• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri sevgili

Ben adamda bir cimrilik göremedim. Erkek arkadaşım doğuda asker, ben öğrenciyim daha ama buna rağmen para konusunda ya onun maddi durumu iyi ben ögrenciyim kafasında olmadım. Kahve bendense tatlı ondan gibi yapıyoruz. Size de tableti ödünç vermiş ben yerinizde olsam sıkılırdım veren sevgilim bile olsa başkasına ait sonuçta. Ayrıca tabletten yapılan bir çok şey telefondan da yapılıyor belki bu şekilde düşündü.

Ben adamda bir cimrilik göremedim. Erkek arkadaşım doğuda asker, ben öğrenciyim daha ama buna rağmen para konusunda ya onun maddi durumu iyi ben ögrenciyim kafasında olmadım. Kahve bendense tatlı ondan gibi yapıyoruz. Size de tableti ödünç vermiş ben yerinizde olsam sıkılırdım veren sevgilim bile olsa başkasına ait sonuçta. Ayrıca tabletten yapılan bir çok şey telefondan da yapılıyor belki bu şekilde düşündü.

Senın durumun cok ıyı olsa?
Erkek arkadasın ögrencı ve calısmıyor olsa
Maddi sıkıntısı olsa
Ama cidden bırbırınızı sevıyorsunuz
Ona maddı acıdan yardımcı olmazmısınız?
Bilmiyorum ben olurum rahat edemem acıkcası

Ben bazı arkadaşlara katılmıyorum.Konu sahibi bir seyler yaşamış ve rahatsız olmuş ki bu durumdan dert yanmış.Tableti verse ne olacak sanki hediyede edebilir ne var....Millette ne sevgililer var valla.Benimde hiç tahammülüm yok cimri sevgililere.Ben olsam geri verirdim tabletini

bence çok üstüne gidilmiş konu sahibinin. ben öğrenciyken ( biraz uzun sürdü) çalışmaya başlayan arkadaşlarım bile bana hesap ödetmezdi. arkadaşlık, sevgililik gibi durumlarda iş karşı tarafı kullanmaya varmıyorsa böyle şeylerin lafı edilmemeli bence.
valla yemek konusunda çok hassasım ben, adam o kadar saat beni aç bıraksa cinnet getiririm. anında soğurum. eşimi kaç defa azarladım, huyumu öğrendi gezmelerimizde öncelik benim karnımı doyurmam.
tabletin sizde kalma süresi biraz uzun olmuş kendince kibar bir şekilde dile getirmiş gibi geldi bana. bu kadar düşüncesiz bir profile göre 1 ay iyi dayanmış adam.

Senın durumun cok ıyı olsa?
Erkek arkadasın ögrencı ve calısmıyor olsa
Maddi sıkıntısı olsa
Ama cidden bırbırınızı sevıyorsunuz
Ona maddı acıdan yardımcı olmazmısınız?
Bilmiyorum ben olurum rahat edemem acıkcası
Bizim aramızda paranın lafı olmaz ama ben borç meselelerini sevmiyorum istesem hiç düşünmeden verir ki her ay 500 tl göndermeyi teklif eden biri. (Bu arada ailemden de para almıyorum ben babamın ölüm aylığıyla geçiniyorum.) ama ben kabul etmedim. Onun yerinde ben olsam bende teklif ederdim ama kabul etmesi için zorlamazdım. Belki sizinde öyle düşünüyordur?

Sevgiliniz diye sizin her ihtiyacınızı karşılamak zorunda değil.

Çok kaba bir erkek bende cimri erkekten hiç hoşlanmam Hesabı o ödemeli bence alman usulunu doğru bulmuyorum.

Cimri insanla yaşanmaz.

Konu sahibi sevgilim bana para yağdırsın, bütün hesapları ödesin, bana yeni laptop alsın diye düşünmüyor ki. Sadece ne bileyim teklif etse en azından cimri olmadığını belli etse kadının içi rahat edecek. Ama teklif edemeez. Çünkü adam aşırı cimri.

Sevgilime maddi manevi yardımcı olmaya çalışırım o yüzden karşı taraftan da aynısını beklerim. Kullanmadığı tableti geri istemesi ya da ima etmesi kırıcı olmuş.

Ben de (ben çalışan o öğrenciyken) eski erkek arkadaşımın telefonunun cami kırildi diye kendi telefonumu 'odunc' vermiştim,o da sizin gibi düşünmüş olacak ki geri alamadım. Sonra ayrıldım, yine vermedi. En son istedim, yine de alamadim. Konuşurken kulağinda patlar insallah bir gün...
Ben sizin hayata bakisinizi hatalı buldum
Daha az maaş alıyorsanız KPSS için çalışın. Ya da her buluştuğunuzda yemek yemeyin, karnınız tok gidin... Ya da sira size geldiğinde piknik falan hazırlayın. Laptopu tamir ettirecek paranız yoksa da laptop kullanmayın.
Benim de yok mesela laptopum. Hem de yıllardır. Üniversitede tez yazarken annemin laptopunu ödünç almıştım,okul bitince verdim.
Benim de issiz kaldığım cooook uzun zamanlar oldu,part time az parayla gecindigim. O zamanlar da keseme göre dolaşır,yine de kendi hesabımı kimseye odetmezdim. Bazen evde buluşurdum, bazen evden termosla-sandvicle çıkar piknik yapardım:) AVM'de değil şehirde yürüyerek - bisikletle gezerdik şehri , kafede değil bankta - sahilde kayaliklarda oturur sohbet ederdik.
Bence buluşma rutinizi değiştirin.

Ben cimri bir insanım. Ama bırakın sevgiliyi en iyi arkadaşımın bile durumu olmadığı zaman ona hesabı ödetmedim, ödetmem. Eşimle nişanlıyken bir eksiğini görsem, ki o zamanlar onun da eli dardı, bir şeyi bahane eder ona hediye diye alırdım. Düşün yani benim gibi cimri biri, ne gereği var deyip sadece 1 yazlık, 1 kışlık, 1 baharlık ayakkabıdan başka ayakkabısı olmayan biri! E bu adam senin sevgilin, sevmek böyle bir şey mi? Ben seni anlıyorum kim ne derse desin. Olay para değil. İnsan sevdiği kişinin kendini sahiplenmesini bekler. Özel hissetmek ister. Bir tablet nedir allah aşkına, bir hesabı ödemek nedir! İnsan sevdiğiyle zaten paylaşmak ister. Sen sevgisinden emin misin bu adamın?

Yok anamm bilgisayar konusunda degilde diger konuda bu adamla evlenilmez

Ben bazı arkadaşlara katılmıyorum.Konu sahibi bir seyler yaşamış ve rahatsız olmuş ki bu durumdan dert yanmış.Tableti verse ne olacak sanki hediyede edebilir ne var....Millette ne sevgililer var valla.Benimde hiç tahammülüm yok cimri sevgililere.Ben olsam geri verirdim tabletini
tableti hadiye edebilir kısmını ne kadar rahatlıkla söylüyorsunuz.sanki sakız hediye ediyor.parayı kolay kazanıyorsunuz siz sanırım

Sen haksızsın vermek zorunda değil diyenler geçin bunları kızlar. kendi başına gelse yürekten böyle düşünecek bir dişi olamaz bence yaradılışimiza ters. burada sorun maddiyat değil. Kadın demiyor ki insan gider yenisini alır ya da yaptırır, zor durumdayım biliyor ve kullanmadığı bir şeyi istiyor diyor. erkek gözüyle bakıyorsunuz olaya. eşitlik falan hiç o mevzulara giremiycem zira böyle jestleri erkek yapar, yapmak zorunda demiyorum ama yapar. eşitlik konusunda girersek burada eşine evlenme teklifini kendisi yapan kadınlar olması lazım ama yoktur, gelenek gibi düşünün.

mesela bilgisayar tamiri gibi konular erkeklerin daha fazla anladığı şeyler ve sonuçta bi tamirci ile muhatap olunacak vs. Ben hep kendi işimi kendim halleden bir kadınım babasız büyümemin etkisi var bunda ama insan bu konularda yükünü biri alsın istiyor bazen. Biz nasıl ki erkeklerin anlamadığı konularda onlara yardım ediyoruz, çamaşırlarını yıkıyoruz, yemek yapıyoruz sökük olursa dikiyoruz vs. nasıl ki bunlara kadınlar daha yatkınsa şu erkekler de bi zahmet biraz sevdikleri kadının hayatını kolaylaştırsin. Ben sırf bu tamirci mevzusu yüzünden sevgilimi terk etmisligim var.

bence konu sahibi haklı. Bir incelik beklemiş, yardımcı olsun istemiş çünkü eminim durumlar tersi şekilde olsaydı o sevgilisi için elinden geleni yapacak ve bu yüzden de kırılmakta haklı.

Son düzenleme:
Bazı erkekler bu sürekli hesap ödeme işini biraz enayilik gibi görüyorlar sanırım,belki de haklılar bilmiyorum biz ilk sevgili olduğumuz yıl eşimin de bazen kıstığını farkederdim yani ben ödeyeyim dediğimde hemen tamam derdi üstelemez ısrar etmezdi,ikimiz de üniversitede öğrenciydik hoş,ben ailemle kaldığım için belki masrafım daha azdı o başka bi şehirden gelmeydi vs. Hatta cimri bu sanırım diye düşünmüştüm. Sonra ondan geçinme gibi bi derdim olmadığını anlayınca ne var ne yok ortaya koymaya başlamıştı,yaşımıza göre özel günlerde oldukça pahalı hediyeler almaya başlamıştı ,24 ay taksitle filan alıyormuş sonra öğrendim,sınıf arkadaşlarım şaşırırdı nasıl alabiliyor bunları diye,marka saatler ,pırlantalı kolyeler,sertifikalı filan olunca şaşırmıştım,ben ne anlarım 22 yaşında sertifikadan. İlk yıl cimriydi sonra fazlasıyla eli bollaştı,şimdi kesinlikle harcamalarıma karışmaz mesela. Belki biraz zamana bırakılabilir bu durum sömürülme kaygısıyla bazen gereksiz yere cimrileşebiliyorlar.

Dün akşam bile konuştuk ilk başladığımız zaman çok fakirdin yahu diye o da “He ya en fakir zamanıma denk geldin senden öncekiler çok yiyici olunca bu sefer başka olucam dedim,o da sana denk geldi,kusura bakma” dedi güldük biraz :deli:

İtici şekilde cimri.. Kullanmıyorum zaten dedikten sonra 1 ay zor dayanmış, kim bilir belki geceleri uyuyamamıştır "ya geri vermezse" diye.. İlişki namına bir şey yok.. Benimle buluşup sabahtan akşama yemek teklifinde bile bulunmayan adama adam demem kimse kusura bakmasın. Burada yazan kadınları da hiç anlayamadım.. Vermek zorunda değil yok yemek ısmarlamak zorunda değil bilmem ne. HADİ BE ORDAN!! Gereksiz ve hiç inandırıcı değil o yorumlar :)
Mevzu zaten para değil DÜŞÜNÜLMEK!! Ya ben bu kadınla buluştum ama bir yemek yenmesi lazım demeyen adam kimseyle buluşmasın.. Hani bi kadın vardı tavuk döner yiyen adam bi zahmet sevgili yapmasın diye.. Onun mantığında konuşmuyorum not olarak buraya yazayım :)) Ama insan bir düşünür yahu :))
Tabletini geri ver koynunda yatırsın ve ayrıl lütfen.. Zor zamanımda bana omuz olmayacak adama ihtiyacım yok mesajını da verin.. Sevgililik nedir?? İlerisi için bir süreçtir, tanımak, bakalım biz anlaşıyor muyuz? u sınamak içindir. Yok sırf sevgilin diye seni mi taşıyacakcılar bi sussun da.. Ulan taşımasın da barii bi düşünsün...

Sevgililik dönemlerimde harcamalarda hiç altta kalmamışımdır ama burda yorumlarda üzerinize çok gelinmiş.
Bir kere bu adamın gönlü zengin değil, ben onu anladım yazdıklarınızdan. Böyle insanlar değil öğretmen maaşı, ki idareciymiş, doktor maaşı da alsa ceplerindeki akrebi ekarte edemezler. Hayatta katlanamadığım şeylerden biridir bir insanın gönlünün cimri olması. Evlilik aşamasında eşimin ailesinde gördüm bunu, hiç bir şeylerine muhtaç değilim çok şükür annem babam beni okutup meslek sahibi ettiler. Gönül zenginliği başka bir şey ama, ben kendi ailemde bunu gördüm.

Back