kimse suçlu ilan edemez sizi. edenede karşı tutaının yanındayımkorkuyorum, bizde tutuyoruz diye suçlu ilan edileceğiz..
orada çinlilere karşı çıkarsan derini yüzüyorlarmış,son yıllarda çok fazla insan katliamı oldu ama hiç bir ülke harekete geçmedi,işte buda olayın diğer yönü. gündemdeki oruç haberlerinin.
işte bir baskıda. bu. ama dünya hep uygurlara yapılan bu zulüme ses çıkarmıyor ve göz yumuyor. nedenmi. çıkaar meselesi.
çinlileri sevemiyorum desem ırkçı olacağım şimdi ama kedi köpek olayınıı geçtim uygurlara olan zulumleri bu hissi uyandıyor bende ki hümanistim feci
fikrim yok ama din konusunda baskı olduğunu biliyorum sadeceNasıl yasaklıyorlar anlayamadım. Benim oruc tutup tutmadığımı bir baskası nasıl anlayabilir zorla agzıma yemek mi sokacaklar. Cidden bilmediğimden soruyorum nasıl bir uygulama yapılıyor da yasaklanıyor?
bencede,türkmenlerde gelsin,nasılsa 3 milyoonu buldu suriyeliler,madem alındı adam seçilmesin onlarda eziyet görmesinçok acı cektırıyorlar cok zulum var bu insanlara.. Herkes sessiz bu konuda kimse çine karsı sesini çıkarmak istemiyor.
anne karnında dogacak bebeklerı bıle kurtajla alındıgını söyluyorlar cogalmasınlar diye..
keşke hepsını alabilsek yanımıza..
kayserıye yerlestırılmıstı göçenler keske hepsı gelse..
allah bildiği gibi yapsın,adilerbir yerde okumuştum. uygur kızları çok güzeller. köyden zorla kaçırıp fuhuş yaptıyorlarmış çinliler