki karşılıklı muhabbeti ve hem fikir olduğun kişiler tarafından olunca evet kırıcı oluyor.

Ama en azından onlarla ilgili bir fikir sahibi oluyorsun tek iyi tarafı bu ben yanilmisim diyorsun mesela

Bilinen laf siyaseti dostlarınla arkadaşlarınla yapmiyacakmisin

evet. her iki taraftaki aşırı uçlar bunu yapıyor. bende 2 kere o uçlarla karşılsştım. giyimimede laf edildi, hakaretlerede maruz kaldım. ama hala bana bunu yapanlar olsa bile onlar gibi olanların haklarını sonuna kadar savundum. savunacağım. bir kaç edepsiz için herkesi suçlayamam.

bende ülkemizin müslüman bir ülke olduğuna inanmıyorum

İki tarafta birbirini anlamamak için ısrar ediyor.

Evet her gün ''neden oruc tutmuyorsun'' a maruz kalmıyoruz her gun bıcaklanmadıgımız gibi... uç seyler bunlar. Ama bu uc seyler ve bir kişinin yaptıgı hatalar önümüze geldiğinde ''e yemeseymiş, e o da onu giymeseymiş, e öyle demeseymiş'' dersek yeryüzünde hata yapan suç işleyen herkesin bir anlık sinirini, öfkesini , kinini haklı cıkaracak milyon sebep buluruz her konuda.

Ben hayatımda bana oruc tuttugum için laf eden görmedim ... önümde/önümüzde orucluyken yemek yenildiğinde ''ayy saygısız, kafir'' diyeni de görmedim içimden de geçirmedim saldırıya ugrayan da görmedim

. Ama burada ne yazık ki gördüm... Hatta küfür edenleri ramazanda yemek yiyenlere karşı yapıldıgı için haklı cıkaranları da gördüm..

''Küfür edenleri desteklemıyorum ama yemeseymiş'' demek bana göre cok yalan bir cümle.. Bizler sadece bunun iki arada olamayacagını söylemeye calısıyoruz.Bunun alt metnı cok baska hepımız anlayabılıyoruz.

Amaç herkesi kendıne benzetmek ,herkesin senin gibi davranmasını beklemek ,herkes sana senın dınıne saygı duysun demek.. Ama ımkansız biliyorsunuz...

Bu yuzden herkes kendı işine herkes kendı ıbadetıne herkes kendıne baksın...

sanırım oruç tutmadığından dolayı laf işitme,yaşadığın şehre,ilçeye vs bulunduğun ortama göre değişebiliyor,varoş bir mahallede sokakata sigara içimezler sanırım,orada daha fazla tepki olabilir,ama sadece adını duyduğum nişantaşı vs gibi yerler daha rahat sanıyorum

Bu tamam, bunda bir sorun yok da,

Müslüman parti üyeleri, kamu personeli, öğrenci ve öğretmenlerin Ramazan ayı boyunca oruç tutmalarının yasaklandığı duyuruldu.

Bu nedir ya Saçmalık.

Evet yaşadığın şehre ilçeye göre değişiyor. Benim memleketimde mesela bu konularda hoşgörüsüzdür kendioruç tutmayanlar bile sırf dışarıda yemek yiyor diye oruç tutmayana laf ederler. Babam görevdeyken bir süre nüfusunun neredeyse tamamının farklı bir mezhebe sahip olduğu bir şehirde yaşadık biz muharrem orucu tutmazdık ama bir kişi de bize neden tutmuyorsun ya da yemek yiyorsun diye tepki göstermedi bahsettiğim Alevi yurttaşlardı.ama onlar iftardan sonra da su içmediklerinden babam bize dışarıda su içmememizi sıkı sıkı tembihlerdi komşularımız bize tepki göstermediği halde. Yani bu da bir çeşit inceliktir bana göre tabii kişiden kişiye değişir özellikle büyük şehirlerde kimsenin kimseden incelik bekleme lüksü olmuor.

yok cryptic'im bu bildiğimiz bakırköy, bahçelievler, zeytinburnunda ki avmler.. nişantaşına gitmedim :)

ben sahil kasabasında yaşıyorum 13 senedir alıştım belkide,yani orucunu tutanlar sakin sakin tutar tutmayan denize gider sahilde içkide içer,
ben orta bire giderken kardeşlerimle kendime sofra kurmuştum kim se kurma demedi babam sinirlenip dövdü ve bizi evden attı,artık trajı komik geliyor:)o nedenle dileyen yesin dileyen tutsun diyorum

yok cryptic'im bu bildiğimiz bakırköy, bahçelievler, zeytinburnunda ki avmler.. nişantaşına gitmedim :)
bende gitmedimde canım belki lüx semtler daha relaxdır bu konularda,diğer yerler daha gelenekçi olabilir bilemiyorum,gençler ataist oluyor artık devir deyişti,ne bileyim hoş görü ile aşılır herşey

Ta ta ta taammm, sizlere belki iyi belkide kötü haber.
Artık bu bölümde, Oruç ve Ramazan'la ilgili konular açarsanız kapanacak.
Sebep karşılıklı değer ve inançlara saygı duyulmaması, belli ki birşeyler olmuş bugün.
Ne siz kırın, ne ben sizi kırayım, zaten siyaset topiklerinde yeterince ikaz alıyorsunuz, birde bunlara Oruç Ramazan ayı Konuları eklenmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…