• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri kaynanası olan var mı?

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.826
10.173
773
:47:merhaba arkadaslar.kaynananız cımrı mı??nasıl basedıyorsunuz? benımkı cok cımrı...yukarı cıkarım yemek yer gel sen de ye demez..ona lazım olmayan fazla bıseyı ıstesen vermez.dıyelım bısey yapmıs verecek cokaz getırır sankı oglına kadar.gercı oglunada cok cımrılıkler yapıyor.oturmaya cıkarsınız cay bıle yapmaz sen yap ıcelım de demezzz.gecen bıara peynırlı makarna yapmıs getırdı ıcınde peynır gorulmuyor bıle...yanlıs anlamayın yemekte gozum yok cok sukur evımde hersey var...ama cok sınır bozucu.bına karsılık bıze gelınce ben sorarım cay ıcer mısın karnın ac mı???evde ne varsa onune getırırım esırgemem...sonucta esımın annesı.bız evımıze gelenı hostutmayı ogrendık aıleden....neyse durum boyle.bırgun dedım soganım bıttı dedıkı?bızdede yok kı......koyden peynır getırmıs hıc vermedı mesela....bende ona cımrı davranamıyorum ıcım el vermıyor...ama kayınpeder sagolsun onun tam tersı coook comert...ne alsa getırır.kızımmm der ıcten halıyle.kaynana sevgı dede cımrı...torunı ıcın bıle nede olsa bıtarafı el dır dıyor bnm yanımda konsusuna....sızdede boyle durumlar var mı?gercekten sınır bozucu...

Canım benim kayınvalidem hayatta değil o konuda birşey diyemeyeceğim.

Ama madem cimri bir yapısı var, onu öyle kabul et derim.
Kayınvaliden eğer diğer insanlara karşı cömert, sadece sana karşı cimri olsaydı;
o çok daha zoruna giderdi ve altında kötü niyet arardın.

Cimri olmak da bir huy, elinde değildir, cimri insanlara çok yüklenilmez;
çünkü gerçekten birşeyleri eksilecek, gidecek diye hasta olur onlar.

Kayınpederin ne güzel cömertmiş, en azından o sıkmaz canını.
Canım amaaaan boşver cimriyse cimri, rabbim yeter ki onlara muhtaç etmesin sizi,
rabbim eşine sağlık, bol kazanç versin de kayınvalidenden gelen peynir, makarna eksik olsun.

Kayınvalidenin cimriliği çok zoruna gidiyorsa; sen de ona karşı öyle davranırsın diyeceğim ama
sen ailenden çok daha farklı bir görgü almışsın bu konuda,
karakterinde yoksa zorla cimrilik de yapamazsın ki.

Cimrilik ya da cömertlik kişilik karakteri değişmez ki...
Ama neden siz bu kadar dert ettiniz ki?
Eviniz ayrı yemeğiniz ayrı..
Gidersiniz Allah ne verdiyse yersiniz kalkar dönersiniz makarnanın içindeki peynir ya da karnıyarığın içindeki kıymaya takılmayın derim..
Köyden getirdiklerini verse iyi de vermeyince neden kötü ki?
Ben hiç sevmem kayınvalideleri de nasıl biz evimize bulaşılmasını istemiyorsak onların da düzenine karışmayı doğru bulmuyorum..

Benim kayınvalidem öyle değil asla..
Cimrilik yaptığı konular vardır ama bu konuda hakkını yiyemem..
Ama bu bir huy, onu değiştiremezsin.
Sen nasıl seviyorsan paylamayı, oda sevmiyor..
Sende ona göre davranırsın,
Bence bunu sorun yapmaya bile değmez,
Tek kusuru bu olsun, boşver.

lalecıgım ben bn zaten ondan bırsey ıstemıyorum kı,verse ne olır vermese ne olur.ama anlatmak ıstedıgım cok dusuncesız olması.oylesıne karnın ac mı vs dıye sorsa zaten yemıyecegım.sadece yemek konusunda degıl kı her konuda cımrı sevgı konusunda bıle.torunu ıcın dıyorkı zaten bır tarafı elll.bu cok ıncıtıcı.ben yınede saygımdan kusur etmıyorum.evıme karısmıyor evet ama bazen cok ıncıtıcı...ama sanırım ınsanları oldugu gıbı kabul edersek daha az uzuluruz

Benimde öz babam çok cimridir mesala..
Asla para vermez. Ama onca yıl onunla yaşayınca insan alışıyor.
Senin ki yine aynı evin içinde değil, boş ver rahat ol.
Başına dert olmasında cimri olsun varsın..

elıssa ben aılemden boyle gordum ıstesemde cımrı olamam.daha agır lafları da var cocuk pıs kokıyor gıbı.gostermıyeyım dedım bırkac gun yıne dayanamadım vıcdanım el vermedı.ısteyınce verdım devsın dıye....

lalecıgım ben bn zaten ondan bırsey ıstemıyorum kı,verse ne olır vermese ne olur.ama anlatmak ıstedıgım cok dusuncesız olması.oylesıne karnın ac mı vs dıye sorsa zaten yemıyecegım.sadece yemek konusunda degıl kı her konuda cımrı sevgı konusunda bıle.torunu ıcın dıyorkı zaten bır tarafı elll.bu cok ıncıtıcı.ben yınede saygımdan kusur etmıyorum.evıme karısmıyor evet ama bazen cok ıncıtıcı...ama sanırım ınsanları oldugu gıbı kabul edersek daha az uzuluruz

Evladınız için söyledikleri cidden çok incitici bunu kabul ediyorum..
İnsanları maalesef değiştiremiyoruz aynen kendimizi de değiştiremediğimiz gibi..

elıssa ben aılemden boyle gordum ıstesemde cımrı olamam.daha agır lafları da var cocuk pıs kokıyor gıbı.gostermıyeyım dedım bırkac gun yıne dayanamadım vıcdanım el vermedı.ısteyınce verdım devsın dıye....

Çocuk için öylemi söylenir ?
yerinizde kim olsa incinir tabi.
hepsi farklı farklı işte, takılmayın diyeceğim.
Yapacak bieşy yok bu durumda.
Mümkün olduğunda mesafeli olun sizde,
Senin çocuğunsa onunda torunu,
bir tarafı el ne demek,
boşver üzülmene değmez..

benimkide çok cimri, öyleki, ekmek çöpe atılmasın diye küflenen kokan akmekleri bile yer.
torununu 1 yıldır görmüyor bırakın takım elbisyi bir çikolata bile getirmiyor. ananesi düşünüp alıpta onun almamasına çok bozluyorum ama en azından hayatıma karışmuyor eşim benim yanımda.

Olmazmı cnm ayıpsın..
Hangisini anlatim..
Cimrinin önde gideni..
Bana verdiği çeyiz çeyiz denmez ama 2-3 ıvır zıvırı geri almasınımı (hemde gizlice çalar gibi)
Köyden getirdiklerini saklamasınımı..
Parası olduğu halde vallahi param yok diyip ondan bundan (çocukları gelinleri vs) para istemesinimi..
Sürekli kendini acındırmasımı..

UCUNDAN BAŞLİM..
Bana peluş battaniye alınmışş.. Bana değilde yanii bilseydi beni gelin alcağını aldırmazdı..
Parayı verip alan eşim
Evlenmedne önce alınmış çeyiz amaçlı ..
Peluş
uyku seti
Ve 1 çift kişilik yogan epi topu bu..,
uyku setini açtım kullandım..
Peluşu kullanmamıştım benimde vardı..
dursun saklarım diyordum kii kasın sen al onu götür kızına ve bana sormadan..
Nereye kayboldu bu derken bide pişkin pişkin senin vardı çeyizinden bende onu aldım dmeez mi..
bu 1.
2.
Halı alınmış oda önceden 2 tane..
Baktı senin halın var dedi onlarıda aldı götürdü
3.
Param yok.. Kimse sormuo bu kadının bişeye ihtiyacı olur mu diye..
(her istediği alınıyoo zaten evden dışarı çıkmaz) diyen kadın..
eşyalarını düzeltirken bir top para buldum eşyalarının arasında geçen sene.. belki 500 lira vardı.
4.
Köyden yağ peynir vs getirir al bak sana getirdim diye oturur 1 ay boyunca güzelce yer gider...

Daha neler varda bu kadarı yeter diye düşünüyorum..

Bu arada eklemeyi unuttum hani çift kişilik yorgan yaptırmıştı ya bana onuda geri verdim
bende çok var dedim o demeden oda benden olsun..

şaşırdım vallahi:53::53:insan çocuklarını,torunlarını mutlu etmek için kendinden önce onları düşünmeli,ama ne yazikki böyle insanarda varmış,allahtan eşleriniz cimri değil öylesi daha kötü olurdu,onlarıda görmezden gelin hiç takılmayın,ama ASKİTOM85 kayınvalidenin bebişine dediklerine gerçekten çook ama çok kızdım:20:

yeme içme konusunda asla cimri değildir yedirir içirirler hemde bol bol eve giderken bile yanımıza verirler o konuda allah razı olsun ama cimrilik demiyim özençli değil diyeyim ben yinede ne bi bayramda doğumgünümde bi hediye alsın bişi yapsın pek bilmez yane özellikle yaptığından değil belki ama bilmiyo kızı olmadğı için diyorum 4bayram geçirdik birlikte en son bayramda 10 tl harçlık verdi o kdr asla beklediğimden değil ama açıkçası onu verceğine hiç vermeyedebilir yada bi çorap çamaşır al daha uygun olur die düşüündüm o an ama diyorum ya huyunu öğrendim bi beklentim yok saygımı eksik etmem o da sever belli edemez ama olsun buna şükür

Cimrilik huydur degismez ama cocugunuz icin dediklerinde ayip etmis koskoca kadin:20: Ne demek cocuk kokuyor,bi tarafi zaten el demek sasirmis resmen öyleyse sevmesin yani.Aslinda bu söylediklerinin altinda art niyet aramalisiniz ...

cimirimi!!! valla benimki hep paradan ağlar herkes onu paradan ağlayan biri olarak tanır karı koca öyledirler herkese paramız yok açız diye ağlarlar, ama aslı astarı yoktur. beni arardı biliyomusun pastırma alamıyorum ketçap mayonez alamıyorum diye ağlayıp telefonu kapatırdı allahın ruh hastası sabahtan akşama kadar evde oturu karı koca kimin evine giriyor ne çıkıyor not ederler çetele tutarlar bildiğin

benim ki cimridir..
ama asla belli etmez..
havaya bayılır..
40'yılda bir aldığı şeyi ballandıra ballandıra anlatır..
Daha evlenmeden önce kendi taraflarının ne kadar bilezik takacağından övüne övüne söz ediyordu.. sanki kendisi takacak..
düğün oldu tabii.
bizim tarafın taktıkları iki katını geçti..
aslında al bunu suratına çarp..
ama insan seviyesine düşmek istemiyor

cinrinin önde gideni bir kaynanam var kızlar.
elinde olmayan insanlara hiçbir sözüm yok olmayabilir yapamaz ama tatlı bi dille açıklar gönlünü alır. ama benim kaynanam gibi üç beş tane evi olupta gelinine bayramda tüm alınacaklar için 100 milyon bütçe çıkarana cimriden başka ne denir. ne maddi bir şey ne manevi bir şey görmedim. lafta kızlarıyım ama kendi kızına prensesim der ben onun yanında 27 yıllık oğlunu elinden alan el kızı. alttan alttan laf sokmalar iğnelemeler. evine giderim hep beş karış surat. misafiri geldiğinde giderim yardıma herkesle can ciğer kuzu sarması bana gelince buzdolabı.
Şu an nişanlımla ayrılma kararı aldık. o da benim yanımda olmuyor annesinin küçük evladı onun sözünden çıkmıyor arkamda yanımda olmuyor. Annesi bir söz söyledimi tamam olay bitmiştir.
ilişkim 6 yıllık bir yıldır da nişanlıyım ama olmadı olmuyor.... böyle kaynanayla ömür geçmez gibime geliyor.

Back